Upřímně doufám, že marketingové oddělení Paramountu narvou do rakety a tu odpálí přímo do Slunce. Trailery to prezentovaly jako rádoby vtipný animák pro děti. Přitom je to depresivní příběh o tom, jak se někdo postaví totalitnímu režimu a vymkne se mu to kompletně z rukou.
A ještě jedno radostné info z kultury. Studio Disney konečně vzalo Českou republiku na milost a vyjde tu ve 4K UHD Alien - Romulus. První vlaštovka byla Planeta opic (vychází příští týden) a pokračuje se dál. Nový Vetřelec se mi hodně líbí a ve 4K mu to bude slušet. Teď se jen rozhodnout, zda si vybrat steelbook s Cailee Spaeny, nebo tu červenou variantu.
@soulbringer: Za mě teda úspěch i to, že ti nebylo sděleno, že už definitivně končí. Tak snad se vzpamatují, ale dokud něco nevydají, tak jim moc nepomůžu no.
@soulbringer:
Tak dobrá zpráva je, že BB art komunikuje... tedy komunikuje.
Oné paní to nezávidím, ale radějí sdílím celé vyjádření z dnešního dne:
- Dobrý den, bohužel žádné termíny vydání komiksů ještě nemáme. Jakmile budou zveřejníme je na našich webových stránkách. S pozdravem...
Toliko strohá odpověď na tohle (kde jsem navazoval na předchozí komunikaci):
...Můžu vás ještě poprosit o výhled k plnění edičního plánu, respektive i výhledu do 2025 v rámci komiksového trhu? Letošní rok - obzvláště vůči jiným rokům (i konkurentům) - je poměrně chudý na komiksovou tvorbu a po trhu koluje spousta spekulací :( Můžu vědět, jak to bude např. s vydáním posunuté Ligy Spravedlnosti 8 a obecně s komiksovou tvorbou u vás?
PS: chápu, že nýmandovi z internetu se odpovídá blbě a chápu nechuť sdělovat podrobnosti, kór, když se může dít opravdu něco neutěšeného... ale že by tím jako vyvrátili spekulace a zanechali pozitivní naději, se říci nedá, že jo :)
Já svůj kód nevyužiji, jelikož ceny na Luxoru jsou nezajímavé a ani ta 20% sleva to nespasí. Takže pokud to má někdo jinak a kód nemá, zde je k použití ten můj - KIKDAJ286V6P
Musím pochválit eshop gramodesky.cz. Objednal jsem si od nich dnes už hůře sehnatelné desky jako první desku od Alcest, švédských ISON nebo starou fošnu Before These Crowded Streets od Dave Matthews Bandu apod. Vše dokázali sehnat. Za mě spokojenost.
Každá vesnice má svého obecního blázna, svého všeználka, ignoranty, nadšence, pána co se rád poslouchá i babku, co ví přesně, jak by se "něco mělo" - a stejně tak je tomu na každém internetovém fóru, ale i to se dá moderovat že jo. //// :D
Tak ono jim to nefunguje ani moc v offlinu :-). Já se právě včera stavil v Kanzelsbergru pro Inkognito, které jsem si rezervoval předem přes e-shop. Měli mít prý jeden kus, ale když jsem tam přišel, tak ho nikde nemohli najít :-D
Tak update ke Kanzelsbergeru - spoustu těch knih ve skutečnosti vůbec nemají. Nejprve to chtěli svalit na mě, že mám uložené staré cookies, ale spoustu těch knih jde normálně najít přes jejich vyhledávání jako dostupné a potom nejsou - i když jsem to hledal na jiném zařízení. Takže se nakonec omlouvali, že mají prostě dost zabugovanou stránku (kdo by to byl řekl).
Tedy zmíněné Z pekla nemají, stejně tak třeba Bažináče. A určitě toho bude víc, tohle jsou jen namátkou vybrané věci, co mi nešly hodit do košíku.
@soulbringer: já tu samozřejmě nejsem první den, takže jsem dodavateli napsal, dostal slušnou odpověď (to zase víme, že Crew komunikuje nadstandardně) a tím se to pro mne uzavřelo. Neměl jsem potřebu tuhle diskuzi dál živit ;-)
Zrovna Crwi toho dost odpustim. Domělé i skutečné křivdy. Jejich přístup se mi zdá příkladný. Dokonalost ani neočekávám, jak říkám, nejsem tu první den. Ale když se mi něco nezdá, občas se zeptám.
