Koupit
Historicky první komiksy s Batmanem od legendárního výtvarníka Neala Adamse, ve kterých na čtenáře čekají ohromující týmovky. Temný rytíř spojí síly se Supermanem, aby spolu bojovali proti nenávistí zaslepeným Četám zkázy. Do Gothamu zavítá i nadpřirozeno s Deadmanem, který Batmanovi pomůže v zápolení s nebezpečným zločineckým syndikátem. Monstrózní Hellgrammite si vyžádá pozornost jak Batmana, tak záhadného Creepera. Flash přiběhne na pomoc u případu nezranitelného gangstera a seržant Rock splatí dluh, který se táhne až do časů druhé světové války.

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 25. v pořadí.

Obsahuje sešity série World's Finest Comics #175-176 (květen - červen 1968) a The Brave and the Bold #79-84 (září 1968 - červen 1969)


Scénář
Cary Bates, Leo Dorfman, Robert G. (Bob) Haney
Art
Neal Adams
Ink
Neal Adams, Vince Colletta (Vinnie), Dick Giordano, Joe Kubert
Barvy
Petra Scoteseová (Petra Goldbergová)
Obálka
Neal Adams
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Pavel Švanda (Ninjer)
Redakce
Mirka Jarotková, Pavel Kořínek
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 x 12 mm
Tisk
barevný
Váha
580 g
Stran
200
Cena
299 Kč
  • Darth Raelchi
    Adamse mám moc rád, ale ty příběhy jsou prostě fakt debilní. Nebýt té kresby, tak je to ultra odpad, takhle to povýšil na solidní kvalitu, která ty příběhy dokáže zachránit a zčitelnit.
  • louza
    Chápu rozčarování. První dva sešity World's Finest Comics jsou jsou opravdu ukrutný a napsat, že je to pro pětiletý děti by bylo těžkou urážkou jejich intelektu. Na stranu druhou jsou pokračující sešity z řady The Brave and the Bold téměř běžné retro vybočující artovým stylem. Sešity, kde Batman s Flashem poráží nezničitelného muže, bojuje s ďábelským broukem, nebo vzpomíná na kooperaci se seržantem Rockem za druhé světové nejsou nic, co by nějak zásadním způsobem uráželo, ale v každém najdete nějaký mírně diskutabilní zvrat, nedoraz nebo obrat, který výsledný efekt podkope utopí v moři demence. Ódu bych neskládal ani na protěžovaný vizuál. Technicky je sice kvalitní a na svou dobu to musela být bomba, problém je, že stránky jsou tak přexponované, že se to skoro nedá číst. Pokud už čtenář přijde na to kam se koukat, zaručeně ho zmate divoké panelování, které je všechno možné jen ne fluentní. Jako plakáty dobrý, ale nečte se to moc dobře. Podprůměr.
  • hroubek
    Velký špatný. Tento komiks zachraňuje kresba Neala Adams. Nemám nic proti retro příběhům, jelikož mají své kouzlo, ale tady se to dost nepovedlo. Čtení tohoto komiksu bolelo. Pokud to nemusíte číst, tak to nečtěte. Pokud nemusíte, tak si to nekupujte. Pokud to sbíráte jako Legendu o Batmanovi, tak to založte a buďte spokojený, že jste neztráceli čas s něčím hodně špatným.
  • Palebras
    Tak tohle byla fakt velká paráda. Vždycky si po několika přečtených příbězích s Batmanem o které se postaral například Grant Morrison či Scott Snyder a další zvučná jména, rád dám pořádné retro, kde můžu naprosto vypnout, nepřemýšlet nad šílenou motivací hlavního záporáka a nechám se unášet na vlně naprosto triviálních scénářů, které překypují absurditou, trapností a notnou dávkou humoru a nejlepší na tom všem je skutečnost, že je to celé myšleno úplně smrtelně vážně. Rozhodně chápu, že pokud si někdo sem tam přečte něco s Batmanem či naskakuje do rozjetého Batmobilu s tímhle kompletem a prostě očekává kvalitní příběhy, bude patrně nad kvalitou scénářů v této knize dlouhé noci plakat. Nicméně i takové příběhy vycházely a já jsem za ně hrozně rád, protože nebýt tohoto kompletu, tak bychom se k nim patrně nikdy vůbec nedostali. Určitě potřebuju co nejdřív další porci pořádného bat-bizáru.
  • disclose
    zhyn muzi z ocely zhyn no myslel jsem ze zhynu ja nez sem to precetl je to fakz hruza nekonecne nesmyslne ukecane jedna hvezda za kresbu scenar katastrofa
  • Doppelganger
    bohužel to není takový bizár* jako Odysea, která byla tak špatná, až byla dobrá, ale jenom retronuda, kterou ani kresba nezachrání.

    * čestnou výjimkou byly dvě scénky: když Superman potřeboval upoutat pozornost Batgirl, a nenapadlo ho nic lepšího než se vydávat za oživlou sochu a ještě Jimmyho hodinky, které měl Superman náhodou na sobě, a které mu pomohly odhalit, že na něho Batman nastražil atomovku.
  • Sagikkun
    Tohle teda dalo zabrat. Retra mi obecně nevadí, dají se najít skvělé kousky nehledě na dobu. Proti artu od Adamse tady nemám ani slovo, co je ale fakt průser tak ty scénáře. Neskutečně ukecané, přitom se kolikrát ani pořádně nedozvíme co kdo jak proč – protože je to šíleně zkratkovité a uspěchané. Nějaké „vysvětlení“ se nám sice nabídne, ale ve většině případů je neskutečně prostinké a ty tři prdele bublin se tak mohly využít k něčemu promyšlenějšímu. Příběhy jsou superhrdinská retra nejtěžšího kalibru, tj. silně naivní až debilní. Když to už už vypadalo, že by mě nějaký příběh mohl docela bavit, tak se autoři vytasili s nějakou perlou na závěr... Umírající herec odhalil naše tajné identity a v jeho poslední roli se snažil s námi všemi vy***at? – haha, to byl ale skvělý člověk, postavíme mu sochu.

