Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

gmork: pocitej se mnou a dekuji
Jop, čte se to parádně, zábavný sci-fi brak s neodolatelným hrdinou, dost podobné Black science, jen je to ještě víc ulítlé. Teď Poláci vydali od Remendera Seven to Eternity, přičemž z toho udělali dvojalbum, dost se na to těším. A taky dokončili můj oblíbený horor Revival. Jen tak dál.

http://www.gildia.pl/komiksy/427812-droga-ku-wiecznosci-1-bog-szeptow
Fear agent od Remendera? To bych taky rád
Ja uz par knizek v polstine mam, vzdycky me spis zajima vytvarna stranka a rozumet je tomu docela dobre. Jevteda fakt, ze Moora v polstine zadnyho nemam, ale nechal jsem se ovlivnit zdejsi chvalou a jsem zvedav, jak kvalitne to vydavaji.
Jen tě musím varovat, pokud v té polštině nemáš trochu načteno, Promethea není nic pro začátečníka. U polštiny je nejlepší pro začátek třeba Pták času, Petr Pan od Loisela nebo právě Thorgal. Mně se teď hodně líbí série Lou! nebo Fear Agent, to se čte taky lehce.
Je, ja to uz objednal a nevsim jsem si toho Conana tady. Sorry. Ale ono ani to postovne neni drahe, kdyz toho koupis vic. Koupil jsem prvni dva hardbacky Promethey po necelych peti stovkách, chybejici Thorgaly, taky pevna vazba za 120 korun jeden dil a nejaky muminky skoro zadarmo. Fakt super.
Mám otázku na nějakého znalce X-Menů ohledně událostí kolem Hope Summers - Messiah Complex, Messiah War atd. Konkrétně mě zajímá časová osa, ze které pochází Bishop. V jeho době mutanti přežívají v koncentračních táborech a všichni za to dávají vinu právě Hope. Existuje nějaký komiks, který popisuje, jak vůbec tato časová osa vznikla, tzn. co, proč a jak tam Hope udělala a proč to tam dopadlo tak, jak to dopadlo? Díky.
Když vydržíš do srpna-září, tak není problém. V únoru jsem tam nakoupil komiksy za 1200,- zlotých, tak teď musím být zase chvilku hodný. Navíc mi příští měsíc konečně vyjde Last of Us II. Na gildě se určitě vyplatí počkat na výprodeje, které jsou až 40%. Za omnibus Promethei jsem dal myslím 490,- kč, za Deluxe edici Ex Machine 400,-
A našla by se dobrá duše která by mohla při objednávání knih z Polska přidat k objednávce toto: http://www.gildia.pl/komiksy/426258-conan-miecz-barbarzyncy-1-kult-kogi-thuna ?
Komiksy v polštině už si léta objednávám z gildy a vždy maximální spokojenost.

http://www.gildia.pl/szukaj/seria/promethea
Gmork: Jak se da prosimte objednat ta polska Promethea? Na Egmontu nemuzu najit moznost zaslani do ciziny.
Také se přidám k Prométhee - na podzim by měla vyjít poslední (3.) kniha z vydání k 20. letému výročí. Mám první dvě a je to naprosto perfektní vydání. Co mě ovšem "točí" je fakt, že Immateria Ed. nejspíše nikdy nevyjde. Na to jsem se těšila jako malé dítě na novou hračku, protože Prométhea je pro mě z hlediska kresby a grafického provedení nejlepší komiks, jaký jsem kdy četla. Jako před koronkou jsem ještě doufala (JHW III dva roky zpátky věřil, že vydání k 20. výročí pomůže), teď už ale nevěřím, že ji kdy DC vydá.
ad Promethea: Nevím, jak anglická verze, ale v Polsku vychází třetí omnibus Promethei 15 července, takže mám o letní četbu postaráno.

