Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Tady neni problem, ze bych netusil, ze chcete blacklisty/whitelisty na fora. Se to neuchytilo, protoze mi to porad prijde jako kravina :) Ale nebyla by to prvni vec, co mi prijde uplne bizzar, ze nekdo potrebuje a udelal jsem, protoze nakonec proc ne.
Seznam preferovaných vláken by se mi též zamlouval a ocenil bych přidání/vytvoření nového s názvem: Návrhy na trička..
Gmork: Nie ograniczaj niczego. Twoje posty są inspirujące. Même ceux de France. ... nápad sestavit si vlastní seznam vláken je dobrý, snad se chytí.
Ok, gars, výrazně ty pohledy za naše hranice omezím. Taky je tu od toho soukromá pošta.:)
Taky už sem si říkal, že to sem zkusím nadhodit, udělal to za mě Alfi a má u mě podporující hlas.
Souhlasím... fórum Nakupujeme venku je pro mě osobně nejméně zajímavá část fóra, která se tu udělala pro pár lidí, aby svoje příspěvky měli kam házet a nezaplevovali jiný vlákna... možnost skrýt tuhle část fóra bych taky ocenil.
Zack: Já se to chodím několikrát denně mrknout "co je nového". Když vidím u "forum" červený vykřičník, tak nepoznám o co jde dopředu. Až po rozkliknutí musím očima filtrovat co mě zajímá/nezájímá... A "nakupujeme venku" je nejaktivnější část fora, která dost rozděluje zdejší uživatele - ve smyslu zajímá mě to/jde to absolutně mimo mně. (vpodstatě takový osobní blog).
Námet na reportáž... teda na vylepšenie funkcionality. Je možné vypnúť nech sa mi nezobrazuje fórum "Nakupujeme venku" v prehľade?
Qvestor: Já se zase hodně těším na Chladný měsíc nad Babylonem od Michaela McDowella. Jeho Elementálové mě bavili hodně. Snad to bude stejná pecka.
Tak jsem zjistil, že ten 1. omnibus Thorgala už je mnohde vyprodaný, tak jsem ho vzal i s tím druhým a kapku podpořil. Doufám, že to třeba časem vyjde celé.
Gmork: Souhlasím, že s hororem je to lepší než s mangou, i když... letos mě zarazilo, že vydali tři knihy od Bentleyho Littla - neznámý autor (u nás) a hned takhle hrr? No nevím. A reakce na DK nic moc.
Dříve bych bral, kdyby se tu někdo pustil do Kiernanové nebo Pugmira, teď už horor zase tolik nečtu, vlastně až na Shintara Kaga mnou letos nic nezacloumalo.
Já mám u Dobrovského rád edici Fobos, která tu konečně nakopla světový horor, navíc v překladu takových person jako Petr Kotrle nebo Milan Žáček. Z mangy jsem od nich četl pouze tři díly Dívky ze země venku a samotného mě udivilo, jak málo péče těm knihám dali. S vydáním od polského Studia JG se to vůbec nedá srovnávat, tam propadl Dobrovský na celé čáře. Pochopil bych to u nějakého malého vydavatele, který musí u každé knihy řešit rozpočet, ale ne u tak velkého hráče. Prostě je hned vidět, kdo si ty knížky chce co nejvíc vyšperkovat, a kdo k manze nemá žádný vztah a chce ji jen chrlit, protože je to zrovna in. Navíc Psycho-Pass bych spíše začal řadou Inspektorka Akane Tsunemoriová, ta lépe vpraví čtenáře do fungování celého tamního světa. Jsem rád, že mám Psycho-Pass od polských Waneko a nemusím řešit dilema, zda kupovat či ne.

