Slevy, výprodeje, bazary

Taky už jsem u enbook.cz nakupoval (Deluxe edice u Wayward) a vše proběhlo v pohodě.
2Hitman3: Já jsem tam nakupoval asi 2-3x a všechno proběhlo v pořádku, ale naposled teda asi někdy loni v březnu. Je dost možné, že mají nějaké komplikace kvůli covidu+brexitu (dost věcí podle mě nemají skladem, ale dodávají je z Anglie).
Máte někdo zkušenosti s Enbook.cz? A když, tak jaké? Před měsícem jsem si u nich koupil komiks, dodání deklarovali v řádu 2 týdnů. Už je dávno po termínu a na dotazy k termínu dodání obchod nereaguje.
Popravde, vyhledavani me nenapadlo u CC pouzit - kdyz je to vse na jedine strance, tak proste Ctrl+F. :) (Netvrdim ze to je skvele, ale vubec mi to pri tom malem poctu knih nevadi.)
Lidičky, já vůbec nevím proč, ale psala jsem o komiksech a ne webech nakladatelství. Ehm.
Eshop Comics Centra podle mě stojí a padá pouze na těch novinkách ... hledat tam nějaké starší tituly, tak nad tím pár chvil strávím :)
E-shop Comics Centra má na prd vyhledávání, to je fakt. Pokud cíleně hledáš jednu konkrétní věc nebo sérii, tak je to ještě v pohodě, ale kdyby člověka zajímalo, co tam mají obecně, že by se v tom virtuálně přehrabal a náhodou na něco narazil, tak to už moc nejde. Chápu, že oni s tím tak nějak počítají, že tam lidi chodí primárně pro novinky, případně rovnou pro něco konkrétního, ale úplně chytrý řešení to není.
Co se týká eshopu Comics Centra, tak ten je pro některé lidi nepřehledný. Moje máti na internetu normálně funguje a nakupuje. Chtěla sama nakoupit taky všechny dárky k vánocům, ke kterým jsem si vybral Sin City. Nebyla ale schopná projít tím jejich objednávacím procesem. Měla tendenci klikat na ty obrázky košíků nahoře a nenapadlo ji sjet až dolů a hledat tam malé tlačítko "Další". Kdybych ji nakonec nedával support po telefonu, tak by nenakoupila.

To že mají všechny komiksy na jedné hromadě (stránce) bez jakéhokoliv třízení, to je podle mě taky dost nešťastné.
Nejakdivne: jo. Na luxoru jsem kupoval ze zoufalstvi a neveril vlastnim ocim. A albatros to samy. Hnus. Ale tak oni zijou v dobe pred 20 lety (coz bylo videt uz pred koronou, natoz s ni).
Comics centrum je technicky zastaralejsi, ale v zasade nicim neurazi - najit co potrebuji, objednat a zaplatit to mi naposledy zabralo 5-10min a o to mi jde.
Jeste bych se primluvil treba za meander.cz, taky v pohode, prehledny, neurazi.

