Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Ahoj. Čtu teď Batman / The Flash - The Button. Mělo to být publikováno v Batman #21-22 a The flash #21-22. Zajímá mne, co tomu předcházelo. Můžete mi někdo poslat link na bookdepository knihy kde sezenu pribeh ktery tomu predchazi? Batman by mel najit the button. Diky
Můžeš zkusit Infinity Gauntlet nebo novější Infinity...film se tím inspiruje ale není samozřejmě přesný
mineralik: ahoj, nic jako předloha není. MCU si jde svou cestou.
Zkus něco z http://www.youtube.com/watch?v=n_WVX3lNDfA
Ahoj, po shlednuti filmu Avengers: Infinity war bych si chtěl přečíst předlohu. Může mi někdo napsat jak se kniha jmenuje? Děkuji
Těším se, až se tu díky poště objeví zprávy typu "někdo na chat?" :-D
Je tak, budou se ohlašovat dvě série.
Gmork. Druha serie?
Pro mě je spíš skvělý vánoční dárek ta druhá série. Není sice tak velká a populární, ale mám ji radši. No, nechte se překvapit.
Gmork: Že by se šlo takhle rychle do Mureny? :D To by byl pro mě parádní vánoční dárek! Už teď mě potěšilo oznámení westernového Sykese, ten je skvělý co se týče příběhu i kresby. Uvidíme tedy v pondělí! Jinak tituly u pana Vybírala utěšeně narůstají, tak snad jsou i prodeje dobré a bude se takto skvěle pokračovat!
Fimi: To zatím nevyšlo ani ve Francii. Ale jestli si chceš ukrátit čekání, tak doporučuji podobnou věc - Legend of the Scarlet Blades, Humanoidi to vydali i v anglickém čtyřdílném integrálu. Sám to mám v angličtině. Na amazonu si můžeš prolistovat i první stránky, jestli ti to sedne.
Gmork tak na to se těším...Evropu můžu..ještě čekám na třetí díl Cesty meče
Nevím jestli to tu už nepadlo, ale dne 24.12. přesně ve chvíli, kdy kostelní zvon v Žalkovicích udeří podvanácté (a z nedalekého hřbitova se vznese hejno vran), oznámí pan Vybíral dvě nové evropské série pro příští rok, a prý to bude velké.
@Draco: Tohle jsou moje nepřečtené. Čtu před spaním, nebo občas když jsem doma brzo a je pohoda. Pak když jedeme s dětma k babičkám, tak bývá čas. Seriály sledujeme s ženou když děti usnou a po čtení těsně před spaním. Na filmy je čas jen výjimečně. Co se týká cestování s komiksama, tak od toho mám ty průhledné desky. Popřípadě kartonovou krabici. (knihovna bude snad už v lednu)

pupu: Nechápu, kde lidi berou čas koukat na seriály. Nebo filmy. Já jsem ráda, že si najdu čas přečíst komiks či knížku. Je to o prioritách. Mimochodem, jak můžeš tady vidět, mám nepřečtených přes 60 komiksů... to k tomu nakupování na kila. A čas na čtení není, protože je třeba vydělávat a být rodičem a koníčky musejí počkat :D Ale je pravda, že když je hezky, jdu radši ven do parku s knihou, než bych doma tvrdla s komiksem nebo u seriálu (komiksy necestují nebo jen mimořádně, minulý víkend jsem si přečetla celého Y na služební cestě do Stuttgartu... Ale jela jsem autem, tak jsem měla šanci se o ty komiksy slušně starat a navíc mi na téhle sérii ze sběratelského hlediska nezáleží)... A ničí mě sběratelství, potřeba mít série kompletní, třeba MDEK :D a to nekupuju všechno a beru jen věci, co mě baví/mohou bavit...
Zatanna má mít nejspíš solovku (film) v rámci DCEU....já mám raději Swamp Thinga, četli jste od Scotta Snydera?
Já teď nedávno dokoukal Justice League Dark, kde se právě řeší vztah Zatanny a Consatina.
Seneke: Už mám docela dlouho zálusk na JLD. A samozřejmě na její sérii. Ale je v pořadí :) Teď mám rozečtené Supergirl a WW...
Seneke: Mně se na Zatanně libí, jak si vždycky dokáže elegantně poradit. V Seven soldiers byla mým druhým nejoblíbenějším hrdinou :) Kdyby nebylo Klariona, byla by první :D A její špičkování s ostatníma holkama (třeba v HQ: The Gotham city Sirens) mám taky moc ráda...
P.G.: Menší historická perla. Paul Dini, scénárista spolupracující na kresleňácích s Brucem Timmem, je OBŘÍ fanoušek Zatanny. Dosáhlo to takové úrovně, že si z něj jeho spolupracovníci utahovali a začali tvrdit, že je Paul do Zatanny zabouchnutej. Nejvtipnější na tom je, že to není tak daleko od pravdy.

