Sběratelský klub Diskuze pro sběratele comicsů.

@123peta: Skvělé zprávy, nějak mi tenhle díl utekl.
@Yaromil:
Ano bude.
Na fb na stejný dotaz jako máš ty odpovídá že jakmile bude venku 9+10 tak bude i 7+8
Pan Vybíral právě zveřejnil ediční plán na 1. polovinu roku: https://www.verneovky.cz/fotky13347/vybiral_edicni_plan_1_2025.pdf
Zajímalo by mě, jestli bude k dostání ještě ŠKORPION 7 + 8, které nyní hlásí na e-shopu jako vyprodané snad jako jediný díl celé série.
Kdybych měl čekat, až mi tu někdo vydá např. Hellblazera (pěkně od začátku), Trollové z Troy nebo Buddyho Longwaye... to bych měl vousy až na zem. Ale pokud vím, že se to v dohledné době chystá u nás, tak si to v zahraničí nekupuji, to dá rozum, např. teď The Six Finders, kterého plánuje F. Štěpánek.
Také mám anglickou deluxe verzi a doteď jsem to nečetl a podle počtu stran to vypadá, že se to nebude nijak lišit od českého vydání, navíc uvažuji zdali mi to za to stojí, když jsem to sehnal za cca 700 něco na atomcomics :-D. Navíc je otázka, zdali se fakt vyplatí čekat se vším, čekal jsem že Crew vydá Mistra Miracla, realtivně nového Spider-man life story, Peacemakera po úspěchu seriálu...
Preto si radšej v angličtine ani polštine nič nekupujem..
Mám to v angličtině, ale ještě jsem to nečetl, tak přemýšlím, jestli vůbec budu kupovat s tou kadencí, s jakou to vychází...kdyby mi čistě náhodou někdo chtěl to rozhodování usnadnit a koupit ode mě tu anglickou verzi, tak bych jí asi pustil a pořídil českou :D
Četl někdo v angličtině, aby mohl krátce poreferovat?
@jh666: pořadí jak budou omnibusy vycházet tak nějak zveřejnili už při jejich odtajnění
@Light: tak za mě Goon 10 - 15, Amazing Screw-On Head a asi Kostěj. Ještě mozna ty Mignolovy povídky, ale to musim nejdriv blíže zchecknout. Abe, UPVO a spol jsem precetl v originále on-line a stačilo mi
Dotisk 3. dílu Goona způsobí asi spoustu mrzení :D
@sleepless: Tak každý má rád něco, já velké bichle, klidně bych to koupil v hezkém souborném vydání znovu.
@sleepless: Nemyslel jsem to ani tak jako kritiku toho, že jedou dál v Hellboyverzu, za to jsem naopak rád, i když je kvalita dost kolísavá. Spíš nechápu jejich strategii, za posledního víc jak půl roku vydali 1 knihu z tohohle vesmíru a pak během dvou měsíců 8 knížek. Mám radši, když je to nějak rozumně rozložené, ale v tomhle asi budu v menšině.
on to hlavně není kompletní edičák zatím, logicky samostatné všci mimo rozjeté řady/universa dodají.
Cituji z jejich FB: "Podlehli jsme vašemu nadšení a netrpělivosti, a tak vám přinášíme zatím nekompletní verzi edičního plánu pro rok 2025. ????✨
