* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

Hm, to sem si taky říkal, ale do Privatu si dávám komiksy, které jsou pro mě zásadní, což by se samozřejmě dalo vyřešit poznámkou v kategorii Mám. Ale to je zase proti moje lenost :) Kdybych na to měl kolonku, tak je to jednodušší a přehlednější.
Grrr: taky me to parkrat napadlo. Ale nakonec jsem si riikal, ze neni zadny problem k tomu vyuzit Privatni seznam.
Ještě mě napadla jedna věc, co by se mi moooc líbila. Přidat kategorii Přečteno do seznamu Mam,Chci,...
My pamětníci si hůř pamatujeme a takhle bych si mohl udělat seznam toho co jsem přečetl a nevlastním. Díky
Aktualizace a Cena bez problemu, Vydal a Zanr maj podobny problem jako Autor, muze to byt vic hodnot a trochu to komplikuje pripravu dat.
K exportu do CSV: Super!!! Autor mi nechýba, skôr by som pridal hodnoty "Aktualizace", "Vydal" Cena v době vydání" a prípadne Žánr". Aby som si mohol vyrobiť peknú kontingenčnú tabuľku a následne si spytovať svedomie, že koľko som zase prispel na Pavlovského Ferrari, či Dortov vrtuľník :-))
Vachud: šmárjájoséf, co to je;-)?
Grrr: jde o to, ze u nekterych titulu "autor" znamena docela hodne textu.
erik: díky, to zní dobře, ale teda nejdřív ty Astonoshing přečtu;-)
:-) Bez komiksů a CDB si život ani neumím představit (a myslím, že nejsem jedinej :) a export na tom nic nemění (s autorem nebo bez).
Takže bych se přece jen přimluvil za toho autora.
Skúsil som, export do Office je bezproblémový, takže nemám pripomienky a ďakujem.
Zas to nema slouzit k tomu, abyste nemuseli na CDB :)
Export je super. Jen mi chybí jedna drobnost. A to autor.
Super, do excelu přes import dat, dělit čárkou, jak píše Zack. Funguje, vyfiltruju si "chci" ať to mám s sebou do antikvariátu a nemusím to jak blbec kopírovat. Díky.
Az se vychyta tenhle zaklad, tak muzu udelat nejakou mezistranku, kde si to nastavis, jak potrebujes, ktery pole, kterou cast sbirky atd.
to Zack: a samosebou, i za tenhle základní export ti ze srdce děkuji.
to Zack: tak ok, přes načíst externí data rozprcám text do buněk. Ale přeci jen, nešlo by to udělat tak,že bych si exportoval to co mám samostatně a to co chci samostatně? Ať si to nemusím v Excelu přerovnávat:).
Jasne, proste to otevru, zepta se me to jak to ma rozparsovat (defaultne je to carka), nastavim kodovani a hotovo.
BTW v tvých Open Office máš CSV rozsekaný do buněk?
Aha. Tak to budes muset otvirat pres export a rict mu, ze to ma rozhazet do bunek podle carky.
Jasně, smysl čísel jsem pochopil díky hlavičce:).
Nějak jsem se nedonutil k tomu, abych si kupoval novější Office:).
To cislo na konci je id comicsu (kdyby si nekdo chtel delat primo linky primo na web), ty na konci urcuji, v jaky casti sbirky to je (mam, chci atd.), 1 je, 0 neni.
V cem to otviras, ze to neumi otevrit csv? I blbej open office s tim nema problem :)
to Zack: není to úplně ono. Mrkni na screen, nešlo by to bez těch čísel na začátku a na konci? NEbo jinak, nešlo by to tak, aby se rozdělili údaje do buněk? I když... k čemu mi to bude. Stačí exportovat pouze "titul".