https://imgbox.com/7aJgq9ol
Já si myslím, že Psycho-Pass moc lidí nepřiláká, že výběr této mangy prozrazuje, že se lidi od Dobrovského v manze nevyznají.
Z počátku jsem byl rád za nového hráče na trhu a říkal si, že Gate bude pěkná protiváha ke Crew manga, ale zdá se, že to tak není a na začátku měli jen štěstí na pár neobvyklých titulů, navíc nezpracovaných adekvátním způsobem. Samozřejmě je ještě brzy nad nimi lámat hůl a každý dělá chyby, ale reputace Dobrovského mi nedělá dobře. Pokud se to nezlepší, je to škoda. Na našem trhu mi v manze chybí různorodost, kterou Gate mohlo nabídnout. Crew toho sice vydává metrák, ale vše je to prakticky pro stejnou cílovku.
Koukám, že Dobrovský začne vydávat mangu Psycho-Pass, což je podle mě dobrá sci-fi série. Osobně do toho nepůjdu, kvůli mizerné technické kvalitě knih od Gate, vyzkoušel jsem Dívku ze země venku a tahle série i tedy zaslouží mnohem lepší papír. Ale jinak sérii Psycho-Pass doporučuji, i když tuším, že ji většina mangaků zná.

https://www.knizniklub.cz/knihy/629708-psycho-pass-inspector-shinya-kogami-1.html
To ma teší, že sa Prašine darí. A palec hore aj pre Paseku za ich prístup.
Alfi: díky, snad se to už podaří vydat.
Na Facebooku písali, že bude bude meškať

“ PRAŠINA #5 VYCHÁZÍ 26. ŘÍJNA
Je nám líto, že vás takhle napínáme, ale nabereme trochu zpoždění. Věříme, že výsledek bude stát za to. Vzhledem ke skvělým prodejům a ohlasům bereme jako velkou zodpovědnost, že můžeme takový komiksový projekt vydávat a chceme udržet laťku. Moc děkujeme za přízeň. Tady máte malou ochutnávku z pátého sešitu, který se jmenuje Dívka s jizvou na krku.”

]
Nevíte někdo jak to je s dalším sešitem Prašiny?
Toe: OK, díky, no hlavně, že je tu aspoň ten link;)
To na co odkazuješ není přímo obrázek :)
admini: dík za opravu. Co dělám špatně, že se tu nelinkne přímo ten obrázek?
Legenda o Batmanovi asi přece jen vstala z mrtvých, dneska mi mají přijít další 3 čísla.
SSP: Hm. Tak ti jen neustále potvrzují svoje kvality. :D
Hlavně držet tlamu. To je tak vůbec obecně univerzální rada:)
baatcha: S křížkem po funuse, ale mně Egmont na tři dotazy, na které se dalo odpovědět ne/ano/nevíme (a už se nás nikdy, ty kreténe, na nic neptej) zatím neodpověděl. Píšu zatím, protože od posledního dotazu uběhly zatím jen tři roky a je možné, že mě nechtějí jen tak odbýt a na odpovědi si dávají fakt záležet.
soulbringer: Netuším, na tohle jsem se neptal. Můj soukromý tip je, že to mělo být pro děti a Egmontu to přišlo moc krvavé. Respektive je to pro adolescentní a dospělé čtenáře, což na druhou stranu není běžné zacílení sešitovek, co Albatros/Egmont vydává. Plánované množství sešitů, nenaplněné obchodní cíle či vlažné přijetí komiksu za tím rozhodně být nemohli. Za á to bylo jako série plánované už od začátku, za bé to Albatros/Egmont vydal až po dlouhém zdržení ze své strany, když už na základě smluv opravdu museli, a navíc to vydali bez jakékoliv propagace, pěkně nenápadně. Takže případnou vinu na vlažném přijetí, nulové propagaci a tím pádem zřejmě i nízké prodejnosti (bo o tomhle bomba komiksu nikdo neví) má jen a jen vydavatel. Kdybych se o Slavice nedozvěděl od vás tady, fakt bych si jí v knihkupectví v dolním fochu mezi sešitama Luckyho Luka a Pupíků nevšiml.
Ad kritika, ano, o touze po větší lokální mytologii jsem psal tady v recenzi já, ale to neznamená, že bych ve Slavice neviděl ten obří potenciál, který tohle má.
Baatcha: A zmínil se Martin, proč se s Egmontem nedohodli - tedy co přesně stálo za jejich nespokojeností? Vime, co byl hlavní důvod neposkojenosti? Je to příběh, plánované množství sešitů nebo nenaplněné obchodní cíle či vlažné přijetí komiksu?

