Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

Norris: Děkuju, za upřesnění místa škrábání, má fantazie už jela naplno..ufff
Já se ke knihám chovám přepěkně a opatrně. Před čtením si myju ruce abych je pořádně odmastil a snažím se omezovat škrábání na hlavě během čtení. Ale zjišťují, že začínám být tolerantnější k různým drobným defektům. Thor: Zabiják bohů měl poslední stránky s nějakými překlady a pár rýh v bonusech, ale dokázal jsem to překousnout, protože se mi to nechtělo reklamovat. Castaka / Metabaronovy zbraně zase mají na hřbetě na deskách název až na hraně hřbetu (kousky písmen snad i chybí), ale to jsem už jenom pokrčil rameny. Stárnu...

Je fakt, že ten Thor mě docela mrzí. Je boží a chci si ho nechat podepsat.
To se asi odvíjí od žánru:))))
GWB: Záleží na tom čeho kapka padne na stránku.Jde přeci i o to aby ta duše byla čista..
Komiks je svébytné médium, umění, forma, která má říct něco svým obsahem. Jaký vliv na to má fólie, vyleštěný hřbet či zarovnanost v knihovně? Navíc ty hřbety hrajou všema barvama, to vypadá v knihovně děsně nevkusně, jak u dospívajícího puberťáka. :-)
milo: Já se ke knihám chovám obecně primárně hezky a s úctou. K těm, které nejsou moje, asi ještě lépe. Na druhou stranu, nemám určitý druh mentální poruchy, takže když se někde ohne nějaká stránka, tamhle padne kapka na stránku, tak super, kniha dostává duši tím, jak je očtená. Navíc komiks jako takový považuji za lehce předražený spotřební zboží, které nikterak nesbírám a až na pár výjimek nechci. Vždyť to se mnou stráví pár desítek minut až hodin života, tak co pak s tím. Co chci, přečtu si v knihovně. Já raději normální knihy, i když na ně kvůli těm pitomejm komiksům nemám skoro čas.
Yogi: u nás v MHD by si videl hambáče i naháče :D
Milo: tak napr ja stav komiksu riešim, ale už podstatne menej ako kedysi. Bývali časy, keď som si bral komiksy aj do vlaku... dnes už len doma, s umytými rukami. Ale teraz mám už skoro rok a pol od čítania pauzu, takže moja zbierka je takmer v bezpečí (začína na ňu útočiť 80 centimetrová tigrica ;) )
Za toto obdobie u mňa komiksy dosť stratili na hodnote, v posledných mesiacoch som ich kopu predal doslova za babku - niektorè z predaných som ani neprečítal). A keď niekto pýta 12 000 kč za 1 jediný papier lebo Saudek , tak uź hľadám v telefónnom zozname dr. Chocholouška :D
Yogi - u vás v Jeloustounu?
Toto není předmětem diskuze, vyvarujte se prosím podobných nesouvisejících příspěvků :D
Milo_Harwey : no já nevím jak u vás , ale u nás tě s hambáčem z MHDčka vyhodí
George Walker Bush - ahoj, rád bych se tě optal... Jak to máš ty ohledně sběratelství komiksu a knih? A co se týče stavu komiksu - řešíš to? Případně jak? (Myslím poškození, vady, apod.) S tím souvisí to jak si komiksu vážíš? = Vezmeš si komiks do MHD a svými mastnými prsty osahavas stránky knihy a je ti to sumak, zatímco u čtení ukusujes hambáč, z něhož ti na stránky kape majonéza a jsi v pohodě NEBO čteš pouze doma po tom, co si umyjes ruce nebo s rukavicemi, aniž by kdokoliv na tve komiksy mohl sáhnout?
Delphi: u toho tornada jsem koukal ze je nejaky problem s reverse corner cutem, jinak se mi libil. Valk 3 jsem koukal. Kouknu i na tengyun. Diky. Kouknu na ne osobne. To bude nejlepsi.
Hawwwran: menší seznam kostek:
x-man tornado v2
tengyun v2 m
valk 3 m