CDB v3.0.8
První verze exportu sbírky do csv hotová. Najdete ji ve svém profilu napravo pod EXPORT. Otestujte, hlašte dojmy a připomínky, dopilujeme detaily podle reakcí.
Grrr: Dušín, Metelka, Hojer, Červenáček, Rychlonožka a jistý Markýz de Sade. On chtěl mezi ně vždycky patřit, tak jsme mu to dopřáli alespoň takto. Teď už ovšem přešel k Bratrstvu, takže to opravím.
ad rychlošípáci: Takže, jako, že za to může vydavatel? No tak to je ostuda takřka mezinárodní :-)
Grrr: ad rychlosipaci - ono zalezi, co je v tech comicsech, vetsinou si ty texty nevymyslime, vychazime z oficialnich materialu, pokud tam nekde je napsany 6, tak jich je sest :) Ad razeni - pridano razeni podle abecedy, dobry napad, dik.
Zack: díky za superrychlou akci s tím hodnocením ve sbírce. Jen taková fšetečná otázka. Jak se to řadí, když mám třeba 10 komiksů s pěti hvězdičkama?
Má to nějaký systém. Bylo by fajn, aby se seřadilo třeba podle abecedy, aby to bylo přehlednější.
Prosím o opravu popisu ("Příhody šestice kluků, které .....") u všech komisků v této série: http://www.comicsdb.cz/serie.php?id=147
Rychlých šípů bylo doopravdy jen pět :)
A co takhle, že by se při rozkliknutí celkového hodnocení u daného titulu, objevilo, kdo všechno a jak hodnotil, když už nepřidal komentář?:8) Omlouvám se tímto za tento nesmělý návrh:-)
Chybka: ZDE (http://www.comicsdb.cz/comics.php?id=4790) nemá být "Název originálu: Usagi Yojimbo 18: Travels with Jotaro", ale Název originálu: Usagi Yojimbo 19: Fathers and Sons

Kapis: Snad ti to tak navadí :D Spíše tím zdůrazňuji to, co je celkem důležité.
Zack:..jo a možná by se některým mělo zakázat používat tagy, kteroužto možnost teď objevili;)
jo, to je dobrá funkce. Být to ještě v procentech, mohl jsem mít svůj žebříček pěkně od stovkových, přes devadesátdevítkové a níž, pěkně stupínek po stupínku;)
CDB v3.0.7
Do přehledu comicsů ve sbírce jsem přidal hodnocení toho konkrétního comicsu od majitele sbírky (příšerná věta, vím, prostě se tam koukněte a pochopíte :) Dá se to i podle tohoto pole řadit.
Kapis: csv ma tu vyhodu, ze jakykoliv normalni tabulkovy procesor ho otevre bez problemu.

MindReader: Ja bych casem chtel, ale to je trochu vetsi sousto, nez na jaky mam ted cas.

mara: jo to by urcite slo.

Grrr: tzn. aby se zobrazovalo hodnoceni majitele sbirky, jestli to dobre chapu, to by taky nemel byt problem.
to, co říká Grrr by se mi taky líbilo
Zack: mě by se líbilo, kdyby se u sbírky zobrazovalo hodnocení (a dala se setřídit podle hodnocení).
Jednak bych u své sbírky viděl, co jsem zapoměl ohodnotit. A když se podívám na cizí, tak si to setřídím a hned uvidím, co se nejvíc líbí.
čau Zacku, bral bych funkci, co by ukazovala, o jakých komiksech se aktuálně nejvíc mluví (třeba podle počtu nových komentářů za poslední měsíc). Nebo něco podobnýho, co by mě upozornilo na zajímavý věci (třeba i subjektivně doporučený radou adminů).
Co třeba ty miniatury obálek u výpisu comicsů?
Zack: jo to bych užil, i když ještě lépe do*.xls, ale i tak stačí
A co byste chteli? :) Mam ted na seznamu export sbirky do csv, ale to asi nebude uplne funkce pro vsechny :)
budou tento rok nejake aktualizace..?:)
zdravím,
bude zařazen "Erotický komiks 1+2" od Tima Pilchera do databáze nebo ne? popř. proč ne... dix za info