Já si teď na Nejlevnější knihy objednal tyto čtyři komiksy. Došlo to ve velké tvrdé obálce, alespoň to bylo omotané v bublin. folii. Přes Balíkovnu, být to jiný kurýr, mohlo to dopadnout hůř. Jinak The Magic Fish přečtený - moc fajn věc v zajímavém grafickém provedení, doporučuji mrknout na to. Snapdragon je taková utajená nezávislá záležitost o malé holce, která se spřátelí s "čarodějnicí", která sestavuje kostry z mrtvých zvířat, taky se to dobře četlo. Teď čtu tu třetí Clementine od Tillie Waldenové, ta se neodchýlila od předchozích dvou dílů, je to stále stejné emo. Kdo zná komiksy od této autorky, ví, do čeho jde. PS - Všechny komiksy byly ve 30% slevě.
Já mám poslední dobou u Nejlevnější knihy/Libristo celkem smůlu, knihy dojdou omlácené, balení nedostatečné. Problém tedy je, když vezmu najednou třeba tři knihy a něco to váží. To je pak ten jejich papírový obal a bublinkovka k ničemu. Reklamaci pak chtějí, abych nejdřív řešil se Zásilkovnou sám. Ta to neuzná z důvodu nedostatečného zabalení a pak teprve si řeší reklamaci oni. Akce tak na měsíc (jen komunikace ohledně reklamace).
@Stipec231: Můj oblíbený polský prodejce má Fear Agent dlx za 37 EUR/knihu, což, jak jsem koukal, vychází nejlevněji. Je spolehlivý a balí neprůstřelně. https://www.directmarketcomics.com/
@Stipec231: Anglické knihy kupuju přes Nejlevnější knihy (Libristo, to je totéž), protože umožňují dobírku. Neměl jsem nikdy problém, knihy vždycky poslali bez poškození, mnohdy i dřív než byl termín odeslání. Pokud jim dodavatel pošle zmetek, vždycky ho vymění. To je ale moje zkušenost. Podívej se na Heuréku.
Zero: 736 stran. Celý náklad (800 kusů) byl rozebrán během prvních hodin předprodeje. Myslím, že Studio Lain má pro další omnibusy Spawna rozražené dveře dokořán.
Tak pár nových figurek do knihovny, tentokrát jsem se na Temu vyprd a šel do originálů. Cena je sice o něco vyšší (ne zase o moc) za to jsou kvalitnější, a taky jsem podpořil zdejší krámek (Jedishop - Kadaň) a zabalení je taky o několik vesmírů jinde.
PS - Ale vrtá mi hlavou, jak hned na začátku Barbara škrtí toho obřího krokodýla, že se holka nebojí takhle v džungli jen v těch mini šortečkách, vždyť ta voda musí být plná pijavic. Hm?
seneke: Žádný strach, já do toho jdu, vypadá to na výživný dobrodrůžo postapo brak, čili můj šálek. Pak ti o tom budu vyprávět, resp. spíchnu krátký článeček. Třeba to tu někdy vydá Argo v limitce se zlato ražbou.:) Jinak v příštím týdnu se spustí předprodej na US komiks Odinovo oko, zde ukázkové stránky:
Zítra ve 12.00 se na gildii spustí předprodej argentinského postapo komiksu Barbara. Kniha bude mít 526 stran a bude stát 199,- zl. Obálky a ukázkové stránky zde:
@Gmork: Překonat Classic by mělo být poměrně snadný, když dodneška patří mezi naše vydavatele s nejotřesnější pověstí, obálkama, překlady... a to už zanikl.
Qvestor: Jo, když srovnám Masky apokalypsy, co tu kdysi vydal Classic s tím polským vydáním. Tak my jsme garáž punk. Jinak na FB už slíbili čtenářům u Corbetta pátý díl, série má zatím deset dílů.
@Gmork: Jo, maj ty knihy pěkný a je vidět, že do nich dávají srdce. Upřímně mi takový vydavatel chybí u nás a čistě podle mých preferencí mají někdy zajímavější výběr autorů, jak Vesper, tak Mag.
