Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

Yogi: Pokud si ze svých studentských let grafika ještě něco pamatuju tak se vždycky dělává několik desítek výtisků na začátku nanečisto které se samotným nákladem nemaj nic společnýho, říkávalo se jim "kontrolní obtahy" a sloužily k tomu aby se odhalily případný chyby při zpracování zakázky, já si takhle nosíval domů časopis Tetování, zbytek se většinou vyházel. Jinak teda vynášet by se to nemělo ale hold příležitost dělá zloděje
Criminal 1: Každý je zločinec dotisk
Potešený a sklamaný zároveň :D
Jestli ten někdo, kdo to asi ukradl, není blbej, tak to prodává přes kámoše a ten kámoš může každého, kdo se bude zajímat, poslat do hajzlu. Kdyby došlo na policii, jako že nedojde, tak řekne, že mu to za kilčo prodal nějaký pobuda na ulici, který současně nabízel voňavky a volební programy. Vyřízeno. Sám tam uvádí, že komiks vyjde, takže se i neinformovaní asi nechytnou, protože ti si počkají, tak to koupí jen někdo, kdo má absťák.

Když si tiskárenští zlodějíčci počkají a pár dnů po vydání nabízejí za 60 až 75 % ceny, tak to prodají zcela jistě a nikomu to nebude připadat podezřelé a mohou to dělat opakovaně. Když těch kousků budou mít víc, tak na tom vydělají pár litrů bez rizika a mohou to dělat opakovaně.
Nechci tvrdit , že tomu kdovíjak rozumím , ale tiskárna vždy tiskne kusy navíc , nevím jestli je legální , že si je zaměstnanci berou domů ale děje se to zcela běžně . Je to už sice dost dávno , ale když v devadesátkách jistá již zkrachovalá moravská tiskárna tiskla reprint Ottova slovníku , měl těch 40 svazků v kůži se zlatem doma každý kdo nebyl líný se s tím tahat domů , včetně vrátného . Ale tak to byly ty slavný devadesátky žejo .
Yogi: jak to ze neni problem ze prodava protekle komiksy? Asi tomu spatne rozumim. Vidim to tak ze jsou ukradene. Bud se vytiskly navic a nekdo vydelava na cizi praci (a mozna porusuje autorske pravo), nebo pak tiskarna nedoda zaplaceny pocet knih tomu kdo si tisk objednal. Nebo to je jinak? Nejak mne jiny scenar nenapada. Osvetli mi to nekdo zkusenejsi prosim?
No, kdyby to bylo ještě teplý z rotačky, tak bych o tom možná uvažoval, ale takhle ne.
Hawwwran : problém není , že prodává komiksy , které protekly z tiskárny , ale že to dělá nešikovně . Spousta takových tiskařů jsou na internetech vážení prodejci , pak se vždy najde nějaký jouda , který si chce před vánocema vydělat pár korun , napíše prodávám komyxi bez přebalu a všichni se na něho vrhnou .
Hawwran: Legální to určitě není, ale děje se to. A když to ten člověk má pro svoji vlastní potřebu, tak to ani tolik nevadí. Čili ano, pan Aleš je tak trochu jantárek.
Hawwwran: Však se to pořešilo už u šéfa. Ten mu asi poradil, že pokud to chce prodat rychleji, měl by to hodit ještě na facebook a sbazar. :)
Jak to funguje? To mají jako výsluhy a je to legální, nebo je pan Aleš naprostej jantar který i do inzerátu napíše že to vyjde až za měsíc?
Gmork fakt se na to těším..určitě si to pořídím...
Pro ty druhé, kteří si počkají do veletrhu. Nejedná se o klasickou sword fantasy, Siegfried je laděn spíš pohádkově a spíš než na čtvrcení a půlení nepřítele, stojí na atmosféře a vykreslení jednotlivých charakterů. Nečekejte ani klasický příběh o Siegfriedovi, Alex Alice pojal příběh úplně jinak, což je moc fajn.
Na druhou stranu bude mít případný kupec raritku, že to numero one a třeba mu to pan Aleš i podepíše jako Arsene Lupin.:)
Haha, to je vocas, dát do prodeje kradený kus před release a ještě snad pod svým jménem :D
JIK: Je to únik z tiskárny, už se to pořešilo u jeho šéfa. Díky za upozornění. Momentálně mají tuto knihu v republice čtyři lidi: nakladatel, překladatel, korektor a editor. A tenhle ferda, který byl naštěstí natolik inteligentní, že to dal na síť a tudíž se na něj přišlo. Kniha bude opět startovat ve slevě 35%, tak ji nikdo nepřeplácejte.
Hanussen: pravdou je, ze i jsem rozviklany, prave skrz tu grafickou stranku. Uprimne mi bohate staci severska mytologie od kirbyho, ale tohle ma taky svoje. No, podivam se dovnitr a uvidim.
Darker: Siegfried bude mít premiéru na Světě knihy. Tak se u stánku určitě zastavte, kdo tam bude. Spíš dřív než později, do Prahy se poveze jen 50-60 kousků. Přeci jen je Siegfried docela tlouštík. Od října pak bude na eshopu.
Gmork: A to vyjde, vyšlo, nebo jak tomu rozumět? :)
karl173, Darth Raelchi: Já o tom trochu uvažuju právě v té komiksové podobě, protože tam to přece jen má nějakou přidanou hodnotu v podobě té grafické stránky, ale pořád jsem na vážkách.
Fimi: Warcraft Lore book
Shrňme si to
1. Venom od Catese
2. Spiderman od Spencera
3. Warcraft Lore book
4. Legendy DC - Batman Black Mirror
5. Pérák
6. Justice League No Justice
7.Sweet Tooth
8. Warhammer 40 000
9.DC Black Label - Hellblazer
10. francouzský komiks Azymut
11. One punch man
12. MDEK Veliká moc
13. Mister Invincible
Ja cetl predlohu a je to proste sever pro zacatecniky. Seznamovak v jednoduchem a srozumitelnem jazyce. Komiks pusobi podle vizualu dost podobne ale ten jsem necetl.
Kdo jde do Severské mytologie od Gaimana? Četl už to někdo v originále?
Flynander: Je to Burns. Jestli tě baví, tak není o čem.
Hawwwran: YES! konečně, tohle chcete mít doma
Hawwwran: Osobně bych byl radši, kdyby se Bludiště vydalo jako celek. Po částech do toho nepůjdu a případně si počkám až na komplet. Škoda... těšil jsem se na nějaké nové dokončené dílo od Trystera.
Si nejak rychle zapomnel, jaky to je byt na druhy strane tehle poznamek.
Staci se podivat do Kacerich pribehu. V Egmontu si u nas asi chodi jen pro vyplatu nebo funguji jen v utery a v breznu.
Deefha: myslím, že sériu Zlatá klasika pochoval sám Egmont ČR svojím fušerským prístupom. Ku príkladu: Život a doba Skrblíka - o pol roka po českom vydaní vydal Egmont ČR aj slovenskú verziu presne so všetkými chybami, ktoré sú aj v českej verzíi vrátane prehodených názvov posledných dvoch kapitol. Len to prepísali do slovenčiny a absolútne sa neunúvali vyvarovať sa chybám. K tomu asi netreba viac čo dodať. Mám aj 700 stranovú knihu a je bez jediného preklepu či gramatickej chyby. Buď mi na tom záleží a chcem to urobiť poriadne alebo som Egmont ČR.
deefha: celé to opravdu není ;-), originální řada má 50 svazků
ale že to u nás chcíplo je myslím zjevné a jisté :-(
To je evropská série - u evropských sérií se moc neřeší, jestli to bude ukončené - buď se autoři hecnou a vydají další díl nebo ne, dopředu většinou nevíš :) A nebo to po čase opráší jiní autoři ;) Myslím, že autoři Pupíků nikde nepsali, že by hodlali končit... Samozřejmě je otázka na českého vydavatele, jestli taky bude chtít pokračovat. Aktuálně je stav v zahraničí stejný jak u nás, kompletky sedmi dílů plus osmý díl a pak boční série (Krávovinky v češtině, tam je v zahraničí ještě druhý díl)
Viete niekto ako to vyzerá s pupikmi na zahraničnej scene? Je to uz dokoncene? Mam kupene suborne vydanie 1-7 a čakám kym vydaju druhy omnybus.
Btw plánuje někdo dorazit na křest Světa?
DC zveřejnilo trailer na nový komiks Batman: Svět. Bohužel v něm není správně napsán název Česka a ani se jim nepodařilo napsat jméno Štěpána Kopřivy :-(
Nedávno jsem se t ptal na pátý díl "Jednou budeš arab". Tedy v jiném vlákně (Pindárna), ale nikdo asi nevěděl.

