Ukázka
Ukázka
Koupit
Přes 130 let byla Prašina temným ostrovem uprostřed zářící Prahy. Nikdo netušil, proč v záhadné čtvrti nefunguje elektřina a kolik pokladů i nebezpečí se skrývá v jejích ulicích. Na Prašinu se před časem vydali Jirka a jeho kamarádka En. Společně odhalovali dávná tajemství Prašiny, osud geniálního vynálezce Hanuše Nápravníka a jeho objevů. Jejich příběh je zaznamenaný v knižní trilogii Prašina, Prašina: Černý merkurit a Prašina: Bílá komnata.

Od popsaných událostí uplynuly dva roky a všechno je jinak. Tajemná Prašina se proměnila. Nad starými střechami se tyčí siluety jeřábů, kamenné domy vyklízí prostor sklu a oceli. Dávná tma nevyhnutelně prohrává svůj boj se světlem. Jenže co když na sebe tma dokáže vzít lidskou podobu?

Nový domov sem přichází hledat nesmělý mladík Vašek a brzy na vlastní kůži pocítí, že zdejší klid je jen zdánlivý – pod skořápkou všedního života stále dřímají stará tajemství. Na Prašině začne řádit tajemný žhář a na ohořelých stěnách se objeví podivný symbol.

Scénář
Vojtěch Matocha
Art
Karel Osoha (K-Os)
Barvy
Karel Osoha (K-Os)
Obálka
Karel Osoha (K-Os)
Lettering
Kristýna Šlajchrtová
Redakce
Lukáš Růžička, Vojta Sedláček
Žánry
dobrodružný, young adult
ISBN/ISSN
978-80-7637-267-2 (Paseka)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
167 x 257 x 2 mm
Tisk
barevný
Váha
90 g
Stran
24
Cena
99 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 22:06Prašina: Křídový panáček #7: Hlas Prašiny
    Prašina by mi víc sedla vcelku než po sešitech, ale pořád v pohodě a finále se dostavilo. Za mě dobrý, otevřenost vítám a zároveň s nějakým funkčním koncem. Kresba pastva pro oči. Klidně by to sneslo i víc stran, i když kdo ví. Takhle to prostě funguje taky.
  • Norri
    Dobrý a dějově nečekaný konec skvělé série. Hořká tečka na konec. Tak trošku mi to připomnělo konec Kingova Rorschacha.
  • faster86
    Nečteme americký ale český komiks, takže nečekejme žádné velké happy endy. Celá série je vyjímečná atmosférou a u posledního dílu tomu není jinak. Celkově co se série týče bych řekl že jde o povedenou věc. Ten třídílný příběh co je v plánu si ujít nenechám.
  • Karel Sec
    Tohle jsem nečekal. Genialni a velmi temné zakončení. Celá ta série je vlastně origin story a já chci vědět co bude dál!
  • Ter
    Finále super. Akurát ma teda zarazilo, prečo číslovanie nepokračuje ďalej (8, 9, 10...)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš6.3.2023 07:00Prašina: Křídový panáček #7: Hlas Prašiny
    Tak a je koniec. Dôležitou súčasťou siedmej Prašiny sú obrazy razantným spôsobom zatláčajúce scenár do úzadia. Čo je len dobre, pretože prostredie štvrti je síce skvelé a charizmatické, to sa však žiaľ nedá povedať o samotných scenároch. Tie trochu varili z vody pripomínajúc situáciu, keď autor rozvedie dobrú poviedku do nudného románu. Takže som rád, že dominantnou finále sú naozaj najmä fantastické scenérie Karla Osohu. Z podaktorých som nevedel spustiť zrak. Proste krása. Aby som scenáru nekrivdil, tak si zaslúži uznanlivo potľapkať po pleci za samotný koniec, ktorý je sympaticky realistický a azda istým spôsobom príjemne nepríjemne zlovestný.
  • Sagikkun
    Tak bych řekl, že závěr se povedl na výbornou. Má to myšlenku, a přitom se tomu daří vyhnout určitým klišé a docela překvapit. Spokojenost bez výhrad, a těším se na další sérii.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš22.2.2023 17:42Prašina: Křídový panáček #7: Hlas Prašiny
    No, tak závěr mě celkem překvapil, a to dost pozitivně. A je to závěr celkem temný.
1396