• soulbringer
    soulbringer mecenáš00:17Pindárna
    Seneke: Skoda, ze neexistuje nejaka sluzba, reknene online databaze, kvuli niz by se dalo podobnym mrzutostem predchazet ;)

    (Smal bych se ti nahlas, ale nedavno uplne stejna zkusenost - a to jsem objednával online #facepalm)
  • Ter
    Ter18.4. 22:09Pindárna
    senor Cortes je taky popularny, ze je o nom aj komiks :D
  • seneke
    seneke mecenáš18.4. 22:05Pindárna
    JIK: Kéž by, bylo to tohle:

    https://comicsdb.cz/comics/10723/marvel-origins-005-fantastic-four-2-1962
  • Gmork
    Gmork18.4. 21:55Čtenářský koutek
    Tímhle mi u Fobosu udělali velkou radost, v létě vydají další knihu mého oblíbence Roberta McCammona - Odejít na jih (Gone South). Velké těšení.

    https://www.knizniklub.cz/knihy/712449-odejit-na-jih.html
  • Velkej šéf
    Velkej šéf18.4. 21:36Pindárna
    S313: Nikdy jsem vonline-antikvariatu nenapsal, ale zajímá mě jedna věc. Byl jsi někdy v antikvariátu 11 (pan Cortes). Protože to byla ta mě nejhorší zkušenost s jakýmkoli nákupem vůbec, vyloženě životní událost. A nedovedu si představit, že by šlo klesnout ještě níž.
  • JIK
    JIK18.4. 21:33Pindárna
    seneke: byl to Incal v pevné a folii, že jo? Se divím, že to z těch trafik nestáhnou do Levné knihy.
  • SomeOne
    SomeOne18.4. 21:27Pindárna
    seneke: Proto vzdy pred neplanovanym nakupem se podivam do sve sbirky zde na CDB, zda to uz nahodou nemam :D
  • seneke
    seneke mecenáš18.4. 21:06Pindárna
    Člověk si vesele koupí komiks v trafice a pak doma zjistí, že už ho má. Kupovat komiksy po 12hodinové směně v práci se fakt nevyplatí.
  • S313
    S31318.4. 21:02Pindárna
    LOL, online-antikvariat... tak to nezávidím. Nejhorší zkušenost ze všech obchodů a antikvariátu v ČR.
  • Deži
    Deži18.4. 19:44Pindárna
    ŠťastaV: hej, vidím, že viacerí máte zlé skúsenosti...Ja som už poslal mail na reklamáciu, vrátim to...
  • ŠťastaV
    ŠťastaV18.4. 19:38Pindárna
    Deži: pozor na to, už jednou jsem reklamoval, přišlo mi jiné vydání Mistra a Markétky, když byli ještě online-antikvariat, sice penize vrátili, ale prý fotky jsou pouze ilustrační … je potřeba tam hlídat rok vydání a vydavatelství, to víceméně sedí.
  • seneke
    seneke mecenáš18.4. 17:40Filmový a hudební klub
  • Deži
    Deži18.4. 17:25Pindárna
    willis: Stav v pohode, došli dve knihy, jedna správne, jedna nesprávne.... Na jednej je síce škrabanec na prednej strane ale nič strašné... Len ten diel DCKK čo som chcel už nemajú v ponuke, to ma trochu hnevá....Inak druhá zásielka mi došla z knihbot a tam je to ozaj pekne rozdelené, objednal som stav, že "ako nová" a fakt sú ako nové, tak skús pozrieť tam.
  • willis
    willis18.4. 17:02Pindárna
    Deži: a v jakém je stavu? Já kdysi u nich koupil tři komiksy, to se ještě jmenovali on-line antikvariát. Jedna byla bouchnutá a druhá vyřazená z knihovny a upravený pro ni, polepená igelitem.
    U popisu bylo u každé knihy "velmi pěkný stav" nic víc. Fotky tam nevedou.
  • Deži
    Deži18.4. 15:54Pindárna
    Zdravím, prvý krát som objednával zo stránky Restorio.cz, ale fakt neodporúčam, poslali mi z DCKK iný diel (ktorý už mám) a keď som sa snažil s nimi telefonicky spojiť, tak že z technických príčin sa nedá telefonovať, nech odfotím knihu a pošlem mail... Jááááj tak som sa tešil, a tá posledná dvacka sa z DCKK veľmi ťažko zháňa...
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš18.4. 15:51Pindárna
    (inu, cituju sam sebe: 2.4.2024 ...Stejne bych si tipnul, ze minimalne 300 dusi se zrejme brzy najde. - CC v suchým triku do měsíce)
    Kazdopadne fakt, ze Smrtonos nebude ve standarnim formutu, je pro me osobne - ktery fakt nesnasi kolosalky v obrim formatu - naprosty utrpeni.
  • seneke
    seneke mecenáš18.4. 15:30Stripy, jouky, fejky :)
  • Django
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.4. 09:23Filmový a hudební klub
    Gmork na Basin? Tam to letos zatím vypadá dobře ty kapely ..my klasika Brutal Assault...
  • seneke
    seneke mecenáš18.4. 07:50Stripy, jouky, fejky :)
  • Gmork
    Gmork18.4. 06:56Filmový a hudební klub
    Fimi: Díky za tipy, v létě jedeme na Basinfirefest, loni se mi tam líbilo, tak si to zopakujeme.
  • Fimi
    Fimi mecenáš17.4. 20:41Filmový a hudební klub
    Gmork: no vidíš a mně dnes udělalo radost, když Francouzi Seth oznámili nové album a nedávno opět Francouzi Mutiilation a Merrimack vydali nová alba....příští týden vydají další Francouzi novinku, ACOD...vřele doporučuji... jinak ti doporučuji Ponte del Diavolo, to by se ti mohlo líbit
  • Fort
    Fort17.4. 18:49Pindárna
    seneke: Dark Horse Entertainment není indie, ale vlastní podznačku Dark Horse Indie.

