standardní verze bez přebalu
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Londýn 19. století, ponuré a kruté město. Stejně jako v románu Jamese M. Barrieho přenese Petra nečekané setkání s létající vílou na fantastický ostrov, kde se jeho dobrodružství rozvíjí podivuhodnou měrou. Komiksový příběh Petra Pana se dále již věrně nedrží předlohy, naopak přináší s sebou jen málo optimismu, který je vlastní hrdinům dětských příběhů.

Obsahuje původních šest alb série Peter Pan, vydané nakladatelstvím Vents d'Ouest:
Petr Pan #01: Londýn (Peter Pan #01: Londres, 1990)
Petr Pan #02: Opikanoba (Peter Pan #02: Opikanoba, 1992)
Petr Pan #03: Bouře (Peter Pan #03: Tempête, 1994)
Petr Pan #04: Rudé ruce (Peter Pan #04: Mains rouges, 1996)
Petr Pan #05: Hák (Peter Pan #05: Crochet, 2002)
Petr Pan #06: Osudy (Peter Pan #06: Destins, 2006)

Vyšlo jako 20. svazek edice ERB (Ediční Řada Bande dessinée)


Scénář
Régis Loisel
Art
Régis Loisel
Obálka
Régis Loisel
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Zbyněk Froněk, Josef Vybíral
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-88098-93-5 (Josef Vybíral)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
225 x 315 mm
Tisk
barevný
Váha
1888 g
Stran
336
Cena
1199 Kč
Originál
Peter Pan (Intégrale) (Vents d'Ouest, 2017)
Varianty
Petr Pan (Integrál) (2022)
Petr Pan (Integrál - limitovaná edice) (2022)
  • martin28
    martin2816.12.2023 17:35Petr Pan (Integrál)
    Již v první kapitole kniha vycení tesáky a připraví čtenáře na to, že tohle bude Petr Pan, kterého by neznalý čtenář sotva očekával. Děj začíná ve starém Londýně, kde se skupina sirotků potlouká po ulicích, kde dřou bídu s nouzí. Všichni společně touží po mamince a jejích láskyplných dotecích. Touha, sny a hřejivé příběhy kamaráda Petra, dětem pomáhají přežívat v temné a brutální realitě.
    První kapitola, a vlastně všechny kapitoly z Londýna, jsou drsné a špinavé, v kombinaci s malými dětmi působí depresivním dojmem. Oproti tomu, druhý svět na ostrově působí zdánlivě harmoničtěji. Od druhé kapitoly, odehrávající se na ostrově, se děj úplně změní. Tady mě příběh docela ukolébal a místy i nudil. Sotva jsem našel chuť to celé dočíst. Zanedlouho se však příběh opět rozjel a přes občasné nudnější (ani ne tak nudnější, jako spíše typicky dětské kolektivní blbnutí v pralese se vším všudy) epizody jsem se ke knize vždy zvědav vracel. Velmi zvláštní dojem ve mně zanechaly mýtycké bytosti, které Petra doprovázely. Mnohé z nich čtenáře překvapí svou zákeřností a spíše než kladné, připomínají postavy záporné. Nejzvláštněji ze všech bytostí působí kapesní šťabajzna Zvoněnka, která ke konci knihy připraví čtenáři šok. Po dočtení knihy jsem pln dojmů a emocí, tedy více těch negativních. Tohle čtení není pro každého, jedná se o velmi znepokojivé dílo. V knize se snoubí nevinný dětský svět s tím drsným dospěláckým, a aby toho nebylo málo, brutalita se nevyhne ani mýtycké říši. Konec je zvláštní, jako kniha samotná - možná bych použil výraz "neuspokojivý". I přes občasné světlé stránky příběhu ve mně po dočtení zůstala lehce schizofrenní pachuť. 80%
  • faster86
    faster868.11.2023 19:06Petr Pan (Integrál)
    Rozdělil bych to podle prostředí - v Londýně to sedí na komentáře podemnou "naivita", "beznaděj", tato část se mi líbí velmi a zakomponování postavy z Londýnského folkloru to jen podtrhuje. Cokoliv co se pak děje na ostrově je nuda, nic víc nic míň. Vyjímka potvrzující pravidlo je posttraumatický syndrom toho kluka co měl sestru (už si nepamatuju ani jméno). Plottwist celé knihy je úplně debilní a úplně mě to až znechutilo k dalšímu čtení. Suma sumárum, ostrovem sem se pronudil těšíc se na Londýn, při přechodu z Londýna na ostrov pak doufal v brzký návrat. Hodnocení na 3 hvězdy odpovídá aritmetickému průměru mezi londýnem a ostrovem.
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš12.5.2023 08:54Petr Pan (Integrál)
    Fakt skvěle nakreslené. Ten téměř hororový příběh spojený s dětskou naivitou a krutostí mi silně připomínal Krásnou temnotu.
  • adevr
    adevr26.2.2023 15:18Petr Pan (Integrál)
    Opravdu moc parádní věc. Ve větším ´formátu krásně vynikne výpravnost kresby... a příběh? No je to kapitola sama o sobě. Překvapilo mě to pojetí, ta mnohdy až surovost prostupující dějem a kouzelným ostrovem... ale bylo to fajn komiksové počtení. I bez superhrdinů v super oblecích nebo v pláštěnkách. I když... ono se létá i tady.
  • flipflop
    flipflop30.1.2023 19:23Petr Pan (Integrál)
    Čekal jsem pohádku a dostal horor. Beznadějný příběh do beznadějné doby. A rozhodně ne pro děti.
  • Norri
    Norri mecenáš30.1.2023 00:01Petr Pan (Integrál)
    Jediné co jsem o Petru Panovi věděl předtím, než pan Vybíral vydal tuto knihu, bylo, že je to kluk který se rozhodl nestárnout a lítá. Taky jsem měl povědomí o nějakém pirátovi s hákem a vílách. Všechny filmy na toto téma mě úspěšně minuly a knihu jsem nečetl, takže jsem hledal způsob, jak se na toto čtení tématicky připravit. Nakonec jsem si Petra Pana poslechl jako rozhlasovou hru s Vlastimilem Brodským. Bylo to asi hodně zjednodušené, ale dozvěděl jsem se alespoň základní děj a taky o tikajícím krokodýlovi. Jenomže na obsah tohoto komiksu asi není možné se dostatečně připravit. Jednak se odehrává ještě před dějem původní Barrieho knihy a hlavně Loiselův komiks vůbec není pro děti.

