Qvestor: Dvoje narozeniny teď v únoru, další dvoje v březnu, romány od McCammona a J. McMahon poslouží jako dárky, mám to už vyzkoušené z loňska a setkalo se to s úspěchem. Tyhle knihy neurazí nikoho. Ale byl bych rád, kdyby moje sbírka v češtině vypadala takhle, zvlášť ty obálky u série s Matthewem Corbettem vypadají krutopřísně (na konci videa).
Dovolím si zde přidat vyjádření k edičáku od CC:
Zatím budeme zveřejňovat tituly, na kterých pracujeme a které bezpečně vyjdou. Jakmile budeme mít víc informací o chystaných novinkách a hlavně, až na ně budeme mít licence, určitě se s nimi pochlubíme ????Uzavírání licencí resp. komunikace se zahraničím je bohužel čím dál zdlouhavější proces.
House: Schody do temnoty mě bavily, jen trochu zklamání ten konec, uvidíš sám. Na Země trvá jsem taky zvědav, postapo z roku 1949, ale je to hodně schválené. Klub monster je parádní kniha, je to spíš psychologický thriller než horor. Všechny knihy od J. McMahon mě bavily, je dobře, že už jí tu vyšlo pět knih. Nejvíc vytěžovaná je Darcy Coates, má asi nejlepší prodeje, ale tu moc nemusím, četl jsem od ní tři knihy a je to furt na jedno brdo.
Já díky za tip na dražebníka, přečteno na posezení, výborná kniha. Přihodil jsem ještě invazi zlodějů těl kterou mají momentálně za 89. Je to už "dražší" kousek, ale IMO povinná klasika.
@Gmork: Tak jsem přihodil Schody do temnoty, Klub monster, Země trvá a Zrádné mlhy, které mne velmi zaujaly anotací, že se do ní pustím asi hned jak to přijde.
Jinak dnes končí právě u Dobrovského akce na dopravu zdarma (HAMTY49AFKD), pokud nakoupíte nad 300Kč, takže místo dopravy kniha navíc :)
House: To je problém většiny antologií, dočítám V královských zahradách a tam taky byly některé povídky top a jiné nuda. Z té akce bych doporučil Malfi - Černý jícen, to je fajn knížka. Vyzkoušej taky něco od J. McMahon, třeba Klub monster, pokud jsi od ní ještě nic nečetl. Já si tam teď taky ještě udělal jeden balíček, nejen horor, přijdou mi tyto knihy: Země divů, Noční koupání, Noční host, Ostrov, Barva nachu, Nekroskop 1, Země trvá, Všechna ta krev... , Mrtvé od tichého jezera, Pekelné léto, Dům plný vůní, První pravidlo komedie Normana Foremana. Toho McCammona jsem si tam taky přidal, blíží se doba oslav narozenin, Smrt před úsvitem je ideální knižní dárek.
@Gmork: Rybář byl skvělý, četl jsem ho už před lety. Ovšem jeho povídky v širé masožravé obloze mne zklamaly. Líbily se mi dvě a půlku jsem snad ani nedočetl.
Teď mám v košíku Smrt před usvitem a Ostrov. Tak ještě přemýšlím co tam za těch pár pětek přidat.
Walome, že tobě je to jedno, neznamená, že je to jedno všem. Firmy normálně ohlašují co vydají a kdy, z různých důvodů. Můžeme přidat třeba automobilový průmysl. A ano, ty můžeš dohodit třeba pekařství, který ti v lednu neohlásí, že v červnu vyrobí rohlíky a je to divný, no...
Jasneže to robia všetky umelecké smery, od filmového, kde máš plán premiér známy dopredu po hudobný priemysel. Pochopiteľne, ak je pre teba ekvivalent vydavateľa ŕezník, v tom máš pravdu, i keď to porovnanie je totál blbé.
