Forum Všechny příspěvky pohromadě

@Bonpar: Tak to je škoda. Dalo se sehnat nějaký to čtivo za pár :/
V sérii Sandman omnibus nie su pridané druhé limitované verizie iba základná.
Ten kupoval "bazárovo" prvý diel, tak snáď si vedel vyhandlovať aj právo na kúpu druhého priamo z Crew.
@Hugo Munin: Mám kolegu poláka, tak mu asi řeknu. Díky všem za informace.
Údajně končí Levné knihy, ještě se u nich dá sehnat pár komiksů https://www.levneknihy.cz/komiksy/
@flynander: tvl on to koupil asi blackJag :))
@Gmork: právě čtu, dočetl jsem první kousek a zatím spokojenost
Dočetl jsem toho nového Malfiho a dobrý. Všechny čtyři novely měly zajímavou myšlenku a dobře vystavěný děj. Žádná nebyla jako vata. Nejvíc se mi líbila třetí povídka o klukovi jménem Olo, který měl zajímavý skládací domeček. Knihu doporučuji nejen fandům do hororu.

https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/psano-odjinud-803196846
Já si teď na Nejlevnější knihy objednal tyto čtyři komiksy. Došlo to ve velké tvrdé obálce, alespoň to bylo omotané v bublin. folii. Přes Balíkovnu, být to jiný kurýr, mohlo to dopadnout hůř. Jinak The Magic Fish přečtený - moc fajn věc v zajímavém grafickém provedení, doporučuji mrknout na to. Snapdragon je taková utajená nezávislá záležitost o malé holce, která se spřátelí s "čarodějnicí", která sestavuje kostry z mrtvých zvířat, taky se to dobře četlo. Teď čtu tu třetí Clementine od Tillie Waldenové, ta se neodchýlila od předchozích dvou dílů, je to stále stejné emo. Kdo zná komiksy od této autorky, ví, do čeho jde. PS - Všechny komiksy byly ve 30% slevě.

https://imgbox.com/RpNnlhdz
Já mám poslední dobou u Nejlevnější knihy/Libristo celkem smůlu, knihy dojdou omlácené, balení nedostatečné. Problém tedy je, když vezmu najednou třeba tři knihy a něco to váží. To je pak ten jejich papírový obal a bublinkovka k ničemu. Reklamaci pak chtějí, abych nejdřív řešil se Zásilkovnou sám. Ta to neuzná z důvodu nedostatečného zabalení a pak teprve si řeší reklamaci oni. Akce tak na měsíc (jen komunikace ohledně reklamace).
@Stipec231: Můj oblíbený polský prodejce má Fear Agent dlx za 37 EUR/knihu, což, jak jsem koukal, vychází nejlevněji. Je spolehlivý a balí neprůstřelně. https://www.directmarketcomics.com/
Taky používám Nejlevnější knihy/Libristo a spokojenost.
@Stipec231: Anglické knihy kupuju přes Nejlevnější knihy (Libristo, to je totéž), protože umožňují dobírku. Neměl jsem nikdy problém, knihy vždycky poslali bez poškození, mnohdy i dřív než byl termín odeslání. Pokud jim dodavatel pošle zmetek, vždycky ho vymění. To je ale moje zkušenost. Podívej se na Heuréku.
@Stipec231: Já kupuju na cheap-comics a někdy i na Nejlevnější knihy.
Poradil by mi někdo spolehlivou stránku kde nakupovat komiksy v angličtině? Chci si koupit Fear Agent deluxe verzi.
@Gmork: Tak ten by se mi líbil česky :-O
Zero: 736 stran. Celý náklad (800 kusů) byl rozebrán během prvních hodin předprodeje. Myslím, že Studio Lain má pro další omnibusy Spawna rozražené dveře dokořán.

https://gildia.pl/spawn-wieki-ciemne-okladka-limitowana-a.html
Dorazil omnibus Spawn - Temné časy. Knize se musí přiznat, že u některých stránek člověku spadne brada, tak snad bude příběh stejně výživný.

https://imgbox.com/OeMSnKkP
https://imgbox.com/EVCYdq0f
@Zack: @Toe: Díky moc za vysvětlení. Na ten chaos už jsem zapomněla, ale je fakt, že mě to jako malou hrozně mátlo, jak ten menhir na zadní obálce někdy nedával smysl.
@seneke: Divím se jen, že se to nestalo už dřív :) TFAW je pryč už snad přes rok...
@Poniczech: Dík, opraveno - někdo kopíroval poznámku a neupravil, tak jsem to v opravě rovnou i upřesnil - možná bude ještě někde, kdyžtak hlaš...
K druhému dotazu jak píše Zack, ale taky je dost pravděpodobně, že jak u Asterixů panoval chaos i u samotného nakladatele (dlouho třeba nebyl upravený a nesouhlasil menhir na zadní obálce s pořadím již vydaných čísel), měla některá čísla třeba v tiráži stejné vydání, i když už to bylo jiné a dříve jsme to moc neřešili - poslední roky bereme "opravdové" pořadí vydaní jako správnější (tzn. má nové ISBN popřípadě výraznější změny) nehledě na uvedené v tiráži s tím, že na toto ale upozorníme v poznámkách a postupně zpětně upravujeme viz nekonečné vydání souborných Rychlých šípů nebo některých Čtyřlístků :)
@Poniczech: k tomu souvisejícímu: spíš, že ho nikdo nevlastní nebo neviděl nebo nemá ověřené zprávy, že existuje. Postupně se to doplňuje jak se ozývaj lidi, co ho mají a chtěj si ho přidat do sbírky.
U Asterixe #19 je u všech vydání chybně uvedeno, že na obálce (v českém řazení) je číslo "VIII.", je to ale číslo "IX."

