* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

U komentářů u Sheily je nějaký nerelevantní 1% záznam, nešel by odstranit? Někdo si to asi zkoušel nebo co, když ale člověk není zaregistrovaný, tak by to přece nemělo jít, myslím udělit hodnocení, ne?
Zack: Raoul má pravdu přecedo.
fel68: zahranicni comicsy jsou v ranne fazi rozpracovani, chci tam pridat zemi (cimz bude i dany ten jazyk)

raul: S temahle motivacnima recma jdi proste normalne do prdele :)
bozicku ja si ale nic nechci otevirat do noveho okna :)
chci aby proste kdyz si vyberu nejaky comics napr http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=560
bylo pod obalkou "dalsi cislo" a u dvojky "predchozi cislo"
a ne porad klikat serie cislo serie cislo serie cislo.
tohle je normalni fce, kterou ma vetsina takovychto db :)
Zack: Bylo by možné udělat u sbírky zahraničních komiksů něco jako záložky podle jazyka (např. slovenské, polské, anglické atd.) nebo něco podobného?
to black Jag, AZTeck: New kids on the block jsou skutečně dva sešity. Ten v databázi uvedený a druhý, který má bleděmodrou obálku. Mám ho ve slovenské mutaci. Rok vydání také 1991. Nemá žádné číslování, takže nevím, který je číslo 1, a který číslo 2. Na zadní straně obálky je reklama na New kids on the block - Album nálepiek.
to Andre, Turlogh, AZTeck: Král přichází a Nový zákon / Obrázková bible - obě knihy mají stejnou grafickou úpravu. Vlastním jen tu druhou a ta má tiráž, kde je většina údajů uvedena. Nejsou uvedeni jen autoři a cena, ale je docela možné, že byly zdarma. Aby toho nebylo málo, mám ještě sešit (16 stran) Život pána Ježíše Krista, který je na výšku i šířku o asi 3 cm větší. Na obálce stejný obrázek jako Nový zákon / Obrázková bible. Žádné údaje zde nejsou uvedeny, ale je to od stejného kreslíře a uvnitř některé shodné obrázky jako v NZ / IB. U těchto shodných obrázků jsou ale vždy jiné texty.
blackJag: podle údajů Databáze NK ČR vydal Semic Slovart dva tituly NKOTB. Jeden, který tady máme a u druhého je uvedeno "Nálepkové album". Další bližší údaje nemám k dispozici.
Nemá New Kids on the Block od Semicu dvě čísla?
Dalsi, co neumi pracovat s otviranim do noveho okna :) Listovani na seznamu ale jinak je...
to takhle pridat k seriim moznost "predchozi cislo", "nasledujici cislo"
aby clovek porad nemusel vyjizdet ven na uplne seznam ale jen si to poporadku project.
Turlogh: máš často takové sny :)
Ještě mám "Nový zákon - Obrázková bible". Má to dokonce ISBN.
andre: tu publikaci mám. Je dost dobře možné, že to ani nebylo tištěne u nás, ale jde o jakousi misionářskou publikaci určenou pro české neznabohy. V databázi Národní knihovny ČR sice o ní mají záznam, ale bez podrobností o vydavateli.
to fel68: Dat dohromady vsechna vydani Asterixe, poradne a se vsim vsudy, to je jeden z mych tajnych snu (tak, a ted uz neni tajny...). Dalsi vec, na kterou se chystam uz opravdu dlouho, ale neni kdy. Domluvim se s Azteckem a neco s tim udelame, momentalni stav rozhodne neni uspokojivy.
to andre: jo, ja to mam a jsem z toho stejne zmateny jako ty. Uz asi pul roku se k tomu snazi sehnat nejake info a porad naprosto netusim jak to sem pridat...
Tak jsem včera pořídil v antíku podivnou věc. Jmenuje se "Král přichází" a je to o narození, životě, smrtia a vzkříšení J.K. . To by ještě nebylo nic zajímavýho, zajímavý na tom je, že buď jsem koupil něco čemu chybí nějaká stránka (nevypadá na to), nebo tam nejsou vůbec žádné informace jako: kdo to vydal v ČR, kod to vydal původně, kdy to vydal, kolik to stojí, ISBN číslo, .... prostě nic. Pouze tam vysvětlují co je to evangelium (Matouš, Marek, Lukáš, Jan) , a že tato kniha je podle evangelia... a příběh začíná. ... Kreslený to vypadá jako práce docela profesionála tak 70-80s US i barevně (obr rastrový bod). Tak já nevim. Namáte to taky někdo? (žlutá obálka, s bílým obrázkem s J.K., klasický US formát a tlouška cca. 12mm)
Jak jsou serie a tam je třeba Spider-man a je tam třeba jenom sešitovej, proč tam prostě nedáte všechny co vyšli? Bylo by to lépe přehledný.
Včera jsem dokoupil mimojiné pár věcí od Divuse - a třeba Kakalíkovy komiksy + Chtěl bych sbírat kousky tvého srdce....., tu nejsou.

