Draco: Proto kupuju jen když už hromádka na stolíku u postele se začíná snižovat na minimum. Sice nemám koupené všechno, co bych chtěl, ale zase je to i finančně lepší, že utrácím, jen kolik stíhám přečíst.
no jsem na to zvědavej, ale moc tomu nedávám, zrovna HN se mi moc nelíbil, respektive líbil ale ne tolik jako jiné....já doporučuji od Warrena Ellise Global Frequency
Fry: Nehaň sběratele-rodiče, i takovej invape má děti... Moje srdce sběratele mi dovoluje koupit si cokoliv, po čem zatouží. Dvakrát nebo třikrát, když se mi líbí limitka.
sleepless: Nene, Harley v New52 je pouze brož a limitka 52 ks, jinak bych ji měl ve vazbě jako ostatně všechny ostatní série :)
A tak právě zvažuji jestli v ní nepokračovat jen v broži. I když zase když je možnost té limitky ... ach ach, už mi z toho trochu hrabe :/
Fry: Také jsem si s tou myšlenkou pohrával, kupovat vazbu a Luxor edici, ale jsem vlastně nakonec rád, že nebudou vycházet limitky. Přestože by to nakonec vyšlo vlastně dohromady cenově stejně jako ty 52kové limitky, chrlí se toho teď ven tolik, že to prostě už můj rozpočet neutáhne.
Jinak Harley v rámci 52 je v broži, vazbě i limitovaná, tak nějak nechápu, jak to myslíš?
A btw ... otázka na sběratele - Má smysl kupovat vázanou Harley, když ta padesátdvojková je pouze brož? Má peněženka bude tento rok asi hodně plakat :(
Už jsem z toho Znovuzrození úplně nesvůj :/ Jako sběratel mám tendenci mít doma jak vázanou, tak i tu black edici ... no uvidíme, asi se spokojím jen s tou vázanou
Pokud by chtěl někdo, aby mu nový Batman ladil barevně v knihovně s předchozími, tak utíkejte do Luxoru, mají exkluzivní černou variantu (a další Rebirth série budou mít taky).
andre: viděl bych to kolem 12k. Ale máš opravdu že se to hodně mění. Jelikož by ale Comics centrum v budoucnu chtělo vydat i Conana 2, bude to jen růst. Samotného by mě zajímala cena první Pekelné knižnice :)
Doppelganger: Vůbec by mi nevadilo, kdyby pokračovali. Už jsem si tak nějak zvykl na tu nízko nastavenou laťku... :D I když je pravda, že Vicarem se uzavře těch slibovaných 5 dílů Zlaté klasiky (byť Life and Times jako plánovaný 5. díl nakonec vyšel mimo edici) a víc toho Egmont nesliboval.
andre: No dovolím si tvrdit, že za lidovou cenu se to sehnat nepodaří. Takže bych spíš zkusil nějakého toho spekulanta ukecat na alespoň trochu normální cifru - kdyby se dostal na dvojnásobek původní, byl by to malý zázrak, jinak si myslím, že pod 8000.- to asi nepůjde, když jsem viděl ty nabídky za 10, 12, 15 tisíc... Jojo, je to holt dobrý kšeft, tyhle kolosální knihy...
Norri: No spíš narazil na "podnikatele" co maj inzeráty pověšený několik let a nic neprodaj. - na ebay je (pochopitelně na jiné komiksové zboží) těchto inzerátů plno, ale člověk tomu nesmí podlehnout a do 2-3 měsíců se něco za jak říkáš "tržní cenu" objeví. - Mě zajímá cena za kterou se to opravdu pohybuje.
Má tady někdo představu co je smysluplná cena za kterou se dá pořídit "Kolosální Conan"? Kamarád to u mě zahlédl a chtěl by ji, ale zatím narazil na nesmysly.
Tak já taky nemusím před nikým obhajovat kolik utrácím, protože to nikde jinde než tady neventiluju. Ale jak to mám obhájit sama před sebou? Je to podivná láska k hromadění věcí a to navíc věcí ve výborném stavu...
Já si čtu docela dost starých komiksů (v pkěru k novým věcem třeba na 2-3 nové si přečtu 1 starý) a kupuju si jen to, u čeho vím/tuším, že mi to stojí za vícero přečtení.
Co se hromadění knih týče, beletrii kupuju obvykle z druhé ruky v antikvariátu a co vím že nebudu číst znovu, pouštím do oběhu na knižním bazaru v Oku, peněz mi líto není. Odbornou literaturu uměleckou i vědeckou kupuji pouze tu, kterou vlastnit a znovu číst chci. Veřejnou knihovnu nepoužívám, protože nejsem schopná plnit jejich časové limity.
Koci: Ne všechno nové zůstane, něco je pokus omyl a jde pryč, jak už jsem psal, takže ti ty počty selhávají. A před sebou si nic obhajovat nemusím, pokud mám peníze navíc, tak kupuju, když nemám, tak jen slintám u monitoru, co si koupím, až na to budu mět :D
Jinak chápu, že to jde do extrému, ale strategie na 5 nových jeden starý, když z těch 5 nových se stane 5 starých na které musíš načíst 25 nových aby ses k nim mohl vrátit :D Dál už ani nechci počítat :D
Koci: Pokud vím, že se ke knize už nechci vrátit a někdy si ji přečíst podruhé, tak je prodám. Mám udělané pravidlo, že vždycky po 5ti nových komiksech si musím přečíst jeden starý. Občas zjistím, že se mi za tu dobu změnil vkus natolik, že občas prodám i tyhle starší věci. Každopádně, já to obhajovat před nikým nemusím, výhoda svobody :)
Koci: Pokud jsi sběratel, tak ano :) Jako taky si občas říkám, jestli nemá smysl prodat půlku toho co mám doma, ale tak nějak se mi vlastně ani nechce :)