Koupit
Gothamem se rozlévá vlna nové hrůzy. Zlovolný pan Bloom rozdává svá semínka chudým, zoufalým a ambiciózním. Tato zařízení svým uživatelům propůjčují nadlidské schopnosti, ale současně spalují jejich životy radioaktivním žárem. Má Batman šanci Blooma porazit? Otázka je to palčivější než kdy dřív, neboť Batman už není, kým kdysi býval — nyní je komisařem Jamesem Gordonem v pancéřovaném brnění společnosti Powers International.

V gothamském centru pro mládež mezitím vypomáhá jistý spokojený muž a zamilovává se do své staré lásky. Zvolí si Bruce Wayne štěstí, nebo se nakonec znovu přihlásí ke svému skutečnému osudu?

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 29. v pořadí.

Obsahuje sešity série Batman (NEW 52) #46-52 (listopad 2015 - červenec 2016)


Scénář
Scott Snyder, James Tynion IV
Art
Greg Capullo, Yanick Paquette, Riley Rossmo
Ink
Brian Level, Danny Miki, Yanick Paquette, Riley Rossmo
Barvy
Jordan Boyd, Nathan Fairbairn, Francesco Plascencia (FCO Plascencia), Ivan Plascencia
Obálka
Greg Capullo, Danny Miki, Francesco Plascencia (FCO Plascencia)
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr, Mirka Jarotková, Martin Kužel
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 x 12 mm
Tisk
barevný
Váha
580 g
Stran
208
Cena
299 Kč
Originál
Batman #09: Bloom (DC Comics, 2016)
  • Sagikkun
    Tak tohle mě nebavilo. Konec hry mělo být finále celé Snyderovy série, Supertíha + Květy zla už měl být pouhý epilog. Supertíze se jako epilog fungovat dařilo, pracovalo se už čistě s následky a odkazem Batmana, a mělo to svoji jedinečnou a komorní atmosféru. Květy zla však berou prudkou zatáčku a stává se z toho nejen hrozba stejné úrovně jako Konec hry, ale možná i větší. Máme tu tak tedy finále + finále 2.0, což se naprosto míjí účinkem a je to vyčerpávající. Začátek vypadá fajn, ale pak na scénu přichází nepřehledné megalomanské bitvy jak z nějaké mangy, navíc extrémně ukecané, a později jsem už stránky otáčel spíše na autopilota. Silně přepálená akce, a stejně tak silně přepálené emoce. Do toho nepřesvědčivý motiv záporáka a vůbec poselství celého příběhu... prostě všichni jsou přes všechny snahy tak hrozně na nic, že se stejně musí vrátit Batman (který je navíc rychlejší a silnější než kdy dřív) a zas a opět musí zachránit celý Gotham z obří krize, ve Snyderově runu (sestávajícího z pouhých 10 knih) po Roku nula a Konci hry už třetí. O tom má být celý Batmanův odkaz? Nikdo si nedokáže ani trochu poradit sám? Pro mě je to tak další názorný příklad jinak schopného autora, který si však neumí nastavit vlastní limity a skončit v tom nejlepším. Dojet to v komorním duchu, který měla Supertíha, tak nic nenamítám, ale tahle snaha o další grandiózní finále už za mě prostě nefungovala. Na kresbu se klasicky dívá dobře, a dají se z toho vytáhnout sem tam nějaké momenty... ale jako celku tomu nedokážu dát více než 2*.
  • hroubek
    Tohle je ten typ komiksu, u kterého si přejte, aby akce skončila a postavy si mohly povídat. Mám rád akci v komiksech, ale v tomto komiksu akce a akční scény nefungují. Ta akce je překombinovaná, divná a prostě taková nijaká. Nicméně pak jsou tu dialogy a nějaké osudové momenty, a tohle funguje parádně. Hlavně v druhé části příběhu, kdy to celé začíná gradovat k jednomu okamžiku. Osobně mi sedl dovětek a takové optimistické zakončení. Hodně slabé čtyři hvězdy.