    Herní společnosti mají to samé. Microsoft má taky svou divizi, která se věnuje indie vývojářům, to samé má i EA.

    I korporátní firma může vydávat indie věci, aby si vylepšila image.
  • seneke
    seneke mecenáš17.4. 17:08Pindárna
    Zack: Takhle ho taky beru, ale slyšel jsem i verzi, že například IDW a Dark Horse jsou taky indie vydavatelství, což je blbost. IDW je na akciové burze a Dark Horse je posledních pár let součástí Embracer Group.
  • Zack
    Zack admin17.4. 16:36Pindárna
    Indie neni o velikosti, ale o nezavislosti. Pokud delas svuj shit, jsi indie. Pokud delas trendy product pro stake holdery, ses corpo.
  • seneke
    seneke mecenáš17.4. 16:26Pindárna
    Menší dotaz. Co si představujete pod definicí indie komiksové vydavatelství? Jinak řečeno jak musí být velké, aby už podle vás nebylo indie.
  • Gmork
    Gmork17.4. 16:03Filmový a hudební klub
    Včera jsem byl na tom Dave Matthews Bandu a byl to hudební zážitek. Mohlo sice přijít víc lidí, ale i tak jsme si to užili. Jsem zvědav, jestli tenhle koncert letos něco trumfne.
  • Gmork
    Gmork17.4. 15:59Nakupujeme venku
    U Kronik Barbarů už se spustil předprodej, vybral jsem si limitku s tou souloží.:)

    https://www.gildia.pl/szukaj/wydawnictwo/studio-lain
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.4. 15:59Filmový a hudební klub
    A já sehnal poslední kus zcela vyprodané limitky... juchůůů.

  • Poniczech
    Poniczech mecenáš17.4. 14:53Filmový a hudební klub
    seneke: Pod to se podepisuju, strašně moc se těším na druhou sérii, ta první epizoda z ní byla skvělá. Už aby bylo 12. května!
  • Gmork
    Gmork17.4. 14:40Filmový a hudební klub
    Tak já taky něco filmového, dnes mi došel nádherný steelbook fantasy anime Suzume a bude to klenot mé videotéky, tohle se Japoncům povedlo.

    https://imgbox.com/lrtlVrlu
    https://imgbox.com/QAY31yXX
  • seneke
    seneke mecenáš17.4. 08:39Filmový a hudební klub
    Pokud jste neviděli, tak vřele doporučuji. Smiling Friends je nejlepší kreslený seriál pro dospělé za posledních několik let.

