Ukázka
Ukázka
Cílem tohoto projektu je podpora a motivace odsouzených v jejich návratu do života, seznámení s problémy, které je čekají po propuštění z výkonu trestu, a pomoc integraci osob s trestní minulostí do společnosti.

Obsahuje rozhovory a bohaté adresáře.

Scénář
Zbyněk Pavienský
Art
Kristýna Plíhalová
Lettering
Jiří Loskot, Radka Pátková
Redakce
Hana Kábrtová, Jana Matulíková
Žánry
náboženský, naučný, publicistika, společenský
ISBN/ISSN
978-80-11-02504-5 (Vězeňská duchovenská péče)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
215 x 280 x 18 mm
Tisk
barevný
Stran
189
  • mcleek
    mcleek1.7.2023 08:59Průvodce lepšími časy
    Tak tohle hodnocení je těžké.
    Pokud se na publikaci podívám jako na celek a budu sledovat její cíl, musím uznat, že ho dosáhla na 100%. Průvodní texty, komiksy, rozhovory a soupisy kontaktů na patřičná místa jsou v dokonalé symbióze a čtenář z vězeňského prostředí se jistě snadno zorientuje a ví, co by měl dělat a koho v případě obtíží kontaktovat. Publikace je v tomto smyslu opravdu dobře udělaná.
    Pokud se však na ni podívám z pohledu někoho, koho zajímají jen komiksy, bude tu spousta výhrad. Scénáře příběhů jsou jednoduché, většinou se snaží poučovat a vést přes zaškobrtnutí hrdinů k jejich záchraně a celkově ke šťastnému konci. Kresba je poměrně přehledná, ale také velmi jednoduchá a o nějakém uměleckém zážitku tu nemůže být ani řeč.
    Celkově se mi kniha líbila především proto, že se o danou problematiku zajímám, ale nejsem si jist, zda nadchne větší množství čtenářů komiksů.
1