Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

@yogi: Vlny mi přišly cajk, maj dokonce šanci i na mezinárodní úrovni... vidět to dvakrát v jednom týdnu asi taky nemusím, ale proč to bylo utrpení?
Poprvé jsem slíbil kamarádce, že jí budu dělat oporu a podruhé s matkou do klubu seniorů.
A z filmů jsem zapomněl na Furiosu - blockbuster roku.
Chtěl jsem se yogiho zeptat úplně na to samé. Ale jinak má celkem příjemný hudební vkus!

@Fort: Ta Clarksonova farma je prý celkem vtipná... ale já seriály nestíhám.
@yogi: Na jednu stranu rád vidím, že nejsem sám, komu nepřišly Vlny jako český počin roku, na druhou stranu se nabízí otázka, proč na to chodit do kina dvakrát? :D
Komiksů jsem moc nepřečetl a všechny staré jako třeba Spirála,Transmetropolitan, Šíbr, Šmoulinka.
Beletrie taky žádný zázrak : Pán prstenů, Americké psycho, Ani víru ani ctnosti člověk nepotřebuje ke své spáse.
Seriál jsem už vůbec žádný neviděl.

Filmy v kině :Wonka
Godzilla -1.0
Umění jíst a milovat
Ferrari
Chudáčci
Zóna zájmu
Porco Rosso
Rivalové
Ve jménu cti
Mord
Utrpení roku - Mádlovy Vlny - viděno dvakrát. Nikdy více.

Živá hudba: Holly Humberstone (Rock Café)
The 1975 (Fortuna)
Roisín Murphy(Forum Karlín)
Jana Kirschner ( Lucernamusic )
Melenas (Café v lese)
Bára Zmeková ( Kabinet Múz)
English Teacher ( Pohoda, Off Festival)
Arlo Parks (Pohoda)
Noname(Pohoda)
Baxter Dury (Off festival)
Bar Italia ( Off Festival)
Yaya Bey (Off festival)
The Last Dinner Party ( Sasazu - příšerný klub)
Lankum (Archa+)
Jessica Pratt (Futurum)
Porridge Radio (Futurum)

Metal jsem viděl jen Imperial Triumphant na Offu, pěkný masky měli, špatné to nebylo, ale po čtvrthodině jsem to zabalil.
Moje 5* seriály viděny v 2024:

Landman
Diplomatické vztahy
Fotr na tripu
Banda
Dobré místo
Zelenáč
Death's Game
Express
Tokyo Vice
FIFA: Pod povrchem
Hon na Hitlera
Clarksonova farma
Silo
Podle Goodreads a dalších podobných stránek jsem komiksů přelouskal tisíce. Pokusím se to ale nějak srovnat.

Top komiksy: Lednička plná hlav, Getter Robo (psychadelický macho epos o obřích robotech mlátící vše od dinosauřích superkyborgů, po lovecraftianské parazity), Ashita no Joe (detaily si nechám na nějaký pěkný článek), BECK (skupina mlaďochů snažících se prorazit jako kapela), Gundam: The Origin, Akira, Robot Keiji, Rookies (učitel na střední se snaží z bandy průserářů vycepovat baseballový tým), Vitamin, Bitter Virgin (kluk zjistí strašlivé tajemství o své spolužačce a rozhodne se ji chránit), Kokoro Rental (jednohubka o půjčovně DVDček, kde se dají pronajmout i lidské životy)

Top filmy: Transformers One, Zakladatel, Lupin III: Cagliostrův hrad, Odd Taxi Movie: In the Woods

Top seriály: Zambot 3, Noble Farmer (Hiromu Arakawa vypráví o svém životě na farmě v Hokkaidu), Fillmore (pro fanoušky detektivek POVINNOST!), Smiling Friends, The Amazing Digital Circus, Space King

Top knihy: All you Need is a Kill (adaptace ten příběh hodně zjemnily)

Top hry: Fusion Fall (zásadní rest z dětství, který jsem konečně po 16 splnil), Transformers Devastation (vysoce návyková rubačka od Platinum Games), Fury Unleashed (šíblá roguelike rubačka, kde z hlavní postavou (ztělesnění akčního 90. komiksu) procházíte arénami složených z jednotlivých komiksových panelů a rubete všecko od amazonských kostlivců, po neonacisty cestujícími časem až po zlé emzáky a to vše za cílem dokázat autorovi komiksu, že nepromarnil život)