A pak jen lehce související dotaz: jak jsem projížděla všechny Asterixy, u několika dílů chybí vydání (takže je tam třeba první, druhé, čtvrté a páté) - to je jen z důvodu, že ho nikdo nevlastní a tak v databázi chybí, nebo to chybějící vlastně "neexistuje" a nakladatel ho přeskočil?
Joo to byl průser... ty vejšky po tobě chtěli online sestavení rozvrhu a přitom ty kryplové na to neměli kapacitu :-/
Já to z dovolený vůbec nestihl, tak se spokojím s obyč :-)
Za mě pořád pohoda proti zapisování předmětů a zkoušek na vysoké. To musel člověk zapojit rodinu a spolubydlící, aby to dopadlo podle jeho představ.
O číslo mi fakt nejde... ale ten předprodej se zpřístupnil až po 10:01... proto chápu, že to tolik lidí z FOMO neustále refreshovali
@faster86: Když se mi stránka načetla, bylo pryč jediné číslo a to 1. Jinak byly ještě všechny dostupné. Sám po nejnižších číslech nejdu, respektive v jakémkoliv číslu nevidím žádnou přidanou hodnotu a je mi jedno jestli je takhle velký náklad 250 kusů číslovaný nebo ne. Vybírám si většinou jedno oblíbené číslo, když už si něco vybrat musím a když není, nějak výrazně mě to netrápí.

Číslování mi dává smysl u edic do 50-100 ks. Klidně bych přivítal, kdyby CREW knihy nečíslovala a nákup byl tak jednodušší. Nějak jsem ještě nepřišel na to, proč se nějaké limitky u nich číslují (Liga, Sandman, Království) a některé ne (Preacher, Sedm na věčnost), přitom ta limitace je vždycky dost podobná.
@Bonpar: Nejspíš autorské práva... Tak jako tak jsem hlavně rád za to, že tady ty knihy opět vyjdou, protože když vyšly poprvé, tak jsem ještě neuměl ani číst a teď je sehnat se sice dají, ale ne pod litr za jednu... Já jsem hlavně rád, že to vyjde v Kantůrkově překladu, víc mě asi nezajímá :-D
@ZdenekVs: “Čekal jsem tam od 09:55 a dával pořád refresh” a “ Stránka pod náporem zájemců kolabovala.” - necítiš, že aj ty si súčasť problému? Ak eshop začnú dve stovky záujemcov refreshovať, jasneže bude kolabovať. Sorry jako!!
Za mňa to nápor zvládlo až podivuhodne dobre.
Je fakt, že já jsem taky čekal a refreshoval, rychleji se mi to podařit nemohlo a už byly pryč čísla do nějakých 30 a do první 100 to bylo probráno dost. To musí být fakt haluz, aby někdo vzal to 1. číslo.
A tak zase bych se nedivil kdyby ty čísla 1-10 nešli koupit protože influenceři, nebo kamarádi?
@Zack: Ne, díky. Po tom fiasku s autodromem si většinu látek radši míchám sám.
Na eshopu by se mely tak tyden pred kazdou limitkou objevit nejaky sedativa za akcni cenu. V limitni krabicce.
Ligu výjimečných jsem výjimečně vynechal, základní varianta bude stačit. Nicméně mě strašně baví ty emoce, které Crew těmito limitkami vytváří =)
Nezvládli to. Stránka pod náporem zájemců kolabovala. Je to celé divné, protože v 10:02 to ještě nešlo koupit. A pak hned zmizely čísla do desítky. Čekal jsem tam od 09:55 a dával pořád refresh a šlo to koupit až v 10:03 a hned zmizely čísla do desítky. A stránka hodně kolabovala pod náporem. Byla velmi velmi pomalá. Můžu být vůbec rád, že se mi podařilo nějaké číslo koupit. Sorry jako !!!
ja chtel nejdriv 67 (z legrace, deti v tom ten hrozne jednou) a kdyz nebylo, vzal jsem 39
Asi pět minut po spuštění prodeje tam bylo posledních 20 čísel, takže pryč byla opravdu rychle. :)