Proč, protože, jako zákazník, který není fanatik, který kupuje všechno hned a najednou co výjde (v dnešní době už to ani nejde), si chci naplánovat a zhodnotit co reálně chci a proč to třeba budu chtít hned (byť i na podpis na Comiccon. Nehledě na to, že komiks nekoupím v zahraničí, ale podpořím nakladatele, protože vím že výje a také si počkám na kvalitnější vydání, dále také hned nekoupím hned každý měsíc 3 omnibusy Crwe, Sandmana, Preachera, k tomu přihodím dvě kolosálky a zároveň poberu další věci od Mighty boys + tedy regulérní běžné serie, u které se člověk nedostane přes 500 za knihu apod. Nehledě na to, co z toho má vlastně nakladatel, když bude ohlašovat komiksy například týden před vydáním a nebo raději alespoň na kvartál s předstihem, jestli se nemýlím tak takoví Živí mrtví bývali ohlašováni dostatečně s předstihem a každému bylo stejně jasné, že ten další díl výjde, když se dobře prodávali ( v zahraničí to tak u některých serií bývá na poslední straně, kde je řečeno co vyšlo a kdy třeba výjde další díl, v češtině bych to moc nechtěl a byl bych právě raději, kdyby nakladatelství z toho nědělala tajné plány a měla tohleto rovnou na stránkách). Takže prostě proč si neříct tenhle Deadpool pokračuje na toho předešlého budou 3 díly cca únor a další za 3 měsíce, tahle manga má aktuálně xx dílů pokračuje dál díly budou orienančně cca co 3 měsíce. A jinak tohle dělají i jiná odvětí: konzole, telefony a jejich příslušenství, jako Iphony, Samsung, klasické nakaldatelství také částečně ohlašují, deskovky občas také, herní průmysl, firmy na sochy jako Iron studios, Prime1, Hot Toys apod. ohlašují klidně i s ročním a více termínem, kdy se ví, že lidé nevysolí desítek tisíc hned teď.
@Walome: Jak jako skoro žádnej jinej průmysl? Co třeba filmový průmysl, co třeba ten hudební. Módní průmysl jede taky v sezonách a stejně tak to oznamují své kolekce dost dopředu. Herní průmysl jakbysmet... prostě cokoli, kde se jede entertainment a obsah s nějakou roadmapou počítá tak jako tak. Když má Apple konferenci třeba jen pro developery, tak taky oznamují, kdy hodlají co vydat. Nebo když chceš postavit a prodat nový byty na kraji Prahy, tak je oznamuješ kolikrát, aniž bys kopl do půdy (a kolikrát ty developeři nemaj ani stavební povolení...)
Tohle není přežitek - je to praktická věc směrem do firmy i směrem k zákazníkům.
Já se vlastně divím, proč existuje něco jako ediční plán. To musí bejt nějakej pozůstatek bůhvízekdy. Snad žádnej jinej průmysl tohle nedělá. Aby mi třeba řezník v lednu řekl, co bude prodávat v červnu.
(teda chápu, proč to existuje směrem k nakladateli, tam je to jasný)
Mighty boys to mají v tomhle ohledu super, ale na druhou stranu je jasné, že kdo ví kolik těch knih vůbec tenhle rok výjde, jediná jistota je Vyvrhel a možná ten Šestiprsťák, Vyvrhel snad bude v březnu, ale tam si zase rád počkám na ten vymazlený box. (+ víme že má být možná nějaká serie, která zde v ČR vyšla,nebo nedovyšla. Na druhou stranu Crew si dala docela na čas s pořádnější ohlašovačkou, když už vlastně skoro všechno vyvěsila předtím celkem paradoxně to vychází do března, takže bych se nedivil, kdyby to udělali jak Comics centrum s ohlašovačkou na Conu. Comics centrum se teď zahrabává do Goona, místo toho aby aspoň vypustili edičák aspoň do dubna (bude Comic con kde budou ohlašovat nové knihy a všichni vědí, že budou nějáké želvy, asi další Conan + Artefakty). Celkem by mne ale fakt zajímalo kolik nových čtenářů půjde kupovat 18 knih Goona a jestli to půjde tak dobře jako se Sin City... Další nakladatelství Allicanto, jsou z 90% dotisky Star Wars, Dobrovský nějaká Manga. A zbytek nakladatelství tak nějak zjevně jede v rozehraných serií Zanir, Vybíral. Je, ale otázka co přinese Host.
Mne sa páči ako má uvedený edičný program Mighty Boys. Sú tam aj dlhodobé plány, takže vieme na čo sa môžeme tešiť. Ostatní s tým po covide začali robiť drahoty. Edičný plán na prvý štvrťrok, polrok..