Jinak, u mě komiksy na dovolenou jedině do letadla, či jiné dopravy. Na pláž zásadně voděodolnou čtečku :D
Máme tu nějaké speedcubery? Potřeboval bych doporučit kostku do 1000kč
Gwb: ja jsem rád že se o své věci stará a pečuje i ně. Až jí někdo něco půjčí, dostane to zpět v původním stavu. U mladší je to horší. Včera jsem chytl do ruky její rubikovku a musel jsem ji jít umýt (kostku). Upatlaná od opalovacího krému, sušenek, fuj.
No kdybys viděl kde já všude četl komiksy tak tě vomejou. Saudkovu Muriel to vydání z devadesátek ve fabrice v montérkách , pak si to přečetl kolega, známý šmudla, a jestli bych mu to neprodal. Já z toho kdovíjak odvázaný nebyl, tak jsem mu to myslím za kilo střelil( beztak to matka donesla z tiskáren tak jakýpak s tím štráchy).
Chceš vědět, co je Creepy? Opravdu?!

Jednou jsem takhle viděl člověka, co si vzal na pláž Incala! Incala. Na pláž. Na čtení! Nevěřil jsem zprvu vlastním očím. A Pozor! Ne jednoho - ale všechny série! A normálně to taky položil na mokrý ručník, na kterém se válely zrníčka písku... to se nedalo vydržet, pochopitelně. Čest mi velela zakročit. A i za cenu osobní oběti jsem k dotyčné osobě přišel a poté, co jsem zjistil, jakým jazykem hovoří, jsem v témž jazyce našel ty nejhorší nadávky a vyjmenoval je od A do Z. A pak jsem také ten jeho tablet, kde to měl všechno, před ním obřadně spálil.

Způsoby, přátelé, ZPŮSOBY!
Jinak vskutku nevím, co by nás pak jako civilizaci oddělovalo od zvířat.
a není to už trochu creepy ?
"položí jen tak na ručník, nebo dokonce do písku"... :))))))

bože, bože, božínku, mě tak baví, jak tu máme takové malé Sheldony v reálu... asi ne tak geniální, ale rozhodně tak roztomile pošahané:)))
Hawwwran : nejsem si jistý, jestli v plastovém krytu byla dcera , nebo knížka.
Jsme teď ve španělsku u moře a dcera si vzala ke čtení knížku, z plastového krytu, po převlečení do suchého, po pečlivém usušení a očištění rukou od písku. Taky se několikrát ošívala když viděla ostatní jak si knihu položí jen tak na ručník, nebo dokonce do písku. Myslím, že té knihy půjčím. Teda bez přebalu, nejsem důvěřivý blázen, žejo...
SSP: Kromě toho chlapíka , co byl v tom domku.
Tak to je/by bylo docela blbé, jestli u knihy v nákladu 334 kusů je buď možnost koupit nějak vadný výtisk, nebo nekupovat vůbec (nechat si vrátit peníze) a žádná třetí možnost, třeba koupit výtisk bez vad (dostat se k němu výměnou) není pro kupujícího dost dobře možná. Jo, sice se rozbalily jen tři kusy a je to moc malý vzorek na to dělat závěry o celém vadném nákladu, ale v tomhle konkrétním případě pro maxe opravdu žádná třetí a ideální možnost není a musí se rozhodovat mezi ponecháním si vadného kousku, nebo vrácením peněz. Když už teda možnost, že by dostal třeba slevu, když si prokazatelně za své peníze odnesl zboží s vadou, která jemu vadí (jinak by to nešel vyměnit), z nějakého důvodu asi není možná.

