Srazy, cony, festivaly Upozorňování a oznamování akcí.

Lenny: Vinnetou vysel letos, jak pise Velkej sef, UKK neni serie ale edice samostatnych knih. Nebo snad na sebe navazuji? To jsem vyhodil schvalne.

rooty: diky, to je chybka, pridano
V sérii roku taky chybí Zero
A ještě reklamace - v sérii roku není UKK
Lenny: V tiráži píšou "Vydalo v Praze roku 2014 blablabla".

Ale byl jsem jí na křtu a Toy_Box tvrdila, že je vytisklý už se nepamatuju přesně jak dlouho, ale určitě to nebylo víc jak dva týdny. A to byl konec ledna. Takže podle mě 2015 a v tiráži to bude jenom kvůli tomu, že byly dokončovací práce o něco dřív.

Celkově v tom má takhle ten Labyrint trochu guláš, protože právě ve Vinnetouovi má mezi vydanými komiksy Ruda a buď jsem hledač neschopný, nebo opravdu vyšel až o nějakou tu dobu později.
Technická - jak je to s "Moje kniha Vinnetou"? Na Komiksáriu válcuje žebříčky nej. komiks 2014, tady je evidována jako 2015.
Odnominováná. To zní jako by na comics db byli někde miny.
Předžvýkané přehledy comicsů, autorů a nově sérií jsou připraveny pro první – nominační – kolo ceny Fabala Rasa pro rok 2014. Čas na výběr svých horkých kandidátů máte do konce dubna. Pro všeobecné nepochopení byla zrušena kategorie Publikace a zavedli jsme nově Sérii, abyste mohli krom jednotlivých comicsů ocenit i různé Naruty. Uvidíme, jak se to ujme. Tak vzhůru do toho: http://www.comicsdb.cz/fabularasa.php
jaj, to už tak brzo další kolo? Politiku řeším pouze tu, v hodpodě je zákaz;) Taxnad dorazím, i když jsem Y-čkem zatím nepolíben.
Doufám, že Kapis pověsí politiku na hřebík a opět dorazí... na čepu je tentokrát mimo jiné dvanáctistupňový medový ležák ;)
Pravidelný slez ostravských čtenářů obrázkových knížek. Pokud se vám teď vybavila Honzíkova cesta nebo Děti z Bullerbynu, jste tady špatně a nebo moc brzo. Říkají-li vám však něco jména Azzarello, Ellis, Gaiman, Kirkman, Moore, Aaron, Ennis, Mignola, Lemire, Millar či Vaughan, jste na správné adrese (a pokud ne, tak to určitě napravíme). Debaty nad autory a jejich díly, rozbory, grafy, světelné tužky a "povinná" četba. Přijďte mezi nás, nekoušeme. A když už, tak jenom trošku ;)

Téma #2: Brian K. Vaughan & Pia Guerra - Y: Poslední z mužů
Povídání o oceňované postapokalyptické sérii... zkuste načíst první knihu a komu to sedne, může klidně pokračovat. Spoilerů se bát nemusíte, rozebírat budem pouze úvodní svazek. Možná :)

Kdy?
pátek 27. března 2015 / 18:00

Kde?
Minikino kavárna

Link na FB event: http://www.facebook.com/events/1581622618745201/

Ale kdeže, kdyby tu MdS ještě chodil, tak potvrdí, že to je nevinná legrace;) Tímto i vše nejlepší k svátku;)
Snad ste se nepohádali chlapci.
Jo, bylo to bezva... a za měsíc si to zopakujem ;)
Mimochodem, takhle to dopadlo, když se Kapis na vteřinu zmocnil Facebooku: http://www.imghosting.cz/images/51V_st_i_ek.png :D
no tuš fajné to včera bylo, myslím ale že až začnu střízlivět, tak fajně nebude;)
Upozorňuji na vernisáž výstavy tisků obrazů Petra Kopla v Bruselu. Takže kartáček na zuby, řízky a jedem.

První a doufejme, že časem pravidelný slez ostravských čtenářů obrázkových knížek. Pokud se vám teď vybavila Honzíkova cesta nebo Děti z Bullerbynu, jste tady špatně a nebo moc brzo. Říkají-li vám však něco jména Azzarello, Ellis, Gaiman, Kirkman, Moore, Aaron, Ennis, Mignola, Lemire, Millar či Vaughan, jste na správné adrese (a pokud ne, tak to určitě napravíme). Debaty nad autory a jejich díly, rozbory, grafy, světelné tužky a "povinná" četba. Přijďte mezi nás, nekoušeme. A když už, tak jenom trošku ;)

Téma #1: Oťukávačka aneb kdo je kdo (+ vaše topka nejoblíbenějších komiksů)