http://www.divus.cz/divus/cz/index.htm
AZTeck: Makropulos 27: 8 stran - první a poslední strana komiks, zbytek rozhovor s K. S. a galerie jeho kreseb

Další tituly:

- UFF magazín - slovenský časopis, od čísla 5 z roku 1991 včetně vycházel i v české mutaci

- Nápady kuřete Napipi - 1968
- Byli jednou dva pejsci - 1970
- Spejblovy trampoty s Hurvínkem a Máničkou - 1970
- Kapitán Animuk loví v Africe - 1971
- Kapitán Animuk opět loví v Africe - 1972

tyto výše uvedené vydal Albatros v edici Kulihrášek

- sešity Ahoj Evropo - IKS - Strážci času
- Malabar: Deník cestovatele - sběratelské nálepkové album
- Obrázky z Bible (Díl 1. - Doba nejstarší)
- Česká historie očima Zeleného Raoula - zvláštní příloha Reflexu č. 43 z 22. 10. 1998
- Ahoj, úmluvo (výklad úmluvy o právech dítěte - 2001 - kresba F. Kobík
- Poklad na ostrově - Olympia - 1970, 2. vydání Toužimský & Moravec - 2005
- ABC speciál - Svět peněz - 1993
- ABC speciál - Pojďte si hrát - 1996
- ABC speciál - Dramatické momenty energetiky - 1997
- Pepek námořník - Olympia - 1991
2DE: ...mmmm...tak to rozmyslím, až bude přebytek lováků;-) dík za vyčerpávající popis. Exit i Cinema bez škrábance, voňavé doma, no nic, asi si jdu s nima lehnout :)
to Kapis: btw t.o.t.t. je nadherna publikace... rozmerove jeste vetsi nez prvni Luther:). A je to tak jak rika Zack, cili Ottovo portfolio z let 1985-2001, dle motivu rozdeleno do nekolika kapitol s lakavymi nazvy: "Faith & Ruin", "Sex & Devotion" nebo "Guns & Alkohol" a tak. Takze jestli se ti to Ottuv styl zamlouva, tak vubec neprohloupis, kdyz si jeho portfoliio poridis:).
2 Andre a Zack: Thnx;-) Jsem si říkal, že k tomu MOT nic moc nenapsal. A jelikož dneska bych si měl pořídit Exit a Cinemu, budu mít od Otta vše co u nás (a asi nejen u nás) vyšlo. Cinemu jsem ještě ani neviděl....mmmm už se na ni těším
Chybama se clovek uci, vickrat to uz neudelas :) (jo, slo, pisu si)
Zdar, nešlo by u nabídek "mám" a "chci" přidat taky minus? Abych mohl něco mazat i v celých seriích, nejen u jednotlivých komiksů. Teď mám omylem ve sbírce "chci" všechny Čtyřlístky a mazat je po jednom se mi nechce.:-)
royan: díky

