Milo_Harwey: myslím, že Goona prostě v Polsku (a asi i jinde) stihli vydat v době, kdy Powell práva poskytoval, současná situace vypadá, že si vystačí s Amerikou a na overseas trhy kašle.
Ter: ano, vždy několik (cca 24?) epizod původního seriálu, co vyšel v souboru, a ano, druhá kniha letos bude (krom jiného v ní budou i nové epizody, které kreslí Jirka Grus).
A v tých zošitoch bude to čo je aj v súbornom vydaní z minulého roku? Nemala byť aj druhá kniha? Apropo pod pojmom "zošit" si predstavujem zospinkovaný zošit, nie lepený paperback.
SlouzimStarymPsum: ano, budou v prodeji všude, kde se prodává Albatros... takže skoro všude. počítá se i s dotiskem, kdyby byl třeba, stejně jako u foglarovek...
no, pokud bude sešit stát 249 Kč (beze slev), pak je ten box de facto gratis...
příští rok bude jiný box na další 4 sešity - u tohoto se budou dělat nějaké kusy navíc, ale hlavně se bude vyrábět podle počtu objednávek...
Co se týče Goona - nějak tedy nechápu, že by ten autor u nás dovydání zakázal, ale v Polsku ne. Myslím, že nás berou všechny jako stejnou havěť = zpravidla Poláky. ;)
btw. Jak je možný, že zrovna to třetí číslo je vyprodaný? pochopil bych speciál s Hellboy obálkou, ale to obyč. číslo?
S tím Goonem bych to trošku poupravil. Práva se totiž dostali přímo samotnému autorovi, takže to on to nechce z nějakého důvodu u nás dovydat.
Jinak malé knihy Conana dozajista budou vycházet dál. Toho se bát nemusíš.
Ty Rychlé Šípy normálně vyjdou v Albatrosu a půjde je objednat a koupit, ne? A v té Nadaci to má smysl jen tehdy, když chcete teď krabici, za kterou si připlatíte tak pětikilo, když ty sešity jsou tenké sešity. Navíc tam dole píšou, že půjde krabici objednat znovu příští rok. Si to kupte v klidu v Albatrosu nebo v jiném eshopu a pak samostatně box, až bude k dispozici.
Milo_Harwey: Neznám úplně detaily, tak mě kdyžtak někdo opravte, ale pokud je mi známo, tak Goon je zaseknutý kvůli právům a nezdá se, že by Američani byli ochotní o tom jednat. Takže CC vydávat dál nemůže a nikomu jinému v Čechách to asi taky nedají (respektive nevím, jestli to vůbec někdo zkoušel).
Ale teoreticky se samozřejmě může stát zázrak, ovšem moc bych na to nespoléhal (sám jsem si radši koupil další díly v Polsku).
sleepless: Tak mi přišla odpověď, že se jedná o lepenou vazbu V2, se silnějšími deskami, což si tedy po rychlém googlování představuji ve stylu jako právě ten Venom, 100 nábojů, apod.
sleepless: Zeptal jsem se na to, tak uvidíme, co dostanu za odpověď. Dám pak vědět. :) Každopádně Roman Šantora, ze Skautské organizace Jaroslava Foglara, to sešity stále nazývá. Proto to docela klame.
Pevnou vazbu imho zkrátka představují tvrdé desky. ..Venom od Crwe má měkké desky/vazbu. To je snad zažité označení a definice. Buď jak buď, sešity to nebudou...
Mikei: Je tam uvedeno následující: Rychlé šípy v sešitech vychází cca 4 x ročně, na minimálně 64 stranách, formátu A4, v pevné lepené vazbě
Tak nevím, jak si to vyložit. Já do toho každopádně nejdu, poště nevěřím vůbec a navíc při poslání obyčejnou zásilkou, to fakt ne.
sleepless: Mně právě přijde, že to nebude vyloženě vazba; ale sešitový vydání s tvrdšíma deskama. Nebo alespoň tak tomu rozumím. No a ta pošta; to je bohužel fiasko, protože víme jak to vypadá, když se něco pošle jen ve fólii a strčí do schránky.
To mi připomnělo Kruana 2 od XYZ. Nemá někdo info, co bude obsahem, píše se jen další příběhy od Tomana a Šrédla. Potud jsem tomu rozuměl, pár stránek z ABC jsem i viděl, ale tak si říkám, to opravdu ti dva udělali nějakých 250 stran pokračování? Původně jsem si myslel, že je to revidované vydání všech Kruanů, včetně těch nových, ale to asi ne, vzhledem k tomu, že vyšle dotisk "jedničky".