@soulbringer: trošku ztrácí dech...já bych spíš řekl, že se naprosto regulérně dusí. Ale je pravda, že první kniha je opravdu extrémně dobře napsaná. Blábolivý strýc Simmons se povětšinou marně snaží obsadit pozici Kinga pro intelektuály, ale občas se mu jako v případě Terroru, nebo právě prvního Hyperionu brutálně zadaří.
@Nezbi: jedna z jeho nejlepších sérií! To je v rámci sci-fi povinná četba. Po prvním díle to sice malinko ztrácí dech i hloubku, ale i dnes je to skvělé dílo. A představy toho, jak vypadá štír a jak se na mě dívá, mě děsí snad ještě teď.
Bych to neomezoval pouze na Dražebníka. Ona celá edice Smrtihlav do níž patří a jejíž část je součástí akce, je překvapivě dobře vystavěná. Strašně moc jsem se dovolával sbírek mého idola Roberta Blocha, který tu po Epoše takřka nemá zastoupení a v okamžiku kdy ho vmáčkli do téhle řady mi to v jejím kontextu přišlo jako skoro nejhorší kniha :-) A to byl dost dobrej. Takže určitě i Aickmana nebo Finneyho a další.
Jsem si všiml, že v určitých kruzích je posledních době velmi trendy ostouzet Dobrovského jako vydavatelství, jeho distribuční politiku a dokonce i soudit jako fyzickou osobu. Realitou ovšem zůstává, že z něj vypadávají zdaleka nezajímavější žánrové knihy za opravdu dlouhou dobu.
Já zase můžu Dana Simmonse. Ať ten člověk napíše scifi (Hyperion), horor (Drood, Terror) špionážní román (Továrna křiváků) nebo podivnost (Ilion), řečte se to jedním dechem. Temné léto za 49 korun je vyloženě hřích, skvělej horor / thriller s nostalgickou příchutí dětství. Od Dana Simmonse celkem pravidelně vidívám něco v Levných knihách, nedávno v Brně Terror a Drooda, horory kombinované s historickým románem. Naprostá pecka a jestli to někde uvidíte, berte.
Ty kódy se na výprodej nevztahují. Jo, všechny ty tři knihy jsou dobré. Odejít na jih je spíše road movie než horor, ale tak skvěle napsaná, že je to hned přečtené. Dražebník je sice už dost stará kniha, ale stále aktuální, je to o tom, že když si lidi budou nechávat stále srát na hlavu, tak se to bude jen stupňovat, až se naženou k nevyhnutelnému. Fandové G. Orwella si na knize smlsnou, je to spíš sociální drama než horor. No a Laird Barron je kapitola sama o sobě, má svůj specifický styl psaní (to má podobné s Johnem Langanem), ale jak se na něj člověk naladí, nedá už tu knihu z ruky, navíc ji bravurně přeložil Jakub Němeček, pro mě to byla velká čtenářská lahůdka. Snad se brzy dočkáme dalšího Barrona, Langana i McCammona. Je to určitě to lepší z amerického "hororu."
Další radost od Fobosu, v březnu vydají novinku od Jennifer McMahon. Někde jsem četl, že sekla se psaním, nejspíš si to rozmyslela, což je moc dobře. Kdo jí vůbec nezná, doporučuji třeba Zimní lidé, to je asi její nejlepší kniha, četl jsem od ní všechno. Jinak je u Dobrovského opět výprodej, např. Smrt před úsvitem od R. McCammona za směšných 49,- nebo Rybář od Johna Langana za 29,- , což už je trochu smutná cena, tak výtečný román za cenu malého piva. https://www.knizniklub.cz/knihy/763127-prokleta-holcicka.html
@Norri: tak on tuším hodil vějičku, že to bude zřejmě jiné… ale to je fuk, stejně to nedopíše (a případně prodá práva, aby zajistil potomky nebo tak nějak)
@Milo_Harwey: já bych řekl, že v rámci skupiny “zklamaných čtenářů a čekatelů na zázrak z dílny GRRM” je nás tolik, že je asi dost zbytečné vytvářet jakékoli duplicitní nicky… zeptej se kohokoli, kdo načetl tu sérii ještě předtím než vůbec vznikla první série pro HBO ;)
Soulbringer a S313 = že jo a žeáno ... Nejste náhodou dva profily jednoho člověka nebo příbuzný? :) není to "S" soulbringer313? :) není to "S" náhodou "SSSP"? :D
@soulbringer: tak on nemá žádnou povinnost vůči nikomu, ten je vysmátej :) plus teda já si myslím, že s tím HBO přišel o jakoukoliv motivaci cokoliv dopisovat. Ty příběhy jsou odvyprávěný, fanoušci věří, že nekvalita toho finále je vinou scénáristů a nikoliv jeho, takže totální win :)
Asi je to lepší než Sapkowski, kterej horko těžko vypotí dalšího Zaklínače, protože money. A protože ublíženost, že nemá z her tolik peněz, kolik mohl mít (což naprosto chápu, že ho to žere, i když si za to může sám).
