andre: andre, 14.4.: "Tak já to zase nadhodim za měsíc, zatim si to necháme projít hlavama....." Budeš ten "Open Air Slez" eště nadhazovat, nebo mám začít něco vymejšlet v tom našem Světovým Šampionátově ? Léto - ač rozmarné - jest tu... :---)
A jeden otaz osobní, až intimní: Co že tu už nemáš svoji - byť skrytou - sbírku ? Andreovi vyhořeli ? :---)
Zack: Jo, ale když chci psát nějaké texty pro novináře, tak by to mělo být hned po akci, ne po měsící, kdy už je to většině lidí úplně jedno. A potřeboval bych docela vědět, co vyhrálo v jaké kategorii.
vasek: Díky za reakci. Z mých koní ("Pandemonium", "The Number 73304-23-4153-6-96-8" a "Singapurský speciál") se teda nedobelhal do cíle žádnej... Včera jsem si zkusil onačejší anketu (tu do EP) - a předpokládám, že dopadne podobně... Jsem zkrátka jen takový polovolič.. :---)
Woffce: dopadlo to klasicky. Tajná válka-Ztracené dívky. Z CZ všechno vyžral tradičně a zaslouženě Jirka Grus ve stylu Karla Gotta. Bohužel mi přišlo, že z udělených cen měl radost pramalou, limitně blížící se nule. Nezabodoval Singapurský speciál, což mě celkem mrzí. Podrobnější zprávu podá styčný důstojník Zack :-))
phob: eh, ale ja sem ti to zafinancovani nabizel, tys to odmitl. Stejne jako kdyz jsem planoval vydat striparskou antologii, tak sis to chtel vydat sam, po svem a ve vlastni rezii.
Ja te do niceho netlacim, jen se opakovane vyjadruju k tomu, jakym zpusobem se k tomu stavis. Rikal jsem ti, nech toho udelat vic. Ne. Uz to jednou bylo domluveny, pripraveny, zalamany, dat to vytisknout znova mi neprijde jako nejaky zasadni problem. Jediny problem je tvoje NE. Co se tyce distribuce, radil jsem ti dat par kousku Pavlovskymu na kram nebo proboha jich par aspon privezt na crwecon, kam jsi jel tak jako tak. Opet, zadny zasadni problem. Jen tvy NE.
A prudim do tebe, protoze to potrebujes. Ostatne, kdybych do tebe neprudil pred lety, ze mas z kooka udelat stripovou serii, tak sis sotva vydal nejakou knizku. Misto abys byl rad, ze ma nekdo zajem o nejaky z tvych projektu, tak delas urazene drzky.
To bylo naposled, co jsem se o kookovi jakkoliv zminil.
(O heslo si staci napsat, uz si mi na nyxu psal i kvuli vetsim picovinam.)
to zack: ale prosimte... srani sem s tim mel... ale stalo to za to... ja jsem spokojen, ze Ty ne, a jen prudis, ze sem jich mohl udelat vic kusu apod. to je sice hezke, on uz mi tehdy nabizel i ten chlapik, co to realizoval, ze to vyda na sve naklady. a ja proste nechtel (neptej se me proc, jsem proste obycejny ne brnak, ale vsetinak)... a ja nerikam, ze se chci zivit komixem... ja si chtel realizovat si svuj sen... navic nerekl bych, ze si byl nejak nadsen, kdyz sem Ti rekl, ze z kooka chci udelat knihu... tak si jen rekl, ze oka... tehdy si mel rict, ze na to pridas love. a mohlo byt vice kusu...
a jestli chces vydat nejakeho kooka jeste. tak sezen nekoho kdo to takhle zpracuje... pores s nim vse... domluv pocet kusu, rozesilej zasilovou sluzbou...
ale jak to tu tak ctu, tak mi prijde, ze Ty bys mohl delat toho agenta, kdyz mas jen porad reci, a skutek utek...
