* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Hawwwran: tak slo, ale urcite to nemam v planu
tak obcanska povinnost splnena a pridano dalsich 30 kilo...:)
Sek a Zula 2. a 3. vydání mají přehozené roky.
Zack: nešlo by mít možnost zadat hmotnost i u komiksů mimo cdb? Mám je ve stejné polici a chtěl bych tu hmotnost na polici mít kompletní.
Deefha: ne náhodou mi truhlář při montování knihovny podle mého návrhu říkal, že tak předimenzovanou knihovnu ještě nedělal. I tak si ji občas detailně prohlížím jestli se neobjevuje nějaký problém.
Deefha: vzdyt o tom presne mluvim, proto se to i groupuje podle poznamky, at si to muzete roztridit.
Motivace je mit vahu ke vsem comicsum ve sbirce, jaky si to udelate, takovy to mate :) K nicemu jinemu vlastne potreba neni.
Ja uz jsem vse svoje vyplnil.
deefha: moc jste s tim nehli, jsme na 34% (jakoze 66% jeste chybi :)
Ja osobne radsi to jednoznacne tlacitko, ale kdyby ne, tak stejne mackam enter na kazdem inputu.
Hawwwran: zbytecny odesilat data po kazdy zmene focusu.
Zack: proc to neukladas i tabem? Nebo onblur? Proc je to ve formu? Mam vic otazek :-)
Ja myslim, zes poslal az dost :)
Seš nejlepší, kdybych neměl tento rok tak velké výdaje, poslal bych ti něco na pivo nebo Fryovy par drobnych na hezké metalové tričko. Jako příspěvek na CDB. Samozřejmě.
Darker: tohle je androidi bullshit, protoze misto abys enter byl enter, tak se meni defacto na tab, az na konci formulare se zas meni na enter. Resi to lepsi klavesnice, ktera se nesnazi byt chytrejsi jak uzivatel, ale k tomu nikoho nutit nebudu. Pridal jsem tam na zacatek a na konec viditelny tlacitko.
Ok, tak na počítači to funguje, ale ten mám v jiné místnosti než knihovnu, to se mi nechce pobíhat sem a tam. Nešlo by to nějak dodělat? :/
Klidně tam ty váhy taky doplnim, ale jak to funguje? Já tam napíšu ty váhy a nejde to odeslat a pokud se vrátím na tu stránku, tak to je opět nevyplnene? Jen dodám, že to tam píšu na mobilu v Opeře.
Cena U283 je špatná. Má tam být 599.-
Tak delej linky relativni a ne absolutni
Hawwwran: to byva problem www.comicsdb.cz vs comicsdb.cz, z pohledu cookies jsou to dve uplne jine stranky.
Tak tohle bylo zvlastni. Kliknu tam a prazdne. Chci jit do sbirky a tak kliknu na menu. A tam ze prihlasit. Pritom jsem ale prave poslal prispevek do fora. No tak klikam prihlasit, prihlasil jsem se a vidim tam formular s knihama. Trippy.
Je tam jen nadpis a box "co jak a proc"
deefha: je no, jenom zkouším "alternativní" cestu
Hawwwran: Tezko rict, co znamena skoro prazdna stranka, ale je klidne mozny, ze u vsech comicsu, co mas ve sbirce, uz vaha je, a pak logicky zadny formular nevidis.
Hawwwran: Nevím, jak na mobilu, ale když si na PC klikneš na svou sbírku, tak v liště, kde máš odkazy Obálky, Přehled apod. je na konci ještě odkaz Váha a tam můžeš doplňovat.
Kde vidite ten formular? Na tom odkazu vyse je skoro prazdna stranka (z mobilu)
Já taky od rána jenom vážím a zapisuju :-D.
Kdo kdyz prijde ten driv plni. Chyby v datech budeme resit uplne stejne jako jakykoliv jiny, napisete, zvalidujeme, opravime.