Jednoho večera si Paul zašel do kabaretu na představení populární kouzelnice a iluzionistky Misty Lee. Jak můžeš na přiložených fotografiích vidět, vůbec není žádným překvapením, že se nám Paulík zamiloval. Nevím jak se mu to sakra povedlo, ale v roce 2005 měli svatbu a žijí spolu šťastně dodnes.

Seneke: Ha! Zatanna! Má oblíbenkyně! !annataZ taviV
P.G.: To znám až moc dobře. Taky mám série, které beru kvůli postavám. Například minisérie Injustice vs. He-man. To je přesně pro mě:
Většinu komiksů mám v angličtině. A jelikož je má spotřeba čtiva opravdu velká, tak toho mám spoustu. Po trochu delší pauze jsem začínala s mangou, takže té bylo donedávna nejvíce (na kusy), ale to teď dohnaly a předehnaly relativně levné TPB a souborná vydání US komiksů. Zatímco v manze jsem byla hodně vybíravá (pokud možno uzavřené soubory 6/10/14, případně něco mezi tím), v US komiksu to beru podle oblíbených postav "na kila", prakticky výhradně DC, a to zejména na oddychové čtení (musí se mi líbit kresba a je fajn, když je to smysluplné a třeba trochu uzavřené; nebo to jsou "jednoaktovky").
U mangy US komiksu to není žádné překvapení. Hlavně u mangy je celý ten proces nehorázně brutální. Paul Gravett o tom výborně píše v Mangatopii. Výborná kniha, která se věnuje nejenom Japonsku, ale i okolním zemím včetně Číny, Indie a dalším.

Pro úkázku. V padesátých letech to vydavatelé řešili tak, že autora zavřeli na několik dní do hotelu a hlídali je,aby pracovali. Gravett popisuje situaci, kdy právě takhle byla v jednom hostinci zavřená skupinka autorů. Aby mohli pracovat déle beze spánku, začali brát metamfetaminy. Celá skupina potom trpěla nehorázným syndromem vyhoření a jeden z nich se dokonce v záchvatu šílenství vrhnul z útesu.

U amíků akorát umírají kompletním vyčerpáním a nebo "náhodným" infarktem v metru. Ach, to krásné, překrásné impérium radosti. Měl bych se radši vrátit k čtení fikce.
Je to hlavně o tom, proč konzumovat něco, co už tu bylo dřív a lépe. V tomhle nejsem sentimentální, pokud cítím, že série už řekla vše, co říct měla a vydavatel/autoři dál jen mlátí prázdnou slámu, nemám problém se se sérií rozloučit, byť jsou tam mí oblíbení hrdinové. Naštěstí u té Evropy jsou mnozí autoři soudní a ví, kdy skončit. Horší už je to u mangy a US komiksu. Zbytečné nastavování děje teď doslova cítím u série Promised Neverland, tam už to autoři podle mě rozmělňují úmyslně, aby nahnali co nejvíc dílů.
Gmork: Podobnou situaci mám u her. Nakoupeno toho mám na Steamu hromadu, ale k hraní se v poslední době nedostanu a nebo se mi nechce.
@seneke: Jen už dnes nemusím číst všechno, poslouchat všechno, vidět všechno. To přijde s věkem. Nedávno jsem třeba objevil kouzlo mangy, hned na začátku jsem si ujasnil, že nepůjdu do sérií, které mají přes dvacet dílů. Čili jsem hned hodil pře palubu fantasy Magi, které se mi ale jinak líbí, na milost jsem vzal pouze sérii Higurashi. To samé Evropa, tam už jsem třeba přestal číst Řád dračích rytířů nebo Trosečníci na Ythaqu... apod. Na všechno prostě není čas.
Zapoměl jsem ještě na sešitovky s Tarzanem ze Srbska.

pupu: Já obecně čtu komiksy na kila. Neřeším žánr a ani odkud to pochází. Přečtu vše, co se mi dostane do rukou.

