Slevy, výprodeje, bazary

James89 : s těma deskama Prago ti poradím jedno.
Nespoléhej se na to že to vychytáš přímo v Prago shopu.
Jak to vyjde,normálně napiš vydavatelství ( funk the juice) oni mají vždy x kusů mimo prodej.
Takto mám HDP, dezorient express i V barvách.
Ani jednou jsem to na eshopu nestihnul.
A že těch desek ještě bude
Některý komiksy se vydávají úmyslně v pár kusech, že se z toho stane investice. Z některých se naopak stane časem investice, i když byly vydaný naprosto v běžným nákladu. Překupnictví nemá se sběratelstvím nic společnýho. Něco rychle vykoupit a pak to za týden prodat nékolikrát dráž někomu, na koho se nedostalo a kdo má o kus zájem je dost sprostý. Od takovýho člověka bych to nekoupil z principu. To tu knihu raději mít nebudu.
Např. chtěl jsem nově vydaný desky od Prago Union, který vyšly v celkem malým nákladu, i když nechápu proč, když mají velký ohlas. Nebyl jsem schopnej to ani objednat. Po týdnu se začly prodávat zabalený v inzerátech několikrát dráž. Takže je samozřejmě nemám :D To samý Stínadelská trilogie, u který jsem v prvním kole zaspal atd...
karl173: To samé si myslela hromada Amíků v 90. letech. Pak jim ale bublina splaskla a bylo po ptákách.
Myšlenka - komiksy jako investice. Nějaký čas jsem si to myslel, ale už jsem z toho vyrost.
toe: komiksy jako důchodový pilíř.
Mě příjde dobré,jak to dělají v Mighty Boys.Kolik kusů se objedná + něco na výměnu poškozených.
Pokud si překupník objedná s výhledem na zisk velké množství a zůstane mu to doma,potom dobře mu tak.
Jen můj názor.
Téma překupníků se teď řešilo i na polské straně, ohledně titulů od nakl. Studio Lain. Ty jsou hned rozebrané v prvních dnech předprodeje, aby se posléze objevily někdy až za dvojnásobek původní ceny. Hned se začíná ozývat štěbetání fanoušků, jaká je to nespravedlnost. Podle mě je to ale v pořádku, i ten překupník musí jít při nákupu více kusů do rizika, že si to potom nikdo nekoupí a jemu to zůstane doma. Každopádně by ale mělo nakladatelství zvednout náklad z 800 kusů na 1000.
Příklad: Button Man stál v době předprodeje 130,- zl.
https://allegrolokalnie.pl/oferta/button-man-cyngiel-nowy-okladka-limitowana
A co když to již koupil od překupníka a od něj to koupí všechno další překupník? A pak další a další :-o A pak i někdo, kdo to bude chtít prodat jen po kusu... Nebo co když byl samotný vydavatel překupníkem... Překupnický kartel, ve kterém jsme prostá kolečka celé mašinerie meloucí zrnka písku v marné kamenné snaze o dosažení koupě, dokud se i z nás nestanou kupující a prodávající... neunikneme ,-(
-- Kocourovo ranní filozofické okénko
Bude to 100% překupník. Zanedlouho to začne házet na bazary nebo aukro.
Těžko si nepředstavit, že větší množství kusů nebude nějaký překupník - škoda...
Zde je důvod smazaní Inzerátu:
Zdravim... resim ted s panem vetsi mnozstvi kusu.. tak podle toho jak to dopadne tak bych opet zverejnil... kazdopadne bych Vam dal vedet.. nicmene reknete zajemcum ze skrze velky zajem jsem to ted pozastavil
Jsem mu napsal proč byl inzerát smazán. Tak uvidím co odepíše.
Benji: Je to ověřené? Inzerát je smazaný, ale ze zvědavosti jsem mu zkusil napsat :)
sleepless: díky za info, využil jsem.
Sleva na booktooku i luxoru se prodlužuje do zítřka..
Kdyby měl někdo zájem o doplnění sbírky.
https://knihy.bazos.cz/inzerat/169137146/komiksy-batman-spiderman-a-mnoho-dalsich.php
Pán má kompletní nabídku Unicorn comics:
https://comicsdb.cz/nakladatelstvi/64/unicorn-comics-cz
100kc za kus v perfektním stavu a má toho opravdu hodně.
E-mail: Daja.ondracek@seznam.cz
Luxor sleva 200,- při nákupu nad 1000,- platí ještě během dnešního dne.
Do 21.5. 20% sleva na booktooku s kódem 20DOLU
Na levných knihách je taky ve slevě Nimona a pár dalších komiksů od Paseky.
tak kdy bude mít Booktook slevu nějaký procenta, neví někdo? už mam plnej košík sakra :D
Na e-shopu: www.comicscentrum.cz (27. 5. – 28. 5. 2023 včetně)
- sleva 50 % na všechny knihy (kromě kolosálek a již zlevněných kompletů)
- sleva se vztahuje pouze na zboží zaplacené do 31. 5. 2023 včetně
Gmork: kedy zacne predaj Erbu cez web?
Dnes nám začal Svět knihy, tak se zastavte na stánku, na všechny novinky tam budou pěkné slevy. Taky už mám napsaný slušný seznam knih, které si chci nakoupit.:)
https://imgbox.com/BOXsIfua