Trosku odbocka, jeste u vydavatelu bych horsi web chapal (i kdyz tim jdou proti sobe), naproti tomu naprosto nepochopitelnou enigmou je pro me prezivani pred-dinosauriho luxor.cz, ktery je stale stejny, neprehledny, nejsilenejsi (velky) eshop co znam. Ani rok 2020 nima nezamaval, ac si stezuji na ztraty. Na muj dotaz jestli se nezamysleli nad zmenou webu odpovedeli po par tydnech stroze, ze nad tim neuvazuji.
Draco nobilis: No popravdě ty stránky bych nejlepším technickým zpracováním nenazýval :D Vždyť je to Joomla a na koleně udělané dá se říct hotové řešení. se všemi neduhy tohoto přístupu. Za mě je na tom teď nejlépe e-shop Crwe.
Nezbi: To už bude otázka vkusu, ne? Technické zpracování tady má nejlepší Comics centrum a u zbytku se jedná čistě jen o vkus konzumenta. To je jak v Cimrmanech, vykřikovat "Kdo je tady nejlepší, kdo je tady nejlepší!"
Maj hrozný stránky, komunikace na FB taky docela vázne ale komiksy vydávají nejlepší to se musí nechat :)
Fry: zadnej nakladatel u nas nema poradny stranky.
BB/art by hlavně potřeboval internetové stránky pro nové desetiletí :) ty jejich aktuální už jsou nějakou dobu za zenitem ...
Zkuste si tu situaci kolem edičáku BBartu a důvodů proč teď nic nevydávají dohledat tady někde ve fóru. Řešilo se to tu nedávno a byly tam zkopírované i jejich oficiální odpovědi na dotazy.
To jo, ale dvojky se asi tisklo víc, té je všude dost...Chápu že za to může koronavejr ale edičak by to uz chtělo no :/
Ta cena je hrozne premrstena. Porovnavam to s tim, ze uz i ten original sezenete levneji mint..
Bohuzel BBart neodhadli u Criminal, ze se bude prodavat dobre az skvele - coz je skoro na kriminal. ;)
Na strankach jim stale sviti "edicni plan 2019," takze tezko rict.
No Criminal 1 se nedávno 2x dražil na aukru a pokaždé šel přes 5000kč.... takže cena asi cajk. :(
Z Červeného kníra som kúpil iba raz, síce bola cena tiež "trošku" vyššia ako bola pri vydaní (1200Kč), ale pri viazanom Carpe Diem som dlho neváhal. Márne však zháňam viazaných Mariňákov..
Lezi mi tu nepouzity v knihovne, tyjo za tu cenu ho snad prodam :-O
toncek33: Bohuzel uz asi jenom z druhe ruky, je to davno vyprodany. Taky ho zatim marne shanim.
Jestli mas moznost cist anglicky, tak sice jednicka (i dvojka) deluxe je taky vyprodana - ale v dubnu 2021 je potvrzeny 2. vydani (jednicky i dvojky). Trojka je bezne dostupna, skvela (mozna nejlepsi) "ctyrka" Cruel Summer (#1, #5-12 z nove serie 2019-2020) je u vydavatele jiz vyprodana, ale zatim "vsude k sehnani."
Paperback verze jsou k dostani uplne bezne.
Komiks je vyprodany, takze uz jen hlidat si aukro, bazos nebo bazar tady :)
Zdravím poradí někdo kde bych koupil toto CRIMINAL - KAŽDÝ JE ZLOČINEC děkuji.
clo bys neplatil ani tak, to je nad určitou sumu, tady hrozí to DPH a pak ten poplatek, že to řízení vezmou za tebe, abys tam nemusel jezdil. u knihy z USA se mi to už stalo. to je pak holt přirážka.
jako ještě se může stát, že to celníci pustí prostě dál, taky už se mi tuším s jednou knihou z USA stalo. ale jestli nás bude víc, komu to přišlo už z bookdepository v pohodě, tak by to mohlo být ok.
Žádné zvýšení cen z bookdepo jsem nezaznamenal. Ceny pro UK vs. Ceny pro CZ se zdají pořád jako dřív. Občas levnější UK, občas CZ.
kárnydž, radek, fimi a spol. díky za info ... chápu to tak, že knihy chodí a clo se neplatí :D
Mně dnes přišla kniha z Book depa. Nic navíc jsem tedy neplatil.
Anton Whatever: Z knih se clo neplatí, platíš "jenom" daň, která je v případě knih 10% z celkové ceny včetně dopravy (v případě bookdepa teda jenom z vlastní ceny), přičemž se platí jen u zásilek nad 22 EUR (od 22 do 150 se platí u všeho jen daň, nad 150 daň i clo, pokud je to v kategorii, za kterou se clo platí, což knihy nejsou). Pak je otázka, jestli to reálně celníci zachytí nebo se na to vykašlou :D Takhle jsem to aspoň měl s balíkem z USA, nevím, jestli Anglie pořád nemá ještě nějaké zvláštní zacházení.
Fry: já objednával cca 20 ledna, zatím žádná zpráva o tom, že bych měl platit clo. Spíš si myslím, že se jen prodloužil ten celkovej administrativní proces a oni sami tam teď tápou a vychytávaj to. Proto to asi trvá delší dobu. Jinak aktuálně se zásilkama z UK zásilky jsou rozdělený na zásilky do 22 EUR, do 150 EUR a nad 150 EUR (cena je při clu hlavním faktorem) Pak záleží co to je za zboží, nicméně knihy by měly být ok a mělo by tam být preferenční zacházení https://www.celnisprava.cz/cz/clo/puvod-zbozi/aktuality/Stranky/2021-Brexit-preferencni-predpisy.aspx
Tzn pokud to neni nějaká přepálená zásilka, clo by tam být nemuselo. Ale záleží jak mají celníci knihy zařazený v jejich sazebníku. Bavil jsem se o tom přímo s člověkem z celní správy, ale i oni v tom zatím mají trochu zmatek.
EDIT: Tím, že je doprava zdarma, počítá se clo jen z hodnoty zboží. Nechal jsem si to spočítat na Harrow County Omnibus 1 podle aktuální ceny: 782,-Kč - clo vychází na 164 Kč v tomhle případě. Na druhou stranu i celníci říkali, že je možný, že to prostě přijde a nic platit nebudu :D Je v tom bordel na všech frontách. Uvidíme.
Mně přišlo normálně X věcí už..
A už někomu něco přišlo? Já musel využít full refung na Hellsinga Deluxe Vol.2, protože mi po víc než měsíci pořád nepřišel :/
Milo_Harwey: teprve se chystám objednávat ale mam pocit že nic se navíc neplatí ale všechno automaticky podražilo tak o 300 kč + - takže už je to asi v ceně.
Už se ví, jak je to se clem u bookdepo?
Tamtez me lakal Tokyo Ghoul box set (42% sleva, tudiz lehce pres 2 tisice) https://www.bookdepository.com/Tokyo-Ghoul-re-Complete-Box-Set-Sui-Ishida/9781974718474
Ale nakonec jsem podlehl Sandman Omnibus vol 3, konecne pod 100 EUR: https://www.bookdepository.com/Sandman-Omnibus-3-Neil-Gaiman/9781401287733
Uvidime co na to celnici.
gmork: Díky, tyhle stránky jsem neznal. Já z polskými eshopy nemám problém, akorát se mi párkrát stalo, že vůbec nedováželi do Čech nebo měli přemrštěnou cenu za dovoz, ale je možný, že se to za posledních pár let zlepšilo.
Z Gildie už mám objednáno :D
Hanussen: Pokud se ti nechce psát do polska, tak je tu eshop polskeknihy.cz, který ti nákup zprostředkuje. Cena se vypočítá z polské ceny x 6,- . Já si u nich objednal Tokyo Ghost, Příběh nevěsty 11, Čarolína nebo omnibus 30 dní dlouhá noc II.