Qvestor: Hele, za mě dobrý. Nečetl jsem sice anglické originály, ale čtení odsýpalo bez problémů. Z polštiny jsem si přečetl tu Královnu Bedlamu, hodně dobrý, od McCammona ještě The Listener, taky bavilo a pak Hodinu vlka, což je horor brak o britském agentovi, který je zároveň také vlkodlak, čili jen pro milovníky braku. Dále jsem si přečetl Meč Kaigenu od M.L. Wang a první díl u fantasy ságy Age of Myth od mého oblíbence Michaela Sullivana, obě knížky jsou parádní. Takže si teď s tím novým McCammonem kopím ještě Blood Over Bright Haven od M.L. Wang a druhý díl toho Sullivana. Jinak Vesper má ty knihy skvěle udělané, např. Meč Kaigenu má nádhernou ořízku. https://vesper.pl/fantastyka/1530-krew-nad-jasna-przystania-ml-wang-oprawa-twarda-9788384080436.html
Polské nakladatelství Vesper právě vydalo čtvrtý díl historické detektivky s Matthewem Corbettem od Roberta McCammona. Polská vydání navíc uvnitř obsahují ilustrace, nutno dodat povedené, které v amerických vydáních nejsou. Škoda že tu tahle série nevychází, loni jsem si přečetl z polštiny druhý díl Královna Bedlamu a byla to paráda. Tak snad se nějaké české nakladatelství v budoucnu pochlapí. https://www.facebook.com/WydawnictwoVesper/?locale=pl_PL
Dnes polské Studio Lain na gildii spustí předprodej omnibusu Magdalena. Tohle jde zcela mimo můj záběr, ale třeba to zaujme někoho jiného. Já si počkám na brzký předprodej komiksu. Odinovo oko.
seneke: Ohledně Spawnů, co jsem si koupil od Poláků a přečetl, tak nejlepší je King Spawn, potom Hellspawn a nejslabší ohledně scénáře je Gunslinger. Do Dark Ages asi půjdu, i když mě tyhle Slaine věci moc neberou, i ta cena není zrovna levná. Ale tuším tu potenciál, navíc ty obálky jsou kulervoucí, jestli do toho půjdu, tak do té modré.:)
@Gmork: Spawn, jedna z věcí, co jsem si nasyslil v digitálu, ale pořád jsem se nedostal k tomu, abych to sakra přečetl. Ale ta minisérie od HBO byla výborná.
Dnes od 12 hodiny běží ten předprodej krimi thrilleru Vražedná ukolébavka, kdyby nějaký polštinář zapomněl. Šel jsem do té klasické obálky. Komiks má náklad 750 kusů.
V úterý 13 ledna ve 12.00 začne na gildii předprodej krimi thrilleru od polského Studio Lain - Vražedná ukolébavka. Komiks jsem kdysi četl a podle mě je to jedna z nejlepších evropských kriminálek. Ukázkové stránky zde:
seneke: Já ti věřím.:) Ale já tu mám ještě dva dlouhé komíny beletrie, kterou si chci přečíst. Do toho překládám toho Harry Pottera a ještě mě čeká redakce u TLOU. Do toho samozřejmě chodím do práce. Opravdu bych chtěl umět ohýbat čas.:)
@Gmork: Gmorku, my už dávno víme, že umíš ohýbat čas. Tu hromádku dáš bez problému. Kdyby si viděl tu moji, tak by tě kleplo. Budu si kvůli ní muset vzít příští rok aspoň týden dovolenou, jinak to fakt nedám.
Yaromil: Protože se mi to tu kupí, a je třeba ten komín trochu ztenčit.
seneke: Škoda že nejsem jako robotík Číslo 5. Ten taky dokázal číst jako ďas.:)
Samozřejmě sranda, všechno má svůj čas. Ale jako první si určitě přečtu Wollodrin, to je můj miláček.
To je fakt. Ještě něco mě napadlo, co kdybych to zkusil číst double, dvě knihy vedle sebe a číst to najednou. Sice v tom budu mít asi chaos a oči mi půjdou za chvíli šejdrem, ale zase zdvojnásobím výkon.:)
Přišlo pár komiksů z megaknih. Nového Thorgal Sága nakreslil můj oblíbenec Aouamri, takže kresba je nádherná, teď se modlit ještě za dobrý scénář. Ale stejně si myslím, že většinu z vás spíš budou zajímat ty knihy dole.:) https://imgbox.com/liYHjfo9
Konečně dorazily omnibusy King Spawna, tak snad si zplozenec napraví reputaci, příběh u Spawn Gunslinger nebyl po stránce scénáře žádná velká hitparáda, nebo nejsem ta správná cílovka.
@Poniczech: Tak to jsem rád, že to konečně někdo z Evropy potvrdil. Já na svůj furt čekám. Ale musím říct, že je to horší, než čekání na Stan Lees Backchannel, na který jsem čekal bezmála dva roky a to bylo vydavatelství s běžícím deseti projekty...