Jestli se někdo vyzná v Albatrosu, budu rád za bližší info. Jim psát nebudu, stačilo mi pár odpovědí v minulosti...
Díky!
Mikei: Nevypadá to špatně, ale příliš nerozumím, proč to označují "v sešitech", když to mají být 4 vazby. A naprosto mě odrazuje, že chtějí od druhého čísla posílat jako obyčejnou zásilku. To jako vážně?
Chcelo by to skôr ten zoznam "cenných komiksov" nejak prepojený so zbierkou alebo samostatne funkčný, kde by aj úllný mámvpičista ľahko zistil, čo z jeho zbierky za koľko predať. Napr moja manželka by všetky moje komiksy bola schpná vymeniť len za 2 smotany :D
Ale už som ju párkrát upozornil, že toto alebo tamto nech nepredá za menej než takúto cenu :D
Klidne posli. Jinak sbirka verejna je, pokud si ji tak nastavis (resp. Pokud si to nevypnes), ale pro outsidera to asu nebude na prvni pohled snadno citelny.
Zack: Jop, však to je něco, co myslím. Buď mít veřejně tlačítko na export sbírky, nebo defaultně mít nastavenou sbírku jako veřejnou s možností v nastavení ji skrýt. Případně link na sbírku může být link na nějaký textový výpis. A ne, nepřijde mi to jako hovadina :) klidně ti můžu poslat vzor, jak to mám já a jak se mi to osvědčilo.
Jasne, ale kdyz budes lezet v lednici, tak si nikdo nic nevyexportuje. Jsem prave myslel link na zakladni seznam, kam bude moc kazdy s tim linkem. Jinak pokud nekdo chce, tak sbirku ma verejnou a dostane se k ni kazdy, ale precejen link na seznam nebo na to csv se do zaveti dava lip nez login a popis, jak si to vyexportovat. Ale treba je to hovadina, vy mi reknete :)
Zack: Já to držím na Google Drivu, ale s tím, jak se teď bude zpoplatňovat, tak plánuju přesun na OneDrive. Ale tady je přeci export do csv... nebo myslíš mít to veřejně bez přístupu na konkrétní profil?
To by asi nebylo spatny, aby existoval perma link na prehled comicsu ve sbirce, ciste jen Mam + Poznamka, pro tyhle pripady. Vyuzil by to nekdo nebo si to stejne pro jistotu drzite po excelech?
Ter: Přesně kvůli tomuto důvodu si udržuju online dokument s celou knihovnou/komiksovnou. Nejbližší do ní mají přístup a po každé objednávce aktualizuji. Takže kdyby náhodou, tak se dá během minuty přesně zjistit, co ve sbírce mám (a kde a kolik to stojí...).
Zoznam "majetku" absolútnych zberateľov bude na dedičskom konani dlhý asi ako súdny spis :D
"...a po zosnulom ostáva:
financie: 0
počet aktuálnych predplatných: 94
počet komiksov a figúrok: nedá sa vypočítať" :D
Toe: Díky. Ono se to navenek tváří jako kniha her, ve které je jakoby omylem a tak trochu stranou pár komiksů, tak jsem si říkal, jestli se to tu objeví. :)
baatcha: Jo, mám to v plánu už od minulého roku, jen mi to vypadlo, ale ono by to časem zase naskočilo, takže dobře, že si se připomněl ;) Musím ještě projet poměr komiksů a to rozhodne.
Ter: Jdi do toho. Samozřejmě nějaká smysluplná tiráž tam klasicky chybí, ale každý příběh má, stejně jako v případě knížek Kačeří příběhy: Cesty za dobrodružstvím, na první stránce vpravo dole uvedený rok vydání. Jsou to takový malý skvosty, který by asi jinak vůbec nevyšly. :)
Baatcha: díky, tak to teda skúsim. Len som potreboval vedieť čo to vlastne je, lebo Egmont ČR sa moc s bližšou špecifikáciou titulu neobťažuje. Na starých MM a DT som vyrastal a ak je to z podobného obdobia, tak mi to sadne.