Kdy?
čtvrtek 26. února 2015 / 17:00

Kde?
Minikino Ostrava

Link na FB event: http://www.facebook.com/events/364531450396434/

Radši i sem pro ty, co nečtou nic než forum :)

Comics Jam 2014 | 10:56 19.11.2014 | Zack
Pokud jste to ještě nepostřehli na FB nebo zapomněli nebo máte jinou výmluvu, tak připomínám, že tento víkend (v sobotu i v neděli) budou dveře Malostranského Ateliéru otevřeny všem lidem i nelidem s kladným vztahem ke comicsům. Je k tomu veřejná událost na FB, tak více detailů tam. Stavte se.
http://www.facebook.com/events/579484278851950/
Kapis: Nepochybně mám, vzhledem k mé roztržitosti na mě s Kalužem máte příliš podobná jména.
MB: nemáš to všechno trochu poplantané?
Kaluž: Ale no tak, přece nebudeme mluvit sprostě, tak si to abst**** nech, co když tady chodí i děti.
MB: však to je abstinentní sraz ty Krakonoši
Kaluž: Vždyť tam nemají žádné pivo. Možná toho Krakonoše, to jsem ještě nepil.

Zdravíčko chuligánky a chuligáni,

už je to zase nějaký ten pátek, co jsme se se slezli posledně a proto vás srdečně zvu na další z řady pravidelně nepravidelných srazů fanoušků obrázkových knížek. Nezapomeňte na distingované vychování, oblečte se slušně (kravata a spodní prádlo nejsou podmínkou) a když dorazíte v cosplayi, tak si z vás srandu dělat nebudem. Fakt ne.

Sejdeme se opět v centru Ostravy U Peciválů (dobrá kuchyně, dobré pivíčko, dobrá obsluha... zkrátka ráj na Zemi).

19. září 2014 od 19:00

Odkaz na FB: http://www.facebook.com/events/674812085940839/?ref_dashboard_filter=upcoming
Tak to vzdycky fungovalo. Nemusis udilet vsechny body, nemusis hlasovat ve vsech kategorii. I z tech celkovych vysledku je videt, ze v kazde kategorii hlasoval jiny pocet lidi.
Zacku bylo by možné u Fabuly udělat možnost vynechat políčko v hlasování?
andre: Ad publikace. Kazdy si to vyklada po svem. Borgia ani v pevne vazbe opravdu neni zadna unikatni publikace a Sherlock je uplne mimo. Kazdy rocnik to proste vice ci mene presne kopiruje Comics roku.
Ad zahranicni kresliri/scenaristi - tak snad ty ceny nedelame proto, ze by s tim nekdo v CR mel neco spolecnyho, ale jako oceneni urcite kvality. Maj z toho radost hlavne vydavatele, dost bych se divil, kdyby se to nekdo z tech zahranicnich autoru vubec dovedel (a zajimalo by ho to), ale proste to rika, co ma vetsina na CDB rada.

Nicmene obecne s tebou souhlasim, jeste to nemam domysleny, takze sem to v tom oficialnim komunike nezminoval, tak krom serie bych chtel zkusit pridat cenu pro grafiky/sazece/redaktory/tiskare, to co mela zastitovat ta publikace, protoze mam pocit, ze se jejich prace dost opomiji. Ale jako se vsim, neni na to spech, tak si to chci nechat trochu ulezet.
Zack: a to mi přijde zrovna "publikace roku" mnohem smysluplnější než "zahraniční kreslíř, scénarista". Přecijenom s kreslířem či scénáristou nemá v ČR nikdo nic společného, ale nevysrat se na kvalitu a spíš se pokoušet to celé posouvat trošku dál by mělo být i v našem zájmu.

Jako že se do top 3 dostal Sherlock, je trošku nepochopitelné, ale s 1 a 2 souhlasim. Teda alespoň dle mého chápání "publikace roku". Chápu to tak, že to nejdůležitější není nutně scénáč, kresba, ale hodnotí se, že měl vydavatel koule do toho "takhle" jít, nebo do toho vůbec jít, či že je ta kniha prostě krásná, vyjímečná.
to xflori01: rozhodl jsem se podpořit Zacka a bourat pravidla. Obrat "podle akademiků" jsem nepoužil proto, že by to tvrdili nějací týpci z Ústavu pro ČJ, ale protože jsem želva inža:o)
invape: Kde ses díval?! :D Vždyť, když si hodíš scénárista x scenárista, tak ti vyhodí, že správně je scenárista.
ZAck, Kaluž: Podle akademiků to má správně Zack a tím kryptorevolucionářem je Kaluž. SCENÁRISTA je špatně.
Divocina je cesky comics. Jeji autor ale neni cesky autor. Vy si s ocima delejte, co chcete, ale v kategoriich je to spravne a menit to nebudu :) Je scénář, tak je to scénárista a odmítám se podrobit tlaku dogmatickych akademiku. Dej tomu par let a bude to v pravidlech. Hus taky neodvolal!
Co takhle zařadit autora Divočiny, Mikuláše Podprockého, do výběru mezi české scenáristy/kreslíře? Když už je ten jeho komiks zařazen do kategorie "Český comics roku 2013"... takovému Moorovi s Capullem může tenhle debutant jen těžko konkurovat, tak zkusme přivřít oko :)

