Slevy, výprodeje, bazary

Killingjoke: urcite jo, je to porad bomba, taky bych rek ze je to nejlepsi vec od ennise

vcera sem se zrovna smal u sceny, kdy tommy poblije batmanovi boty :D, proste masakr
OK. Tak jsem to teda objednal. Tož trošku přes Vánoce zavzpomínáme :)
KJ: já bych do toho šel, mně to přijde hezky debilní pořád :D jeden book jsem četl nedávno.
Hoši, jak to tady čtu... trošku se rozezněla moje nostalgická struna. Poraďte... Kdysi jsem měl Hitmana komplet a podle mě je to nejlepší Ennis, který tady vyšel. Pak jsem ho během jedné slabé chvilky prodal. Bude mě to bavit znova i po letech, když to teď objednám? Asi do toho mám jít, co? Ta akce mi přijde jako poslední příležitost a končí dneska...:)
Tak to je fajn, že si rozumíme.
No já tvrdím vesměs to samý, ale jinak.
Fimi : v pohodě, já chápu tvůj dnešní úhel pohledu. Když Buchal oznámil, že to bude vydávat, taky mi to přišlo deset let po novém miléniu jako zcestný. Jen jsem chtěl ukázat, že komiksy se nějak vyvíjí a že tohle jako evoluční mezistupěň mělo svojí váhu. Je fakt, že dneska se k tomu už taky nevracim.

Walome : jasně, pro člověka kterej komiksy nějakou dobu sleduje, má načteno a jde napříč mezi žánry, tak kouká spíš dopředu. Ale když jsi relativně nováček a líbí se ti třeby ty Skalpy, tak hledáš přirozeně něco podobnýho a ten Hitman by tě třeba mohl uspokojit. Je sice krásný, že toho vychází mraky, ale to ještě neznamená, že všichni čtou všechno a baví je to. Já Skalpy žeru, ale je mi jasný že bude trvat možná dalších dvacet let, než přijde něco podobně kvalitního. Proto nevidím nic špatnýho na tom pohrabat se trochu v minulosti. Podle mě je dobře, že lidi Hitmana díky tý akci zkouší. Ta série si zaslouží být čtená.
Řeknu to jinak, protože já nechtěl polemizovat nad kvalitou těch věcí (Hitman mě třeba baví) - když jsi přišel ke komiksu před 5-6 lety, nebyl problém koupit zpětně vše, co u nás vyšlo. Samozřejmě až na pár věcí. Stálo to desítky tisíc, ale dalo se. Počítám spíš velkou trojku, ne nějaký albatrosy apod.

Dneska si to neumím představit. Respektive umím, ale bylo by to hodně peněz a zabralo by to hodně místa :)
Louza no hnůj je jen slovo naši jako sračka, hnus nebo blbost...hele to je právě ono, mně je jedno jak je která věc klasika rarita nebo legenda nebo pecka, pokud se mi to nelíbí, ma to smůlu (viz Návrat TR, GitS) ale vím jak to myslíš
Fimi : no ono je to relativní. Ne všechno přežije. Říkáš hnůj.... A já ti řeknu, že když se někdy kolem roku 1991 v PNSkách objevila Stezka (tehdy tuším čerstvě pokrácená o přízvisko pionýrů) s predátorem rozkročeným nad zmláceným Shafferem na obálce, tak to byla vedle čtyřlístku a začínajícího Médi pusíka PECKA na kterou se stály fronty. A to vyšlo jen asi prvních dvacet stránek v utlradebilním překladu, kterej občas ani neseděl do bublin. O tom bílým hnoji, kterýho ses tak s odporem zbavil jsme si mohli nechat jen zdát.

