Pindárna Obecný pokec o čemkoliv.

seneke: Já to samozřejmě vím, ale tak to neznamená, že někteří autoři své mangy ukončili daleko dříve, nehledě na redakci :)
Hawwwran: Tak to musí tvoje domácí zvířata (pokud teda nějaký máš) radost, když po baráku drandíš s autíčkem. Prý mají slabou baterii, ale vzhledem k tomu, co to všecko umí.
Hele, Fryi. Naštuduj si sakra něco o komiksovém průmyslu v Japonsku. Ono je to častěji vina redakce a ne autora.
Fimi: Spíše stejné jako 100+1 díl každé druhé mangy :) Kentaro Miura zkrátka nevěděl, kdy má skončit ... každopádně uznávám, že tím trpí vícero sérií
Já si komiksy taky naděluji celý rok, takže k vánocům dostanu pár ks z poslední objednávky co před vánocema přijde :-) už jsem vysvětlil že stejně nemají šanci vybrat komiks který bych chtěl, ale nemám. Takže u mne to bylo Nintendo Switch s Super Mario Homecircuit a velkým překvapením bylo Nintendo Game & Watch a sada na vaření sous vide.
jak bych mohl zapomenout, ještě se stěhujeme s rodinou, tak jsme si k vánocům se ženou nadělili pozemek
Fry: jako že je to horší než 100+1 dílů každé druhé mangy? no uvidím. Když už tak to chci mít komplet. Do šesté deluxky jsem ještě nedošel
Batman: Bily rytir, Harleen, Lucifer 11, Myty 2, Temna vez : Sestricky z Elurie a Bitva v Tullu, Bazinac 1, 3x dvojkniha z Preachettovi zemeplochy a vzhledem k tomu ze mam narozky tesne pred Vanoci tak i Krasna temnota a Zatmivacka. Letosni svatky lesy u darku pro mne zaplakaly ale ja mam radost jak svina a wishlist byl splnen na 100%
Gmork: tak to já spíše koukám po streamovacích službách ... například 'Aerovod' mohu s klidem doporučit
Fimi: protože co se mangy týče sleduji jednoho zahraničního manga haul youtubera / recenzenta a věřím tomu že po vol. 16 je to už jen nastavovaná vata ... údajně #16 perfektně zakončuje příběh a není třeba v sérii pokračovat ... pokud si tedy nechceš zkazit chuť a přehodnotit na celou mangu názor :)
Fry: Já si teď DVDčky a Blu-ray disky vynahrazuji lístky do kina, jinak si filmy už nekupuji. Tak snad se kina v dohledné době zase otevřou. Z dárků jsem jako první začal číst toho Joe Hilla a některé povídky jsou opravdu zdařilé, třeba Pozdní návraty.
Proč do Volume 16?

Myslim že na http://www.booksetc.co.uk/books/search?q=Berserk+Deluxe vychází ty deluxky levněji, mrkni
Gmork: Pěkné, myslím že co se počtu dárků týče, tak zatím vedeš :) cením Psí ostrov na DVD, já se něch už nějakou dobu chystám, ale času je málo ...

seneke: Crying Freeman je srdcovka, hlavně kniha 2 finále Togoku Óšu je guilty pleasure. Berserka #03 dneska začnu číst v rámci té mojí první Deluxky

Fimi: Jojo, bude toho docela dost, postupně budu doplňovat, ale počkám si, až se to trochu zase slevní, za některé knihy Berserka jsou docela velké pálky ... nicméně jsem zatím přesvědčen, že ho budu sbírat jenom do volume #16, což je tuším v šesté deluxce :)
Tak hlavně manga: poslední čtyři díly Crying Freemana, 12. Čarodějova nevěsta, 3. Berserk, kompletní Elegie pro ovečku. Pak ještě nová sluchátka s mikrofonem a kniha Moc přítomného okamžiku od Eckharta Tolleho (v poslední době se utápím v přemýšlení o budoucnosti, takže se to hodí). Jo a taky nějaký oblečení.
Fry no tak to je super, tak to řádně kompletuj ať to máš komplet. Máš alespoň co číst parádního.