Tak jen pro info koho to zajímá. Odepsali mi z Baobabu, že říjen-listopad.
Darker: Ještě vyjdou zbývající díly u Danthrakon. A ten jestli se bude slušně prodávat, může otevřít cestičku dalším fantasy od nakl. Drakoo. Líbí se mi od nich třeba Drak a jedy, Střelkyně nebo Sheid. A práva jsou u nich vyřízená během dvou mailů. Uvidíme, teď to mají v rukách fanoušci.:)

https://www.drakoo.fr/publications/
rooty: Ta Barakuda, je to jméno lodi. No a jestli vše dobře dopadne, tak příští rok a to ve dvou nebo třech knihách, nechci předbíhat, ale je to na dobré cestě.:)
Psal jsem do Paseky a zde je jejich odpověď na určité mé dotazy: Lost Dogs od Lemira vyjdou začátkem roku 2022. Amulet 6 vyjde letos. K Amuletu 9 se mi zatím nevyjádřili, jestli nemají nějaké info. Nové komiksy, které původně ohlášené nebyly jsou už v jejich novém edičáku: https://issuu.com/knihypaseka/docs/paseka_edicni_plan_druhe_pololeti_2021.
Nemáte někdo info, kdy Paseka vydá dalšího Lemira? Mělo by se tentokrát jednat o Lost Dogs.
Darker: pak tam jsou jeste nejake ceske komiksy. Danthrakon by mel jeste vyjit zbytek. Mam tuseni ze jsou celkem tri alba.
Gmork - A ten Barakuda vyjde u Vybírala kdy? :-)
Pan Vybíral si teda všechno vydal naráz, snad kromě Siegfrieda je to z edičního plánu na tento rok asi vše, nebo ještě něco vyjde?