Mikei: z toho mam velkou radost. rozhodne bych necekal ze si to vezme argo at uz na pristi rok oznami kdokoliv cokolik tak tohle je/bude asi nejvetsi prekvapeni co se tyce "necekany titul u vydavatele"
Jo, tam určitě něco vyzkouším, většinu těch věcí vůbec neznám. Jsem zvědav, jestli tu někdy někdo vydá od Image Revival, to se mi hodně líbilo. A marné není ani Something is killing the children.
Jinak ja docela ulitavam na retro hororech. Mam kolekce Ditka, Wrightsona a Corbena od DH. Pak me bavila, neni to primo horor, ale pracuje s tim take, scifarna Eternaut.
Zkus Dead Space. První kniha, prequel ke hře, je fakt povedená. One shot extraction je jednohubka ale taky ok, a další dvě Liberation a Salvage už hodně pracují se znalostí univerza, ale nejsou blbé. Kresba je taková specifická. Ale první kniha Dead Space je fakt dobrá.
Já hlavně dostal chuť si přečíst nějaký vydařený horor, a ten výběr je teď docela omezený. No, ještě je tu ta edice Hill House, Domeček pro panenky se mi docela líbil, tak uvidím, jaké budou Koš plný hlav a Uprostřed lesa.
Three World War vyšla v rámci Essential právě jako celek - máš tam celou "trilogii". Ty Essential jsou fajn, ale reprintují víc ty staré, co už vyšly u nás. Hele, ještě je docela dobrá série Batman vs Predator, první dva jsou hodně slušné, třetí je pičárna. Pak je Dark Horse vs. DC Comics: Aliens a máš tam primárně Batmana a ta je taky dobrá, celá kolekce. Hlavně první příběh je dobrej. Pak je ještě slušnej starší crossover AVP vs Terminator. Já jsem všechno prodal, protože jsem v tom neviděl smysl v tom dál pokračovat, ale nechal jsem si výroční deluxky prvních 3 příběhů od Verheidena a pak ještě Alien: The Illustrated Story od Heavy Metalu.
Díky, Life and Death a Fire and Stone jsem uvažoval, tak do toho půjdu. Ta Three World War má dokonce pěknou Deluxe edici, do té tedy taky šlápnu. On Brian Wood má těch Alien sérií víc, Resistance, Rescue... ale jako první půjdu do té Three World War. Ještě jednou díky.
Gmork: Z nových AVP komiksů po jejich hiátu, tj. od 2009, stojí za přečtení celá crossover série Prometheus: Fire and Stone, a ještě docela ujde Life and Death od Abnetta, ale ta je slabší, nicméně ti to pěkně, aspoň nějak uzavře. Musím říct, že Fire and Stone má ducha všech sérií a přitom si nepřekáží. Life and Death je už slabší Bug Hunt, ale pořád je to to lepší, co DH vydalo z celého univerza.
Defiance je dobrá série, ale doporučuji si sehnat Library Edition, kde je i bonusový one-shot. Tenhle příběh není blbej, taková Ripleyová tisíckrát jinak v Alien/Aliens, ale prostě to má nové reálie a ctí to ducha předloh(y). Takže proč ne. Na Defiance ti navazuje se stejnými postavami Resistance a pak Rescue. Resistance je katastrofa o 4 sešitech, která vyloženě těží z Defiance, ale nedrží pohromadě a ještě končí cliffhangerem. Rescue už jsem ze znechucení ani nekupoval. Možná si to někdy přečtu online.
