Ukázka
Ukázka
Koupit
Přes 130 let byla Prašina temným ostrovem uprostřed zářící Prahy. Nikdo netušil, proč v záhadné čtvrti nefunguje elektřina a kolik pokladů i nebezpečí se skrývá v jejích ulicích. Na Prašinu se před časem vydali Jirka a jeho kamarádka En. Společně odhalovali dávná tajemství Prašiny, osud geniálního vynálezce Hanuše Nápravníka a jeho objevů. Jejich příběh je zaznamenaný v knižní trilogii Prašina, Prašina: Černý merkurit a Prašina: Bílá komnata.

Od popsaných událostí uplynuly dva roky a všechno je jinak. Tajemná Prašina se proměnila. Nad starými střechami se tyčí siluety jeřábů, kamenné domy vyklízí prostor sklu a oceli. Dávná tma nevyhnutelně prohrává svůj boj se světlem. Jenže co když na sebe tma dokáže vzít lidskou podobu?

Po dopadení žháře klid na Prašině nenastal. Požárů naopak přibývá. Vašek se blíží odhalení pravdy, ale jak pátrání ovlivní tajemnou čtvrť i jeho samotného?

Scénář
Vojtěch Matocha
Art
Karel Osoha (K-Os)
Barvy
Karel Osoha (K-Os)
Obálka
Karel Osoha (K-Os)
Lettering
Kristýna Šlajchrtová
Redakce
Lukáš Růžička, Jakub Sedláček, Vojta Sedláček
Žánry
dobrodružný, young adult
ISBN/ISSN
978-80-7637-266-5 (Paseka)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
167 x 257 x 2 mm
Tisk
barevný
Váha
80 g
Stran
24
Cena
99 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.9.2023 22:05Prašina: Křídový panáček #6: Noční můra
    Prašina mě pořád bavila a líbilo se mi to postupné gradování k finále. Kresba parádní.
  • Norri
    Kvůli odhalení v minulém díle ztratila Prašina většinu svého tajemna. Děj se ale stále posouvá dopředu a směřuje k velkému finále. Jsem zvědavý, co bude dál.
  • faster86
    Jak bylo řečeno, pomalu ale jistě jdeme do finále. Zase jde z příběhu cítit taková tíživá atmosféra která jen nepřijemná až je příjemná.
  • Sagikkun
    Blížíme se do naprostého finále, situace na Prašině se tak velmi vyostřuje a dostáváme taky poslední potřebné dílky do skládačky. Na poslední číslo se opravdu těším, doposud to do sebe všechno hezky zapadlo a mám z toho dobrý pocit, tak teď tomu jenom dát nějakou fajn tečku na závěr. Lepší 4*.
  • Ter
    Po minulom zmätenom čisle som opäť absolútne spokojný a teším sa na finále. Čo ma ale sklamalo je, že ďalšie tri diely dostali inú ilustrátorku. Na Osohovu kresbu som si už zvykol a dokonale mi k príbehu sedí. Nechám sa prekvapiť.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš5.2.2023 21:18Prašina: Křídový panáček #6: Noční můra
    „Násilím se nic nevyřeší.“ – „Kdysi jsem si to taky myslel.“ Ľudia sa búria. Prašinu zaplavili požiare. Smerujeme do finále. A hlas Prašiny prehovára čoraz mystickejším hlasom. V predposlednej časti sa potvrdilo, že scenáre sú síce riedke, ale zachraňuje ich výborná kresba, ktorá predáva tajuplnú štvrť Prašina prinajhoršom na dvojku. Postavy sú až na výnimky (kňaz) neviditeľné, zápletka neveľmi atraktívna, ale naozaj situáciu do nemalej miery zachraňuje práve kresba plná nádherne pochmúrnych mestských zákutí. Zvrat ohľadom pohlavia potešil.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš2.2.2023 13:12Prašina: Křídový panáček #6: Noční můra
    Na Prašině se dějí převratné události. Další povedené pokračování. Příjemně překvapilo taky zjištění, že po Panáčkovu bude následovat další kratší příběh z Prašiny.
7155