  • soulbringer
    soulbringer mecenáš16.4. 14:10Stripy, jouky, fejky :)
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš16.4. 14:08* Připomínky a návrhy
    Toe, Zack: jj, jasne. Ja doufam, ze uz je to jinde nez pred dvaceti / deseti lety... nicmene to neumencuje mou vdecnost. Snad to casem prijde vsude :)
  • Zack
    Zack admin16.4. 10:03* Připomínky a návrhy
    Walome: to je samozrejme chyba a budem radi, kdyz das priste vedet, kde mame diru. Resp. my vime kde mame diry, je na to dokonce seznam pristupny vsem, ale ukazky hledame zpetne asi dost okrajove.
  • Walome
    Walome mecenáš16.4. 09:22* Připomínky a návrhy
    Toe: jasně, já myslel jen pár konkrétních příkladů (hádám jednotky), kdy jsem tu něco hledal a nebyly tam žádné ukázky, i když na webu nakladatele byly. Jinak samozřejmě tu v 99 % případech jsou, a to včetně obskurností :)
  • trudoš
    trudoš editor15.4. 21:05* Připomínky a návrhy
    deefha a Toe: Rád přidám, ale nebude to dřív jak ve středu čtvrtek, je tam zas do pitoma autorů a já momentálně nestíhám práci, natož koníčky. Omlouvám se.
    PS - Balík taky přišel na sračky, ale komiksy uvnitř kupodivu v pořádku. Skoro to až vypadá na nějakou záškodnickou akci, když tu čtu kolik postižených bylo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.4. 18:51Stripy, jouky, fejky :)
  • Toe
    Toe admin15.4. 18:15* Připomínky a návrhy
    Dostat se k datům je oproti dřívějšku už v dnešní době relativně pohoda, press kit ne press kit - až budou všechny press kity dokonalé, můžeme to nechat na AI :) A to oproti dřívějšku evidujeme o skoro polovinu více dat, než v začátcích, kdy se pomalu zadal jen hlavní autor, rok a nakladatel ;) Teď máme lettering, barvy, ink, redakci, tloušťku, váhu, detailní popis vazby, tunu poznámek, série, varianty, stavy série, vícero nakladatelů v jednom vydání... A to nepočítám interní poznámky, které se ještě rozšíří s novou verzí... jen ty náklady pořád spíš chybí... :)
    Každopádně co se týká ukázek, tak nevím že by na internetu bylo místo, kde by bylo víc ukázek, než je tady v db. Hlavně u věcí u kterých nejsou ukázky nikde jinde nebo v datech, které se jinde neevidují, jako přebaly, obálky pod přebalem, zadní obálky, hřbety, ukázky sběratelských balení, příloh, varianty obálek, cizojazyčná i domácí vydání, identické dotisky... A samozřejmě vždycky rádi přidáme další, ale než ukázky mainstreamů od ustálenějších větších nakladatelství, které lze lehce dohledat jinde, jsou dle mého důležitější právě ukázky těch méně známých, které nikde jinde nejsou a na které je spíše potřeba se zaměřit.
  • Zack
    Zack admin15.4. 17:20* Připomínky a návrhy
    soulbringer: Ono je to trochu slozitejsi. Vetsina ma presskit, ale nic v nem neni. Proto pisu presskit jako CC nebo MB, kde je vsechno, co potrebujeme (teda CC porad neuvadi redakci, ale budiz). Crew ma vsechno venku a k dispozici, jen jsou to proste veci, ktere slouzi k propagaci ne k zaevidovani do databaze. A ja absolutne chapu, ze nebudou mit cloveka navic jen proto, aby k tem 200 comicsum chystali data, abychom to my jen hodili do db :) Nedelaj to ani pro sebe a jsou radi, ze maj CDB.

    Pro nas by bylo nejlepsi dostavat ty comicsy, idealne jako nejaky lowres ale cistelny exporty predtiskovych dat. Protoze z toho si vytipnem, co potrebujeme, opisem tiraz, vime, ze obalka fakt vypada stejne jako pred rokem, kdyz to davali na web apod.

