Fort: jasne, to jsem si povsiml na tom puvodnim linku, ale puvod Slovensko jeste uplne nerika, jestli treba ta ceska verze nema cesky isbn, protoze to u nas vydali pod nekym u nas apod. Proto jsem chtel tiraz, jestli to nekdo ma.
V redakci neni nikdo, kdo by to sledoval, zajimal se o to, ani po tom touzil a tim je to dany. Ale jestli se hlasis jako novy admin na SK, tak ja te beru :)
Zack: a nenastal už čas změnit ComicsDB v československou databázi, tj. evidovat i komiksy vydané na Slovensku? O:-)
Nevím, jak je to v admin týmu, ale mezi uživateli je tu Slováků hodně...
A obě ty scény byly a jsou tak provázané, že by to IMHO dávalo maximální smysl...
Nevychází tam toho zase tolik, aby to byl nějaký nemyslitelný cíl. A třeba v časopisech z devadesátek (jako Bublinky) jsou zastoupení i čeští autoři.
Zack, SomeOne : zdá se že to původně bylo dobře. Zmátl mě počet stran toho "sešitu", který zabírá půlku knihy, ale je to opravdu asi jeden jediný sešit. Omlouvám se za zmatení.
Lojza: nechme stranou, ze cdb je defacto 15 let starej system, ktery loni touhle dobou byl jeste 1250tka, protoze to se toho vlastne vubec nijak netyka. Ani databaze (ktera je teda utf8 jeste kratsi dobu :). Emoji je proste zas jen code, ktery se muze normalne rozpadnout, kdyz ho spatne rozbijes a zase slozis, specialne kdyz tech funkci, co neco nahrazujou nebo vyhazujou, je za sebou ve vlaku nekolik.
TLDR: ano je to chyba, ale mrdat emoji
On unicode umí D͎͇̭̈́̈́ͭ̓͜ǒͤ͐͏̲̤̯͎̞̦̜̻ș̠͖̅͑ͤ͂͜t̷̬̥͈̼͉̜͖͎͌͛̚ ̶̩̠̫̲̓ḩ̦͔̃̏n̍҉̯͓͙͍͙u̶̟͖̗̼̙̦̖ͫͣ̂̃s͓͈̞̗̗̬͊͠ņ͙̗̘̲̩͊̿̀̊e̵͍͕͛̒͊ ̲͖̼̹̳͊̈́̕ͅv̛̲̭ͮ̂ͤe͈̝̦̮̯͔̣ͬ͟c͕͚̣͇̒ͯ͆̀ͅi͓͚̘̲͖͓ͭͩ͘ proti kterým se blbě brání. A emoji zrovna vypadají všude uplně jinak. Taky je nemám rád. Ale proti podpoře nejsem, když už existují.
Zack: největší zlo na internetu po flashi jsou domény s diakritikou. Emoji je normální UTF-8. V ničem jiném se už snad dnes, doufám, systémy nepíšou. Databáze pořád jo..?
@RadimNemec - díš pravdu, příteli, leč dohoda byla taková, že tyhle statusy se postují AŽ na vánoce! A jednou ročně! Přeci jen nechceme, aby nám tady "mladej" zpychnul. :)
Lojza: emoji vetsinou zabiji sanace a asi po ni nekdy zustane neco, co znevalidni zbytek textu. Za me je to spis ficura, emoji si davejte na instagramu a maloco lidi odnauci pouzivat nejvetsi zlo internetu po flashi, jako kdyz se smaze i komentar :) Ale vim o tom, moc jsem to nezkoumal, sanace je jedna z tech nejstarsich funkci v kodu a drzi pohromade soustavou klaciku a kobercovky, moc se mi do toho nechce hrabat a jeste min to predelavat komplet. Mozna s nejakou novou verzi.
Já bych mu neposlal ani těch 70 korun. Leda na americano z Fresh Corner u MOLky (které je, BTW, docela dobré).
Straight to the point: asi nefungují některé emoji / unicode v komentářích ke komiksům. Někde se to usekne. Netestoval jsem to pořádně, hvězdičky se chytly, ale jakmile jsem do textu napsal klasický smajlík, text se před ním ořízl. Viz screenshoty:
Připomínky a návrhy:
Bývá často slyšet jen málo chvály, čili všem adminům a jinak zainteresovaným na chodu webu připomínám - jste skvělí a skromně navrhuji , abyste v tom co (a jak) děláte i nadále pokračovali!
Díky!
