Pokud jste fanouškem TV série Kola času (Wheel of Time) nebo filmových kostýmů a rekvizit, tak doporučuji navštívit v Praze Galerii Mánes, kde od pátku pořádají výstavu Fashion and Fantasy - https://fashioninfantasy.com/?lang=cs Vstupné je sice dražší (350 přes web, 400 na místě), ale myslím si, že návštěva za to stojí. V šesti sálech x kostýmů a rekvizit, nejsou za sklem, lze fotit a v podstatě volný přístup. Jediné mínus je, že výstava končí už 5. prosince. Časová náročnost je jen na vás.
Měl bych dotaz, nezná tu někdo tiskárnu, která vytiskne knihu v malém nákladu, cca pouze desítky kusů. Jde mi o beletrii o cca 300 stranách. Jde mi o něco vyzkoušeného, kdy se nevyskytl žádný problém. Už mám vybrané tři tiskárny, ale třeba někdo zná ještě spolehlivější. Klidně mi pošlete odkaz do pošty.
Zlord_Antijezis - ahoj, proč máš jako Nick zrovna: "Zlord_Antijezis"? Přijdeš mi celkem jako pozitivní člověk, tohle ale docela odporuje tvému vystupování ...
@Zlord_Antijezis: Aha, ono se CC smí jen adorovat a každá předražená pitomost co vydají se musí pouze chválit? Nechtěl jsem to postnout 2x, to byl omyl. Ale jinak ti rád dám zase info, co od CC ještě neplánuji kupovat až něco budou chystat. Možná sis toho nevšiml, ale CC prostě nemám rád. Nelíbí se mi jejich prodejní filozofie, nelíbí se mi většina toho, co vydávají a nejsou mi sympatičtí celkově.
@Zlord_Antijezis: Abych parafrázoval tvou vlastní radu, tak jeho komentáře nečti, tohle fórum se jmenuje pindárna, takže každej tu může svůj názor napsat, ať se ti líbí nebo ne. Holt si každý z Comics centra na zadek nesedne.
@Dinik: Nechceš nám tu sepsat ještě pár věcí které si nekoupíš? Mě totiž hrozně moc zajímá co si nekupuješ. Nejen u knih. Třeba nahoď i nějakou elektroniku kterou nekoupíš, dovolenou kam nepojedeš a nebo službu kterou nepořídíš. To je totiž děsně zajímavý. Vlastně mě především ohromně zajímáš Ty a jsem strašlivě rád když se dozvím o čemkoli co si nekoupíš :o)))
Mě teda trochu překvapuje, že mají něco takového jako překvapení a ještě to vyjde v limitce. Čekal bych něco víc žádaného v komentářích. Tohle mi subjektivně přijde jako záležitost pro hodně úzkou skupinu i v rámci toho, co jinak CC vydává. Tím je teda možný, že limitka, která bude pryč natotata, bude částečně dotovat pomalejší prodeje obyčejné verze.
Taková CC klasika. 112 stran za 1200, Ostrov Dr. Moreaua vol.2
Ještě, že mě CC až na Archivního Conana už vůbec nezajímá, tohle bych neměl chuť podporovat už jen z principu.
1200 za limitku co má 112 stran ???? Klasicke CC. Ještě, že mě tohle vydavatelství už absolutně nezajímá. Teda až na Archovniho Conana, to je to poslední, co od tech komediantů ještě kupuju.
@Gmork: Nene, to je fáma, ve skutečnosti je to vázané v předkožkách mladých čistých panen těsně po tom co prošly tranzicí na rypouše vraního s fluidním pohlavím.
ZloJéžíš: Hele, ty to budeš vědět. Je pravda, že ta aktuální limitka u CC je tak drahá proto, že byla na vazbu použita kůžička Rypouše vraního? A ví u CC vůbec, že Rypouš vraní je přísně chráněný, nebo je jim to jedno?! Tohleto já teda podporovat nebudu. Vrahové!