Co se týče Hitmana, ano je to letitá klasika, ale nějaký Walomeho rozumy bych nebral vůbec vážně. Svojí kvalitu to má narozdíl od jiných Ennisovek (a třeba i toho predátora) i s odstupem času a je to bezezbytku čitelné i dneska. Užij si že máš možnost přístupu ke kvalitní ucelené sérii za takhle malou cenu. Ono v tom roce 2004, když jsme to původně kupovali, byly ty čtyři stovky co to stálo taky trochu jiný čtyři stovky než dnes...
Ale tady se nebavíme o stovkách ani desítkách prodaných komiksů. Bavíme se o kusech vydražených fanšmejrky a sběrateli. Sběratelé jsou lidi padlí na hlavu, kteří většinou ty komisky ani nevyndavaj z igelitu, natož aby je četli. Těm je nějaká kvalita příběhu úplně šumák... Kvalita (která je navíc v našem případě silně subjektivní) rozhodně neodráží cenu. Tu odráží jen pocit lidí, že to tu cenu má, nebo bude mít. Pro sběratele je mnohem víc než obsah důležitější, pocit že on to MÁ a aby se to blejskalo a lícovalo to v knihovně. Opět tedy přihrávám Kapisovi. Osobně jsem po roce 2000 v LK koupil mraky knížek za 29kč, který dřív byly všude a dnes se dnes draží za pět set, tisíc korun... Je to JEN o nákladu a možnosti dotisku. A já vsadím levý varle, že dotisk omnibusů nebude.
Fimi, Walome: Já buď nebudu říkat nic a nebo protože mně se to bude furt líbit, ty stařinky, tak je přejmenuju na klasiky a budu říkat "jó, za mejch mladejch let, to ještě vycházely pořádný komiksy, ne jako dneska... "
A vůbec, novinky se přeceňují, Dostojevského taky pořád nikdo nepřekonal. A Villonovy básně jsou aktuální pro rozervané pubescenty už sedm století!
Walome jo tomu rozumím ale prostě každý nebo téměř každý chce znát ty klasiky..teď je seriál Preacher, příští rok Banda, lidi budou chtít znát komiksy a zajímat se o to.. Hitman je prý z jeho práce zdaleka nejlepší, nevím, nečetl jsem od něj vše, třeba Crossed jsem nedočetl a další jeho věci. Je pravda že já už se dnes zajímám o jiné věci ale i Hitman mě nedávno ještě zajímal a chtěl jsem ho...za pár let tohle budeme říkat o Skalpech, Mýtech a Sáze už to vidím
Fimi: jasně, já taky, ale když k tomu přijdeš v roce 2020 tak přece nebudeš shánět Hitmana :) hype kolem Ennise už je dááááávno pryč a nic jiného ta série nepřináší. To je jen příklad. Jasně, že se najdou jedinci, kteří ano, ale nebude jich moc.
Walome blbý opravy na telefonu, já už to prodal, ne prodám....no hele já začal sbírat komiksy ve 2013 a třeba ty klasiky jako Sandman, Preacher, Swamp Thing nebo Hitman mě zajímají. Zda to je nebo není dobrý je věc druhá...dnes už jsem vše četl nebo mám takže jdu po novinkách a věcech ze zahraničí co u nás nemají šanci...nějaký omnibusy od bb artu mě zajímaly akorát Cap a i toho jsem prodal, jediné co jsem si nechal a jen tak neprodam je daredevil a criminal...
Fimi: no právě. Není moc o co stát. I když alieni mi nepřišli tak hrozní. Maska je fajn, ale časem přestává bavit. Prostě není to žádnej zázrak. Něco jako ten Hitman. Přijít dneska ke komiksům, tak mě ani nenapadne se po těhlech věcech pídit, když tu vychází 350 novinek ročně.
Já ty omnibusy predátora prodám komplet za 2000, prostě jsem se toho chtěl zbavit. Predátora mám rád ale ty komiksy jsou hnůj.
To že tam je inzerát, neznamená, že to někdo koupí (to meme s černochem :D ).

Ok, dneska jdu koupit tátovi k svátku skleničky na rum, tak koupím nějaké i pro sebe a doutníky vezmu s tím.
Walome: to me taky samozrejme napadlo, ale ja o vlku...a na Crwi je inzerat na Predatora 1 za 999. A divam se, ze CP uz akci Omnibus taky ukoncil a maji to v nabidce za plne palby. S tim, ze prvni dily uz nejsou skladem a u Vetrelcu ani druhy. Tos Walome, strihej uz ten doutnik:)
Kapis: nemyslím si, protože ty omnibusy nejsou moc zajímavý. To by museli vydat něco, co to mladší generaci připomene, ale pochybuju, že někdo, kdo přijde zítra ke komiksům, bude chtít zrovna tohle. Ale kdoví! Já je mám taky, tak pak můžeme založit klub milionářů.
louza: ony i třeba ty omnibusy od BBArtu, které se válely rok v LK za 299 - a pak jsem kupoval myslím šest kousků dokonce po 99, budou časem vyprodané, stejně jak teď ty hromady kvalitních komiksů po kilču - a jak doroste nová generace, která nemá šanci na žádný dotisk, tak po tom bude hlad....si myslím. Třeba ale ne, třeba mladí půjdou jen po korektních komiksech pro menšiny;) Každopádně věřím, že třeba ty Omnibusy Predátorů atd... za pár let odstřelím za slušný peníz.
Cenu určuje množství. A jelikož jsem si jist, že dotisk černobílýho Sandmana, ale třeba i černobílého Kůstka, nebo vázaných MDEK jen tak nebude, je to velmi vhodný překupní artikl.
W: tak jsou tu i sberatele, kteri musi mit vsechno, vcetne osmi vydani Asterixe a vsech obalek SE7DM, tak treba casem vyroste par dalsich a proda se to za velke love;)