Top cokoli: PINTV (experimentální interaktivní hororový webkomiks se soundtrackem), Gunpla (stavění modelů mechů z Gundamu)
Inu dobrá, tak filmy, to jsem si udělal na ČSFD taky inventuru (žádný není z roku 2024, lol, a co):

- Obrazy starého světa (1972)
- Rekviem za manžele Krafftovy (2022)
- Zóna zájmu (2023)
- Rytíři spravedlnosti (2020)
- Dracula (1992)
- Vozka smrti (1921)*
- Když nastává příliv (2023)
- Svatba jako řemen (1967)
- Stovky bobrů (2022)
- Ďáblova past (1961)

*ano, více než sto let starý film!
@soulbringer: No tak to teda zkusím :D Je to teda co jsem četl/viděl/slyšel 2024, ne nutně co vyšlo.

Top komiksy: Cosmoknights, Oskar Ed 1–3, Gemer, Sexuální výchova na 120 %, Trilogie Nikopol, Spolek čajových draků
Top filmy: It's What's Inside, Sonic the Hedgehog 3, Lisa Frankenstein, Godzilla -1.0
Top seriály: Constantine, Taskmaster, 14. série Doctora Who
Top knihy: Továrna na lži, Holka mých snů
Top cokoli: album DJ Smokey - Humiliation Ritual
Díky za výkop, teď s tím sem jdu... :) @George Walker Bush:
Takže pojďme i jako loni a předloni (aniž by to třeba ve 2024 nutně vyšlo):
- top komiksy
- top filmy
- top seriály
- top knihy
- top cokoli, co vás odpálilo
Pro mě byl v roce 2023 nejzajímavější Lazarus #1, ale pak ten rok přišel Lazarus #2 a stal se tak zajímavějším. Jenže minulý rok vyšel třetí díl, tedy Lazarus #3 že? Takže to překonal... Nu ale v létě tohoto roku bum! Lazarus #4! a bylo jasné... Těším se na rok 2025, jaký komiks mě asi překvapí a proč to bude právě Lazarus...
Ha, nový rok je tu, tak si mohu zabalancovat, chci říct zabilancovat... nejzajímavější komiksy, co jsem četl v roce 2024 (nejsou všechny nutně z roku 2024):

- Brodeckova zpráva
- Vlci
- Lucasovy války
- Alias
- Tajný život stromů
- V horách šílenství H. P. Lovecrafta 1-2
- Blacksad 2
- Krátké dějiny ukrajinského boršče
- Kudy kam s kapačkou
- Španělská epopej

čestné uznání:
- série Gannibal
- Cesta
- Hellboy v pekle: Pád, Hellboy 1953
- Tlustá princezna Petrónie
- souborný Red Meat
- Severská mytologie 2-3
- Koncert na rozloučenou
@MazeCZ: udělal jsem si čítárnu přímo v knihovně, kterou jsem si navrhl - jsem malej, dá se tam i polehávat, ačkoli těď si říkám, že mi chybí místo na knížky, ale jsem tam rád. Jinak čtu nejčastěji ještě v posteli a na pohovce - základ je dobrý světlo…
PS čtecí křeslo či ušák mi nikdy nesedl.
@SteveCZ: furt se nevyplatí :) díky
@Nezbi: nemyslim si, maximálně počkat na slevy (členové klubu maj k narozeninám 20% a po vánocích 27. 12. máme 25%)
@SteveCZ: nějaká šance že půjde dolu?
@Nezbi: Bohužel. Omnibusy od Crwe jsou od Sandmana všude mimo jejich e-shop zhruba o 25% dražší, sám dělám u Dobrovského, a když jsem zjistil že Sandman je u nás za 4375, tak mě málem trefil šlak
Sakra dostal jsem poukazy do Dobrovskýho a chtěl konečně pořídit Preachera omnibus dvojku, ale 2700?! - jim jebe ne? Před měsícem o 1100 korun levnější a to nepočítám kupony do toho :O
Všechno důležité dělám v posteli
Občas tady padnou zajímavé tipy ohledně knihoven, tak zkusím dotaz i na jiný kus nábytku. Na čem si hovíte ve svém čtecím koutku? Nemyslím tím pokoutné louskání kreslených příběhů v "oné" místnosti sedě na keramické míse. Spíše mám na mysli nějaký ušák, kancelářskou židli nebo sedací vak... s čím máte zkušenosti (pozitivní nebo naopak negativní) pokud zrovna nevyužíváte ke četní kuchyňský stůl nebo gauč?
Technická poznámka. V Japonsku se mecha používá jako označení pro jakýkoliv příběh s roboty bez ohledu na jejich velikost. Například Astro Boy je u nich taky mecha.
Django: Ten poslední Eva film je výborný. Akorát to musíš mít nakoukané komplet včetně seriálu, spin-offů, naštudovanou filmografii Gainaxu (nebo aspoň minimálně to, co dělal sám Anno), tu mangu, co Annova manželka udělala o jejich společném životě a historii a kulturní odkaz otaku cca posledních 20-30 let. Vždyť říkám, nic složitého.

