Desky zadní
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
V novém světě inspirovaném japonským historickým obdobím Edo čelí Geralt obtížným morálním rozhodnutím a střetne se v boji s různými duchy zvanými jókai, démony zvanými oni a jinými tvory z japonských mýtů. Každé setkání je vodítkem v jeho zoufalém pátrání po tajemném přízraku sněžné ženy zvané juki onna, která je klíčem k osobě, kterou se Geralt snaží nalézt. Ovšem hledání nebude vůbec snadné…

Scénář
Rafał Jaki
Art
Hataya
Obálka
Jen Bartel
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Kristina Komárková
Redakce
Filip Gotfrid, Stanislav Komárek
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7679-327-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách (s chlopněmi)
Formát
182 x 258 x 8 mm
Tisk
barevný
Váha
370 g
Stran
120
Cena
389 Kč
Originál
The Witcher: Ronin (Dark Horse Comics, 2022)
  • Svraster
    Svraster27.2. 21:30Zaklínač: Rónin
    Oproti komiksu podle Sapkowského povídek mě tohle vůbec nebavilo. Místy to na mě působilo dost zmateně, nesedlo mi ani pojetí bitek. Některé věci mi tam nedávaly moc smysl. Třeba proč dřevorubec občas mluvil normálně a občas jako "Joda".
    Kresba se mi taky moc nelíbila.
    Další díl už číst nebudu.
  • trudoš
    trudoš editor29.10.2023 21:20Zaklínač: Rónin
    „Drahý osude, můžeš jít laskavě do prdele a nechat mě být?“
    Kupodivu všední počtení. Zaklínačské propriety zakomponované do prostředí Země vycházejícího slunce a komiks nakreslený na japonský způsob – tedy zprava doleva, od konce po začátek. Dějově ovšem standard, což ještě korunuje překvápko v podobě plánovaného pokračování. Takže kromě epizodních soubojů s různou fantastickou faunou, které jsou proloženy nějakou tou cynickou notickou o lidech a jejich skutečné povaze, ve finále ještě zjistíme, že příběh nekončí a všechny náznaky roztroušené kolem únosu a pronásledování byly pouhou vějičkou na další možnou knihu. Zklamáním pak je, že scenárista Rafał Jaki po celou dobu nepředvádí nic, co by člověk neznal odjinud, lépe provedené a možná i lepé rozvedené.
    Rónin tak působí pouze jako fanouškovský doplněk, hrdě se hlásící k japonské kultuře a skromně využívající možnosti, které kulisy nabízejí. V ten moment ale proč taky? Vždyť už by to najednou byl úplně jiný příběh s úplně jinou postavou...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš19.9.2023 14:29Zaklínač: Rónin
    Japonský zaklínač, no, ujde to, no. To je asi tak vše. Nečte se to blbě, jen mi to přijde jako totální zbytečnost.
  • martin28
    martin2818.6.2023 14:23Zaklínač: Rónin
    Geralt jako samuraj? Byl jsem trochu skeptický, ale po dočtení komiksu převládají pozitiva. Měl jsem trošku problém s kresbou, její jednoduchost a nepřehledná akce působí na první dojem zvláštně. Ke konci knihy už si oči zvykly a paradoxně bych kresbu neměnil. Příběh je velmi přímočarý, moc hloubky tu nenajdete, přesto oplývá neobvyklou atmosférou. Všudypřítomné nebezpečí hrozí na každém kroku a lidé nejsou tím, čím se zdají být. Souboje s démony z japonské mytologie a temná atmosféra Geraltovi sluší. O koupi pokračování nemám žádných pochybností. Slušných 80%
  • radimisko
    radimisko24.5.2023 08:53Zaklínač: Rónin
    V nových kulisách, které připomenou svět z mangy s králíkem samurajem Usagim Yojimbem, se odehrává povědomý příběh. Geralt putuje střídmě vybarvenými stránkami rozdělenými do několika kapitol. Pátrá po tajemném přízraku sněžné ženy a cestou se střetává s duchy jókai nebo démony oni. Zaklínač: Rónin je typický zaklínačský příběh v nečekaném provedení.
  • instageek_cz
    instageek_cz15.5.2023 14:52Zaklínač: Rónin
    Upřímně jsem nad tímhle Zaklínačem pochyboval a říkal si, proč vlastně něco takového číst, když ho mám v klasických příbězích od Sapkowskiho, a že to bude spíš „rehaš“ pro manga fanatiky. Naštěstí jsem se ale zase jednou rozhodl opustit pohodlí té omezené krabice v mé mysli a za jejími hranicemi se seznámil s parádní novou sérií!:)

