Zdravím. V rámci našeho YT kanálu JOUOB (který je primárně určen deskovkám) jsme se začali věnovat i komiksu. První takový ucelený pokus byla Hilda: Youtube JOUOB
V plánu už jsou ale další věci a videa buď samostatná nebo v rámci pátečního vysílání se dají dohledat třeba přes naše stránky v záložce Komiks. https://jouob.cz/komiks/
Chápu, že pro experty vašeho ražení to asi nebude vždy dostatečně hluboké, ale naší snahou je přilákat ke komiksům i třeba deskovkáře, kteří stejně jako mi k hravým a pěkným věcem inklinují.
Pro někoho, kdo JOUOB.cast nezná to možná bude na první dobrou trochu nezvyklý formát, ale třeba to někoho zaujme.
Mlsoun by měl vyjít ve třech knihách a v pevné, jestli si dobře pamatuju video nebo komentář, ve kterém se to říkalo / psalo. Snad se to netýkalo úplně jiného komiksu.
Jako když Marek Wollner potká Matěje Smlsala a reportáž jim sestříhá Wooův dvorní střihač David Wu.
V tom videu chybí zmínka o výhodné ceně komiksu po přepočtu na stránku a motto Komiksy v příběhu, příběhy v komiksu. Obojí by vzalo hejtrům vítr z plachet.
Ultimátní hipsteriáda, která měla komiks akorát v názvu - opuštěná hala oblepená komiksovými stránkami (vernisáž! komiks je umění, voe!) a program složený z DJs, malování, storytellingu, divadla... Výjimečně se objevil autor a uvedl svou vernisáž. Navíc z principu nemám rád dotovaný festivaly - když jsem byl na prvním ročníku, bylo tam se mnou dalších asi 20 lidí, ale hlavně že se vysmátej org chlubil kamarádům, že další ročník určitě bude, protože už mají schválený dotace. Na druhej ročník jsem si akorát došel podepsat Áčko od Čecha, na další už jsem nesebral odvahu.
Následující týdny budou ve znamení komiksů a jejich tvůrců a čtenářů. Štěpánka Jislová přibližuje tři hlavní komiksové akce, které se orientují nejen na zaryté fanoušky, ale i na běžné čtenáře.
Norri: Ja viem, že CC vydáva Conana od Dark Horse (ten sa mi vôbec nepáči), preto som napísal na upresnenie, že (sfušovaný) Conan od Semic-Slovart patril Marvel Comics.
Občas narazíme na zajímavé články či videa s comicsovou tématikou, tak se o ně podělme s ostatními. Z domova i ze světa.
* Bez paywallu, předplatných atd.
* Bulvar sem nepatří.
* Filmové novinky sem nepatří.