@honza2457: Kdyby jen hledání. Některé knížky mi to sice vyhledá, ale po rozkliknutí se načtou třeba až na popáté a třeba ten zmíněný Moore prostě nejde koupit. Rezervace vždycky selže a když dám koupit, nehodí se vůbec do košíku a tehdy ani nenapíše error. Už jsem to zkoušel na pc i na mobilu, ale prostě to nekoupím :D
Mno ale vážně: Je tady skutečně nějaký insider, který by dokázal popsat, co se v BB artu děje, respektive co se bude dít? (jejich reakční doba není z nejrychlejších a hlavně jsou to všeobecnosti).
Navážu na příspěvek od mike731. Včera jsem viděl v knihkupectví Kanzelsberger v Karlových Varech výprodejový kout BBArtu. Co si tak pamatuji: Watchmen (2. vydání), Joker 75, Inkognito, Zabij nebo budeš zabit 1, 2, nějaké díly Preachera, Punishera, Sága, dvě krabice s US sešitovkami a řada dalších knih, které už si nepamatuji konkrétně (Wonder Woman, Superman,..) Ceny byly většinou 50%.
Už dlouho jsem nevytáhl svého otravného Kapitána Zřejmého, ale přeci jen by rád připomněl:
- lidem na jejich názorech záleží a rádi se obklopují lidmi, jež mají podobné názory (říkaj se tomu sociální bubliny);
- když maj lidi prostor svý názory a prožitky ventilovat, tak to většina z nich udělá... a často narazí na lidi, kteří maj názory zcela opačné, je z to mrzení;
- už před těmi internety byly diskuse přínosné a stejně tak i toxické (byly i doby, kdy rakouský malíři psali dokonce celé knihy o svým vnitřním i externím boji)
- internety tyhle věci samozřejmě umocnili a dál umocňují - jak tím pozitivním, tak i tím negativním způsobem
- každý člověk pindá tu a tam blbosti, jde prostě o míru, moderaci i umění si to přiznat
Nejsme na těch internetech první den, takže lidé si už většinou dokážou vybírat - co a koho budou číst (i to má samozřejmě svá pozitiva i negativa). Ono je vlastně možná dobře, že ze sebe některý lidi dělaj šašky virtuálně, než aby dostali přes držku v místní hospodě. Každá vesnice má svého obecního blázna, svého všeználka, ignoranty, nadšence, pána co se rád poslouchá i babku, co ví přesně, jak by se "něco mělo" - a stejně tak je tomu na každém internetovém fóru, ale i to se dá moderovat že jo.
Jinak ještě trochu k tý poslední diskusi:
- je výsostným právem každého vydavatele zvolit si tituly, distribuci, obchodní politiku i cílové skupiny
- zákazníci mají stejnou moc, dokud tu není monopol či duopol pár vydavatelů, pak si směle mohou vybírat, utrácet za co chtěj, komentovat, ptát se i blbě pindat
- mít dobrou komunitu zákazníků je dnes konkurenční výhoda a řada podnikatelů se ji snaží budovat, bonifikovat ale ke konci dnes samozřejmě vytěžovat
- segmentovat zákazníky není nice-to-have, to je prostě v roce 2024 samozřejmost a nutnost
- můžeme si sice nadávat, jak jsou ti hnusní češi na ty slevy, ale dělat, že homo economicus neexistuje, stejně jako fakt, že neexistuje causal buyer je pitomost
- je úplně v pohodě, když se někdo pídí po nejvýhodnějším místě (i ceně), kde daný titul koupit a stejně tak je v pohodě, když mu vrtá hlavou, proč to někde jde levněji / lépe - a třeba se tu optá.
- dobrej vydavatel taky umí sbírat zpětnou vazbu a stejně tak ji umí rozlišovat, která mu za to stojí, která je důležitá a které nikoli (a taky úplně chápu, že tohle fórum řada z nich s klidem ignoruje)
- přezírat, podceňovat feedback nebo naopak upnout se jen na pár křiklounů (a nesbírat aktivně sám zpětnou vazbu jinou formou), je ale cesta do pekel
- a rozhodně je v pohodě sdílet své dotazy i frustraci, jak to dělá třeba @Hawwwran (ale zasejc, kdyby na tom člověku hodně záleželo, tak na internetu se najdou místa, kde člověk zjistí email i telefon na vydavatele, že jo - pokud by na tom extra záleželo)., Člověk se ale zase zeptá nejdříve jiných, aby třeba nebyl za blbce, že jo.
...Chápu, že někdy by člověk raději ty internety vypnul, ale pořád i zdejší fórum považuju za místo, kde lze úplně jednoduše oddělit zrno od plev a kde si rád přečtu, jestli to maj některý lidi jinak, stejně nebo žijou na úplně jiný planetě :)