PS- Jinak letos vyjde druhý cyklus Mureny a první kniha už je téměř vyprodaná, tak kdo ji ještě nemá...
Darker dík , takhle by to mohlo být pořád, ty balíčky po tisícovce je oser docela .
Rozšíření akce Knižní klub do 31.5. + v Luxoru na knihy KK
Při nákupu nad 1999 Kč získáte slevu 500 Kč - kód 500SLP23B
Ověřeno ;)
Kód STARWARS20 - Jen dneska u CP sleva 20% na veškeré SW zboží - bere se i z cen co už mají e-shop cenu.
Knižní klub akce do 31.5.
Při nákupu nad 499 Kč získáte slevu 100 Kč - kód 100SLP23B
Při nákupu nad 999 Kč získáte slevu 200 Kč - kód 200SLP23B
Dobrovský sleva 500 při nákupu za 2000 a více platí do 7.5.
slevový kód: AFKDBOBROSLEVA
Albatros Media má nyní slevu 22% na všechny své knihy.
Meander sleva 22% - slevový kód = EARTHDAY22
Mně teď přišel jiný důvod storna z Libristo, celkem pobavil: právě jsme bohužel zjistili, že zboží pro vaši objednávku dorazilo od dodavatele ve velmi poškozeném stavu a není jej tak možné odeslat.
Stejný problém. Libristo už raději ne.
Já jsem tam objednal Akiru 4 a 5, každou za 300+ Kč a 5. díl mi zrušili s odůvodněním, že "došlo ke změně skladové dostupnosti". Ten druhý díl tam měli označený jako dotisk někdy na květen, tak by to, hádám, zrušili taky. Objednávku jsem rovnou zrušil celou.
sleepless: včera jsem tam dělal objednávku dvou titulů co jinde nemají a vše v pohodě až do kliknutí "objednat"..psalo to, že není skladem.
Nakonec jsem to vyřešil objednáním přímo u autora.
sleepless - ten samý problém...
ad libristo - Objednávku na Akrham mi zrušili - údajně z důvodu, že není u dodavatele skladem (ověřoval jsem si to u nich telefonicky). Prostě to zalistovali s chybnou cenou a mlžej.. Navíc je ten titul u nich stále k dispozici za těch 209,- k objednání. Údajně se jim to tam propisuje se zpožděním. Každopádně já se jim pro příště raději vyhnu a budu se držet osvědčených prodejců.
Díky Karlosi, super ceny, mimo jiné jsem vzal komplet Reckless, po kterém jsem už dlouho pokukoval. Snad to nedojde pobouchaný. (Jinak to poštovné není zas tak vysoké. Posílat část objednávky z té prdele, kde bydlím, někam jinam by nic neušetřilo.)
Honza2457: misto toho link mel byt ten link. Hlavne nevim, proc to delate rucne kdyz staci proste jen dat ten link do textu a funguje to automaticky :)
hele nebudete někdo z toho atom comics objednávat, že bych si něco přihodil at podelíme postovne?
tady už ten arkham vypadá celkem bezpečně aj podle isbn a popisku

https://www.libristo.cz/cs/kniha/batman-arkham_43104896