    V první řadě pochvala pro Crew za krásnou knihu. A tím myslím i fyzicky. Je to stejný formát jako např. Lazarus nebo Kingdom Come, tzn. brož s chlopněmi (u KC byl ještě přebal). Strašně příjemný materiál, nejradši bych ji nedal z ruky:)) Obálka od Jen Bartel je nádherná. Možná z ní na leckoho Geralt může působit trochu zženštile, ale to je jen umělecká stylizace. Uvnitř vypadá jinak, a je to ten samý tvrďák a řezník jako v Sapkowskiho originálu.

    Co mi na první pohled vůbec nesedělo je Hatayova kresba. Po krátké chvíli jsem si zvyknul a dál jsem se jeho tvorbou vyloženě kochal. Ať už šlo o práci s krajinou a fantastickými tvory, nebo momenty, které by se neztratily ani v čistokrevném hororu. Geralt je stále tím zdánlivě sobeckým hrdinou, jenž však dokáže rozlišovat mezi dobrým a špatným a prokouknout, že skutečnými monstry jsou často lidé, kteří si ho najali na špinavou práci.

    Propojení Geralta s japonskou mytologií funguje na jedničku. Potkáváme řadu úžasných či děsivých démonů a magických stvoření, která coby Evropané mnohdy nemusíme vůbec znát. Na mě nejvíc zapůsobil okřídlený „nebeský pes“ Tengu – během čtení povídky, kde vystupuje, už jsem najisto věděl, že jsem ztracen a v téhle sérii chci pokračovat:)) Vítaným bonusem je závěrečný detailní bestiář, kde se každé z „bestií“ věnuje stránka textu vysvětlující její původ i roli, jíž sehrála v Róninovi.

    Nemám co vytknout a vřele doporučuji také těm fanouškům Zaklínače, kteří se jinak manze vyhýbají.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.4.2023 10:22Zaklínač: Rónin
    Zajímavé spojení zaklínačského universa s japonskou mytologií, kdy se dere na povrch otázka, zdali je tohle všechno důsledkem lásky k oběma látkám, nebo jen záminka pro čistý nakladatelský kalkul v podobě zpracování dvou výrazně oblíbených popkulturních fenoménů. Mě japonský svět (říkal jsem si, kdy zde Geralt narazí na ušatého Usagiho) zajímá a Zaklínač nesmírně baví (trávím momentálně s ohromnými výčitkami hodiny a hodiny u Witcher III), proto z oné lásky k látce a sem tam podařenou atmosféru za čtyři hvězdy, ne za tři. Zase tak světaborné to zatím není.

    Celkový dojem: 70%
  • Alfi
    Alfi29.3.2023 00:19Zaklínač: Rónin
    Rónin je zvláštny komiks. Predpokladá, že poznáte zaklínača - a napodiv ide o Sapkowského postavy, teda naozaj Geralta a jeho rodinu ktorej príbeh je zasadený do japonskej mytológie a estetiky, nie je ale jej súčasťou. Týmto to na mňa pôsobilo plytko - ak by som chcel naozaj prežiť Japonsko, zvolil by som Usagiho a nie tento neobvyklý mix východoeurópskej a východnej mytológie. Navyše, komiks naozaj veľmi odkazuje na hru - najmä konkrétnymi kúzlami - čo mi narúšalo ponorenie do príbehu. Neuspokojil ma.
    A ozaj, kniha je neuzavretá, len nakusne príbeh a končí gigantickým cliffhangerom.
28111