Vidím že je tu stále skupinka, která sem chodí jen za účelem zkazit radost všem ostatním. Cokoli pozitivního se neodpouští! Je jedno jestli je to Crew, CC, MB nebo Červený knír, vyžerou si to všichni přímo a nebo alespoň ti, kdo je pochválí. Neskutečně toxický prostředí, místo komunity a sdílení stejných zájmů.
TAK SI TO NEKUPUJ když se ti to nelíbí. Nemusíš tu otravovat s tím, že je to drahý, hnusný, blbost...
Chodíš do supermarketu říct jim, že si u nich nekoupíš šunku protože je nemáš rád nebo rohlík protože ho maj drahej? To musí být fakt spokojenej život a už se nedivím Štěpánkovi, že mu na tom streamu nedávno málem rupla cévka a vyhrožoval žalobama, protože tohle fakt není komunita lidí se stejným zájmem, ale úchylná materšká školka.
PS: A jo, do Arga si taky zahejtím, protože podrazy které zkoušeli s Lady Mechnikou nebo dotiskem Providence si zaslouží vyžrat až do dna! S tím se ani nesnaž...
@faster86: Tak tohle mě trošičku sere, upřímně!
Nevím jestli je to závist, nebo co to má být za blbej útok, ale Zjevný úděl jsem úplně standardně koupil v limitce stejně jako kdokoliv jiný.
Najdi mi něco co nebylo fér a OK, ale když nevíš, tak radši drž hubu.
Tady je odkaz doklad kde jsem si dovolil skrýt osobní údaje. Čekám omluvu!
Přijde mi to ubohý
@faster86: A BTW není to jen o tomhle. Ale mám CC upřímně rád kvůli kvalitě knih, přístupu k zákazníkům a v neposlední řadě taky díky výběru titulů které mi vesměs sedí, jakožto obrovskému fanouškovi Conana, Hellboy universa a pak také autorských komiksů s originální kresbou případně příběhy se není vůbec co divit.
Reálně opravdu mě nenapadá "půl špatného slova na CC" ;o)
@faster86: Myslíš jako fanoušci fanouškům? Se zúčastňuj taky pravidelně a občas něco vyhraješ, jako já. Šanci má každej stejnou, ne?
A nezáviď, se radši posnaž a zabojuj.
@Zlord_Antijezis:Nemám nic proti květnatosti, a souhlasím že překlad nemusí být doslovný, překladatel si může s překladem pohrát a přiblížit ho domácímu publiku. Ale tohle mi přijde jako velký úlet.
@rajot: Jo hele, teď koukám na běžné vydání - 800,- doporučená cena. To bude na černý pátek za 400,- To mi jakože přijde *urva dobrý. Dokonce tak dobrý, až to nejspíš vezmu ve standardu i kdyby se mi poštěstila ta limitka.
A pak si budu moct říct, že mám jednu knihu v průměru za 800,- :o))) Z toho jednu limitovanou na 200ks s plátnem a zlatoražbou, jak by řekl Horst - A to se vyplatí!
Já se tak těším...fakt mi ta kresba sedla, mám rád Shakespeara, mám rád horory...to vydávaj pro mě! :D
Sorry za moje nadšení, tohle je prostě trefa.
@Django: To je jako mnoha lidem vadí nepřesné překládání spousty názvů filmů. Mě vůbec. 100 lidí, 100 chutí. Raději si dám hezký překlad třeba od pana Kantůrka, než přesný nudný překlad jak od nějakého stroje.
Krvavá lázeň mi naopak přijde mnohem šťavnatější než Příběh hrůzy - ale to je u mě právě z toho důvodu že dávám přednost květnatosti, košatosti a potenciálu češtiny, než doslovným přesným překladům.
Nechci hejtit ale přeložit Macbeth: A Tale of Horror jako Macbeth aneb Krvavá lázeň mi přijde už moc. I já se svýma chabými znalosti jsem schopní dát lepší názvy, např Macbeth Příběh hrůzy, hrůzný příběh nebo strastiplný. Docela mě zajímá jak přeloží tuhle větu (I know you little Bitches!)