Gmork je vyloženě fajnšmekr, co "vyhledává" drahá vínka v zaprášených sklepích, zatímco já jsem individuum, co klidně vychlemtá i krabicák. :D
To bude počasím:-)
Už si pletu"před naším, za naším"..
@Pupu: Protoze jsou tu lide s trochou OCD a tohle je pomalu zabiji :D
Jak to dělám? Vybírám si. Nečtu "běžné" komiksy, jen ty pro mne opravdu zajímavé a dobré. Ono těch skutečně hodně dobrých zase tolik není.
Trh je přesycený.Je to lavina.Nezvládám všechno přečíst ani v češtině.Jak to všichni děláte..?
Když tu čtu jak Draco i ostatní nakupují po nůších tak mě to hlava nebere..
Zack:už budu hodný ,jsem spíš jen tichý pozorovatel ,jednu otázku bych ale měl.
Už od školky vím ,že prostor za čárkou je důležitý ,hlavně z fyziologického hlediska(ty končiny mě přitahují dodnes)
proč je to ale důležité zde?
Taky si kupuju komiksové suvenýry - takže kromě češtiny a angličtiny mám taky polštinu, chorvatštinu a švédštinu :-)
Kdybych to měl dát do procent, tak moje komiksová sbírka je ze 40% ve fránině, 30% v polštině, 20% v češtině a 10% v anglině. Tak nějak zhruba. Komiksy si kupuji od roku 2000.
Před osmi lety jsem si ze zbytkem rodiny zavedl tradici "suvenýrů" (k čemu je vám klíčenka, když sbíráte komiksy :D).
Následkem toho mám komiksy v češtině, angličtině, slovenštině, němčině, francouzštině, řečtině, turečtině, polštině, malajštině, thajštině a v italštině.

Co se týče znalosti jazyka: Umím anglicky, základy němčiny a lámavou ruštinu.
Čeština a angličtina... jiné jazyky neumím...

Já právě přestal hromadit co mě nezajímá nebo nelíbí to prodám...nechal jsem si jen ukk 1...
Já osobně furt NHM kupuju, některý kousky mě baví víc a některý míň navíc mam práci kde prostě mam možnost číst knihu nebo komiks a takovej UKK nebo NHM každých 14 dní se dost šikne navíc doma tolik nečtu právě tam se věnuju zas jiným zájmům, někdo to zas má jako záchodový čtení :D
seneke: CZ, ENG, ale mám i nějaké kousky ve finštině a jeden komiks ve španělštině :)
Zack: Pardon, překlep. Nebo lépe nedoklep.

GWB: Spíš. To je tam asi nejdůležitější. On je nezařazený. Jako živočisný druh s neznámým stupněm ohrožení.
Sice je to trochu off-topic,ale Crew oznámila Aaronova Thora(řadu z tohoto roku) a Talpress prý oznámil White Sand(tohle nevím jistě,někdo to zmínil v aiditóriu u Crwe)
Tak tenhle pocit neznám. Já hromadím a hromadím.

Když jsme u toho hromadění, v jakých jazycích máte svoji sbírku?
Já jsem se rozhodl už nekupovat NHM, když to ani nečtu :)
Bush ten pocit znám, prodal jsem celé NHM, dckk, ukk2, všechny kolosalky, tedy Hellboy, witchblade 1,2 a darkness a sakra ten pocit.je osvobozující...ale propadl jsem Valiantu a kupuji Image věci jak na běžícím pásu... takže z louže pod okap
Normálně jsem se teď šmahem rozhodl, že už nechci pokračovat ve čtení Naruta, Tokijského ghúla, ani v Útoku titánů... prvních 38 vteřin mě to strašně mrzelo, ale nyní se cítím děsně free.
Byl jsem neomarxistickej nihilistickej anarchista. Teď jsem nastoupil u velký banky a mám i svýho šoféra.
Draco nobilis: LOL. Jestli je Kapis anarchista, tak já jsem komunistická těhotná vačice zvolená mauricijským knížetem a šampión v lovení velryb grónských :-)
Lidi, co nebudou delat mezeru za carkou, jak kdyz jsou v diskuzi na Novinkach, pujdou na hambu!

A to kopani do Kapise taky stacilo.
pupu: von ale Kapis je spíš tak nějak proti všem. On je spíš anarchista,jestli něco.
massilia:před tvým skvělým,pohotovým rozborem se musím sklonit až k zemi.To byla trefa do černého - proto Kapis tak vytekl:-)
Je mi ho skoro líto,je to panslavista popletený ruskou propagandou kterou je zasviněný celý internet..
Trochu zvláštní u člověka,který hoví komiksům...jakoby nevěděl,že"rudí"považovali komiks za brak.Svého času zakazovali i text v bublinách,mohl být jen pod obrázky.Jestřáb by mohl vyprávět..
Uplne mne mrazi, kdyz vidim jak ty komiksy rozrezava...

Každý je unikát. Staré tričko i Foglarovy papíry promění v dokonalé diáře: http://technet.idnes.cz/redir.aspx?c=A181207_110804_tec_technika_kuz&x=socialky_android_z