4 Zack: No, dovol. Osobně jsem ti potřásl pravicí a ptal jsem se tě a vedle tebe stojícího Turlogha, kde máte zašitou burzu. :) Vedle mě stál Andreew. Společenský MdS
Pár pivních remcalů, kteří se mnou seděli u stolu na posledním ComiCZconu, mělo řeči, že prý kašlu na komentáře comicsů na těchto stránkách, tak jsem jim chtěl vyřídit, že jsem to trochu napravil. :) Zodpovědný MdS
Slaine: Jak ses někde ptal zda se někde dá pořídit "Noc", tak dá. Třeba v Praze na Betlémském náměstí, vedle Betlémské kaple, je "klub architektů" restaurace a knihkupectví. Tak v tom knihkupectví:)
To, co je tam (predbezne) vypsany, jsou vsechno body hlavniho programu z hlavniho salu. Takze ty pojedou po sobe, ne nutne v tomto poradi. Pak budou dalsi veci jako workshop, autogramiady a mozna promitani anime, ktere pobezi paralelne. Ale s nejvetsi pravdepodobnosti se nestane, ze by na dvou mistech najednou byla prednaska nebo tak neco.
mara: to chapu... lidi, co znovu vymysli kolo, jsou vzdycky tak trochu obdivuhodni... v komunite to maji autori samozrejme jednodussi... predavaji si zkusenosti, techniku, ale treba i zakazky ... takovy tvurce-samotar si to musi vsechno vydrit sam... to musi byt uzasny charakter. Trochu hloupe, ale obdivuhodne...
<br><br>
...ale priznam se, ze na Kacko nechodim (ty jejich intelektualni blitky sem cist nedokazal a zbytek se stejne dovim driv a jinde :), takze sem mozna mimo...
Zack: vcelku s tebou souhlasim. samozrejme se branim krute homogenizaci. to si nemusim dokazovat :) ale proti davu fakt nejsem. mozna placu na spatnym hrobe/serveru. vetsinou kdyz popisuju, jak mi vadi sdruzovani fanousku komiksu, vzpomenu si na Komiks.cz a nektery jejich mirne povyseny prispevky v novinkach. hlavne ten, kde se divili, ze muze vzniknout i komiks autoru, kteri hlavni fanouskovske linii uplne unikli (Bily potok). proste mi jsou sympaticti tvurci samotari. tecka.
Slaine: no spis se domaci scena stala vrcholne nezajimavou, protoze dal to proste neridi ani tak nadseni jako prachy... coz je vcelku ok, oboji ma svoje...
mara: clovece, ty bys hlavne asi mel mezi nejakou komunitu vyrazit (chapu, ty jako tezky introvert to mas tezky, ale kdyz uz o tom chces mluvit, tak abys to taky zazil :) ... protoze me treba absolutne nenapadaji dva lide na tech nasich workshopech, kteri maji byt jen podobny styl ... nejbliz k te tve konstrukci ma fakt, ze si pucuji stejne fixy :) Ne vazne... mam spis pocit, ze si tema teoriema jen snazis dokazat, jak jsi jedinecna identita branici se te krute homogenizace :) Coz je dost srandovni, protoze clovek muze byt individualita i v ramci komunity jako ostatne vramci cehokoliv... Individualitu z tebe nedela fakt, ze si za kazdych okolnosti proti davu, ale to jak si vytvaris VLASTNI nazory a pohledy. imho
ááá takže to znamená, že setkání většího množství lidí mající rádo comics může způsobit vznik tzv. univerzálních comicsových nerdů, kteří budou bezbřeze milovat jakýkoliv comics a budou stejně kreslit a psát stejný scénaře, neschopní vlastního projevu nebo názoru? Zajímavý :)))))))))))))))))))))))
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.