@Norri: Už jsem hlásil, je to akce od října: https://comicsdb.cz/forum/permalink/51666#51666 a zítra to u nás (teoreticky jak vypneme) a u Dobráka končí ;)
U nás mají nej prodeje bitvy, to znamená ty lodní, letecké a teď nově ty tankové. Války prostě lidi berou :) Poměr je 80 % bitvy, zbytek ostatní :)
@Walome: Stačí být upřímný a bude to dobrá práce.
Horší je, když ti napíší co máš na podobné otázky odpovídat, to musí být peklo, protože dotyčný to hned pozná a tlačí dotyčnou osobu k upřímné odpovědi, kterou ti ovšem nadřízení nedovolí napsat.
První dvě ochutnávky fungovali skvěle, ale při té třetí si někdo řekl, uděláme to jinak, ukážu Vám jak se to má dělat. Zack mi to posílat nemusí, ty mangy si nekoupím a velice rád si pořídím u Crwe něco jiného, ztrátoví na tom nebudou.
@Norri: Vzhledem k tomu, že Lingea tyto francouzské vzdělávací komiksy pro mladší čtenáře vydává u nás od roku 2022 a venku je tuším 22 alb, na úplný propadák to nevypadá. Vzhledem k zaměření nakladatelství je možné, že to celkem slušně prodávají úplně mimo běžnou komiksovou komunitu. Četl jsem z toho asi 5 alb a je to všechno děsně zkratkovité, prostě 46 stran věnovaných povrchně nějakému tématu s celkem líbivou kresbou. Nijak to nepotěší ani neurazí, bez chuti a bez zápachu. Nejnovější 3 díly věnované tankovým bitvám jsou ale zajímavé minimálně tématem, tanky má přece každý rád :) WOT...
Akce na komiksy 2+1 zdarma na Dobrych knihách. V akci jsou komiksy od nakladatelství Lingea. Nevím, jaké mají ty komiksy prodejnost, ale něco mi říká, že to bude asi slušný průser. Já jsem na ně nikde nenarazil a skoro ani nevím, že to u nás vyšlo... https://www.dobre-knihy.cz/milovnici-komiksu-zbystrete-2-1-zdarma
@rajot: To jakože drahý, nebo levný? "Kolosální rozměr", plátno, zlatoražba a ten papír co používají, mě to přijde adekvátní. Jsem rád že bude, jestli ji stihnu.
Když to porovnám s konkurencí...konkrétně jednoho vydavatelství které je abecedně před Comics Centrem :oP
@Fort: Fer point. Poptal jsem se: Ochutnavky jsou ted v Arkhamu a Krakatitu (je jen na nich komu to daji, ale jak jsi spravne odtusil, je to promo na mangu, namirena spis na lidi, co mangu neznaj). Masivne budou na Manga Ginga stankach (ale sorry, na vychode budou jen v Holomoci). Neco se ted pustilo do eshopu. V širší distribuci budou spíš nahodile a každý si s tím pracuje jak umí nebo potřebuje.
Plus mám slíbeno pár kousků pro sběratele na CDB, tak když mi slíbíte, že tu nebudu muset číst frustrovaný řeči o chytrých lidech, tak vám udělám nějakou soutěž o Ochutnávky. Pokud je zájem ofc. Pokud je Fort jedinej, kdo to nemůže sehnat a chce to, tak to mu pošlu ten, co s mi tu někde válí ve stole :)
@George Walker Bush: To nezpochybňuju. Ale co třeba stejný obsah, rozměry, ale jiný papír, grafika navíc... Pak to nakladatele nutí dělat pod jedním ISBN a je v tom hokej. Udělám něčeho 500 kusů v broži, 150 ve vazbě a 10 kusů v kůži. Jak to teda udělat správně?
xintax: Já si myslím, že zákon hovoří celkem jasně a nemluví o nějaké cenové hranici, natož o výjimkách pro drahé publikace. A zrovna Teapot se chce své zákonné povinnosti dlouhodobě vyhnout, to je známé.