Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Sakra, tak na ten víkend se s akcemi roztrhl pytel, asi abych si ty narozeniny užila - jak se ale má jeden rozhodnout, buď chlastat se známejma, nebo jet s komiksářema do Liberce nebo jít koukat na úchylárny. Nakonec snad budu muset jet chlastat do Liberce a nutit hochy k úchylárnám.
Choze: Já jsem měla zkoušky a nestíhala jsem. Dneska (ano až po týdnu) jsem tam našla tvůj mail - říkala jsem si, že to budeš ty. Jinak tuhle přednášku pro knihovny chceme dělat dál. Víc po mailu, ale čekej ho až ke konci týdne. Děkuju a omlouvám se. Je to přednáška pro knihovny - každá knihovna si jí nazve jinak :)
choze: Snad jo, jinak by snad yama zahlásila, že už nee... Zkus se ozvat jí.
Seqence ještě žije, nevíte někdo? Já jen že už jsem jim několikrát napsal (skrzevá tu Hibiho a Jerieho přednášku Komiks, jak ho (ještě) neznáte, kterou pro jistotu ani nemají uvedenou na webu) a žádná odpověď.
4 Draco: Ne díky. Comicsový MdS
Draco si mně taky prosím připyš.
Co je ku*va legenda o velkym Karlovi? Zvídavý MdS
Tak mám první odpověď na Legendu o Karlu Velikém, musí se podívat do skladu, zda a kolik toho má. Takže přátelé, je dvanáct zájemců, pokud jsou nějací další, ať se neprodleně přihlásí. Zatím jsem napsala, že chci patnáct a více kusů...
A když už tady Woffce narazil na můj amorální způsob života, nemáte někdo z poslední doby nějaký zajímavý kulturní zážitek, který byste mi doporučili? Zítra večer mám volno a zdá se že mi odpadl program a že po něm odpadl i ten záložní... Mno, tak nějak hledám dobrej film, nebo výstavu nebo něco obdobného. Díky...
Draco: (přešel jsem na jiné fórum) .... tímto potvrzuji!
Hlavně žádnou diskriminaci PÁNOVÉ ještě se přece učím !!!!! xb
mouminek: Ale kdepak. Tady se prostě jen zjeví tak jeden aktivní nováček za půl roku, natož děvče a navíc když je ti třináct... Tak asi tak. A až tě začnou místní pedofilové otravovat, tak prostě řekni jen "pracky pryč, pánové!".
tak se zas tam moc nestalo neee
Jasne, v pravo nahore mas vyhledavani, tak ho priste vyzkousej:).

http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=3310
AZTeck: Škoda, že žádný není současný... A že je to vskutku samá mainstreamová nuda.
vasek: navštívila jsem jen nějaký 3 obchody na Saint Germain. Ale to asi nebude ono. Přeci jen jsem většinu volného času věnovala Louveru. :)
Hanyou: bylas v pařížským Virgin Megastore? :-)
Draco: je pravda, že jsem v Paříži byla poprvé. Navíc nebyl moc čas, ale třeba příště.
Hanyou: Na to musí člověk znát spíš specializované obchody. Třeba v knihkupectví Francouzského institutu mají slušný výběr francouzské tvorby, ale spíš věci pro děti a kluky, nějakou masakrální ujetinu jako jsou Troglodytes,Viande froide et Cie nebo Le Dernier Cri těžko pohledat.
V Paříži prakticky to samé. Komiksů, mangy a přidruženého zboží tam mají dost. Dokonce jsem našla i spoustu věcí anglicky (francouzsky toho moc neumím). Ale kromě Asterixe si žádný ryze francouzský nevybavuji.
Jinako v maďarsku komiksy mají, chytře jsem je šla hledat mezi sci-fi a v nejnižších regálech objevila hafo mangy, Watchmen, Calvin and Hobbs, Sandman, X-Man, Titeuf... Ale má snaha vypátrat maďarského autora či maďarský komiks byla korunována neúspěchem. Prodavačka nemluvila anglicky ani německy a já zase maďarsky. Těš se Budapešti! A propos, existuje vůbec nějaký komiksový kreslíř István, Lázsló či Zoltán?
Přeji všem už dopředu Štastný Nový rok a doufám, že si také užíváte s kupou nových komiksů, které jste dostaly pod stromek..:D
Tak jsem všem v rodině ukázala svůj zdejší profil a hlavně seznam Chci a co jsem dostala? Komiksy dle své chuti... A dvakrát Ticho Hrocha :)
vasek: Já se přiznávám ^^. Pokud se to neurobí hned, když je to na hromadě, je v tom pak děsnej bordel ^^
Tez preji vsem zdejsim navstevnikum, predevsim panum z ultrazz, vse po cem o Vanocich i v novem roce touzi ;)
to Zack: WTF?

