Slevy, výprodeje, bazary

Joker v 50% slevě: https://www.kanzelsberger.cz/v/1629614/joker-oslava-75-vyroci (a taky Velvet, Z pekla nebo třeba Tajné impérium)
Pripominam, ze toto vlakno ma slouzit vyhradne k upozornovani na zajimave slevy. Pridruzene diskuze prosim smerujte do Pindarny.
Walome: nie každý má mnohem víc času než peněz. Kupujem občas pohľadnice pre mamu, keď vidím, že sa zjaví čo nemá tak nahodím max príhoz čo by som dal a nechám to na osud. Hlavne to už nemusím riešiť v presne určený čas keď môžem byť kdekoľvek.
Joo aha, ono se to dá přednastavit, to jsem nevěděl. Ale stejně no, bych se snažil to držet nízko dokud to jde! :D
@sleepless: Hele oba přístupy jsou fajn a úplně cajk... já mám spíše problém s kredibilitou a důvěrou v systém jako takový. Nejsem si úplně jistý, že Aukro dělá úplně vše proto, aby opravdu totálně zamezilo přátelským/virtuálním přihozům... na druhou stránku tam nakoupím tak něco jednou za rok, takže pravda, neumím to dobře posoudit.
@Velkej šéf: Dělám to úplně stejně.
@Velkej šéf: Na aukru aplikuji oba dva přístupy (příhoz rovnou na maximální částku, kterou jsem ochoten dát vs. příhozy u samotného konce aukce) a také netuším, proč by jakýkoli přístup měl být nějak kreténský ... to jen někdo má zase omezené vnímání světa a pokud někdo k něčemu přistupuje jinak, tak je považován za kreténa
Velkej šéf - při nákupech na Aukru používám stejnou strategii, určím si maximální částku, hodím to do aukce a dál to neřeším, nemám čas hledět na cizí příhozy, to si radši přečtu nějaký komiks...
Za sebe jsem jeden z těch kreténů, který = když už na aukru něco kupoval - to tam klidně hodil na začátku aukce. Prostě vím, kolik bych za ten komiks dal, a tak si to nastavím jako maximální příhoz. Pokud to pode mě někdo naháže a automaticky se mi to navyšuje pod tu mou částku, jsem s tím v pohodě - pořád je to menší nebo rovno než to, co bych za komiks dal. Pokud mě někdo přehodí, byť třeba v poslední minutě, jsem s tím taky v pohodě - za ten komiks bych tyhle prachy nedal, tak si jej zaslouží ten, komu to přijde adekvátní.

Kdyby se automaticky nenavyšovaly příhozy, ale rovnou bych to přehodil na tu maximální částku (pro ty, kteří nevědí - když tam hodím 5000, neznamená to, že rovnou navyšuji na 5000; znamená to, že automaticky přihodím cca 5 Kč nad nejvyšší příhoz kohokoli jiného až do částky 5000 Kč), bylo by to samozřejmě jinak.

Ale jak říkám, vzhledem k tomu, že patřím mezi osoby zde označené jako kreténi, možná můj názor nemá valnou hodnotu.
ad Aukro - taky se mohlo stát, že první člověk si tam dal max příhoz např. 2000, pak přišel druhý dal si max 1600 a to pak najednou takhle prostě vyskočí :)
@123peta:
A) je velká pravda :D
B) aha :)

