@George Walker Bush: ten cringe (on tam teda žádný není) není Tvoje chyba, ale jeho, protože jde na rozhovor a na první tři otázky prakticky odpoví ne, což je pro moderátora noční můra :) moc hezká práce, zvládnul jsi to výborně.
@Rowan: Dík, story jak z Hollywoodu, ale jasně, navyšuju na 130 a pokud to bude v knize uvedeno a bude to jinak, dejte vědět, případně upravím jak bude v prackách.
@Rowan: Jestli myslíš zprávu od Onkel (o jiné nevím, klidně nasměruj), tak jsem pochopil, že dali asi 30 ks znova do prodeje, ne že 30 ks přidali :) Kolik jich opravdu je netuším, ale nakladatel na stránkách zatím stále uvádí 100 ks
@George Walker Bush: Za mě supr, klidně pokračovat. Hlavně jsem si uvědomil, že jsem Delisleho vždycky jen "četl" a nikdy neslyšel naživo a nedošlo mi, jak silnou má jako Québečan "francouzskou" angličtinu :)
Můj rozhovor s Guyem Delislem je venku. Odpusťte první dvě minuty lehkého cringe, ale pak myslím, že je to fajn a zajímavé. Tedy kvůli Delislovi samozřejmě.
@Gmork: Vím, že to tak má hodně lidí. Já ze 70% poslouchám kapely s nemelodickým vokálem, takže stejně jako v jejich případě beru jeho hlasový projev spíš jen jako další nástroj. Zajímají mě hlavně jeho kytary.
Soen, tak to bylo vtipný, viděl jsem jednu skladbu když předskakovali na podzim Dark Tranquillity. Pak jsem to vyhodnotil, že mě ty disharmonie nebaví a že teda radši půjdu přežit vedle do hospody. Pak kykoli jsem zmínil že jsem byl na DT následovala otázka : A jaký byli Soen? :-) Ale když mě tyhle moderní party typu Soen, Haken, Leprous nebo TesseracT prostě nebaví. Moc disharmonií, málo melodií. Všechno je to tvrdý jen zvukem na sedm strun, ale hudba je rozjímací bláto. Jon Schaffer hošíkům se svým šestistrunným Gibsonem a kulometným riffem v klidu trhá prdele. Jo. Na Testament mrknu.
louza: Nové Megadeth si určitě taky poslechnu, ale moc nemusím zpěv Dave Mustainea. Vím, že to má takhle víc lidí, mám to podobně. Teď se mi v přehrávači nejvíc otáčí desky od maďarských folkařů Dalriada, dánských Volbeat a Švédů Soen. Z novinek nová skvělá deska od Novembers Doom, Testament - Para Bellum a neměl bych zapomenout ani na navrátilce Coroner, už jen kvůli těm perfektně nazvučeným bicím.
louza, Django: Černý jícen se mi taky líbil, kingovka jak vyšitá. Zrovna dnes vychází nový Malfi, už to mám objednané. Taky jsem dočetl Cizotu od Ballingruda a náramně mi to sedlo. Sci-fi western z Marsu, knížku tohoto typu jsem si zrovna teď potřeboval přečíst.
Z Smrtihlava co sem zatím přečetl, mi nejvíc sedí Dražebník pak chladná ruka v mojí dlani, Invaze zlodějů těl a Tajemství červa. To Dům v Amityville je ještě větší nuda než Širá, masožravá obloha. Jinak minulej tejden sem dočetl Černý jícen a můžu jen doporučit, je to jak něco od Kinga.
@Gmork: Díky za nabídku, ale zase tolik mi to nesedlo, natož abych se s tím mořil v angličtině. Jedu teď poctivě toho smrtihlava a hned další v pořadníku Dům v Amityville je úplně jinu liga. Krásně to šlape. Je z toho cítit, že autor je novinář a že má vypsanou ruku. Tryona přenechám gurmánům.
@Shpeckk: Kelleyho jsem zrovna loni četl, mám doma staré poválečné vydání. Nicméně mnohem barvitější a podrobnější jsou deníky jeho podřízeného Gustava Marka Gilberta. To je dost výživné.
Jinak na film se těším, mohu porovnat s tímto, kde to mohlo být v lecčems lepší.
@Shpeckk: 6/10 hlavně za scénář. Crowe je super, ale zato Malek je dřevo. Ale některé záběry byly opravdu mrazivé. I celá ta skutečnost, že proces proběhne, aby se ten teror nestal po třetí se mi libila jako motiv. Ale bohužel ten scénář je fakt linej a několikrát je to až moc do očí bijící.
Tak jsem si včera v kině užil Norimberg. Místy typicky americky přepálené/patetické, ale zároveň i dost mrazivé (nejenom vzhledem k paralelám se současnou situací). Russel Crowe jako Herman Göring byl excelentní a už mám v knihovně rezervovanou knihu 22 Cells in Nuremberk (česky Muži kolem Hitlera) Douglase M. Kelleyho, kterého ve filmu zahrál Rami Malek. Doporučuji.
Čau, koukal jsem, že omnibus Sandman 2 už má hodnocení. To už je to teda vydané? Já mám zaplacenou limitku a zatím nic nepřišlo, ani zpráva o odeslání a na stránkách crew je napsaný, že to vyjde až 20.1.
louza: Já mám teď od Tryona rozečtenou The Night of the Moonbow a tam si taky dává na čas. Ale určitě to dočtu, má to zajímavý příběh a dobře napsané postavy. Vlastně si myslím, že je to lepší než Ten druhý. Škoda že to tady nejspíš nikdy nevyjde. Je to holt stará hororová škola. V případě zájmu můžu The Night of the Moonbow poslat, mám to i jako e-book.
@Alfi: v nějakém posledním videu říkal, že leden/únor bude spuštěna Temná věda a rozsahem zabere snad půl roku a pak by chtěl dodělat nejdelší resty, což jsou Think Thank a ten Samaritan. Zda to tak bude či ne, ví jen Štěpánek.
@louza:to je blbost.
Když skončí předprodej sběratelské verze,tak začne předprodej běžné verze až do data vydání.
Například svědectví končil předprodej 22.10 a kniha vycházela až v prosinci,takže má člověk víc jak měsíc na pořízení běžné verze + teda je ještě možnost koupit běžnou verzi i po vydání knihy,ale to už většinou bývá v řadě desítek kusů.
Gmork: Čtu toho druhého od Tryona a strašně se s tím peru. Ta kniha je zajímavě uchopená a autor krásně nastíní ty děsivý události a pak bezvadně nedopoví co se stalo, občas ďábelsky spoileruje a ty nevíš proč se stalo co se stalo. Ale ty nekonečný pasáže o tetičkách a babičkách jsou fakt ubíjející. A nedá se to přeskočit, protože smrt může přijít kdykoli. Bylo by to super, kdyby to mělo větší drive.
@BeoCZ: Je to proto, že časové okno pro sběratelskou verzi je cca 3 měsíce, kdy si ji můžeš předobjednat. Což udělá většina lidí co tu knihu chtějí protože ví, že běžná verze se může při nějakém větším hitu vyprodat klidně i za dva týdny a už to pak ve speciálkách nechytnou. Čekat na běžnou verzi od MB je tak trochu vabank. Paradoxně.