@Walome: já tedy hlavně oceňuju tu jeho bohorovnost a to jak má všechny totálně na párku (s tím kontem i věkem to ale asi chápu). @S313: hele, já jeho výstupy pro média nikdy nebral nějak važně, takže mě nemůže ani tímhle překvapit ... a ano, činy dycky mluví hlasitěji než slova či blogísky že jo :) zasejc, zažil jsem s jeho knihami moc hezký chvíle a navíc jsem dopsání těch dvou posledních dílů už dávno vzdal, fakt dávno. Mě už nemá čím překvapit.
@soulbringer: Pro něj to ale priorita nikdy nebyla, jen prostředek. Kolikrát psal na svým blogu, že jeho sen je dělat scénáře k filmům a seriálům, takže jakmile se díky GoT k tomu dostal, v podstatě přestal psát. Jako věřím tomu, že ten text má někde napsanej, ale priorita to opravdu pro něj není.
@soulbringer: zase člověk musí ocenit, že to nehrotí kvůli penězům. Holt se spisovatelským blokem nepohneš a místo aby to dal ghost writerům nebo ai tak to nenapíše vůbec, což je krásný.
Tohle mě hořce pobavilo - iDnes cituje Hollywood reporter, jež na nějakým večírku potkali pana Martina. A tak se ani bulvární novinář nemohl nezeptat na to, jak to vypadá s dopsání ságy Ledu & Ohně (mimo propagaci filmových projektů, které Martin zafinancoval).
Bohužel mám zpoždění třináct let, Netuším, jak se mohlo stát, že jsem se opozdil o třináct let, ale stalo se. Každým dnem to zpoždění narůstá, ale pořád je to priorita. Spousta lidí už mi píše nekrology. ’Ach, on už to nikdy nedopíše’,“ naříkají. Možná mají pravdu, já nevím. Ale pořád jsem ještě naživu a podle všeho docela vitální
- netuším, jak se to stalo... netuším, jak se to stalo
- je to stále priorita... PRIORITA!
lol... Mě tedy na tom dycky hlavně překvapí, že George ještě žije. Ale samozřejmě mu přeji hodně zdraví, aby za 10 let mohl vydat podobný rozhovor :)
To Prokletí rodu Usherů si určitě pořiď, je to krásně napsaná pocta Zániku domu Usherů a Poeovi. Je to sice trochu tlouštík, ale čte se to samo, hlavně skvěle napsané charaktery postav rodiny Usherů. Teď mi došel ten Aickman - Chladná ruka v mojí dlani a objednaná ta antologie Odvržení od Laseru.
Já ještě Prokletí rodu Usherů našel na jednom eshopu - před pár dny jsem na to koukal a přemýšlel, jestli to koupit. A McCammon u nás má určitě úspěch.
Do konce roku jsem si nabral pár hororů, teď čtu Chladný měsíc nad Babylonem, pak mě čeká Astaroth Růženy Jesenské a Zrcadlové peklo Edogawa Rampo.
Qvestor: Tak to je bomba zpráva. Koukám, že ani čtenáři na goodreads hvězdičkami nešetří. Moc se na tuhle knihu těším. Taky doufám ve vydání dalšího McCammona, tam je taky z čeho vybírat. Snad se Odejít na jih dobře prodává, koukal jsem, že Prokletí rodu Usherů už je do mrtě vyprodané, tak snad se dočkáme i u něj. https://www.goodreads.com/book/show/23476097-blackwater