Ter: Listoval. Ber to všema deseti! Když totiž po dotazech na další Kačeří příběhy Egmont mlžil, že prý "materiálu na další knihy má hafo" a že "se uvidí," znamenalo to ve skutečnosti, že se snaží najít formát, jak tyhle příběhy vydat. Po dvou knihách Kačeřích příběhů, které obsahovaly dva sebrané dlouhé příběhy z původních sešitových vydání, měl totiž k dispozici spoustu kratších příběhů (rozuměj jednosešitovek z 90. let) které by se asi jako kniha moc neprodávaly, protože jsou moc retro. A tak našel řešení, kterým je tahle kniha! Jedná se vlastně o podobný formát, jako byl sešitový komiksový Mickey Mouse a později Kačer Donald, tedy že mezi jednotlivými příběhy jsou různé křížovky a rébusy, což je samozřejmě marketingový tah mířený hlavně na malé děti, protože zábavnou knížku plnou her koupí rodiče své ratolesti mnohem spíše, než jen nějaké docela oldschool kačeří příběhy. No a kromě těch křížovek je tam hafo starých komiksových kačeřích příběhů z let 1987 až 1993, plus mínus, z různých komiksových sérií DuckTales. Úplně nejvíc to stylem příběhů připomíná komiksové DuckTales, co tu v 90. letech vycházely. Navíc to má oproti kapesní sérii Kačeří příběhy: Cesty za dobrodružstvím poměrně obří formát (víceméně A4). Ber to, nebudeš zklamaný. Je to komiksový kousek pro staré fandy, zabalený v podobě knížky her pro děti.
pro adminy: Pánové, tohle by se tu mělo objevit, pokud to ještě nemáte v plánu. :)
Listoval už niekto týmito káčermi? U nás to priamo v kníhkupectve nikde nie je a nechcel by som kupovať kniderko. https://www.martinus.sk/?uItem=1317749
Databáze:
Hodnocení dávám za příběh. Kvalita překladu/ redakce je věc jiná, tam by i jedna hvězda byla tentokrát moc. Díky vydavatelství za vysvětlení, kde problémy vznikly. Bez něj bych asi další knihu ze stejné dílny neriskoval.
V posledních letech jsou korektury v řadě knih nedostatečné, nicméně takovou tragédii jsem opravdu ještě nezažila. Po prvních dvaceti stranách jsem chyby přestala počítat, ale myslím, že se moc nespletu, když řeknu, že celkově jich bylo bezmála okolo stovky. Katastrofa...
Korektura je kapitolou sama o sobě. I já, rychločtenář a nevšímač, jsem si toho všímal. Ale nevadí, beru to jako podlý útok agentů Hvězdoplavce :)
Ach...ach..ach. Jaká škoda toho překladu/korektury. Můžu s klidem říci, že mi tentokrát korektura zkazila parádní zážitek z četby, což je dosti škoda. Většinou se přes chyby dokáži nějak přenést a jít po příběhu, ale zde už toho bylo moc a občas věty vůbec nedávaly smysl a to i při důležitých rozhovorech, pak nezbývá než hádat co autor chtěl říci...velká škoda. Vím, že zde jde o peníze a čas, ale asi bych si i raději připlatil a počkal a měl dobrou knihu, než to odfláknul a zaplatit i tak dost.
Koupil jsem si knihu jako e-book. Aktuálně jsem někde v 60 procentech knihy a musím říct, že poprvé jsem kvalitou strašlivě zklamaný. Skoro na každé stránce překlep, zdvojená slova a podobně. Můj dotaz směřuje na majitele tištěné verze (tu sice pořídím, ale ne hned) - máte podobný problém a je to tedy mizerně odvedená práce korektora/ editora, nebo je to problém jen mé e-bookové verze? Už u třetího dílu chyb povážlivě přibylo, ale tady se mi místy chce opravdu brečet.
Mám tištěnou verzi a je to úplně stejné. Chybějící nebo přebývající uvozovky, chybějící nebo přehozená písmena, evidentní překlepy ý/á a podobných dvojic, které na klávesnici leží blízko sebe.
Facebook:
Dejte si prosím tentokrát víc práce s redakcí. Poslední díl Ságy Společenství se kvůli stovkám chyb nedá skoro číst.
Docela blbý je, že na webech zabývajících se fantastikou se o tom v recenzích mlčí. Četl jsem tři nebo čtyři a tam nebyla ani zmínka o tom, že kniha je takto zprasená. Podle uvedeného komentáře se k tomu asi nakladatelství vyjádřilo, tak to snad není standard, ale výjimka. Žádné vyjádření jsem ale nenašel. (Moc jsem tomu hledání teda nedal.)