Čekání na uzavření některých licencí se může ještě protáhnout, ale nechtěli jsme vás déle napínat. Proto zveřejňujeme alespoň to, co už je jisté. Buďte připraveni na další překvapení, protože tenhle seznam se bude postupně rozrůstat a my vás o všem budeme vždy včas informovat."
Vypadá to, že CC sype hlavně to, co se prodává. Někde se psalo, že Černá palice, Lady Baltimore, Pochumrný kraj - nic moc. A možná to zkusí jako Crew. To u čeho si nejsou jistí ohledně prodejů, pustí najednou. Viz. Předci nebo aktuální překvapení na červen - 2 bichle každá 560 stran, velký formát.....
Já mám rád Conana, Hellboye i Goona, takže za mě cajk a radši to koupim všechno najednou než to jednom dvou dílech. Teda kromě Archivního Conana, to je na mě moc retro a těžko se mi to čte. Toho risknu možná tak až bude za 50%. Určitě v edičáku budou i další věci až CC dořeší práva. Překvapený z edičáku sice nejsem, ale spokojený ano :D
Jinak ještě měli vyjádření ohledně 30 dní dlouhé noci:
Ad. 30 dni dlouhá noc - stále čekáme na vydání 3. a 4. dílu v zahraničí, abychom viděli, jak budou knihy sestaveny, a mohli na tom postavit dlouhodobý ediční plán této série. Jsme ve spojení s licencorem, takže vše pečlivě sledujeme.Nechceme tuto sérii vydávat nekoncepčně a zmateně, proto prosíme o trpělivost.Jakmile budeme mít nové informace, rádi se o ně podělíme
Já si nemyslím že to jsou breky, to je fakt, že tam je jenom hellboyverse, Conan a Goon. Pro fanoušky fajn, pro zbytek nezajem. Není tam vysloveně žádná novinka, nic samostatně stojícího, nic pro nové čtenáře. Ale spíše bych měl zamyšlení, přecijenom je to už takový malý marvel/DC svět, myslíte si že jdou lidi nějak cíleně s tím, že berou Hellboye, UPVO a pokračují dalšími seriemi od začátku, nebo to funguje na dobré slovo Dorta, kdy řekne kupujte a část lidí si to koupí uplně náhodně. :-D Moc mi ta kadence nejde dohromady, jinak než že by jim stoupl zájem o hellboyverse.
@jh666:
Já ti nevím, za mě je to OK, snad je lepší velká kadence otevřených řad, než velké prodlevy a rozmělňování to nějakými samostatně stojícími tituly... Já tyhle breky moc nechápu, je tu x jiných vydavatelů, překladových komiksů se tu každý rok chrlí více a více a stejně si budeme stěžovat na nudu? Fakt to nějak nepobírám. A myslím to obecně, to není žádná obhajoba CC, nejsem jejich fanatický fanoušek (a že jich dle těch příspěvků na jejich facebooku mají), spíše naopak.
@Light:
Tak za mě je naprosto v pořádku, že to dovydají v původním formátu, těch již vydaných dílů je více než zbývajících. Pokud by bylo venku pár dílů, tak možná souborné vydání OK, ale takhle? Proč bych to jako měl kupovat znova v souborném vydání?
@Bonpar: Závitníka chtěl udělat Sci-fi Channel (ne, nehodlám používat to jejich debilní přejmenování) jako akční kreslený seriál. Bohužel vzniknula jenom pilotní epizoda.