A ještě hnidopišská poznámečka (nemůžu jinak, trhá mi to bulvy) - v nominačním formuláři máte gramatickou chybku, slovo scénárista v českém jazyce neexistuje, správně je scenárista. Tak. To je všechno, děkuji za pozornost. A hlasujte, holoto!
Už dva roky řikám "příští rok". Tak mi to připomeňte nějak zkraje roku 2015 a můžeme zkusit rozšířit kategorie, když bude víc lidí pro.
Ahoj, pokud jde o kategorie, docela mi chybí Nejlepší série.
Jsem slepej nebo v zahraniční kresbě nejde hlasovat pro Marka Buckinghama?
Včerejší ostravský komikssléz dobrý! Bylo nás sice málo, ale byla sranda;) komiks ultrazz krom Kamila mají velký černý puntík!
Od 2. do 21. března bude ve Slaném (galerie V troubě) výstava komiksového autora Tomáše Zděnovce.
Zájemci si mohou koupit jeho komiksové pohlednice v infocentru u Velvarské brány.

http://tzcomics.sweb.cz/
Vydavatelství RandO (www.randocomics.com) vás zve do Chotěboře! http://www.festivalfantazie.cz/

V sobotu 6.7. v debatě o psaní a kreslení komiksu vystoupí Michael A. Stackpole (spisovatel a scánárista: autor více než 45 románů ve Star Wars sérii, DragonCrown War; pro Dark Horse Comics dělal X-Wing sérii a Mara Jade mini-sérii, psanou s Timothy Zahnem) a Marco Turini (italský komiksový výtvarník v současnosti spolupracující s vydavatelstvím Top Cow a DC... a s českým vydavatelstvím RandO :)
Kapis, Zack: :D :D Vtip by byl, kdyby se to fakt chytlo! :D
Tricko s napisem "LITOS" budou hit, mozna jich rovnou udelej 200.
Fryi, Fryi, a to mě někteří přesvědčovali, že už ses vzpamatoval.....
Takže: Crwecon byl podle mě opět náramně povedený. Myslím, že možná zatím nejlepší od roku 2011 (můj názor), přednášky byly nabité, nakoupeno mám a zbyl čas i na pokec u stolu. Jen mě mrzí, že ještě nemám všechny fotky se mnou. :( Takže Andre - doufám, že pošleš! :D. Jinak - mám něco málo natočeno, takže možná brzy hodím i link na Youtube! Byl to skvělý rok - a příští rok musí být trička! :D (PS: Udělal bych více variant po 100 kusech - 100 kusů triček s logem Crweconu s Pavlovským, Litošem atd. + někteří komiksoví nadšenci a ultrazz!! :D :D - takže např. Fry?? :D :D :D)

Už se těším na další ročník - Fry

MindReader: pro mě má digi komiks jen informační hodnotu - a to je pro mě prostě málo :) já si na to chci šmátnout, přičichnout, po dočtení založit do knihovny a pak na to celý ty roky čučet a jednou si to třeba přečíst znova :)
Digi čtu jen ty komiksy, které "musím" = které u nás nevyšly a nevyjdou.
Walome: Stažený comicsy jsou VONO :D V poslední době nečtu comicsy na ničem jiným, než na iPadu (musí ale mít Retina display) a nemůžu si to vynachválit. Papírový comicsy už skoro ani kupovat nebudu, jen pár výjimek, takže mi iPad ušetřil tisíce :D
Toe: tak jasně, nemyslel jsem fuk jako fuk :) všemu tomu rozumím. MMch Comics Point je něco fascinujícího - mít komiksovej shop v Palladiu, to jsem nikdy nemyslel, že se stane :D
Chápu, že se na masu musí cílit, je to prostě jen takový můj povzdech - já bych byl moc rád, kdyby takovej Goon nebo Parchanti vycházely dál, ale Dort je nevydá, pokud se nebudou prodávat předchozí díly (teda Parchanti jsou mrtvý, to už víme) - ale zase spoustu lidí si nekoupí ty první díly dokud neuvidí, že ta série má v ČR budoucnost = začarovanej kruh. A ano, můžu si je stáhnout, ale to prostě neni vono.
A teda přijde mi, že v poslední době je trh děsně přesycenej, ale to možná vnímají jen komiksové nadšenci, kteří chtějí mít VŠECHNO, kdežto nějaký ten člen masy si vystačí třeba s Batmanem.