Jinak manga je takový mezistupeň mezi seriálem a filmem.
Eva je dobrý anime i když ten poslední film byl příšernej, ale tam bude asi problém že ani sám autor neví kam by to celé mělo směřovat. Jinak mangu sem nečetl přišel jsem o něco? Nebo je to přesněj opis anime.
Já pořád čekám jestli někdo nevydá Neon genesis evangelion, ale asi marně :(
@Matio: Ty ediční plány Arga jsou neúplné. Oni najisto nevědí, co kdy bude. V té třetí chystané knize budou povídky, které v těch předešlých nejsou. Tentokrát v Kantůrkově překladu. A tím se to uzavře.
jj, Full Metal Panic! nebo Gundam-cokoliv bych bral vsema deseti
@seneke: Ono začít vydávat mecha sérií, by bylo dost riskantní, protože na velké roboti se většina lidí kouká skrz prsty, i mezi komunitou otaku. Navíc ona ta mecha manga moc nefunguje lepší je anime.
Navíc v edičním plánu 2025 Argo Conana nemá...
Díky za info. O tom Conanovi od Arga vím, ale je to pro mě poněkud nepřehledné vydání. Začíná se knihou Král Conan (počítám jen překlad pana Kantůrka), kde je i Hodina draka. To jdou odzadu?
@Alfi: Když se to nedávno řešilo, psali, že se na tom stále pracuje, ale že myslím jednají s Mikulášem Podprockým o ilustracím (any zůstaly ve stejném formátu).
@Matio: Pokud myslíš beletrii, už se na tom dobu pracuje, u Arga vychází revidovaná Kantůrkova verze (revize R.Podaný) plus nový překlad R.Tilcera. Bohužel zatím vyšly jen dvě knihy. Dohromady by to mělo být 6 knih (3 revize, 3 nový překlad).
Trochu dotaz mimo komiksy, ale nevíte někdo, jestli se u nás nechystá kompletní revidované vydání Conana? V jednom rozhovoru u Comics Centra říkal pan Kantůrek, že by si to přál.
Želám všetkym pokojné Vianočné sviatky, aby ste boli zdraví, šťastní, obklopení milovanou rodinou. Aspoň na konci roka hoďte starosti za hlavu a doprajte si trochu oddychu, pretože je pred nami rok 2025 ????
Trip: Já to mám přesně na střed... díky bohu!
@Trip mám to dost podobně, prostě to je lajdácky vystředěný
@Trip: taky nemám ještě vybaleno, ale ty fotky mě trošku děsí
@Trip: ty jsi to snad nevybalil z folie, že ne!? já jsem nerozbaloval, takže věřím, že je v pořádku.
@Trip: mám jen základní verzi a nálepka není úplně uprostřed, ale to co ukazujes je na reklamaci.
Na Facebooku u Crwe oznámena BL manga Given na duben 2025.
Lenny: Stejný problém. Ze tří výtisků nebyl omlácený jenom jeden.
Já spíš bojuju s tím, že je všude drblej (odřený hřbety atp.).
Yogi: Potvrzuji. Trafiky v Albertech mají Superkomiks pravidelně.
U nás to bývá vždy v Albertu.
Já to pár minut zpátky koupil v trafice u metra (zastávka Pražského povstání), ale to je pro tebe asi kapku z ruky.
@lantan1: Díky. Ještě zkusím pár trafik v Porubě a potom případně zaukoluju máti v Opavě.
Norri: Já sehnal v Opavě v trafice na Horním náměstí v podchodu (Papoušek).
Potřebuju poradit. Kde se dá koupit ten Super Komiks se Skrblíkem? Nikde to není...