Srazy, cony, festivaly Upozorňování a oznamování akcí.

stiefel: škoda, inu...
ale když to plánovali, o Crweconu žádné info nebylo...
@MaF
Zajímavá akce, škoda, že se kryje s Crweconem.
Dopr..., tak to jsem zrovna pryč.
4. října vypukne Crwecon. Stejné místo, jako obvykle.
Hellsing? toto bych se zrovna rád zbavil těch deluxek :-D
@seneke: Chtějí vydat Hellsing, ale nechtějí jim to prodat.
@seneke: Všechno už tu zaznělo, pro tebe nic nového, jsem to tu dal pro lidi co to chtějí i vidět.
@Fort: Jsem v rachotě, takže se na to nemůžu podívat. Co ohlásili za novinky kromě Made in Abyss?
Já u Stand tedy nadšený nejsem (na rozdíl od ostatních titulů, ty jsou skvělé). Přijde mi škoda mrhat kapacitu MB, která je pár knih ročně, na adaptaci jiného originálního díla. Ale třeba mě to překvapí, koupím tak jako tak.
@Light: tak uvidíme za pár týdnů. Díky za info :)
Stand - konečně, to za vydání určitě stojí. Crwi se do něj nechce už nejméně 10 let. Tak se ho za rovných podmínek dočkáme i v češtině. A ještě by tu mohly vyjít dodatky k Duně.
O prekvapení řeč nebyla, možná tím vyšším levelem měl na mysli, že dovydají i všechno co mají v edičáku, kdo ví.
@Light: a co Sea of Sorrows, o tom nebyla zmínka ? Doufám, že to nebude ten dárek pro Vesmír na tripu.
Light - Taky díky za info. Máme se nač těšit.
@Light: Moc díky za sdílení informací! Výběr titulů potěšil!
Takže letos The Weatherman + Sixhand, The Stand od Kinga, v první polovině příštího roku Black Science od Remendera. Plus tajuplné oznámení, že mají v plánu v rámci vydávání přejít na nějaký vyšší level, ale nic konkrétního nepadlo :)
@Hawwwran: nakonec mi to taky dnes nevyjde :/

Taky uvítám novinky z MB!
Hodite se pak prosim info z edicaku?
Koho dneska uvidim na Mighty Meet? @DarthRaelchi nepřijde, protože je s mojí dcerou v Rumunsku.
Máš k tomu co říct @DarthRaelchi? :D
@Zack: prý tam bude i koutek pro děti, takźe bude místo i pro mě (kde se můžu schovat aniž by si někdo všiml )… ale spíš se tam jen otočím pozdravit Filipa, jen vůbec netuším kdy.
Pokud se něco na poslední chvíli nezmění, tak se na Mocné hochy taky půjdu podívat.
@Zack: Mighty Meet na 50%, tedy z větší půlky ano :)

@seneke: Super zpráva!

Crwáci na Facebooku potvrdili, že Crwecon bude tenhle rok na podzim. Přesný termín se zatím neví.
Já se trochu chystám. Mám to kousek.
Chystate se nekdo na Mighty Meet pristi sobotu?
@Velkej šéf V pořádku a díky za zprávu.
Já hlásím, že přestože jsem komik.sx při náhodném setkání v metru před nějakou dobou tvrdil, že bych na tenhle sraz přišel, nakonec to bohužel nezvládnu. Užijte si to.
Mighty boys pořádají Mighty meet v sobotu 7. 6. 2025 od 14:00 do 22:00.
https://mightyboys.cz/cs/pro-autory
@Norri: Ano, sraz v ohlášeném místě a termínu stále platí. :-)
@komik.sx: Se srazem se furt počítá, že jo? Já jenom aby to nezapadlo. :-)
@seneke: Svět knih pronajímá plac, kdo chce, ten si plac koupí a pak si tam dělá programy. Světu knihy je nějaká dramaturgie asi fuk.

My osobně (jakože noviny) jsme zvolili Crewní téma. Ne, že by nás nějak Crew do toho nutila, ale přišlo nám to vlastně logické - Crew nás pozvala, tak budeme mluvit o něčem z Crwe. (Plus jsme o tom stejně chtěli mluvit v podcastu, takže win win!)

Já jsem zvědavý, kolik tam bude lidí. Poslední roky SK praská ve švech - a přesně z toho důvodu jsem tam roky nebyl :D
@Walome: Tak je to první rok, kdy mají komiksy vlastní pavilon. Třeba na příštím roce více zamakaj.
@seneke: tak ono když to dělá crew, tak to bude asi o crwi :D je to svět knihy, ne čt 1.
@Walome: Tak Komiksové noviny jsou jistá volba. Stejně bych ale očekával více komiksovějších přednášek nebo aby to aspoň tolik nesmrdělo jako jedna velká propagovačka Crwe.
Program pro Svět knihy je venku, ale přiznám se, že mi ty komiksové přednášky přijdou dosti slabé.

https://svetknihy.cz/praha2025/navstevnik/program
OK, dávám si to do kalendáře :-)
komik.sx: zkusím si to zařídit, abych dorazil. Díky za zařízení srazu!
Ad sraz: v sobotu 17.5.2025 od 19:00 - stůl komiks:

https://www.holesovickasedma.cz/

Všichni jsou srdečně vítáni, nebojte se přijít. Doufám, že dorazí, jak „staří známí“, tak i poznáme nové tváře a společně spláchneme celodenní maraton Světa knihy.
@Zack: tak to nevim, jestli je tohle ten rozdíl mezi čtenářem a nečtenářem :D ale kdoví!
Mě jsou ukradené nejen fotky a podpisy, ale i besedy s autory a nejen komiksů. Musel by to být někdo opravdu hodně speciální, ale teď mě nenapadá kdo a pokud by mě napadl, tak už je pravděpofobně mrtvý.
@Walome: Imho se mijime na tom vyrazu ctenar comicsu. Pokud tim myslis obecne fandom, lidi co sbiraj comicsy, co sbiraj podpisy, co obchodujou s comicsy, co maj radi ten para-social rozmer comicsove komunity, tak jasne, je to fronta plna ctenaru comicsu. Ale pokud se bavime o CTENARICH, tak hlasim, ze nam jsou podpisy a fotky s autory uplne ukradeny. Jasne, ze existuje prunik fandomu a ctenaru, to je tech cca 50 lidi, kteri se potkavate na panelech :)