yogi: Hlavní je, že se nikomu nic nestalo.
Já si dělal legraci , všechny komiksy mám dávno rozbalené.
Jinak ty trable co pořád stíhají Argo je dle mého trest za to , že vydávají Coelha (četl jsem jen Alchymistu.)
Yogi: představil jsem si jak tlaková vlna vybalila pevný incal z folie a udělalo se mi mdlo...
yogi: mrkni do Providence jestli tlaková vlna nevystřelila z bublin zbylý text..
Darker : Vůbec nic, je to bída . Ani okno vybitý. Jen si představ kdyby to tak byl náš barák , ty tisíce komiksů rozmetaných po okolí.
Yogi: A priletelo ti aspoň něco na dům, treba pár cihel na postavení zahradního krbu? Kamaradovy minulý rok při tornadu doletela na zahradu udírna. Sice neměl strechu, ale aspoň něco.
yogi: uz vime jak moc za to muze Argo?
Yogi: netuším o čom píšeš, ale posielam thoughts and prayers.
Dostávám v posledních hodinách spoustu dotazů takže - u nás v tý prdeli hanácké vyletěl do luftu barák přímo v mojí ulici o pár metrů vedle . Žádný komiks nebyl při události poškozený ani folie nebyla žádná rozbalená i Incal v pevné je v pořádku. Místo hlídá policie , takže nemám ani selfíčko, vlastně nemám ani smartphone. Děkuji všem za zájem .
Chápu rozhořčení. Zákazník má právo vyžadovat zcela neporušený kus. V případě vady by měl prodejce být chápavý a nápomocný. Pokud ne a jsou problémy s vrácením peněz, náhradou nebo nějakým odškodněním, pak není o čem se dál bavit.
Snad takových kusů bude co nejméně.
Argo v poslední době zrovna dvakrát nezáří a měli by s tím už něco začít dělat a vyjít zákazníkům maximálně vstříc jinak to bude jenom horší a horší. Navíc v době zdražování by si měli o to víc vážit tich, kdo je stále ochoten dát nemalé peníze stranou.
Ricarderon: čímž je u limitky, která už nejde objednat, trochu zahnán do kouta, protože jde o variantu, na které bude tratný - přijde o to, co chtěl mít.
Tady Max Brod mohl knihu vrátit a dostal by peníze. Jen pro pořádek, aby to tu zaznělo.
Já ze svého hlediska hrotím akorát obálku, tam jsou pro mě vady zásadní, takhle uvnitř bych s tím byl v pohodě, navíc to není extra závratné, ale chápu že na to máme každý jiný názor :)
Tak když se pánovi nechtělo rozbalovat moc drahou knihu, aby našel takovou, kterou může za plnou palbu prodat jako bezchybnou zákazníkovi, tak by mělo být v pořádku, když se nebude chtít zákazníkům za tu drahou knihu s vadou solit prachy.

Tohle je přesně chyba, kterou bych skousnul (a chápal každého, kdo ne), ale ten přístup, kdy zákazník poukáže na vadu a má se pak po okecávání ze strany prodejce cítit jako otravný hmyz, kterému se furt něco nelíbí, mě nehorázně sere. Naštěstí něčemu takovému budu u Arga navždy ušetřen. Dokud to budou lidi kousat a brát tak, že vlastně jinou alternativu nemají, když chtějí ten komiks mít, tak se ale nic nezmění. Takže to začít ve velkém reklamovat nebo rovnou vracet.
Taky si myslím, že to je na reklamaci u tiskárny, ale zjevně to bylo ostatním, co si to koupili jedno, nebo se do toho Argu nechce... každopádně ten komiks je fakt dobrej a měl jsem ho rozečtenej, než jsem došel k prvnímu poškozenému archu :-/
Argo bez problémov predávalo Providence kde vytlačili kapitolu bez textu. U nakladateľstva čo takto s*rie na kvalitu a zäkazníkov by som veľa nečakal.