Asi chapu, co ti vadi, ale tak to proste funguje. Kazda varianta ma svy hodnoceni, kazdy muze hodnotit jakoukoliv variantu a dohromady pak maj varianty spolecny hodnoceni. To by asi mohlo mit rozsirene pravidlo, ze se nezobrazuje, pokud nehodnotilo aspon 5 lidi pres vsechny varianty, ale je to uplne jedno, to je jen kosmeticka zalezitost, kterou vyresi samovolne dalsi tri lidi, u Chladu nemam strach, ze zustane u tehle 5 hodniceni :)
Opravte prosím pri komikse Chlad hodnotenia. Jeden užívateľ totiž hodnotil všetky 4 verzie obálky a započítalo to jeho hodnotené komiksu nie 1x ale rovno 4x.
Čtyřlístek čísla 275 a 276 jsou prohozená, je to i poznat na úvodní fotce, kde se dá přečíst správné číslo. Existuje nějaký rychlý způsob jak to napravit nebo to mám předělat?
Jména Christophe Arleston a Scotch Arleston by asi stálo za to sjednotit, jedná se o stejného tvůrce, přičemž u nás prakticky vše co vyšlo, bylo publikováno pod jeho skutečným jménem Christophe, než jeho uměleckým pseudonymem (tedy Scotch). Jestli se nepletu.
Nejsem si jistý, jestli to sem patří, ale pro pořádek Kalendář Hoši od Bobří řeky 2022 obsahuje na každém listu formátu A2 jeden komiksový příběh formátu A3, která kreslil Matyáš Namai. Celkem tedy 12 epizodních jednostránkových komiksů.
maco: https://comicsdb.cz/profil/7859/maco posledni zalozka. Ta nakupni cena to nenahrazuje, to je jen dalsi pole pro sberatele, co si tam drzi ruzne info o cenach, treba kdyz maji vic variant, co je ktera stala nebo v jakem intervalu se musi cena pohybovat pro Shanim apod.
K cene komixov. V predošlej verzii sa cena nezapisovala automaticky? Podla odporucanej ceny vydavatela? Teraz ta moznost vypadla. Pokial mate niekde ulozene udaje, mne osobne by vyhovovalo, keby pribudla informácia o cene komixov v zbierke podla odporucanej, bez toho aby som cenu musel pisat ja. Nechce sa mi vypisovat cenu za aku som komix kupil. Už si to ani nepamätám. Cize aj tak by som cenu dohladaval tu na stránke podla odporucanej ceny. Snad to neni zly napad a ocenia to aj ďalší. Vďaka.
Lojza: u sbirky bych si cokoliv komplikovanejsiho neokecal, poznamka je jen o zvyku. Moc se mi v tyhle verzi timhle smerem nechce poustet, protoze cim vic tohle zacnu resit, tim vic budu mit chut to prepsat cely a CDB5 nema jeste ani rok :)
Zack:
P.S.: Někde už se ukládání na pozadí děje. Nebo to alespoň tak uživatelsky působí -> přepínání stavu komiksu ve sbírce (Mám, Chci, Četl jsem...). Tam žádný "enter" potřeba není. Z pohledu frameworku - odchytávání onClick musí být podobné jako onLostFocus, ne? Just thinking...
Lojza: tak pak hotovo, pri vlozeni poznamky nebo ceny driv nez pridani do sbirky se proste zalozi prazdny zaznam. Jen bacha, prazdny zaznamy se v noci mazou :)
Zack:
Chápu. Obecně se mi současný "minimalismus" líbí a tlačítka bych nepřidával. A na případný budoucí async se těším ;) Každopádně, při pokusu o uložení poznámky / ceny k něčemu, co neexistuje, bych alespoň červeně orámoval inputy, rozsvítil červenou insetovanou ikonu nebo tak něco a nechal zadané údaje v inputech... Momentálně údaje prostě zmizí. Díky.
Lojza:
1) Snazis se vkladat poznamku k necemu, co neexistuje, ale je urcite validni point, ze by to nemelo jit nebo by to melo neco rict. Muzu k tomu zakladat nejaky prazdny zaznam. Se spis divim, ze to nepadne na nejaky chybe. Kouknu na to.
2) Klidne ti tam pridam tlacitko, ale to zas otvira pandorinu skrinku, ze tehle mist, kde se na CDB ukladaj/odesilaj data jen po enteru je spousta, tak aby zas za tyden nepsal nekdo jiny, ze tady je tlacitko a jinde neni, ze to zas mate jeho :) Ukladat to na pozadi otvira presne tu samou skrinku. To by pak chtelo, aby se to tak chovalo vsude a nektery veci jsou na podobny kotrmelce moc heavy a musel bych trochu jinak poresit optimalizaci. Jednou, az bude asynchronni cely CDB a bude tomu prizpusobena i databaze.