    Ale celkove je to dneska vlastne v pohode, vetsina veci se najde na netu, pak cekame aby to nekdo overil v realu (na prodejne, v knihovne, z osobni sbirky) a zbytek zas ma jeste teply nekdo ze sberatelu a posle nekomu z adminu.
  • soulbringer
    soulbringer mecenáš15.4. 16:28* Připomínky a návrhy
    Zack: protestní nóta je málo! Ty voe. Jakože nedostávat v roce 2024 jednoduchý press-kit s pár obrázkama ke stažení je pro mě naprostý WTF. To skoro naznačuje, že tito vydavatele buď:
    - žijí v minulém století;
    - pořád si myslej, že knižní trh je zalitej jenom sluníčkem a blankytnými obláčky, kde neni třeba dělat nic extra a jít spotřebitelům v ústrety;
    - nepovažují (nejen) CDB za relevantní kanál pro PR... respektive zneužívaj snahu všech zdejších adminů (pač si to třeba někde vysosáte).

    Fascinující. Pro klid své duše asi ani nechci vědět, který vydavatelé to jsou.
    O to více jsem vděčnej, že to i s pomocí komunity / kamarádů / jiných zdrojů dokážete leckdy přidat. Dík!
  • Walome
    Walome mecenáš15.4. 16:05* Připomínky a návrhy
    GWB a Zack: díky!

    (je fakt, že odkaz je vlastně blbost)
  • Norri
    Norri mecenáš15.4. 16:00Nakupujeme venku
    Gmork: A jeje, vikingové s rohatými přilbami...
  • Zack
    Zack admin15.4. 15:30* Připomínky a návrhy
    Nicmene, klidne poslete Crwi ostrou diplomatickou notu, aby zacali delat presskity jako CC nebo MB, kde je vse, co oficialne mizeme pouzit ;) Ale porad je to 100x lepsi nez u zbytku sceny, kde bud mame nulovy support nebo castecny nez odejde ten jeden clovek, co s nama mluvi, protoze se v comicsu potkavame 25 let ;)
  • Zack
    Zack admin15.4. 15:28* Připomínky a návrhy
    Walome: imho je to spis tim, jaky kokotsky format jsou tyhle listovacky. Plus s vetsinou nakladatelu mame dohodu, ze kdyz neco poslou, tak si mame vybrat par ukazek (cca 3-5 se ukazalo jako ok).

    Ale link na listovacku do poznamek by sel, ale zas je tu problem jako se vsemi linky, za rok to vsechno muze byt necitelny.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.4. 13:57* Připomínky a návrhy
    Walome: Ukázky, pokud máme, nebo jsou na internetech, samozřejmě dodáváme, ale nejsou vždy hnedka se zvěřejněním komiksu. CREW si dělá rád sám Fry a ukázky zejména (aby šly správně po sobě).
  • Walome
    Walome mecenáš15.4. 13:28* Připomínky a návrhy
    Občas mi přijde škoda, že tu nejsou ukázky z komiksů (i přesto, že jsou ukázky legálně na internetech). Nevím jestli to má nějaký důvod, ale říkal jsem si, jestli by nešlo případně přidat odkaz na listovačku. Konkrétní příklad:

    https://comicsdb.cz/comics/10735/batman-v-zaru-smrti

    listovačka přímo na webu crwe: https://crew.digitania.eu/1942/564306/16
  • Gmork
    Gmork15.4. 11:04Nakupujeme venku
    Studio Lain spustí předprodej vikingských Kronik barbarů od Jean-Yvese Mittona na začátku května. Kniha bude mít 280 stran a bude stát 145,- zl.
    Ukázkové stránky zde:
    https://www.facebook.com/StudioLain
  • Toe
    Toe admin15.4. 10:29* Připomínky a návrhy
    mike731: Díky za upozornění, upraveno, sjednoceno, doplněny poznámky a nějaké další informace.
  • Gmork
    Gmork15.4. 10:20Filmový a hudební klub
    Sajlentům se loni podařilo vybrat částku k nahrávce nového alba a deska Jiná je na světě. Taky jsem přispěl, tak jsem rád, že se vše zdařilo.

    https://shop.ssoge.com/lp-jina

    https://www.youtube.com/watch?v=jV5ivFgPnmY