V kalendáři to nebylo, což bylo důvodem, proč jsem chtěl přihodit cosi do současného chudého fora. Jako kdyby se tu už všechno řeklo... Mimochodem letošní program Světu knihy mi připadá jako zklamání, zvlášť, když hostem veletrhu je Francie.
Milo, oni defacto existujou, ale uz jen prodavaji po ruznych akcich. Jen nic novyho nevydavaji a tusim, ze pomerne nedavno se nekde Ivan Stable vyjadroval, ze to ani nehrozi do budoucna (ale jsem linej to hledat, byl to v nejakym rozhovoru a je mozny, ze si to pamatuju uplne blbe).
Zack - díky
Ostatní - já právě četl, že v roce 08 zas začali, ale komiksy žádný nový, napadlo mě, že se orientují jinde... Dal jsme prostě nezkoumal. :)
Norri: Ano já vím, jenže v té době jsem komiksy ještě ani nečetl. Sice chápu lidi, kterým vadí, když tu vychází něco, co už bylo v kompletech, ale pro nováčky nebo neostřílené sběratele se to velmi hodí.
Mot svým způsobem předběhl trh. Tehdy prostě čeští komiksoví fanoušci na Anderssona, Otta a de Crécyho nebyli vůbec připravení. Ale tuhle scénu svým způsobem otevřeli; některé "jejich" autory pak po letech převzali jiní nakladatelé (Meander, Labyrint, ...). A taky měli většinou strašlivě přepálený náklad.
Je to škoda, trefovali se mi do vkusu jako málokterý jiný dóm.
Fimi: Rozmáchlou sérií myslím cokoliv, co má více než tři díly :-). Prostě dlouhodobé řady. A jo, do Legend chceme určitě nějaké události dát - už na příští rok, tak uvidíme, co to udělá.
Takže jde vidět že i MCU aktuálně nemá takovou sílu aby se ve velkém kupoval Marvel, nějakou zásluhu to asi má ale koukám že nic velkého to není.
Legendy maji výhodu za z 90% jsou to uzavřené a hlavně již u nás vydané a vyprodané věci převážně z kompletů. Schválně vydejte Annihilaci a uvidí se zda to bude lepší než Logan Zrození... Upřímně i mě zajímají více legendy ovšem kdybyste vydávali např celý nový X-Meny od Hickmana, to bych bral hned....nebo kterou rozmachlou sérii máte na mysli?
Pokud bychom mezi superhrdiny započítali i postavy z mangy (třeba z My Hero Academia) tak budou okupovat čelní místa s přehledem ony. Manga mezi současnými teenagery nahradila superhrdinské komiksy. Jinak můžeme mluvit jen za nás (ale předpokládáme, že o Harley je zájem) - na špičce je samozřejmě Deadpool a za ním Batman... možná Avengers by se ještě někam dostali. Větší zájem je o uzavřené příběhy v Legendy Marvel či DC, než o pravidelné série. Což mě trochu mrzí, vždycky jsem si přál vydávat nějakou rozmáchlou sérii, ale co se dá dělat. Povedlo se to alespoň u té mangy.
Michal Opitz:Co se komiksů týče, tak Crwi se Spider-man moc neprodával, Straczynkého run stopnuli a nedovydávali a dlouho Spider-man nevycházel, takže bych ho do topky nedával.
Tipnul bych si, že první je Batman... dlouho nic, pak Deadpool a pak zase dlouho nic a pak až zbytek :) Punisher je asi oblíbený, ale neřekl bych že se prodává dobře...
Máte někdo tušení jak by vypadal žebříček nejprodávanějších superhrdinů v ČR?
Jde mi čistě o prodej, které superhrdinské postavy tu jsou opravdu v kurzu.
Můj odhad je:
Spiderman
Batman
Avangers
Deadpool
Pánové, dvacet stránek fora. Dvě a půl hodiny života, jen proto, abych si připomněla, že se hrálo euro (olympiádu jste překvapivě vynechali) a že Fimi nezná studio Ghibli!!! a líbí se mu aktuálně stejné komiksy jako mě (My favourite thing are monsters je moje topovka, On the sunbeam mám doma atd).
Doplňuje ještě někdo váhy ke komiksům? Pořád čekám až tam někdo přidá i staré Čtyřlístky, sešitového Kapitána Klosse a ABC no a ono pořád nic...:) sběratelé se na to bojí šáhnout nebo jak? Já to mám bohužel buď svázané nebo bez desek, takže tady již nepomůžu.
Argo na svém webu zveřejnilo nové termíny co u nich vyjde - 2.9. Negalyod, 15.9. Severská mytologie od Russle Craiga, 30.9 Knock out. Snad z toho něco dodrží.
disclose: Vypadá to na Scrooge´s Quest z devadesátek. Aneb kašleme na osvědčený kačeří autory, vezmeme televizní seriál a hodíme ho Marvu Wolfmanovi. Pokud mermomocí chtěli vydávat DuckTales, asi vybrali to nejlepší (ne, že by bylo úplně na výběr).
Egmontí úpravy se bojím. Děsí mě už to, že k devadesátkové sérii dávají moderní cover z DuckTales of Boomu (2015).
Pokud nevíte, ve kterém vlákně přesně rozjet novou diskuzi, tak pravděpodobně toto bude to pravé. Také zde končí offtopicy z jiných vláken. Tak trochu odpaďák.