Já dostal expandery na cvičení, nějaké věci na ošetřování fousu, rum Legendario.
Taky vám přeji krásné Vánoce, tak šup, pochlubte se, co jste si nadělili ... já už si komiksy moc nenaděluji, protože si je dávám celý rok, ale tak alespoň ten Hellsing Deluxe Vol. 1 na mě pod stromkem čekal.

Fimi: Jinak Hellsing Deluxe Vol. 2 už je na cestě a první deluxku Berserka už mám rozečtenou a jsem spokojen
Karl pod stromečkem nic, ale mám objednaný Vinland Saga HC 8-11, Chainsawman 2, Girl from Other side 3 a 8, Dorohedoro 6, Made in Abyss 3, Green blood 3, ale to už přišlo... Tak snad se to počítá
Fimi: Též přeji. Co sis letos nadělil za čtení pod stromeček? :)
Preju vám všem krásný Vánoce
Darker: Myslím že v tomto můžu odpovědět za Zacka, nová verze bude pro všechny od 1.1.2021 :)
Zacku, když už teda ta poslední verze stránek funguje, kdy to spustíš pro ostatní? Jsem strašně zvědavý na jejich reakce :)
Jo a všem všechno nejlepší pod stromeček ;) Hlavně nebuďte moc pozitivní, ne vždy je dobré být pozitivní :)
Puvodne měl byt Black Label (myslím) projekt pro tituly typu Batman Damned, Harleen, White Knight atd...(proste takove ty jednohubky mimo kontinuitu, netusim jestli to melo spadat pod Elseworlds) o to Vertigo se to rozrostlo a proměnilo až později.
Ivan Kucera: Black Label se imho snazi konsolidovat tyhle alternativni labely, kam patri urcite i Elseworlds. Obecne se Black Label povazuje spis za novy Vertigo. Ale uvidime, co bude dal, letosek byl kruty a nevyhnul se ani personalnimu obsazeni Black Labelu, cely DC ma novy management a nepochybne i novy noticky od Warneru potazmo AT&T.
Ahojte, nejak sa mi moja otázka nehodí do žiadneho fóra, tak ju dám sem, tak sa vopred ospravedlňujem, ak tým niekoho naštvem. Ako vnímate Black Label? Je to vlastne Elseworlds (napr. Zkáza, jež postihla Gotham), len sa to inak volá alebo je to niečo iné? Mne z toho vychádza, že je to vlastne to isté - ako v Elseworlds, tak v Black Label vychádzajú DC komiksy, ktoré si môžu robiť svojím spôsobom čo chcú a nemusia brať na zreteľ kánon.
Seneke člověče strašně rád bych napsal nějaký komentář, ale já si letos koupil asi jen pět věcí v češtině.
Tak když se půlka "obvyklých podezřelých" věnuje vydávání komiksů místo psaní komentářů, tak je to pak složitý.
Přihlásil jsem se do komiksové databáze a oni tam lidi píší komentáře ke komiksům. No hrůza.
Milo mi povídej...
V komentářích už je jen Kučera , začíná to být otravné...
Fry začal jsem číst Hellsing, člověče, je to mazec... Fakt pěkné
děkuji, no budu o tom uvažovat.
Fimi: jedina manga co ctu. Jo v postavach je problem. Spousta si jich je dost podobnych (asi dano i cernobilim vydanim) a obcas mi prislo, ze se tam vyskytli z niceho nic. Co se vyvolje tyce. Samozrejme by se dalo rict, ze tam je zame me je to jen zdani. Vzdy, kdyz ti prijde, ze se pribeh vydal bokem, tak se na konci te odbocky dozvis dalsi dilek skladacky pribehu a nakopne te to dal. Za me momentalne v ceskem vydani je zrejme veskere tajemno odhaleno a schyluje se k necemu opravdu velkemu. Ony tomu asi nasvedcuji i informace o tom, ze to bude v Japonsku koncit.
Já se hlavně ztrácel v postavách, vypadají skoro stejně všechny, takže se těžko rozeznavaji..
Fimi: Shodou okolností jsem zrovna dneska četl Vol.1 ... no a jako nevm, asi to nebude úplně špatný, ale kdo ví, kresba mě moc nebere a zápletka je docela bizár teda
Většinou u mang to mám tak že zkusím první dva tři díly a pokud se mi to nelíbí, končím viz FMA, Titani, Gantz ale pak jsou třeba mangy co mě nezajímají od začátku, MHA, Čarodějova nevěsta ale na titany slyším názory že se líbí i nemangistum
Gantz je úplně jiná kategorie. Titáni jsou ze začátku takové šolíchání, pak to ale začne zapadat do sebe. A ne, stránkový text do povinné četby psát nebudu. Mám předtermíny.