Mr.Plysh - jojo přesně. Já asi na aukru nikdy nic nekoupil, ale pamatuju si, že jsem tam něco zkoušel koupit v aukci a právěže v poslední minutě tam bylo několik příhozů (a vyšplhalo se to až tam, kam jsem nechtěl). A když jsem prodával, tak si taky pamatuju, že to vyhrál někdo v tom posledním okamžiku. Takže mě zaujal ten skok od 5,- na 1200,-
@Walome: tohle taky moc nechapu. Obcas na aukru neco kupuju.. tak si to dam do sledovanych a prihazuju az v poslednich deseti sekundach. Ted jsem treba vyhral aukci (teda byl jsem jedinej prihazujici ) na Orlove Rima 1 a 2.
A obcas na aukro neco davam a zkusenost je, ze lidi prihazuji prubezne a ikdyz aukci sleduje treba 15 lidi, na konci se to vetsinou moc nerozjede a prihodi treba dva tri lidi jenom a cena uz se moc neposune.. Schvalne to davam vzdycky tak na 18 - 19 hodinu vecer, aby lidi nebyli v praci a stejne uz to moc nestoupa.
(a neprodavam comicsy, ale treba hry na Ps5 co uz mam dohrany nebo jsem ted nedavno prodaval starej iPhone a Apple mys s klavesnici.. )
@Walome:
Jednoduché
A) lidi sou kreténi
B) existuje něco jako umělé navyšování ceny. Máš založené třeba 3 účty ze dvou účtu si přihazuješ na svou aukci kterou jsi vystavil na účtu třetím.
Případně řekneš známým/kamošům co mají Aukro aby ti na tvoji aukci přihodily.
Mám otázku - koukal jsem na toho Sandmana a bylo tam 5,-, teď je tam 1600,- a moje otázka zní - proč lidi přihazujou už teď? Proč nepřihazujou v poslední minutě? Aby ta cena nestihla nabobtnat?
@Walome: Za dva dny přečíst první polovinu Sandmana je solidní výkon. A asi moc nezaujal. :D
Tak už víme, odkud se vezme první tržní cena do databáze. :D Tady odhaduji menší zájem než u Preachera (tzn. že se nedostane na více než dvojnásobek ceny původní). Limitku Sandmana už měl přeci jen možnost koupit každý, kdo se zajímal o předprodej. Ale co já vím, třeba existují sběratelé, kteří nesledují soc. sítě a web crwe... :)
Zdarec, jedna limitka Sandman s číslem 56 je teďka na aukru
Limitka 56
Trip: přesně tady jsem dneska to objednával a ještě s cashbackem, takže mínus dalších 208 Kč...zajímavý je, že třeba v KK tvrdili, že to prodávat nebudou a teď to tam už je, v pár eshopech se Sandman začal objevovat kolem 3k, ale nešel ještě objednat a pak se najednou zvedla doporučená cena přes 4k a v akci to nabízejí za 3,9k :D ale na Martinusu to vychází nejlevněji, co jsem našel, doufám, že nebudou rušit objednávku
Kto nechce platiť za "Sandman omnibus, svazek první (základní verze)" 3.500Kč a viac, môže si knihu objednať za 2.975Kč https://www.martinus.cz/3008275-sandman-omnibus-svazek-prvni-zakladni-verze/kniha
Polští Atom Comics mají 65% na anglická souborná vydání (Marvel, DC omnibusy, hardcovery, tpbs ale i spousta dalšího)
https://www.atomcomics.pl/kategoria/weekendowa-promocja
Myslím, že tu bylo málo slev od Dobrovského (když to tak počítám, je to tak 3 různorodá nabídka, co jsem dostal), takže přihazuju:

kód: 15BLESKOVA - Sleva 15 % při nákupu nad 300 Kč
kód: 20BLESKOVA - Sleva 20 % při nákupu nad 700 Kč
platí pouze na fyzické knihy (mimo další akce) do 28. záři.
Knihy Dobrovský sleva 15% kód VERNOST15 do 26.9 Sleva platí pouze na fyzické knihy, nelze uplatnit na e-knihy, audioknihy, elektronické vouchery a zboží vyloučeno z akcí. Nesčítá se s dalšími akcemi.
Knihydobrovsky
Od 16. září do 22. září se připravte na VELKÉ slevy pro VELKÉ nákupy! Naše speciální slevové kódy vám pomohou ušetřit pořádný balík:

AFKDVELKY100 - Sleva 100 Kč při nákupu nad 999 Kč
AFKDVELKY150 - Sleva 150 Kč při nákupu nad 1499 Kč
AFKDVELKY250 - Sleva 250 Kč při nákupu nad 1999 Kč
@Toe: asi tam máte chybu - u Batman: Zatracení chybí informace že je to Black Label (u Sebevražedný oddíl: Dostaňte Jokera! to je).
Knihy Dobrovský - Týden VELKÝCH nákupů je tady!
Slevové kódy, které zadáte v košíku a platí do neděle 22. září, zní:
AFKDVELKY100 - Sleva 100 Kč při nákupu nad 999 Kč (pro ty, co mají rádi VELKÉ úspory)
AFKDVELKY150 - Sleva 150 Kč při nákupu nad 1499 Kč (pro ty, co chtějí ještě VĚTŠÍ úspory)
AFKDVELKY250 - Sleva 250 Kč při nákupu nad 1999 Kč (pro opravdu VELKÉ nákupní maniaky)
Naházel jsem si 4 věci do košíku na Luxoru, zadal kód na 20% a ty stejné věci jsem hodil do košíku na Mega knihách a tam i bez slevy byl celý nákup levnější o 154,-
Nutno dodat, že Mega knihy mají o dost výrazně nižší ceny pokud hledáte přes Heureku než pokud hledáte přímo na jejich eshopu.
@yogi: ja furt cekam kdy budu moct davat lajky
soulbringer: Z toho by mohl být pěkný článek, třeba do Reflexu.
@Soulbringer děkuji za osvětlení (opravdu, není sarkasmus). Jako běžný uživatel s celkem plným životem v jiných oblastech nemám přehled o těchto poměrech a jen vidím tu manifestaci na konci řetězu - nižší slevy pro mě.
Laskavé připomenutí:

Knižní klub, Booktook i Luxor jsou de facto jedna a tatáž společnost - respektive je vlastní Euromedia Group… kterou zase vlastní investiční skupina Rockaway, jež si k tomu přikoupila v létě i Pemic Books (knihcentrum i audioteka), což teď posuzuje ÚHOS.

Jinými slovy: to, že směřují nyní svou slevovou politiku do jiných svých subbrandů může být jen další pricing test, změna segmentace různých cílovek, nebo klidně příprava na konsolidaci, ale to je koncovému zákazníkovi vlastně fuk. Jako ve výsledku je jim ovšem asi jedno, pokud si tu někdo stěžuje na vlažné slevy Booktooku A ZÁROVEŇ se nechá zlákat slevou u Luxuru či KK ;)
NJ, evidentně skončila éra velkých slev, přičemž začala nová = knihy v kůži za 15tis a limitky za Bura .... Myslím, že se to velice brzy ujme a budeme mít větší nabídku podobných formátu - myslím, že CC něco rozjede. Jsem na to zvědavý :)
Sorry, na Luxoru s tou jejich slevou, ale i dalších pár věcí od Crwe se tam dá lépe pořídit. No a teď jsem koukal a poslední sleva na Booktooku byla nejspíše na konci února tohoto roku a byla taky 20% na celý nákup
Já doufám, že aspoň na černý pátek by mohlo konečně něco na BookTooku padnout, kdyby aspoň okolo 35%. Ale i tak je to v zásadě jedna z těch lepších slev. Třeba takový Preacher omnibus vychází na 1424 Kč, což nikde levněji, pokud se nemýlím dosud nebylo.
Taky mě to překvapilo. A upřímně jsem už dlouho nikde nic nenakoupil, protože jsem byl zvyklý na Booktok ceny -25 % a na to 20 % sleva. Dnes i s tou slevou 20 % to je pořád málo, byl jsem zvyklý do jara nakupovat s výrazně většími.
@wolfgang: Je zajímavé, že tu slevu 20 % na luxor.cz promuje i jejich sesterský BookTook a žádné takové slevy už jak více než půl roku neměli,... asi jim to zakázali :-)
Knižní klub 15 % s kódem PODZIMVKK - do pondělí
Luxor nabízí víkendovou slevu 20 % s kódem SLEVY20.
Na Enbooku je do 16. 9. sleva 10 % s kódem ANGLICKEZARI10
Meander sleva 30% do neděle 8. 9. V košíku jen zadejte kód HURASKOLA30 a sleva je vaše.
Sleva na dobre-knihy.cz - využito a fungovalo.
...pokud patříte k milovníkům komiksů a mangy, mám pro vás další speciální slevičku. Udělejte si radost, nakupte knížky ze zmiňovaných kategorií a uplatněte kód: KAM10. Nákup se vám ještě dodatečně zlevní o 10 %. Tento kód platí jen do 5. září 2024. Slevové kódy nelze spolu kombinovat.