Zack: ooh, to abych šel vážit :-)
Nove na CDB:
Pred casem jsme pridali vahu (hmotnost pro gramanazi) do sledovanych udaju. U novejsich veci s daty zas takovy problem neni diky napojeni na sklad crewniho eshopu. Nicmene to je porad zlomek vsech comicsu, co na CDB mame. Aby vam to k necemu bylo, je potreba doplnit zbytek. Proto je nove formular na doplneni vahy specificky pro kazdeho uzivatele podle toho, co Ma ve sbirce. Zaroven ve Sbirce mate novou zalozku, kde se vam spocita celkova vaha podle poznamky. Az doplnite vsechny svoje comicsy (pokud je uz nedoplni nekdo pred vama), muzete napriklad do poznamky dat "skrin A, police 2" a budete presne vedet, jak ji mate zatizenou.
Link na formular najdete vyse, ve svem profilu v zalozce ke sbirce a i v samotne sbirce.
fráj - jasný, to dává smysl.... dobřes udělals :)
Milo: upravil jsem bio jednotlivých sérií... knihy #7 a #8 byly původně chybně obsaženy v obou sériích ...
až jednou vyjdou i knihy obsažené v nové kolosálce, které navíc budou číslovány #27-31 (viz. číslování knih), tak jim udělám vlastní sérii

'Conan' (originálně vycházející v sešitech #0-50 pod názvem 'Conan')
'Conan z Cimerie' (originálně vycházející v sešitech #0-25 pod názvem 'Conan the Cimmerian')
2 je totožná, 3 nejede v řadě, ale je od dark horse a je to třetí v řadě Conan kolos, což by si zasloužilo stejnou skupinu (vím, řešili jsme - tím by vznikalo to, cos říkal, milion podskupin)

Jj, jsem neocenitelný. Po tvém hrejivem textu se culím jak malá holčička s copánky v satickach, co právě dostala lízátko. :) Ego bylo uspokojeno :D
Jasne, ze nejsou, jsou to jiny serie. Ale diky, fakt, moc si nam pomoh, jako uz tolikrat! :)
Každýmu za připomínku poděkujete, mně ještě nikdy. Jsem na Black listu, co? :)
Zdravím, kolosální Conan 2 a 3 nejsou zařazení v conan (dark horse series). ;)
pro adminy: Šestý díl Batman/Fortnite vyjde 6. července, ne 30. června, jak je uvedeno v kalendáři. Je to uvedeno vzadu na pátém dílu.
Všechny sešity Batman/Fortnite mají špatně uvedeného autora - doopravdy je autorem Christos Gage, který tu profil již má. (U Batman/Fortnite je špatně uveden neexistující Christos Cage)
Pokud to ma novy isbn, tak je to novy vydani (pro ucely CDB). To ze nekteri davaji novy isbn dotiskum (z ruznych duvodu) je vec druha. Imho pokud nekdo veme puvodni podklady, do nich pripise, ze je to dotisk druheho vydani, tak z toho paradoxne dela novy vydani, protoze pak ty dva tisky proste nejsou stejny :) Ale je to fuk, u nas proste novy isbn = novy vydani = nova karta.
https://comicsdb.cz/comics/7630/tajemstvi-ostrova-za-prkennou-ohradou-3-vydani
v tomhle mám napsáno - dotisk druhého vydání.
Štve to někoho? Anebo se dotisky s jiným ISBN uvádí jako další vydání??
Ted nikde, Fry ma rozpracovany karty i treba rok dopredu, tak uz to trochu postrada ten vyznam co driv ukazat na cem zrovna delame. Mozna to jen omezit na ty, co jsou uz po datumu vydani, tech je vetsinou par. Chybi ten seznam vubec nekomu? Krom Radima, samozrejme :)
Kde najdu seznam "rozpracovaných" komiksů?
Je uplne jedno, jak tomu budem rikat, jestli Serie, Souvisejici, Doporucujeme, Reading Order. To je jen kontejner pro jedno a to same a v tom si tu asi vsichni rozumime. Jen rikam, ze v soucasnem systemu a mnozstvi adminu je tohle nerealny, ze zvladneme udrzovat. Takze to zbyva nechat na lidech, at si ty kontejnery udrzuji podle chuti (reading orderu klidne muze byt deset pro jednu vec, jak pises, v tom se hleda shoda spatne). V planech jsou hned dva systemy, ktere by to mely umoznit, vic ted neslibim.