Pak máš uzavřené příběhy jako jsou Dead Orbit od Jamese Stokoe. Příběh je jednoduchý a prostinký, prostě se probere někdo ze stáze a ejhle průser, hmm, kdo za něj může a pak se jen rychle snažíš to nějak pobrat a vypadnout. Původní koncept v bonusech s mariňáky mi přišel lepší. Docela solidní je crossover se soudce Dreddem a Predátorem Splice and Dice, ale i ta volně navazuje na crossover Incubus. Pak máš ještě komiksově zpracovaé první scénáře k Alien 1 a 3, jak je původně zamýšleli tvůrci O'Bannon a u trojky William Gibson. To je spíš taková "sranda". Pak máš mraky jednohubek o pár sešitech, ale nikdy mě to nijak nezaujalo: Dust to Dust, More Than Human, Fast Track to Heaven, Inhuman Condition. AVP série má taky své, ale taky mě to nijak nezaujalo. Pár se najde, viz dole.
Pak bych zkusil AVP Three World War, což navazuje na BBart omnibusové příběhy z vol. 1- Vetřelci vs. Predátor a Válka. Z Predátora je dobrá série Hunters, která rovněž velmi volně navazuje na příběhy Velká hra a Odpadlík. První volumko bylo dobré a dobře nakreslené, další dvě jsem nečetl. Jsou to vesměs uzavřená volumka (Hunters, Hunters II, Hunters III). Ještě není blbá série Predators, což jsou komiksy doplňující film.
Upřímně celá ta série šla do kopru, protože nemá nějakou koncepci o univerzu. Jistý pokus byl s Prometheem a Defiance, ale to šlo do kytek. Co bys taky čekal od uzavřených volumek o 3-5 sešitech. AVP mělo oprávněnou pauzu na cca 10 let, ale pak když měli s něčím přijít, tak mi to přijde, že nakreslíš pár stránek s Alienem a že to asi bude stačit, příběh nějak poslepuješ, aby se neřeklo. Zase korporát, zase mariňáci ála maso do mlýnku, zase je něco víc na vetřelcem a snažíme se ho pochopit a on pořád zabíjí a žere. Chybí tam originalita, otázka možná je, jestli už jde něco vymslet dlašího a originálního. Za mě fakt zkus Prometheus Fire and Stone a Life and Death, pak ještě to Defiance, ale zbytek je prostě bída. Dead Orbit jako jednohubka potěší. Radši se mrkni na výroční kraťasy, co natočili k Alienovi. Na YT je všechno, cca 8 filmů s různou aliení tematikou.
Vyzná se tu někdo v současných Aliens od Dark Horse? Která série stojí za přečtení? Pořídil jsem si řadu Defiance od Briana Wooda, tak něco podobného. Jde mi pouze o ty nové řady mimo toho co vyšlo v omnibusech BBartu. Je toho strašně moc, tak ať se vyvaruji slabším sériím.
Se obcas zapomina, ze ty komplety maj totalne jinou distribuci. Protoze je uplne jedno, ze tu Sovi tribunal vysel, rozhodne nebyl na novinovych stancich a v Tescu u pokladny.
Fimi: U DCKK je třeba zajímavé, že nejvyprodanější díly, případně ty úplně vyprodané z tohoto kompletu jsou právě ty, které už tu dřív vyšly, ať už byly v době vydání kompletu dostupné nebo ne. To že je to u nás známé z dřívějška dělá v českém komiksovém trhu hrozně moc, netuším proč, ale češi vždycky dávali nejvíce na takovou tu "šeptandu" / doporučení "známého", to platí obecně o veškerém zboží - Což je taky možná důvod, proč je u nás do teď tak populární Lobo, i když ve světě už nikdo neví, co to je a kde to žije :)
To je stejné sranda, lidi co to už mají od Bb artu nebo Crwe, si to nekoupí, leda kvůli sbírání kompletu či obrázku na hřbetu a lidé, co to nemají si raději koupí komplet protože je levnější a zase budou strádat bb art a Crew.....takže jako ultimate Spiderman a spol. se budou vydaní Batmani prodávat za stovku...