Hlavně nechápu, že chceš sérii koupit, když tě začátek nebavil.
Ahoj, mám dotaz pro mangisty, četl jsem prvních pár dílů Attack on titans a moc mě to nebavilo, ale teď mám možnost mít ty Colossal Edition za pěknou cenu (960 stran v jedné knize), čtu na to celkem chválu ale to na kdejakou volovinu. objektivně byste to hodnotili spíš kladně? Nebo je to vata, střídava kvalita? Je to třeba lepší než Gantz, FMA nebo MHA?
Ne, pokud si vzpomínám, nebylo. Od Corbena jsme ale pár kratších povídek vydali. Je v Batman v černé a bílé a byl v Crwi na druhou 14 (Gangland: Úsměv zabijáka), 16 (Kyklop!) a 28 (Královská koruna). A samozřejmě, Hellblazer: Těžké časy.
Ďakujem, podľa všetkého to naozaj bol Mutant World (http://stuartngbooks.com/mutant-world-and-son-of-mutant-world.html). Viem, že v češtine (dvojnásobne v slovenčine) to nevyšlo, ale nevyšlo to aspoň vo forme nejakej kratšej "ukážky" svojho času v Crew?
Základní otázka: Byli tam lidi nahatí? Pokud všichni, byl to Den. Pokud skoro všichni, bylo to Mutant World,
Pokud to nebyl DEN, tak to mohlo být něco z Mutant world, což byla taky jeho série a co vím, tak poláci z toho nějakou ukázku vydali. Dena vydali taky.
Hm, to nie. Marí sa mi, že to bolo dosť realistické a drsné a možno aj čierno-biele, ale tým už si nie som istý, predsa len to bola cca polovica 90. rokov.
Ahojte, mohli by sme charakteristiku tohto fóra obrátiť naopak? Teda že vy mne pomôžete uhádnuť postavu? Ako malému mi rodičia netuším kde kúpili komiks, podľa všetkého poľský (ale možno americký, len vydaný v Poľsku, fakt neviem) a vystupoval v ňom "mutant", svalnatý a plešatý, ale inak vyzeral (aspoň čo si pamätám) ako normálny človek. Veľa si z toho už nepamätám, ale viem, že tam bola myslím nejaká nočná scéna zo stodoly, v ktorej spal alebo ukrýval a napadla ho nejaká skupina, vyzeralo to na poriadnu nakladačku. Teoreticky sa mi to hodí na niečo od Richarda Corbena. Mohlo (ale nemuselo) sa jednať o postapokalyptickú budúcnosť. Hovorí vám to niečo?
Ano proto říkám že snad jen Argo
Fimi: To by mi nevadilo, když může Argo vydat od Moora Providence, proč by nemohlo vydat Prometheu. Spíš je důležitější, aby se toho ujal schopný překladatel, Promethea není zrovna nejednoduší záležitost.
Gmork není to zásadní komiks co ovlivnil milióny autorů, ale nikdo ti neřekne které, neni to DC a Marvel, není to Shonen manga, není to ,, blbost ale vydáme", není to srdeční věc nakladatelů, není to styl Vybírala... člověče, mně nejvíce vyplývá že to může vydat Argo
Pěkný žebříček, víceméně se s ním dá souhlasit, co se týče mně, chybí ti tam Načmáranec a Rabínův kocour. Zatmívačka je taky můj nejlepší komiks roku 2020 vydaný v Čechách. Globálně je to Promethea od polského Egmontu, ta nekompromisně převálcovala veškerou světovou konkurenci. Nedokážu pochopit, proč tu tenhle komiks ještě nikdo nevydal.