@Zack: tak to se omlouvám za dezinformaci. Věděl jsem, že o tom ve streamu mluvili, ale myslel jsem, že jim oznámili, že je to neprodejný katalog.
Tak sorry Walome, jestli ses opíral o můj koment.
@listr: Každopádně se potom poděl, co ti odpoví.
@Braindead - se to ale v počátcích snad nevyhnulo nikomu. Doteď mám první vydání Year one Batmana od Crwe, kterýmu ostudně opadalo lamino z desek hned při prvním čtení nebo Se7dm od CC, jež mělo bídnou vazbu.
To je sice vsechno skvely, ale kdyz se u limitky za 2k po prvnim cteni oloupe razba, tak bych cely Argo poslal do prdele. Uz davno tu nejsou komiksovy zacatky, kdy se rozsypal Tomb Raider a Darkness pri prvnim cteni. Nebo hruzy, ktery tady vyrabel Netopejr.
... bohužel si kupuju komiksy ke čtení, no moje chyba :). Ale vzpomněl jsem si na rukavice co tak před 15 lety přibalovalo Comics centrum k speciální edici Ragemooru a komiks dočtu v nich + zvážím pytlíky od rohlíku přes ně. Zase jako správný sběratel jsem z 1. Kolosálního Conana dodnes nestrhl ochranou folii přes zlatou ražbu na titulce!
@Bonpar: Rádo se. Chtěli bychom moc, jeho agentura by po obdržení českých výtisků taky chtěla, což je super, ale tady si ještě chvíli počkáme na prodeje. Myslím, že Walking Man by byl spíš třetí.
To máte za to, že komiksy čtete a neukladáte si je ve folii do sbírky!
Ja jsem Ženšenové kořeny prečetl v běžné verzi kterou jsem koupil protože jsem netušil o limit e, takže limitku už můžu spojně založit jak se na sběratele patří.
Trošku si tu popláču a zároveň budu varovat vás ostatní, dávejte si pozor při čtení Ženšenových kořenů limitované edice. Ražba se mi "rozdrobila" při čtení, když jsem to držel v ruce... Bohužel mi přijde, že ta ražba není moc důrazná, takže název časem takhle úplně zmizí... Napsal jsem do Arga, ale nic, takže si postěžuju tady.
knihobot je trziste, antikvariat, blesi trh kde si kazdy muze prodavat co chce prece, v tomhle pripade co se knih tyce. Kdyz budu na aukru prodavat ja nevim neprodejne vzorniky Quelle nebo Avonu z 90. let, ktere byly pridani buhvi k cemu do krabice tak se mam bat ze porusuju legislativu? Ale no tak...
Chapu kdyz by to prodavaly knizni domy nebo internetove obchody novych knizek jako kus na prodej, novy za jejich urcenou cenu. Pak porusuji to, ze je to neprodejny vzorek (Kdyby to lezelo v Luxoru na policce to by byla prca)... ale knihobot? Co kdybych to videl nekde v zapadlem antikvariatu treba v Olomouci? Coz je na stejne urovni jako knihobot, prodej z druhe ruky, maji se bat zasahu URNY?
Sbiral jste nekdo znamky? Ty vzacne co se prodavaly v albech na kartonu. Na spouste bylo napsano "neprodejne" ve smyslu popisu postovni znamky. A nekdo si to koupi do alba..
Kolik jenom v minulosti se na aukru pohybovalo drazed xbox her v zelenych krabicich s prelepkem "recenzni vzorek, neprodejne" ano na Alze ani u Mironetu si to koupit neslo, ale kdyz to nekdo vytahne z pod postele a proda na blesim trhu, je za me propastnej rozdil.
@Alfi: tak on sám sekundární prodej není čistě legální, víme? Tak nějak obecně. To, že to koupíš na internetech není aukce. @Poniczech: jojo šedá ekonomika. Ale tak pokud s tím je majitel ok, kdož jsem já abych bojoval (!) cizí bitvy.
@Walome: Z mého googlení jsem došla k tomu, že je to asi šedá zóna?
Tak jako tak mi to přijde potenciálně rizikové hlavně pro člověka, co to tomu Knihobotu dal, protože antikvariát smí imho říct, že to "nakoupil v dobré víře" a pak nenést odpovědnost (i když opět je otázka, jak by s tímhle uspěli, kdyby to "neprodejné" bylo velkým písmem hned na obálce).
Alfi: Na začátku týdne. Ale jestli jsi nečetl žádný díl, tak doporučuji začít od začátku prvním dílem Podivná doba. Je tam dost postav, ať v tom nemáš hokej.
@Walome: proc? ja treba pred par lety prodal Lego katalogy na aukru a nijak neeticky sem si nepripadal, a to ta cena daleko presahovala cenu na knihobotu
Dnes mi přišla zajímavá knížka - třetí díl Podivné doby od C. K. McDonnella. Kdo ještě sérii nevyzkoušel a má rád humoristickou fantasy, tak tady nešlápne vedle. Série je plná živoucích a svérázných postaviček, obzvlášť šéfredaktor je vyloženě poděs. Jen je aktuální díl bohužel o stovku dražší.
S prodejem serii, je to jednoduchy. Plati jednoducha poucka, ze zakaznik koupit nemusi, ale vydavatel prodat musi. Vydavatel tedy ze zacatku taha za kratsi konec a musi serie dokoncit trochu na vlastni triko a cekat, jak to dopadne. Po X dokoncenych seriich se ale situace obraci a vydavatel zuroci ziskanou duveru zakazniku. Krasny priklad vydavani a dokoncovani serii je treba bbart a crew:)
@LuR: Top příspěvek, děkuji za nahlédnuti za oponu, máš můj respekt.
To co jsem napsal mělo za důvod, že nemám komiksy ani mangu na prvním místě zábavy, proto zvažuji co kupuji. Občas koupím něco co se mi nelíbí, nestává se mi to už tak často jako v minulosti. Nechávám se ovlivnit zdejším hodnocením a občas narazím. Taky na knihy nemám moc místa, tak se musím i něčeho zbavit prodejem i když je to dle mého super titul. Mightyboys se prý nelibí přeprodej jejich knih, což mě vede k tomu zamyslet se co kupuji a najdu pro to místo v knihovně. Teď jsem třeba od Vás koupil Vzdálené sousedství, ještě jsem to nečetl a těším se na to, takže vás registruji, Hvězdný hrad nebude úplně pro mě.
Fandím každému vydavatelství které vydává mangu :)