Koupit
Od chvíle, kdy zachránil Gotham před vražedným Jokerovým toxinem, se po Batmanovi slehla zem. Autority jej považují za mrtvého a chystají plán, jak jej nahradit. Z Batmana se stane státem vlastněný symbol pro masivní válku proti zločinu a jeho role se ujme James Gordon. Bruce Wayne, který vlastní většinu technologií, bez nichž by se Batman obešel jen stěží, se plánu ale odmítne zúčastnit. Podivuhodná proměna z něj udělala úplně nového člověka — muže, který chce nechat všechnu svou minulost za sebou. Zatím se ale ve městě objevuje nová hrozba: pan Bloom, který kolem sebe rozsévá nebezpečné superschopnosti...

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 28. v pořadí.

Obsahuje sešity série Batman (NEW 52) #41-45 (červen 2015 - říjen 2015) a část materiálu z Divergence FCBD Special Edition (květen 2015) a Batman Annual (NEW 52) #4 (září 2015)


Scénář
Scott Snyder, James Tynion IV
Art
Rogê Antônio, Greg Capullo, Mark Simpson (Jock)
Barvy
Lee Loughridge, Dave McCaig, Francesco Plascencia (FCO Plascencia)
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr, Mirka Jarotková, Martin Kužel
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 x 12 mm
Tisk
barevný
Váha
540 g
Stran
184
Cena
299 Kč
Originál
Batman #08: Superheavy (DC Comics, 2016)
  • Bary02
    Předposlední díl Batmana od Snydera mi přišel jako takový čistý průměr. Nejsem žádná konzerva a tak mě nápad s tím, že batman je veliký symbol naděje pro Gotham a je tudíž potřeba a novým batmanem se stane Jim Gordon přišel skvělý. Styl jakým to Snyder podává už je o trošku horší. Nechytejte mě však za slovo, jedná se o skvělou superhrdinskou akci, ale čekal bych trošku víc. Zajímalo by mě jak by na tuhle změnu reagovala etablovaná zločinecká galérka v Gothamu, nehledě na to, že třeba o batfamily tady nepadne slovo. Přitom tato batrodina by měla být právě tím hnacím motorem který dotáhně Jima Gordona jako batmana k dokonalosti a ukáže mu tu pravou podstatu toho co to znamená být batmanem. Každopádně jsem velice zvědavý jaké bude vyvrcholení děje a jak velkou hrozbou je pro Jima Gordona nebo možná i pro celý Gotham Mr.Bloom a těším se na pokračování
  • Sagikkun
    Obecně se změnám nebráním, u něčeho je naopak i vítám. Důležité je, aby pak s tím autor dokázal náležitě pracovat, což Snyder umí. Nikomu necpe, že „Gordon je od teď váš nový a ve všech ohledech lepší Batman“ – ne, uvědomuje si, že i přes zajímavost takového nápadu je to především nápad dost absurdní. Ví to Snyder, a ví to i všechny postavy v příběhu, včetně samotného Gordona, který je tak terčem (a častokrát i tvůrcem) nejrůznějších narážek a posměšků. Nikdo se tu starého Batmana nesnaží nahradit, pracuje se tu s tím, jaký odkaz zanechal a jak se Gordon musí se svojí novou, nelehkou rolí popasovat.

    No a když už změny, tak pořádné. Morrisonův Dick jakožto Batman nebyl špatný, ale stále to byla víceméně ta stejná postava jako její předchůdce, jen možná o něco méně chladná. Gordon jakožto Batman je postava originální a samostatná, nejedná se o pouhé ctrl c ctrl v. Má vlastní vylepšení, ale i vlastní chyby. A za mě ta postava zkrátka funguje a baví mě.

    O původního Batmana jsme navíc nebyli ochuzeni úplně a má zde vlastní, zajímavou linku, záporák je působivý (ale moc se zde nepředvede, celá Supertíha je spíše taková předehra), a easter egg s původními Batmanovýmy kostýmy potěšil.

    Ano, celé je to sice už natahování, ale Snyder zde stále umí. Gordon je ve finále fajn změna, a jakožto postava figurující vyloženě čistě jako zpestření netopýřího univerza (a zdůraznění Batmanovy důležitosti) na závěr mi vůbec nevadí.
  • hroubek
    Rozhodně je to zajímavé a svým způsobem originální. Snyder krásně pokračuje ve svém příběhu a elegantním způsobem se posouvá dál. Dost se mi líbilo jak se změnil James Gordon a i celý Gotham. Nová pravidla, nový hráči v boji o moc atd. Mrzelo mě to se děje v posledním sešitu - ne proto, že by to bylo špatné, ale je to tam lehce na sílu. Tento díl se měl věnovat jenom Gordonovi a jeho nové úloze. Co se týče akce, tak tu jsem si tolik neužil, a mnohem více mě bavilo jakým způsobem Gordon přemýšlí a jedná. Docela mě zaráží, že tam není zmínka, co se stalo s Bat-Family, ale třeba to bude v dalším díle. Supertíha je fajn komiks a těším na další díl, který přinese odpovědi.