dyt tu na comicsdb. nemas ani zaslani zapomenuteho hesla... :))
ale to uz je z jineho soudku :)
phob: me nenapadlo, ze kdyz s tim mas takovyho srani, ze jich udelas 100 a odmitnes resit dotisk, to je uplne jedno jak to dopadlo, to s tim nema nic spolecnyho prece. To same distribuce. A nejde ani o soutez, ale ze porad slysim odnekud, jak se tu comicsari nemuzou zivit comicsem, ale ze si za to muzou sami tim krajne levicovym pristupem, to uz si prizna malokdo :)
Byste potrebovali agenta nebo hodne prisnou mamu a triskat od rana do noci :)
add kook:
neberte si kooka na paskal, 100 kusu jsem udelal, jsem rad, jak to dopadlo jak to dopadlo, stalo to nemalo penez i tech 100 kusu a pul rokuhledani, ko by mi to tak mohl udelat presne dle mych predstav.. , zack prisel s tim, ze at udelam vic az s krizkem po funuse tzn, az ho videl, jak to dopadlo dobre ze :), jinak si myslel, ze to bude jen prosty sesitek... :)
porekadlo po bitve je kazdy general je opravdu pravdive :)
ale nic ve zlem... proste je 100 kusu, se s tim smirte... jeste budou 2 spesl, v kuzi vazane, rucne delane...
to ze kooka zna malo lidi, za to ja nemuzu, nechci z toho delat mega pocin... kdo chce, najde si ho na netu, vychazel na comx.cz vychazel i v rovnosti v brne v novinach... nove dily nektere jsou u me na blogu... :)
a o to, byt v nejakych soutezich, na to ja uz sem asi stary :)))
jsem rad, ze se kook libi takovy jaky je :)... a to mi staci :)... vykouzlit pousmani...
to Zack: a vidis, ja jsem publikaci roku vnimal jako to nejlepsi/nejzasadnejsi, co v minulem roce vyslo nezavisle na tom, jestli je to zahranicni nebo cesky comics.
vasek: kookovi mozna ne, kdyz se neda sehnat, jinym comicsum treba jo. Dokud se to nezkusi, nemuzes vedet a nevidim duvod, proc to nezkusit.
demnog: ja mam trochu strach, ze nektery lidi porad nechapou, ze publikace roku je technicka cena, coz je trochu chyba, ze to tam neni dostatecne popsany.
Zack: což mu ovšem pranic nezvedne šanci na umístění v čtenářském hlasování :) Možná by admini mohli místo divoký karty udělit cenu "šumák roku" - což by mohl být kvalitní počin, který zůstal bez nominace a tak nějak "prošuměl" :)
ad nominace Fabuly Rasy: popravde pritomnost "Ztracenych divek", "Bubble Gun", "Y: Posledni Muz", "Pandemonium aneb... " a "Aargh! Singapurksy special" v publikaci roku je pro me prekvapnim.
DEmnoG: tak u Kooka to resime spis nahodou, protoze se to kvuli tomu zacalo resit. Napadlo me to i u jinych kousku, ktere zapadly podle meho trochu nepravem. Nicmene se asi shodnem, ze nominace nakonec nejsou zas tak velky prekvapeni.
to Zack: pardon, mel jsem za to, ze jsi ve vydavani mel taky prsty. Nicmene potom souhlasim s Vaskem, ze je zbytecne upozornovat na comics formou "divoke karty" , kdyz ho proste nemas sanci nikde koupit:).
DEmnoG: ja to nevydaval, na me nekoukej, ja do Phoba hucel nekolikrat, nenadelas nic, je to Brnak. Prdel sem si nedelal, nejlip udelany comics, co sem u nas vubec videl, natoz letos. Anticena se zkousela jeste kdysi s Comicsawards a nejak se od toho upustilo a uz se k tomu vracet nebudu, tak nejak vyresena kapitola.
vasek: Jestli ona ta divoka karta neni tak trochu pokus ten comics do sirsiho povedomi dostat :)
A-ha, tak jen pro jistotu, aby nedoslo k mejlce, bral jsem to tak, ze si s Kookem delal Zack prdel. Ale s tim, ze bych o nej stal jsem si ja prdel nedelal:).
Demnog: Je to pravda. Jak můžou lidi hlasovat pro něco, co prakticky neznají, protože se to nedá sehnat? Dávat tomu divokou kartu nemá smysl. Nezlobte se na mě, já to neviděl a tudíž pro to hlasovat nebudu. To, že se to nedostalo přes nominační síto už něco znamená. Může to bejt úžasná knížka, ale v momentě, kdy není sama schopná se dostat do širšího povědomí, tak jí nepomůže ani svěcená voda, natož nějakej černej petr.