fel68: Asterixy ještě nějaké mám (vydání, které tady nejsou). Časem vložím.
Bobří stopou mám.
Makropulos 27 - nevím. To je myslím ta dvojstrana, že?
Ostatní nemám.
T.O.T.T. jestli si to dobre pamatuju je jen monografie, Ottovo portfolio, jen obrazky proste. A u nas to nevyslo, andre ma pravdu.
AZTeck: KRÁLÍK a spol. ročník 1998 vychazel až do čísla 8 jako měsíčník. Potom se změnil na dvouměsíčník a následně vyšly 2 poslední sešity označené jako 9-10/1998 a 11-12/1998
Kapis: já mám dojem, že to nevydal, ale pouze distribujuje.
Chtěl jsem se optati - Mot nabízí knihu T.O.T.T. od Thomase Otta. Nic víc o ni tam není - zde taky není, tak nevím, splňuje to požadavek na comics, není to jen nějaká autobiografie nebo zkrátka proč tu není?
To ho budes muset stejne najit v tom seznamu, to mi prijde porad rychlejsi si proste najit pres filtr. Dam to na seznam, ale nejak dospod :)
Po přidání komiksu do sbírky se vždy zobrazí její první stránka. V případě, že chci k přidanému komiksu napsat poznámku, musím ho nejdříve nalézt. Nešlo by, aby se po přidání zobrazila hned stránka seznamu, na kterou byl přidaný komiks zařazen a byl hned vidět na obrazovce?
AZTeck: Tipy na chybějící tituly ti budu uvádět sem, aby se mohli vyjádřit i ostatní administrátoři. Případně pokud by jsi neměl, mohl by mít některý z nich.

- Bobří stopou č. 10 - speciál 1995 - celé číslo komiks Walitaka: Peřej velkého kalumetu
- Opravdu jsou to tři kápě - sci-fi klub Třesk při sdružení Klubu pracujících v Třebíči - 1989
- Rychlé šípy č. 2 a 3 (1. souborné vydání) - Park kultury a oddechu v Ostravě a klub Máj Karviná - PULS Ostrava - 1969
- Makropulos 27 (Kája Saudek) - neobsahuje 50 % komiksu
- Asterix z Galie (č. 1) - 2. vydání - 1997
- Asterix a cesta kolem Galie (č. 5) - 2. vydání - 1999
- Asterix a Kleopatra (č. 6) - 2. vydání - 1999
- Asterix v Helvetii (č. 7) - 2. vydání - 1998
- Asterix a věštec (č. 9) - 2. vydání - 1998
- Asterix a dárek od Cézara (č. 10) - 2. vydání - 1998 - v databázi chybně uvedeno jako 2. vydání vydání z roku 2003

pokud by jsi zadával tato 2. vydání na základě těchto údajů, tak nepoužívej u č. 9 obrázek od jiného vydání, ale je potřeba udělat nový sken obálky, protože je na ní chybně uvedeno:Asterixova dobrodružství IV (má být IX)
Nemá někdo Králíka a spol. ročník 1998? Potřebuji info, zda čísla 9 a 10 vyšla zvlášť nebo jako dvojčíslo. Díky.

AZTeck: ale je to jedna z veci, o ktere bychom meli zacit jednat :)
velkejsef: Tak to promiň - pochopil jsem to blbě.
velkejsef: nám to nikdo neposílá (i když pro dobro lidstva by mohl :)
Tak udelej neco pro lidstvo a sepis ty informace po vzoru tech minulych a pastni sem. Diky.
Ale on už vyšel novej 1/2008 ...
Zrovna s takovým návrhem jsem chtěl dneska taky přijít. To bude asi přenos myšlenek....c..c..c
Primo u comicsu urcite ne, ale s necim takovym se pocita.
co takhle moznost si u daneho comxu nechat vypsat kdo ho ma v "mam" a kdo ho ma v "chci"
Slaine: to je dobry napad (serie) ... vyhledavani opravim, na to sem si ani nevzdech, jedu pres filtry v seznamech :)
Jo a jeste jedna drobnost - kdyz si dam vyhledat comicsy, tak ty tlacitka MAM/CHCI jsou porad na prave strane :)
Myslim, ze by se u kazde serie hodilo pridelat 2 pevne polozky - 1) jestli stale vychazi 2) jestli je v db komplet...
Deti Zeme vydali nasledujici:

KarikAUTury, A. Singer (dopravní komiks)
http://www.detizeme.cz/publikace.shtml
Serie Bugs Bunny, Tom a Jerry budu ještě doplňovat. Nemám tedy všechny, takže u chybějících bych data uvítal. To se týká i už vložených titulů bez obálky a obsahu (především serie Bugs Bunny a Super Komiks). Nejhorší je serie Kačer Donald. Není kde čerpat data takže až se začnou doplňovat chybějící tři ročníky, tak bude většina prázdná :-(

AZTeck: Jasný - jen jsem vyzobával z nabídky Daemonu :-)