https://www.polskeknihy.cz/fantasy/
nejakdivne: vzhledem k tomu, že ke mně kniha z Book Depository putuje už 14 dní, tak se obávám, že už je někde u výslechu. pomalu už očekávám žádost o výkupný...
Kdo odolaval u knih z Meandru (Visa Transit, Salvatore) kvuli cene, maji tam zrovna akci. Do zitra (!)

https://www.meander.cz/autor-mesice--nicolas-de-crecy/
Ed Brubaker Cruel Summer HC (9781534316430) na bookdepository za 23.37 EUR; objednano.
Na strance tvrdi, ze nepodlehaji clu - no, uvidime, jestli o tom mistni banditi vi..
Hanussen: To se liší podle ceny objednávky, já objednávám jednou za půl roku v ceně kolem 1000,- zlotých, tam je zásilka ekonomická 74,- zl., nebo GLS kurýr 38,- zl. Já si volím tu zásilku. Ono se ti to vygeneruje v košíku, když zadáš Czechy. Já si vždy počkám na podobný výprodej, jsou tam tak 4-5 do roka. Nějak takhle vypadá jedna moje objednávka.:)

https://imgup.cz/images/2020/03/02/komiksy01.jpg

https://imgup.cz/images/2020/03/02/komiksy02.jpg

https://imgup.cz/images/2020/03/02/komiksy03.jpg

https://imgup.cz/images/2020/03/02/komiksy04.jpg
gmork: A jak to tam vypadá s dopravou? (cena, dopravce) Párkrát jsem z Polska něco objednával a občas to vyjde na relativně dost peněz.
Na polské gildě je momentálně povánoční výprodej, sleva u některých titulů až 40%. Kdo se nebojí polštiny a tuší, že některé tituly tady nejspíš nikdy nevyjdou, třeba Sandman Universe 2018, Cestující s větrem, Chew, DMZ, Am. upír apod., ať zkusí. Na gildě nakupuji už léta a je to jeden z nejlepších eshopů. Akce trvá do 9 února.

https://www.gildia.pl/promocje/260