Jinak to nasazeni cerneho petra mozna pristi rok bude, jedna nominace na kategorii, protoze imho jasna publikace roku je Kook, naprosto s prehledem a pritom se nedostal ani do nominaci. Nektere tituly ci jmena doplaci na to, ze je lidi vubec neznaji.
to Zack: brnensky comicsari koukam zamakali (Bubble Gun). Btw proc mam u nekterych polozek na vyber za 3 moznosti a u jinych treba 4 ci 5? Znamena to, ze nekde dostalo stejny pocet bodu na prvnich trech miste vice publikaci nebo jen jsi nekde nasadil "cerne petry"?
Omrknete, prosim, fabulu rasu, jsou uz uzavreny vysledky nominaci a jdeme do druhyho kola, tak jestli tam neni nejaka totalni kravina, nez to zitra vyhlasim verejne a zacnu rozesilat do sveta.
MdS: To už se nestane;-) To bylo kombinací velké trémy z pořádání akce takového formátu, koncentrací tolika slavných jmen a touze ukázat, že u nás se pije rychlostí minimálně 0,4m piva.h-1 ;-) No a v nejhorším vím, že tam bude starostlivý a zodpovědný Markýz s lanem - jo jinak radši mám prodlužovačky :-)
Andre: Nezní to zle, akorát celý víkend nevím nevím, navíc léto budou samá svatba, narozky atd., osobně spíš koncem srpna,....jestli budu puštěn po tom minulé ultranajebávce;-)
Jo i tak to může bejt. Každopádně vždycky můžeme ženský nechat doma a vzít jenom děti. Můžeme říct něco chytrýho jako, že chceme, aby měly taky trochu času jenom na sebe a ještě nám přidaj na pivo. Dětem na tělo přilepíme plovací křidýlka a nafukovací kruhy, aby se neutopili a jsme v pohodě.
Jo vidím to živě:
"Děti kdo zase vypustil duše u toho vozejku, když děda Luboš spal?"
"Honzíku proč krvácíš?" "Anička mi ukazovala jak se pere She-Hulk."
"Na co máte tu jámu v písku děti?" "My lovíme mamuta." "A kde ho máte?" Támhle jede na invalidním vozejku."
"Sakra děcka zavírejte tu ledničku, vždyť nám zteplaj lahváče."
"Tak ještě jednou děti, kam ste zahrabali dědu Luboše???"
Pánové, tak tady čtu ty vaše nostrodámovský vize a opravdu se nad tím bavím :-)) Fakt výborná debata :-) Akorát musím říct, že u těch opalujících se manželek bych byl skeptickej. Totiž právě na manželkách a přítelkyních ztroskotala naše (dříve) nerozlušná dračákovská parta. Ony totiž místo aby jásaly nadšením nad dalším slézem, mají většinou u pusy takový bubliny jako: "opravdu jsi, Stando, přesvědčenej, že se ZASE musíme vidět s těma divnejma lidma?" "Neměl bys více času věnovat vlastní rodině? Když už někam jedeme, tak můžeme přece sami." A ve finále: "Ty si kupuješ ty svý blbý komiksy a děti nemají na družinu..." Takže, jestli tady mám na někoho navázat, tak myslím, že takový Spider-manův terminátor je v určitých ohledech mnohem přístupnější vyjednávání ohledně toho, k-a-m a s k-ý-m se pojede na dovču ;-D
(a jinak vám teda přeju pěkný počasí..hehe)
MdS: Nadšen, věru, opravdu nejsem - jakýpak francouzský hole ?! U vozejku se budete, mládežníci, střídat ! Po vlastních by dědka po postapokalyptickým Máchači honili... Hanba !
MdS: jen jsi zapomněl zmínit tu postapokalyptickou krajinu okolo. Vrstvu lidských lebek a opalující se terminátory. A bacha na Woffci. Z tvé vize asinebude příliš nadšen...
DEmnoG: Ano, je to tak..."kozí počasí" už je opět tady......:-)
Ty vole teď mi hlavou proběhla taková vize slezu za 10 let na Mácháči. Já, Deg, andre - po dvou dětech, Woffce - po třech vnučkách, Dark a Slaine čerstvě ženatí třicátníci. Stany, gril, sud s pivem, opalující se manželky, pobíhající děti a Woffce se o francouzských holích bude ptát jak jsme se to tenkrát vlastně seznámili. :) Myslíte, že ještě v tý době budem kupovat comicsy?
To neni vůbec blbej nápad. Jen aby jsme se sešli. Termín vybírat dopředu zatím nemá smysl. Možná měsíc. Jste pro červenec nebo srpen? Z tradice by to měl být červenec, ale ...