Vřele doporučuji:

https://www.youtube.com/watch?v=BjqYHSQwtQg&ab_channel=Ogrebaffley
Za pokračování Goona jsem rád a samozřejmě všemi deseti, Conana u CC chápu, stejně jako Mignolu. Ovšem řečené jejich hantýrkou, ta nálož a kadence kolosální. (jako je asi blbost vyčítat CC, že dojej dvorního autora a věci na něž mají právo, ale ten počet je vskutku dechberoucí).

Jak mám načteného jen hellboye, tak bych stejně už nějaký pátek ocenil pohled od skutečného znalce CELÉHO Hellboy univerza, klidně i fanouška - jak je to s kvalitou, komplexností i soudržností všech příběhů... pač jsem narazil na pár fórech mimo ČR, že ač je Universum procované, tak se ani Mike nemaže a ani on se nemůže vyhnout kritice vaty, výplňků, chladného kalkulu... jinými slovy, že kvantita zabíjí kvalitu (ostatně píše to od roku 1993 a CC nás bude Mignoloversem zásobovat ještě roky :)

Si říkám, jak fajnový text by z to mohl být třeba v sekci články... teda než tedy tomu nebude třeba Walome věnovat celý podcast! :) Ale jestli něco takového už v češtině existuje, sem s tím! :)
Já věřím, že CC má fanoušky fanatiky, kteří to i koupí. V tomto případě CC podpořím rád i já, byť bych mnohem raději nějaké souborné vydání Tyhle útlé pevné vazby zabírají strašně moc místa v policích, když desky jsou v podstatě stejně tlusté jak papír uvnitř :)
Goona kupuju bez zaváhání :)
@Light: jsem zvědavý na toho Goona, vyplnit dotazník je jedna věc, ale naklikat to pak i do košíku..
CC to dělá správně, uděla mignolu a nevymyšlá pičoviny :D
@Light: Teda mám Mignolu rád, ale narvat od něj 8 knížek do dvou měsíců za sebou je už opravdu na hlavu.
Na toho Závitníka a Hrátky s mrtvolami s kresbou od Mignoly se těším, ale jinak teda pěkná nuda
@faster86: Vypadá to super všechno, ale ten Bylinopis je imho jen dětská knížka, komiks nikoliv.
@faster86: na jisto asi nevíme, ale v oznamovacce bylo 6 titulů, tak mi další vychází na duben.
víme někdo jak to bude s omnibusama od crwe? co půjde ven teď? secen to eternity? víme kdy asi?
Tak jsem dostal darem limitku Amerického upíra a musím říct, že hezké, hezká vazba, hezká ražba. Velikost stejná jak původní omnibus. Jako dárek hezké :)
Co se týče Libristo sám nevím, ale pokud slibovali nějakou slevu, mohli ztroskotat na tom, že tady se slevy nedávají, na tyhle omnibusy jsou tvrdší podmínky než u normálních titulů (a bude to tak i v budoucnu). A občas to některé ty eshopy neberou v potaz, slibují obří slevy a ve chvíli, kdy zjistí, že to sami nemůžou dostat s obří slevou, tak zruší odběry.
ad Libristo a americky Upir, napadaji me 2 varianty
1. Crew se rozhodlo pozdrzet rozvoz knih nekterym knihkupectvim, ktere treba nedbaly na jejich nastaveni cen a kanibalizovaly tak prodeje u samotneho Crew.
2. Libristo melo slibeno jen nekolik kusu od Crew a ty uz stacily vyexpedovat a ted nemaji dalsi kusy. pak uz si nejsem jisty dalsim naskladnenim.
Taky jsem tam dnes psal a dostal totožný email. Naštvalo mě to, ne že ne.
By mě zajímalo, jestli to vůbec od nich někdo dostal. Už jsem tam dřív spokojeně nakupoval, takže toho, že peníze už neuvidím, se úplně nebojím. Teď to na mě působí tak, že nalákali lidi na trochu levnějšího upíra s tím, že si k tomu rovnou přihodí něco dalšího a málokdo bude chtít rušit objednávku celou, jen mu z ní oddělají omnibus. Takže prodají alespoň něco.
ad libristo, poprosil sem je o blizsi info ohledne americkeho upira a prislo tohle:

Dobrý den,
dle informací od dodavatele by mělo naskladnění proběhnout 17.2.2025. Bohužel jsme závislí na informacích od dodavatele.

tak sem se ptal jestli teda toho 17.2 to bude u nich na sklade kdyz to crew ma naskladnene a prislo tohle:

Dobrý den,
u dodavatele máme informaci že dotisk proběhne 17.2.2025. Dodání na náš sklad Vám nedokážeme v tuto chvíli říci kdy proběhne.

trošku čuchám že z toho nic nebude :D
Rychlé šípy s kartičkami budou mít další sešity:

- díky Fananek za doplnění, fota a upozornění na pokračování
@Uncle_Ditto:
No sháníš už nedostupnou knihu, takže musíš počítat s vyšší cenou.
Nejlevněji se dá zřejmě koupit tady https://www.adplus.cz/kniha/andelske-drapky
@damacon: Libristo je docela fajn na knihy ze zahraničí, ale když začnou psát tohle, tu knihu na 99% neseženou. Já svou objednávku ruším a budu objednávat od Crwe.
Tak jsem si objednal kdysi od Librista základní verzi omnibus Amerického upíra. Už podruhé mi přišlo, že je neznámá dostupnost a neví se kdy bude. Na Crwi se už vesele prodává.
Má s tímhle obchodem někdo zkušenosti? Začínám litovat těch dvou stovek, co bych ušetřil z tohohle obchodu teda. Příště to asi objednám na obchodě Crwe i když o pár korun dražší. Jde mi o to, jestli to na Libristu zrušit, nebo čekat, když už to mají zaplacené. No zdá se, že je to moje první a poslední zkušenost s tímhle obchodem.
Ahoj, nevíte prosím kde sehnat Andělské drápky? Našel jsem jen dva inzeráty za cca 1300 a to nejsem ochotný, dát. Děkuji moc
Ja som dostal ponuku za 2000 ale to bolo v 2018