Pro jistotu i sem:
"Tenhle pátek dostane CDB4 betonové papučky a nastoupí CDB5, verze nová, lepší, co se nezakucká. Nebude to tak svižná záležitost jako předchozí migrace, tentokrát je poměrně hodně změn, které protáhnou přepnutí, ale pár hodin by mělo stačit (pokud se něco nestane, znáte to). A jako vždy, operujeme na živém neumrtveném pacientovi, tak nám nad ním nesvačte, pacient to asi přežije, ale vy byste mohli přijít o svačinu. Operace začne někdy po poledni (kvůli konstelaci hvězd, nijak to nesouvisí s předchozím dnem) a o konci dáme opět vědět zde a uvidíte nějaký ten úvodní článek na hlavní straně CDB. Budiž nám záloha milostiva."
Zack: Správná anotace k "Simpsonovi 2020/11 Bart Simpson" je přepsaná níže. Ta co je u komiksu aktuálně shrnuje obsah čísla 2020/12 (ono je to špatně i na stránkách Crwe, proto ten zmatek).
Extra monstrózní díl!
Profesor Frink si postavil svého vlastního robota... jenže se do něj nějak naprojektuje Bart, a tak vznikne děsivé zlobící monstrum, které hrozí, že Barta odsune na smetiště dějin. Připravte se na válku o budoucnost lidstva! Vedle toho Milhouse zdědí cukrářství a stane se najednou hvězdou školy... a Levák Bob se pokusí o útěk! Těšte se na dalšího Barta!
Toe: já to už prve, když jsem to navrhoval, zkusil proběhnout, ale žádný takhle plnokomiksový speciál už IMHO nebyl...
Možná by se tam dalo k té poznámce dopsat něco jako "Součástí obsahu časopisu jsou pravidelně komiksové seriály." a odkázat na ten soubor, který shrnul seriály otištěné v letech 1992-2002.
To mě vůbec nenapadlo, že by ta změna mohla mít tento důvod! Taky jsem zvyklý ;-)
MaF: Dík, ještě jsem to trochu doladil a doplnil poznámky, aby to bylo jasné - Já si právě taky až teď s tím nejnovějším speciálem uvědomil, že už to není Bobří stopou ale stopa, před tím mě to vůbec netrklo, jak jsem na to zvyklý :) Ona to byla asi změna z licenčních důvodů, práva na Foglara jsou už nějakou dobu zlato :)
Pokud někdo víte, že tam byl ještě jiný komiksový (ale opravdu čistě komiksový) speciál, neváhejte a dejte vědět, neměl jsem všechny v ruce...
On se ten časopis fakticky před pár lety přejmenoval z archaického Bobří stopou na jednodušší Bobří stopa, ale je to stále tentýž časopis (redakčně, vydavatelsky i jinak - ostatně viz přímo u nich nebo na wiki ).
Bobří stopa 3/2020 Speciál
je komiksový speciál - 40 stran obsahuje obálku ke komiksům a dva kompletní příběhy
Tajemství staré šipky (scénář Svatopluk Hrnčíř - kresba Jiří Filípek) - 14 stran
Dobrodružná cesta do Marlowe (scénář a kresba Ladislav Říha, námět T. H. Altsheler) - 20 stran
poznámky:
První komiks je remakem seriálu, který původně kreslila Eva Průšková a vycházel v časopise Ohníček v roce 1987.
Druhý komiks vznikl v roce 1991 pro plánovaný komiksový magazín Tulák, který však nebyl realizován. V původní černobílé podobě byl otištěn v souboru Pokračování příště ...a jiné příběhy!, tato verze je nově kolorována.
Nemuzete to nekdo nascanovat? I fotka mobilem bude lepsi nez tahle vyblita jpgem dosrana varianta, ktera je snad jedina, co na internetu koluje. Zadny spech, jen kdybyste to nekdo mel v ruce. Dik.
Podle webu samotného Maxe A. (http://www.maxandersson.com/comics.html) by mělo 1. vydání vypadat takto:
Sice tam mohl hodit to 2. vydání, ale když to má seřazené chronologicky a úplně chybí modré vydání, tak by to mělo být to 1. vydání. A vypadá stejně jako druhé v červené.
Na 99% mám doma toho červenýho Pixyho, ale teď jsem ve Švajcu tak dyžtak info pošlu až budu doma. Ale nevím zda první nebo druhý, tak uvidím. Dám vědět co zjistím.
RadimNemec: kdybys toho puvodniho cervenyho pixiho mel (nebo kdokoliv jiny), tak bychom potrebovali scan. Nebo aspon potvrdit, ze je to stejny jako u toho druhyho vydani, pak muzem pouzit ten.
To je zas vyhoda, kdyz si vyzrany prase, ze bez pouziti tezke techniky jsi prakticky nepovesitelny. Na to jak je vsechno nahovno a stara verze bylo sice taky na hovno ale mim nahovno se pripravuju psychicky uz pres rok :)
Hmm, já bych to spustil ve čtvrtek, to všichni půjdou do hospod a bude jim to pár dní jedno, než tě budou chtít zlynčovat a pověsit na nejbližší lampu, takže budeš mít čas to opravit :) Ale pokud hledáš prvního, co tě s tím pošle někam, tak jsem k dispozici už teď :)
Hotovo. Nová generace ComicsDB je připravená. A teď kdy jí nasadit? Chcete jí k Vánocům? Nebo radši ne, ať si tu nálož nových comicsů pořešíte ještě v systému, který dobře znáte? Další možnosti jsou zhruba za týden (nejdřív), 1.1. (nejpozději, taky zároveň nejvíc sexy datum spuštění nové verze, ke kterému jsme původně mířili).
Je to i na FB, tak se vyjadrete kdekoliv. Jo a kdyby si nejaky mecenas chtel zkazit prekvapeni a testnout uz ted, napiste mi do posty, neni problem.
Prazdnym cimkoliv se nemusite desit nikdy, delam samozrejme pravidelne zalohy databaze i webu, u sbirky se navic jeste loguje kazda jeji zmena. Klid, nohy v teple, napiste mi nekam, vyresime :)