Tuším, že jsem Slaviku viděl kdysi v nějaké akci i za 39,- Kč, takže to šacuju tak, že Martin a Ticho (kteří většinou tvoří pro děti) tady mohli minutou cílovku? Zaznamenal jsem kritiku, že lidé si prostě od Slaviky slibovali větší lokální mytologii a o tom to tolik není.
Je to tak, Slavika byla koncipovaná na pokračování, ale Egmont s ní nebyl spokojený a zařízl ji. Nakonec ji po několika letech vydal až loni jen aby splnil podmínky autorských smluv. Protože vyšla bez jakékoliv reklamy a skoro nikdo o ní neví, nemá ani autor od čtenářů zpětnou vazbu na to, jaká je to bomba. Podle toho, co mi psal, by rád pokračoval. Spolu s výtvarníkem vidí ve Slavice obrovský potenciál, který tam vidím i já. Akorát po nezdaru s Egmontem asi neměl chuť a důvod na Slavice dál dělat, i když náměty na další díly má. A taky moc neví, kdo by mu to tady chtěl vydávat v tomhle "francouzském" formátu. Ale prý jsem ho nahlodal... :) Práva na postavu mají její autoři, takže teoreticky jde jen o to, najít vydavatele.
Pokud vím, Egmont bohužel Slaviku zařízl a s pokračováním nepočítá, i když ten projekt tak skutečně původně koncipovaný byl.
baatcha: pak se podel o odpoved
Ter: edit, tak už nic, už jsem se zeptal přímo autora Martina Šinkovského.
Ter: Hm, nepřekvapuje. Já měl zato, že tu občas někdo zmiňuje, že "Egmont na dotaz odopvěděl, že...," ale to se asi týkalo konverzace pod nějakým jejich FB příspěvkem. Takhle, mě by odpověď na Slaaviku fakt zajímala. Má smysl psát třeba na Albatros, když to vydali jakože Albatros/Egmont? Ti by jako dlouholetý knižní velikán reagovat mohli, ne?
Baatcha: Egmont je strata času....
Prosím vás, máte někdo zkušenosti s komunikací s Egmontem? Já jim psal mejl ohledně Slaviky a kultu tříhlavého prasete, protože jsem z tohoto počinu nadšený a zajímalo mě, jestli připravují pokračování, protože on je ostatně ten komiks tak koncipovaný. A ani po dvou týdnech žádná reakce. Má smysl něco čekat, nebo je tohle prostě Egmont?
faster86: Co píše Ter nebo Egmont/Albatros tady vydávají ty většinou britské mutace marvelu pro nejmenší: https://comicsdb.cz/serie/670/marvel-action
Čau, potřeboval bych poradit, jaké řady tu vycházejí, kde se dá najít thor a je to pro děti od 7 let? Já se neorientuju ani v dospělejších pláštěnkách, natož tak něco takhle pro prcky.
Slouha to tvrdil, aby někomu došlo, jak je takový argument debilní. Povedlo se, jak vidím. Tomu někomu už ale nedošlo (a nejspíš nedojde), že sám přesně takto argumentoval.
Nebo jsem si to spletl s Vaškem?
Kurva, on měl moc dobre komenty, to je škoda se tak porafat, ale jasné no...
Zaslouzim si aby byla verne vyobrazena moje majestatni blahobytnost, ale proste zivot je tezkej, no... Uz jsem maarovi odpustil.
Tos zasloužíš si to za tu hromadu práce, cos tu udělal, kloboucek
Taky sem to obrecel.
To jo, taky tě do toho crewniho katalogu nakreslili nějak stihlejsiho:)
Kapis si tu dovolenou zjevne uzil.
SPP: Kapis říká, že vzdělanost klesá, tvrdí mu to lidi, kteří to vidí na vlastní oči a říkají to zcela prokazatelně všechny mezinárodní testy,
Slouha tvrdí, že zná spoustu lidí, kteří tvrdí, že se to zlepšuje (tudíž to jde od horšího k lepšímu) a tudíž Kapis lže. Nic odbornějšího jsem dlouho neslyšel. Sorry, ale nedalo mi to.
Tihle google odborníci, opírající se o články z hovinek.....ani plakat nejde