http://egmont.pl/Promethea.-Ksiega-3,29886480,p.html
na to se těším, první serie se mi líbila, hlavně by mě zajímaly novinky ohledně animáku Invincible
Locke and Key season 2 was confirmed in late March 2020.
Nevie niekto, či sa plánuje točiť druhá séria seriálu Locke & key?
Starší mangy jako je Naruto, Bleach apod. vycházely v menším formátu a pak se v průběhu let přešlo na větší formát typu Čarodějovy nevěsty, Moje hrdinská akademie atd.
Fry uvidím kdy se k tomu dostanu
Fimi: Jojo, Bleach vychází v daleko menšímformátu než jiné mangy ... doufám že se ti bude líbit :)
Fry právě mi přišly ty 2ks Bleach 3in1.. Vypadá to dobře ale netušil jsem že zzo bude tak malé, je to menší než např Monster
Docela jsem dostalachut si Prometheu koupit, akorát jsem zmatená z toho kolik to má mít knih, poradíte?
Ale prd, maximalne by dal rozhovor, ze ho vubec nezajimam :)
Zack: tak za takové přirovnání k Morrisonovi by tě Moore asi rituálně zamordoval :))
Jako tě kresba je fakt boží
Musím taky zmínit nádhernou kresbu J.H. Williamse, některé jeho dvojstrany jsou prostě k sežrání. Jsem velký fanoušek urban fantasy jako Sandman, Lucifer, Mezi řádky, Joe Barbarian, Dead Boy Detectives nebo House of Mystery a dlouho jsem hledal něco podobného, až jsem objevil Prometheu. Nutno dodat, že pokud možno, tak tuto sérii v Deluxe edicích, anglickou verzi neznám, já mám ty od polského Egmontu a ty jsou dotažené do naprosté dokonalosti.
Darth: je to takovy Sandmam, kdyby ho psal Grant Morrison :)
Myslím, že nepřestřelím, když to přirovnám k Sandmanovi, vše se točí kolem mýtické hrdinky, kterou se v různých epochách stávají vyvolené ženy, současná Promethea studentka Sophie Bangsová v prvních sešitech prochází světy předešlých Prometheí a dozvídá se, co to obnáší být touto hrdinkou. Pak je tu samozřejmě mocná sekta, která chce Prometheu zničit. Je to bravurně napsané a zaplaťpánbůh bez zbytečného násilí a vulgarit.
Gmork: diky za info k Promethee. O cem to tak v kostce je zatim? Premyslim nad tim uz dlouho.
Birthright nezačal vůbec špatně, ale po čtvrtém dílu jsem to vzdal, je to strašně natahované. Podobný pocit mám i u pozdějších dílů u Outcast. Někteří autoři fakt neví, kdy mají skončit. Jsou určitě lepší fantasy série, já teď čtu Prometheu a jsem maximálně spokojen. Moore u mě jak co, Neonomicon mě tedy moc nebavil, ale Promethea se mu povedla na výtečnou.
Dept.H prvni omnibus zatim. Je to teda normalne velika kniha spis nez omnibus. A koukam ze nejsou k dostani.
Děkuji kluci a jeate se zeptám na tři série zda jste četli
1.Birthright
2.Depth
3. Mind Mgmt
Mě nebavil ani ten první, až na sešit s Bendisem
Walome aha, tak děkuji
Fimi: první book je super, že tě to fakt naladí. Podle všeho poté je to nehorázná sračka, což tvrdí Honza Potměšil a já mu věřil natolik, že jsem si další díly nekoupil.
Četl někdo Nailbitera? Je to dobré?
Za ten omnibus potrebuju. Nemam ani jednicku ani dvojku
A nebyla to jen prdel, Rumcajs Omnibus?
Zeptej se Michala Opitze v mailu, vždyť nás teď všechny obesílal kvůli tomu třetímu dílu.
Ahoj, netušíte zda stále platí, ze po vydání třetího dílu “Rumcajs se vrací” bude následovat i souborné vydání?
Diky za rychly pridani novinek od CC.
hawwwran: Do messengeru :D
Norri: To jsou oficiální ukázky od autora, tak nevm no :/ zatím jsem to přidal, smazat se to dá vždycky
Dočetl jsem Metabarony a tak bych se chtěl vyjádřit ke smrti Gimeneze.

Paleokurva!
No nevím, jestli zrovna tyhle obrázky jsou dobré. Hlavně ten poslední obrázek bych tam nedával. To je spoiler jako kráva.
deefha: Paráda! Zítra doplním, teď už nejsem u počítače :)
hellblazer: Během dneška, nejpozději zítřka to tu bude, čekám na obálku a ukázky od vydavatele, protože z těch jejich stránek mi to nejde uložit :)