ti Dark Scaveneger: diky, potesilo:)

to all: jinac vsem hezkeho blablablabla
No tak já se taky přidám s přáním, sic už odfukuji po pstroužkovi a salátu... Takže všem vám hodně komiksů pod stromečkem a vůbec věcí, co jste chtěli, ba i nejen věcí, ale co si budem povídat přeci... Ať se plní tajná přání, filmy přežijete bez zívání, rodina vás netýrá, proti kvalitní literatuře nebrojí :) Ať nám toho už napořád spousta vychází a ať vždycky na to máme... Ať kvalitní je vazba i tisk, lettering a překlad nevyjímaje... Ať čte nás čím dál víc a veřejnost se nehorší... Knihovny nechť přetékají naše i ty veřejné a příští rok ať žádný český komiksový autor nezemře :)
Tak vám všem přeju pěkný Vajnachty, lidi. ... a kopici komikcouch pod stromem... :)
Kdo už si nasyslil nadílku do sbírky?... přiznejte se...
Veselé Vánoce všem a něco na přilepšenou pro ty, které to zase až tak moc nebere...

http://www.youtube.com/watch?v=23cjXModWpA&feature=related
Taktéž přeji veselé nerdovské Vánoce
Tak veselé komiksové Vánoce plné komiksů všem komiksákům přeje Spíďa.:-)
tak to možná začínám mít na věci od Crew asi pech. minule Mrtvý nebo živý a ted 26. asi sem zlobil.)
metalmaus: Ne. A už jsem měla v ruce tři kusy dvacetšestky.
Taky jedno PFko...

taky máte v nový Crwi první stránky Slaina 2x?
Pozri www.szepmuveszeti.hu/web/guest/aktualitasok ....maju tam popis aj v angličtine. Pre orientaciu ako vyzera muzeum kukni na en.wikipedia.org/wiki/Museum_of_Fine_Arts_(Budapest) V múzeu je teraz okolo 130 renesančných diel
andywart: Díky za informaci. Já teď po Vánocích jedu do Maďarska a tu Albertinu mám v plánu při návratu do Čech, ale o té renesanci v Budapešti jsem vůbec netušila, takže tam se určitě taky stavím. Díky za tip pokud bys mi mohl poslat odkaz na stránky s podrobnějšími informacemi, ale ne v maďarštině, beru anglicky, německy a jakkoliv slovansky... Od srbochorvatštiny po ruštinu to nějak rozluštím...tak bych ti byla velice vděčná.
Albertina stojí za to. 170 diel impresionizmu a postimpresionizmu. Ešte tam myslím prebieha výstava avantgardných obrazov 1.polovice 20. storočia. Munch, Piccaso, Kandinski, Klee, Nolde... Vstupné pre dospelých je 9,50 eúr. V Budapešti vystavujú renesančné diela, najznámejšia je Leonardova Dáma s hranostajom
Neutrino: Malovat je pracovat s barvou některými prostředky jako je akryl, vodovka, anilinka, olej, sprej... Ne tuš. Snad ani rozlívaná tuš není malba, tuš je primárně určena pro kresbu... Která zapadá obecně do grafických prostředků vyjádření stejně jako ty Bolfovy práce, které mě nejvíce oslovují. Když si navoskuješ papír, poliješ ho tuší a z toho dostáváš pomocí rytí do podkladu výslednou práci, je to grafika. Ne malba. Jako malba není linoryt... Technika je v tomto případě velice podobná, lišící se pouze jemností práce a odporem materiálu. Pominu, že linoryt se pak dál zpracovává tiskem, mluvím jen o základním principu.

Popravdě osmdesátá léte u Baselitze pro mě taktéž vítězila, ale chyběla mi možnost poodstoupit takových třicet, čtyřicet metrů.
Damien Hirst je přesně ten typ egomaséra, kterému lidi sežerou cokoliv, jen proto, že si vydobyl jistou slávu a "kultovnost" jako třeba Lynch. Ale tak o čem jiném je konceptuální umění, než o tom mít nápad a realizovat ho. Může to člověka oslovit jako akt činu a myšlenky, ale těžko jako umělecké dílo... Protože konceptuální umělci často nemají talent či vůli začínat u reality a propracovat se k abstrakci a pak to vypadá, jak to vypadá. Každý dovede natočit video, ale vypracovat si vlastní styl v kresbě či malbě... málokdo.

Nejvíc super je teď výstava impresionistů ve Vídeňské Albertině, ale k pokochání je dobré si zajít na barokní umění v Jiřském klášteře nebo na Zrzavého do Veletržního paláce... Tam jsou vůbec zajímavé věci, když vynecháme Knížáka.
Bolf se právě čím dál více navrací ke klasickému malování, sám to tuším někde prohlásil (a na jeho posledních dílech je to krásně vidět). Navíc malovat znamená podle mě obecně pracovat pomocí barev s plochou, tzn. nejen třeba olejem a akrylem, ale i sprejem, tuží atd.
Hirst se mi líbil a Baselitz docela taky, i když ty jeho pozdější práce už člověka tak nevtáhnou, protože dost šetří barvou. Posledně jsem byl v NG na Lebedovi, ale to zas tak super není.