@Alfi: v nějakém posledním videu říkal, že leden/únor bude spuštěna Temná věda a rozsahem zabere snad půl roku a pak by chtěl dodělat nejdelší resty, což jsou Think Thank a ten Samaritan. Zda to tak bude či ne, ví jen Štěpánek.
@louza:to je blbost.
Když skončí předprodej sběratelské verze,tak začne předprodej běžné verze až do data vydání.
Například svědectví končil předprodej 22.10 a kniha vycházela až v prosinci,takže má člověk víc jak měsíc na pořízení běžné verze + teda je ještě možnost koupit běžnou verzi i po vydání knihy,ale to už většinou bývá v řadě desítek kusů.
Gmork: Čtu toho druhého od Tryona a strašně se s tím peru. Ta kniha je zajímavě uchopená a autor krásně nastíní ty děsivý události a pak bezvadně nedopoví co se stalo, občas ďábelsky spoileruje a ty nevíš proč se stalo co se stalo. Ale ty nekonečný pasáže o tetičkách a babičkách jsou fakt ubíjející. A nedá se to přeskočit, protože smrt může přijít kdykoli. Bylo by to super, kdyby to mělo větší drive.
@BeoCZ: Je to proto, že časové okno pro sběratelskou verzi je cca 3 měsíce, kdy si ji můžeš předobjednat. Což udělá většina lidí co tu knihu chtějí protože ví, že běžná verze se může při nějakém větším hitu vyprodat klidně i za dva týdny a už to pak ve speciálkách nechytnou. Čekat na běžnou verzi od MB je tak trochu vabank. Paradoxně.
Walome: Ne, to je schválně, nad tím okem má jizvu. Ale je možné, že se za ten půlrok rozhodnu pro jinou obálku, těch obrázků mám nespočet. Taky to bude chtít nejspíš dvě obálky, bude to mít určitě přes 600 stran, čili to rozdělím do dvou knih. https://imgbox.com/agDDJDcD
Ale jestli má někdo nějaký hodně dobrý art Ellie v 18 letech (druhý díl) pokud možno černobílý, ať pošle.:)
Obálka u druhé knihy The Last of Us - Unbound (o podtitulu ještě nejsem rozhodnutý). Příběh začíná na tancovačce, kde se Dina s Ellie poprvé políbily, jen ten příběh bude odvyprávěn Benjaminem Walkerem, který se později vydá za Ellie do Seattlu, aby ji zastavil v její vražedné výpravě za pomstou. Včera jsem přeložil první kapitolu Když hudba dozněla a užil jsem si to, skvěle napsáno. Kdo by řekl, že se mezi amatéry najdou takoví spisovatelé. Ještě mě čeká 52 kapitol, příběh má v angličtině 280 657 slov, takže mě čeká pořádná nálož překládání. Teď potřebuji, aby tohle mizerný počasí vydrželo co nejdéle.:)
Ok, díky moc všem - takže ten rozdíl tam opravdu není až tak velký. Všiml jsem si na bazarech, že některé sběratelské verze jsou častější, než bežné. :)
@BeoCZ: za mě největší benefit sběratelek je ten, mimo ochrany v podobě přebalu, že zadní strana desek je čistá, žádný anotace, popisky, apod, hezky pěkně jen označení, že jde o sběratelku a obrázek.
@BeoCZ: Jak píše kolega, comicsy od MB ve sběratelské verzi jsou s přebalem, jiná obálka a v daném počtu předobjednávek oproti běžným verzím, které pak jdou i do běžného prodeje, což může být i ironicky ve větším počtu.
Předobjednatelé dostávají občas i speciální nabídky od MB a jsou uvedeni v knize pokud chtějí.
@BeoCZ: Vlastně sis už odpověděl, takže jen doplním přebal a box, pak je možné že sběratelské verze jsou ve větším množství, kvůli předobjednávkám ale to už hádám.
Ahoj, chtěl bych se zeptat v čem se liší klasické a sběratelské verze od Mighty Boys - většinou jsem zjistil, že je jen jiná obálka a sběratelská edice je o cca 10 gramů těžší, ale nic dalšího navíc není, nebo jsem nenašel v popisku. Jak to prosím je?
@Toe: S dovolením odpovím. Mně přišla kniha zvlášť a ten přebal zvlášť a musel jsem si to oblíct sám. Na přebalu EAN není a jinak je to stejná kniha jako ty bez přebalu, takže bude stejný.
Ten Tarantino je prodloužení filmového příběhu, je to super čtivé, určitě pro ty, kteří mají rádi film. Já to četl loni a jak říkám, užil jsem si to velmi.
Proto mě velmi překvapilo, že mi to v pondělí skočilo gratis do košíku, když jsem objednaval deskovky.
Normálně to nedělám, ale ty arty jsou povedené, je fajn, je mít ve fyzické podobě v knize. Ještě jsem to udělal u dvou deluxe knih McCammona. Pak to stejně skončí nejspíš v popelnici. V budoucnosti budou papírové knihy v muzeích. Všechno bude v mobilu a e-booky bude psát AI na objednávku. Pojedeš vlakem a zadáš AI - dal bych si nějaký western, napiš mi to.:)
Qvestor: Asi chápu, jak to myslíš. Mně to taky chvíli trvalo, než jsem se začetl, to tempo je vláčné, ale bavila ta jižanská atmosféra, či jak to říct. Dokonce jsem si stáhl americkou deluxe edici knihy a separoval z ní arty, ty jsem si potom vytiskl a dal je k edici od Fobosu.:) Případně je můžu poslat, je jich cca deset. Zde jeden z nich.
seneke: Ohledně Spawnů, co jsem si koupil od Poláků a přečetl, tak nejlepší je King Spawn, potom Hellspawn a nejslabší ohledně scénáře je Gunslinger. Do Dark Ages asi půjdu, i když mě tyhle Slaine věci moc neberou, i ta cena není zrovna levná. Ale tuším tu potenciál, navíc ty obálky jsou kulervoucí, jestli do toho půjdu, tak do té modré.:)
@Gmork: Spawn, jedna z věcí, co jsem si nasyslil v digitálu, ale pořád jsem se nedostal k tomu, abych to sakra přečetl. Ale ta minisérie od HBO byla výborná.
felis, Qvestor: Od McDowella je ve slevě i Blackwater a tu můžu taky jen doporučit. Více než horor je to jižanská gotika, ale dobře napsaná i skvěle přeložená. Jinak musím pochválit i Cizotu od Nathana Ballingruda. Jak sám autor píše - Marťanská kronika se potkává s westernovou Opravdovou kuráží, a dá se s tím souhlasit. Včera jsem na jeden zátah přečetl půlku knihy. Navíc to překládal J. Němeček. Ten u Gnómu letos vydá od téhož autora Atlas pekla. Na to se hodně těším.
Loni jsem to úplně přehlédla, ale Patrick Horvath vydává pokračování skvělého Pod korunami stromů, kam nikdo nevidí, které se odehrává 8 let později, a dneska zrovna vychází pátý svazek. Dohromady jich bude opět 6, jako v původním komiksu, poslední díl vyjde 4. března.
Ještě jsem to nečetla, ale i přes uzavřenost toho původního díla na to jsou zatím velmi pozitivní ohlasy, tak třeba to jednou vyjde jako komplet i v Hvězdné CRWi.