    Nebo – a na to nezapomenu fakt dlouho – Flash, který se rozeběhl na rampu tak rychle, že ho to vystřelilo do vesmíru až přímo do Slunce. Že prý ani nějaká jeho aura by ho neochránila, takže musel „pořádně vnitřně vibrovat“. Vnitřní vibrace mu dovolili přežít ve vesmíru. A vnitřní vibrace mu dovolili proletět Sluncem. Buďto je tohle ten nejlínější scénaristický prvek, nebo těžká retardace, nebo obojí najednou… ale pokud Flashe dokážou ochránit vnitřní vibrace i před žárem Slunce, tak fakt nevím, co by tuhle postavu kdy dokázalo porazit. Tohle je za hranicemi jakýchkoliv vnitřních pravidel fiktivního vesmíru a debilita na entou, i v té době.

    Díky bohu, že se na to díky Adamsovi (a skvělému coloringu; vůbec bych se nebránil, kdyby se téhle péče dostalo více retrům) aspoň dalo nějak dívat. Jeho kresba je dynamická, postavy nejsou toporné, a parádně si různě hraje s úhly a rozvržením panelů. Takže jak říkám, proti kresbě Adamse nemám absolutně nic, a je to jediný důvod, proč vůbec tento svazek existuje a proč si nezaslouží hodnocení odpadu, což je však samozřejmě dost chabá obhajoba.
31284
  • Darth Raelchi
    Baatcha: a to me naplnuje optimismem.
  • baatcha
    DR: Tak jestli jsou tohle "historicky první komiksy s Batmanem od legendárního výtvarníka Neala Adamse", tak by se to mělo jen zlepšovat. Napřed mu dali v DC na kreslení tyhle shitózní série a pak přešel, jak píšeš, na regulérního Batmana a tam už to bylo cajk. :)
  • Darth Raelchi
    Baatcha: to je fakt, ja sel hlavne po adamsovi a "moc" to neresil. Nicmene jsem koukal na dalsi dve knihy co maji jeste vyjit a je tam vyhradne Detective comics a Batman serie, takze pohoda, to uz snad bude lepsi.
  • baatcha
    DR: Jo, jenže tohle jsou World's Finest Comics a The Brave and the Bold, tedy ty uměle nastavované série, ve kterých se oblíbení hrdinové potkávají jen proto, aby se ze čtenářů vyždímalo víc peněz, to tehdy sekali jak Baťa cvičky a už tehdy to bylo scénáristicky to nejslabší, co DC produkovalo.
  • Darth Raelchi
    Doppelganger: no, musim uznat, ze urcite stare marvelovky taky snesu, DD, Doctor Strange, X-meny, ale je fakt, ze cokoliv jsem cetl z te doby od DC, byla vetsinou tragedie. I kdyz Podivna zjeveni a GL s GA byly fajn knihy. Starej Batman od Fingera a Kanea, WW od Marstona me taky bavily. No, jdu se tim prokousat.
  • Doppelganger
    DR: miluju třeba Spideyho a Fantastic Four od Stana Leeho, mám rád raného, naivního Batmana a Supermana. Tohle je prostě jen ukecaná nuda s příběhovými zvraty, které snad muselo vymýšlet dítě, které se intoxikovalo omylem snězenou nakvašenou přesnídávkou
  • Darth Raelchi
    tvl podle tech komentaru me to zacina desit - to je fakt takova hruza..?! tady jsem aspon tajne doufal ze to bude srozumitelne
  • Milo_Harwey
    Doppelganger -
    když Superman potřeboval upoutat pozornost Batgirl, a nenapadlo ho nic lepšího než se vydávat za oživlou sochu /// :D dobrá balíci technika, taky zkusím...
  • Darth Raelchi
    Odysea byla utrpení, a asi to bylo i tím, že si to Adams napsal sám. Navíc to jeho kouzlo v kresbě, aspoň pro mě, vidím v té době, kdy začínal v Marvelu a posléze v DC. Současného Adamse jsem nikdy nemusel, ať už to byla Odysea nebo něco jiného, např. Blood jsem kdysi prolistoval s tou 3D obálkou. Proto jsem ji vlastně tenkrát četl a proto mé oko zbystřilo, když avizovali 3 části Adamsova Batmana. Akorát to mám hoši obráceně :-), spíš přeskakuju to ostatní, abych možná toto i zakoupil. No, nakonec jsem neodolal a vzal to. Vypadá to obstojně. Uvidím. Jeho X-Meny vážně můžu. Inhumans vlastně taky. Green Lantern a Green Arrow byla paráda. Batman je srdcovka, ač už ho vlastně nečtu aktivně.
  • Sagikkun
    disclose - za mě je to to nejdebilnější retro, co jsem za dlouhou dobu četl. Adamse bych se nebál, jak sám píšeš, tak tu dělal jenom kresbu a naopak je ten, který to tady celé tahal. Ale jinak se mi to četlo fakt těžko. Můj osobní tip - jestli z kolekce kupuješ jenom něco a nechceš to mít nutně komplet, tak tohle bych klidně přeskočil.
  • disclose
    tak mam do toho jit nebo ne prolistoval jsem to a vubec s toho nemam dobry pocit a k tomu kdyz v tom ma prsty neal adams sice jenom kresba ale jak vidim jeho jmeno a vzpomenu si na odyseu uz mam zase mocni mury