Ahoj kolegové. Potřeboval bych se poradit. Ti z vás kdo máte děti - od kolika let si myslíte že jsou vhodné Bestie Burdenské? Respektive v kolika letech je četly vaše děti? Dneska jsme s bavili s jedním kamarádem co má desetiletého syna a dle něj je to v pohodě. Já tenhle názor nesdílím. Nejde ani tak o to, že dítě asi plně nepochopí všechny souvislosti, ale mě to prostě příjde moc psychicky náročné. Dával to někdo číst desetiletému? Díky.
Reckless mám v angličtině a rozměrově jsou stejné jako Brubaker od BBartu. Nemyslím si, že by art vyžadoval větší formát a pokud tisk dovolí, tak proč nezachovat stejný? Ale 720 stránek je hodně no.
ad Tarzan: asi bych si ho poridil. mam prvni dil a trochu me irituje mit Kniha Prvni a pak uz nic
ad Brubaker: asi bych uvital, kdyby ta velikost knihy byla stejna jako dosavadni Brubakerove od BBart. krasne by to vedle nich pasovalo. mam je vsechny, a mohlo by to byt rozdelene do dvou nebo tri knih klidne. jako Criminal
@xintax: Byl bych nejraději, kdyby to vyšlo v pevné a rozdělené třeba jako vyšla v EN Fatale a formát nám známe BB art omnibusy od Eda.
Ale jestli to vyjde takto, nebo jen v broži anebo jako velký špalek je mi vlastně fuk, protože si to 100% koupím. Jen těch limitních srandiček a krabic mi netřeba. ;)
Já jen doplním, pokud si bude xintax dělat čárky omnibus vs. brož, tak já tu sice na začátku mluvil obecně o rozdělení po dílech, ale u toho Brubakera na mě prosím nebrat ohled, protože si ho nebudu kupovat tak ani tak.
Já mám toho Brubakera s Phillipsama taky moc rád, ale knihy v překladu si už pořizovat nebudu. Já ty jejich svazky fetuju, hned jak vlítnou na trh. Bez výjimky. Odvahu a entuziasmus pana s červeným knírem však cením, hrdinové všedních dní jsou potřeba. Jinak Tarzan není sen, natožpak vlhkej.
Tak jsem dostal darem limitku Amerického upíra a musím říct, že hezké, hezká vazba, hezká ražba. Velikost stejná jak původní omnibus. Jako dárek hezké :)
Za mě Brubaker taky v omnibusu.
Tarzana bych vypustil.
Jednoznačně bych šel do Ságy,ale tam bych preferoval pokračovat v tpb. (Přijde mi nesmyl dělat u tohoto omnibus)
@faster86: To si nejsem úplně jistej. Hlavně teď každopádně ve volném prodeji nikde není a ani v antikách se moc neobjevuje (jen u mě). Na Aukru naposledy za 490,-. Na Trhuknih se nabízí od 550,-....
@xintax: ono ja mým za to že ten jeden tarzan co se tu objevil se stejně nějak neprodával, nešlo to pak klasicky do levných knih a nebo to mel comicspoint snad za kilecko? takže bych usuzoval že na to tu moc zájemců nebude
K těm stužkám, taky na mě jdou mdloby, když vidím, jak si někdo stužky nechá plandat v knihovně, haha. Když mám novou knihu, první co udělám, že tu stužku i její založený konec co nejvíce zasunu směrem k hřbetu a pak při čtení o ní prakticky nevím. Když někdy kupuji knihy z druhé ruky a stužka je jo roztřepená, tak jí prostě nemilosrdně zkrátím a založím. Někdy si říkám, co vše při údajném jednom čtení taková stužka musela zažít, že je tak pocuchaná :-).
@sleepless:
Máme to dost podobně, já se už postupně vyléčil z toho, že po přečtení většinou nejde stužka vrátit do původního ohnutého stavu. Dost mi teda v tomhle pomohlo vyjádření, tuším od CC, ohledně toho, jakým způsobem dávají stužky do komiksů, jak to vypočítají, na kterou konkrétní stranu se to dává vzhledem k rozsahu komiksu, anebo jestli to má nějaký systém a odpověď byla: "prostě náhodně" :D
To roztřepení mě taky irituje, anebo když to čouhá v knihovně ven....proto to vždy nějak složím zpátky (ideálně tak, jak to bylo původně, ale stačí mi už jen zhruba, anebo přinejhoršim i na náhodu :D) a když to pak nevidim, tak mě to netrápí :)
Ale jinak je to pro mě prostě při čtení praktičtější, nemusim nikde hledat záložku, nikam mi pak nespadne (většinou se trefim za gauč a musim jí pak lovit) a nemusim jí pak nikam uklízet :D
@sleepless: jako jo, tohle je samozřejmě varianta TOP a je hezké mít velké sny, ale já se obávám, že to ekonomicky v rámci "one man show" asi jen tak easy nebude... (a asi bych tady taky vzpomněl současný stav jistého nejmenovaného vydavatelství). A pak už jen drobný detail: stužka by měla být samozřejmostí i v takovém provedené. Ostatně nejsme někde v pralese a normálně jíme příbory, že ano! #úroveň!
@BadBoy:
Tak v pořádku, každý to máme jinak, jako u čehokoli jiného, sto lidí, sto chutí... Kažopádně moje OCD mnou vždy zacloumá, když vidím něčí fotky knihovny, kde z knížek čouhají otřepené stužky, nebo se "pobavím" nad inzerátem, kdy z údajně titulu v perfektním stavu na mě čumí umolousaná stužka.. pro mě naprostá konečná i kdyby jinak byla kniha třeba nečtená. Takže za mě fakt ne, jen mi vždy překáží ve smyslu, že se s ní snažím ideálně vůbec nemanipulovat, sere mě i když se jen přehne jinak oproti původnímu stavu. Ale chápu, že jsem v tomhle dost pacient :-)
Osobně bych preferoval BBArtí formát použitý u Criminalu (rozdělit to do dvou knih - 3 původní booky do jedné a zbylé 2 s "omáčkou" do druhé) a k tomu box, dále v pořadí Omnibus (limitka v boxu), pokračuje 5 hardbacků ve formátu původních knih opět s boxem a nakonec to samé v broži třeba i s boxem. Veškeré varianty v pevné ideálně bez stužky, která je reálně k ničemu (raději vždy použiju papírovou záložku, kde nechápu, jak jí někdo může při čtení ztratit) a je naprostej hnus jí mít otřepenou a zpřehýbanou..
Nebo jít cestou jak to dělal vlastně i BBArt např s Před Strážci nebo Batman New52, případně Crew s MDEKema,... limitovaný náklad v pevné vazbě a běžné verze v broži. Každý (dokud je z čeho vybírat) má pak možnost koupit, co preferuje.