* Připomínky a návrhy Vše o CDB, datech a systému.

B (sam bych tezko nastavoval hranici, kdy uz se moc preteka do off-topicu, ale jsem rad, ze se pak presunou veci do pindarny)
A nebo B. Obcas to sjede do OT a presunuti do pindarny je featura.
B, přesun po cca 20 příspěvcích co jsou mimo
současný stav je ok, takže taktéž B
Mě je jedno kde se zrovna diskutuje, tedy za mě klidně D, ale co by věřím diskuze hodně zpřehlednilo, je možnost alespoň jednoho zanoření, kdy by se jedna konverzace dala zabalit do původního příspěvku. Kliknu na příspěvek, rozbalí se odpovědi. K diskuzím se prakticky nikdy nevracím a čtu víceméně vše, jak jednotlivé příspěvky přibývají.
Anketa k fungovani fora. Vyberte, co nejvice odpovida vasemu pohledu/nazoru:
A] Vlakna by mela byt dusledne moderovana, offtopic nemilosrdne presouvat do Pindarny.
B] Offtopic by se mel presouvat jen pokud trva vic jak nekolik dni nebo je zjevne pro nejednoho diskutujiciho obtezujici.
C] Vlakna jsou ok, offtopic mi vubec nevadi, vadi mi spis presouvani do Pindarny.
D] Vlakna jsou uplne zbytecna, klidne muze byt jen Pindarna.
@Fort: Už to mám v ruce, během dneška přidám.
charvos: Hustý. Já mám sbírku? Paráda.
@Milo_Harwey: me prijde, ze to uz muzes tedka napr tu https://comicsdb.cz/sbirka/2281/george-walker-bush/prehled/-3
sry gwb, ze sem te pouzil jako priklad, bo milo nema verejnou sbirku :)
Fort: Díky za echo, určitě přidáme, až se k tomu někdo dostane, v knihovně to třeba ještě nemáme, jdu to vysondovat.
@Milo_Harwey: mi to prijde jako namaha neumerna vysledku, ale na seznam to dat muzu.
Ahoj, teď jsem koukal na hodnocení a komenty jednoho uživatele a napadlo mě, že by u toho mohla být možnost výběru dle počtu hvězdiček, abych si mohl selektovat, čemu daný uživatel dál nejhorší hodnocení. Co ty na to, Zacku? Nebo někdo? :)
@Zack:

Naprostá paráda, velké díky! Koukám, že mi těch tloušek docela dost chybí a tak jak píšeš, bude to alespoň motivace.
@Yaromil: v profilu https://comicsdb.cz/profil/2354/yaromil/ (je to tam teda tak 10s :) Podle me to jeste neni zraly, ale treba vas to bude motivovat doplnit data za sebe: https://comicsdb.cz/chybejici-tloustka
Myslím, že to zmínil Zack v rozhovoru, ale nějak se mi nedaří dohledat, kde a jestli vůbec je možné najít údaj kolik má sbírka "na šířku", aby člověk mohl např. spočítat potřebnou metráž knihovny?
Objevil jsem nahodou chybicku /i crew to ma spatne/
https://comicsdb.cz/comics/2475/lucifer-01-dabel-vchazi-do-dveri
https://comicsdb.cz/comics/6522/lucifer-01-dabel-vchazi-do-dveri-2-vydani

Což pro ďáble znamená jediné: vybrat někoho, kdo ji za něj podstoupí.
oprava
ďábla
@soulbringer: To bylo jen k tomu PS, ze permalink prave dovoluje odpovidat odkudkoliv. Ale jestli to nekdo pouziva nebo nepouziva je ciste na nem. To neni issue. Issue je, ze lidi chodi kadit do umyvadla. Tak se snazim zjistit, jestli to je tim, ze nevite, kde je zachovad nebo to proste neresite, dira s vodou jako dira s vodou.

Ale mozna staci zrusit Sberatelsky klub (protoze to vypada, ze jsem jedinej komu to vadi a kvuli mne ten klub neni), resp. prejmenovat na "O comicsech" a vyreseno.
@Zack: Jo, to chápu, to je samozřejmě na přesdržku. Předpokládám, že se to děje kvůli tomu, že jsme tady dodatečně "neprodali" funkci odpovědět přímo na daný příspěvek. Mně celkem vyhovuje, že je to v hamburger menu příspěvku napravo, kde je celková nabídka akcí (odpovědět + permalink + poslat zprávu), ale pro mnoho uživatelů to může být skryté a nutí je udělat "jeden klik navíc".