Inak, ja som kupoval strednú limitku cez Kosmas a ešte som ju nečítal, ale prelistoval som ju a vyzerá bez takejto chyby, asi si schytal blbú várku v tej predajni.
Maxbrod: v Tvojom prípade by som povedal predajcovi, že chcem späť peniaze. A reagoval by som rovnako ako Ty. Kniha za 2500 kč by sa mala ligotať. A hoci je to vina tlačiarne, Argu samotnému na kvalite spracovania nijak extra nezáleží. Vzhľadom na prístup Arga som komiksy, ktoré som od nich mal všetky predal a žiaden ďalší už od nich nekúpim. Nebudem podporovať vydavateľa s takým prístupom aký má Argo. Je to moje rozhodnutie - peniaze dám radšej tomu, kto mi za ne dá cene zodpovedajúci produkt.
Mám dotaz k toleranci/intoleranci na zpracování komiksů - aktuálně mám zakoupeno Argo Alias v limitce (té středně limitní) - vracel jsem původní kus, protože několik vlepených archů (cca 30 listů) mělo z tiskárny u vazby promáčklé a popraskané listy - https://prnt.sc/V5lIQRUHZslI - dostal jsem nový, který měl stejnou vadu a k tomu u vazby některé listy ještě zmáčklé podélně. Vrátil jsem i tento a nechal si rozbalit další kus, který měl stejnou vadu jako původní kousek a k tomu lepidlo nahoře na listech u vazby. Další už mi pán nechtěl dovolit rozbalit, že prý je to moc drahá kniha a že to nejde rozbalovat jen tak. Bohužel jsem se rozčílil (vada charakteru, se kterou asi umřu), protože mi to taky přišlo jako drahá kniha a řekl jsem mu, že by tomu mohlo odpovídat i zpracování. Nakonec jsem odešel s kouskem, který danou vadu má taky, ale v rámci potíží asi v nejmenším rozsahu. Prý jsem jediný, nikdo si na to nestěžoval. A celkově jsem si připadal jako blbec. Vadí nebo nevadí vám takové poškození i komiksu za v bratru 2500? Máte to v daném komiksu taky nebo jsem měl pekelnou smůlu? Díky za reakce.
Taky mě přišel ten mail s tím plastovým nesmyslem, načež jsem jim odepsal kdy plánují pokračovat v odesílání dalších knih a přišlo toto:

Dobrý den,

s politováním Vám musíme oznámit, že vzhledem ke zvýšenému zájmu o tuto kolekci, dochází momentálně ke zpožděné dodávce zásilek.
Pracujeme s mimořádným nasazením na tom, aby se k Vám zásilky dostaly co nejrychleji.

Velmi se Vám omlouváme za nečekané komplikace, prosíme o trpělivost a děkujeme za pochopení.

S pozdravem Tým DeAgostini
SSS: Už jen kvůli tomu krytu to objednej, vše navíc je bonus.. tlusťochu zaplať ;-)
deefha: Tak je otázka, jestli se ty maily a text na webu psaly v době, kdy už se tohle oficálně vědělo.

De Agostini vydávali toho Iron Mana, co měl ještě docela dlouho pokračovat, ne? A spoustu dalších skládaček. To bych se na místě těch, co to kupovali, bál, že mi doma zůstane kupa bordelu, který nebude vůbec k ničemu. :-D

Ten kryt dostanu i jako nový předplatitel, nevíte? Že bych si to ještě rychle předplatil.
V těhle dnech zrovna dělám objednávky a na ty Batmany mělo dojít o víkendu. Tak asi nedojde, nekompletní to nechci, zvlášť když dost věcí už mám v jiné podobě. Škoda ale, Batmana není nikdy dost.

Místo objednání Batmanů půjdu raději naštípat dříví a koupím pár svetrů. Teď v létě je jejich cena nejvýhodnější. Časy jsou zlé, Kamile. ;-)
Deefha - na první pohled jsem myslel, že tahle část textu "Ten kryt na webkameru je takový kousek plastu v ceně asi dvaceti halířů :-D" je ještě od nich :D
deefha: Tak jestli začali rozdávat kryty na webové kamery, tak už na tu paniku pomalu čas je.
Aku maju stranku?
Vyšel v pondělí opravdu 21. díl kompletu, jak se uvádí na jejich Facebooku?
No ak Eaglemoss naozaj bankrotuje, tak to znamena, ze Batman nedovychadza. A u tejto serie ako prvej nebudu sediet obalky lebo nejdu poporade ale na preskacku :-/ Webstranka im uz nefunguje. Ani CZ, odkazuje len na skladacku.
https://bleedingcool.com/collectibles/eaglemoss-hero-collector-reportedly-goes-into-administration/