Ch: ja uz ho odpalil za 950
jn, pravda ;) stejne to bude asi zkustkem, taky premyslim ze ho poslu pryc
Kapis: protože ve skutečnosti není o co stát (pokud to není vyprodaný).
Ja furt uvazuju jestli si je nechat nebo ne - ale myslim ze v teto dobe to moc na odbyt nepujde, tech sberatelu u nas, kterym jde o 1.vydani atd... tu moc neni a cena hraje zasadni roli.
jeste ne, se to chystam hodit na aukro, ale vzdycky si je zapomenu vyfotit :), a jenom s videem se mi davat nechce :)
charvos: a povedlo se ti prodat ty 4 cb Sandmany? Jsem si onehda vsiml, ze to prodavas
v podstate mas za 800,- celou serii najednou, a to bych rek ze je hodne dobre,
taky v tehle akci koupil treba transmetropolitan, (prvni me prisel docela draho, ale i tak to bylo jako celek vyhodne)
pecka to je, ted si do zrovna davam tak poctvrte cele v kuse :)
Hitman je 20 let starej, od té doby tady vyšlo milion jiných věcí. A zas taková pecka to zase není. Možná, když tu toho bylo málo.
jn, taky nechapu, stejne tak hitman, ktery je tam komplet
Zítra končí ta slev. akce u Comics Pointu, tak jsem si ještě objednal celý Transmetropolitan. Doteď jsem se téhle sérii bránil, ale za tyhle peníze to risknu. Jinak moc nechápu, že je v té nabídce pořád Batman - Temné vítězství, to už má být za tu cenu dávno vyprodané.
Fimi: zkus lovce aspoň první book, mě to hodně příjemně překvapilo. Stát Tě to bude mrzkej peníz a když budeš mít kliku, prodáš to za stejnou cenu o pár měsíců později.
Darker až na lovce mám vše...teď kupuju téměř vyprodané Valiant Deluxe takže peníze půjdou tam...lovec mě upřímně nezajímá, z Hellboyeverze zůstanu nejspíš jen u Hellboye a UPVO...
Chybu děláš, Baltimore, Černá Palice i Lovec Čarodějnic jsou super :)
Laik když na to tak koukám tak mě nic nezajímá...možná myší hlídka
Sbírá někdo komiksy HALO? Chci je prodat - mám skoro všechny
Temné vítězství v DCKK (základních 60 knih) určitě nevyjde. A tuším, že ani v rozšířené verzi 120 knih nefiguruje. V CP teď objednávat nebudu, ale určitě se někdo najde :)
Dotaz - vyjde Temné vítězství v DCKK? V případě, že ne - bude-li někdo objednávat ještě něco na CP akci více je méně, mohl bych se přifařit? ..nějak jsem na ně zapomněl.
Dnes jsem byl v CC a ta jejich akce je sick. Odesel jsem s knihama v puvodni cene 5080kc a zaplatil jsem 1089kc. To uz se snad ani nezda fer :D Jimmy Corrigan za 99?
Kapis: jo stoji, obcas je trochu slabsi, ale jako celek je to super
Lantan je promiň já na to úplně zapomněl...napiš mi do mailu nabídku. Sorry nestíhám vyřizovat maily
Fimi: Já ti psal předevčírem email :)
Nechce někdo Punisher Na začátku a Kolébku? A ještě 1-4?
Kapis tonje ten typ komiksů co buď miluješ a sereš z něj blahem a nebo ho nenávidíš
Podarilo se mi jeste koupit Punishera Maxe 0, takze asi tam necham 2,4 litru... Jeste ze tu nechodi zena, aby si to precetla
Charvos: a stoji to Y za to? Mam z komentu rozporuplne pocity