SlouzimStarymPsum: To vím, akorát jak na to nejsem zvyklej a přišla mi teprve jen jedna zásilka, kterou jsem rovnou platil, nevím jak je to s dalšími - jestli je pošlou automaticky a automaticky si stáhnou peníze (což takhle inzerují), nebo zda nejdřív musím učinit další objednávku (či nějaké posvěcení) a teprve pak se kola další zásilky rozjedou. Tož uvidíme, zasílají evidentně v různých termínech, tak snad časem dojde i na mě. A na CoVseNerdita.
Podle mě není problém v barvě, holt lidi nejspíš nenaláká směsice pár stránkových příběhů od autorů, kteří jsou sice persony, ale ani na to lidi neslyší. Ale je to škoda, byť mě to nebavilo
Batman v černé a bílé - někdy bude. Na to, jaká je jednička pecka a kolik je tam slavných jmen a příběhů, to zase tak velkou díru do světa neudělalo. Možná fakt funguje to, že jak je něco černobílé, jde to hůř. Ale asi se k tomu časem vrátíme a uděláme další knihu.
kinak: Na pokračování se někdo někde ptal, myslím přímo na webu Crwe. Ale už si přesně nepamatuju na odpověď. Nepřesně se mi vybavuje, že se první díl nějak extra neprodával, tak se čeká, ale fakt to ber s rezervou. Batman je asi jediná figura z komiksové scény, na kterou si nevedu složku, pak to takhle dopadá.
Apropos jak to u CRWE dopadlo s BATMAN - Black and white 2, ví někdo? Měl jsem pocit, ze v nějakém z volejte ředitelům bylo zmiňováno na rok 2021 stejně jako NOIR od BBART…
Neřešilo se tohle na databázi už u první řady kompletů? Možná to bylo jinde, v každém případě si z toho pamatuju, že to posílají jednou za měsíc, vždy dvě čísla najednou.
BadBoy & deefha: Díky moc za info. Já v klientské zóně stále vidím jen odeslanou první objednávku, tak jsem si nebyl jist, jak to u nich vlastně chodí. U mě proběhl nákup 3. 9., tož na mě dojde pravděpodobně až příští týden. Což je ve výsledku trochu debilní (protože v ten okamžik už budou na trhu obě zaslaná čísla, takže žádný náskok), ale moje chyba – měl jsem objednávat dřív.
trudoš: Mně včera přišla druhá zásilka, tak těch zkušeností moc zatím není :D Ale jako první se další zásilka zobrazí v klientské zóně u deagostini, za pár dní přijde info o tom, že to odesílají a pak další info od pošty, že to budou doručovat. Mělo by to chodit cca každých 30 dní, tak asi bude záležet, kdy dorazila první zásilka.
Nemáte někdo prosím zkušenosti s předplatným u De Agostiny? Jen by mě zajímalo v jaké frekvenci posílají Batmana, zatím mi přišli pouze první dva díly a netuším, zda mám další zásilku nějak urgovat, nebo ji automaticky pošlou sami a kdy.
deefha: To mi chceš povedať že musím nazbierať 100 komiksov aby som mal obrázok a postupne si to zoradiť ako idiot po zásielke? a ešte sa dohodli "údajne" s crew že niečo vynechajú lebo tu to už vyšlo atď (čo dúfam :D). Tak aby ten obrázok nebol nakoniec zagrcaný, keď to náhodou ukončia u 80 :D
Tak on začne zase vycházet Lucky Luke? To jsou věci. A samozřejmě to přijde ve chvíli, když už mám valnou většinou zbývajících dílů koupenou z Polska :D
JIK: Lucky Luke budou jednotlivá alba, ve stylu podobném, jako měl Albatros, aby to padlo do řady. Plán je dovydat Goscinyho díly, které ještě nevyšly... a pak se uvidí
Fry: Lucky Luke bude MDEK, Omnibus nebo jednotlivá alba?Před časem jsem psal do Albatrosu a ten nemá v planu vydávat jednotlivá alba znova, i když to mi napsali i u Tintina a už jedou třetí dotisk.