Takže odhaduji, že to pro tyto nezkušené/lenivé uživatele funguje následovně:
- Uživatel vidí u horního menu FORUM notifikaci, například 8 nových příspěvků.
- Klikne na FORUM – a protože těch 8 příspěvků je rozprostřeno po různých vláknech, a uživatel je chce projít všechny, klikne na VŠE.
- Uvidí přehled nejnovějších příspěvků podle času (z různých vláken) – a začne scrollovat.
-...a pokud chce odpovědět, tak místo toho, aby si rozbalil menu u příspěvku nebo alespoň klikl na vlákno příspěvku, často klikne na příspěvek, který je NEJVÝŠ (možná s pocitem, že tak jeho odpověď bude "nejnovější", nebo prostě fakt nevím).
Kromě diletantství nebo tohoto chování si ty offtopic příspěvky neumím úplně vysvětlit.

Jediné, co mě napadá, je rovnou přidat tlačítko "ODPOVĚDĚT" přímo do příspěvku (vedle názvu vlákna? pod příspěvek?)
@soulbringer: Chapu, ze se diskuze stoci mirne z cesty, ja tu mluvim o tom, ze nekdo zacne komplet novy topic a defaultne zacina ve Sberatelskym klubu, coz mi prijde, ze ma mozna puvod ve spatnem systemu.
Ta funkce odpovedet je tu presne kvuli tomu, aby si mohl odpovedet kdekoliv.
@Zack: doufám, že si uvědomuješ, že i kdybys to zúžil či předělal, tak že to nevyřeší free style několika pisatelů (a já se teď odmítám dívat do zrcadla)... nicméně, k dotazu - mě to vyhovuje tak, jak to je a pořád je tu přece obecná pindárna.

PS: já se teda za sběratele furt nějak nepovažuju a od úplně nesmylsných off-topiců je docela prekérka určit hranici, kdy by se diskuse měla vést v pindárně a kdy ji klidně zachovat v daném vlákně. Typicky - někdo rozkopne téma sběratelských limitek a superlimitek Sandmana a já si tu pak vyleju srdíčko nad způsobem mírně zmatečného procesu prodeje. Což samo o sobě už nemusí do toho vlákna patřit, ale zas mi přijde nešťastné "odpovídat" jinde, kór když je tu ta funkce odpovědět... prostě ta hranice relevance a off-topicu může být leckdy tenká.
@Yaromil: na to bude UPLNE nova sekce :)
@Milo_Harwey: nebyl bych tak radikalni, ale taky me napadlo ty nazvy zjednodusit, aby bylo zjevny, co kam patri.
@Fry: bychom museli zrusit komenty a diskuzi a vubec jim vzit jakykoliv pravo kamkoliv psat. Lakave, ale zas v tak revolucni nalade nejsem :)
já bych zrušil forum úplně!
Připomínky
Film, hudba, hry
Comics
Srazy
Gmork

Co takhle? :)
Za mě by asi nebyla úplně marná nová sekce / vlákno ve smyslu toho, co se u nás chystá k vydání.
Posledni dobou se tu rozsiril takovy nesvar, ze do Sberatelskyho klubu jdete s uplne vsim, co se tyka comicsu. Pomohlo by, kdybych zalozil nejake obecne vlakno na comics, kam pujdete primarne a do Sberatelskyho jen se "sberem"? Nebo je to uplne fuk a jsem jediny, komu aktualni stav neprijde idealni?
radsi jsem se zeptal, ale obcas narazim u ruznych prodejcu, ze pisou, ze maji/meli ten prvni dil v mekke vazbe. tak jsem si rikal, jestli prvni vydani nebylo u prvnich trech dilu v mekke vazbe a pak to predelali na pevnou, jak se nekdy uz v minulosti stalo
https://www.knihydobrovsky.cz/knihy/serie/lucifer-1091
ted jsem se dival, mam prvni vydani a je v pevny vazbe
@SomeOne: Ne, ja to taky videl. Ono se to cislo pokazdy prepocitava pro vsechny autory, pokud se saha na autory a nekde sem neco zapomnel, co to pocita postaru.
@Zack: uz ne, asi jsem se spatne podival ;):)
Zack: OK, budu na to tedy pamatovat :-).
Yaromil: to neni bug, sbirka ma spolecny filtr