    Celý Loiselovo vyprávění má dvě roviny. V té první vypráví o původu Petra Pana, o tom jak se dostal do Země Nezemě (když nad tím tak přemýšlím, tak tento název v komisu vůbec nezazní), o tom proč ho kapitán Hák (tohle jméno tam také nezazní) nenávidí, proč si říká Petr Pan, jak se tam dostali “ztracení kluci”, i proč ten zatracený krokodýl tiká. Druhá rovina příběhu však naznačuje určité spojení Petra Pana s jistými nehezkými událostmi z viktoriánského Londýna. Musím se přiznat, že tuto rovinu vyprávění ještě plně nechápu a stále hledám spojení různých událostí a indicií. Je možné, že tam hledám něco, co tam ani není. Jestli to tam najdu, tak dám plné hodnocení.
    Nicméně, celý komiks výborný. Je krutý a místy značně brutální, nebojí se nahoty, ani nízké morálky londýnské spodiny. Kladného hrdinu aby v této knize člověk pohledal a celé je to vlastně dost depresivní.

    Co se týká výtvarné stránky, tak ta je ohromující. A to říkám přesto, že mi Loiselova kresba nesedí úplně vždycky a k jeho kresbě některých obličejů mám výhrady. Ale když to vezmu jako celek, tak je to pecka. Ať je řeč o detailech, ulicích Londýna, přírodě, zvířatech a nebo o ženských tělech, má to něco do sebe.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš18.12.2022 15:48Petr Pan (Integrál)
    Líbila se mi jen kresba s výjimkou znázornění Petra, ten jeho pizizub nedávám. Dějově mě to absolutně ničím neuchvátilo, a nijak nemusím to "dojít ke stejnému výsledku jinou cestou". Ztracené dívky se mi v tomto ohledu líbily více. Tohle byla divnovariace, která rozehrává více partií, ale žádnou nijak zvlášť nedokončuje. Postavy se nakousnou ve svém vývoji v průběhu děje, ale opět se k nim autor nevrací. Pak mé oko zbystřilo, když došlo k navázání na rozparovačovský mýtus a ejhle zase nic pořádného, zase jen nástin. Tahle kniha je plná nástinů, ale to je tak vše.
  • disclose
    Pozor manipuluje s knihou šetrně snadno se špini.tohle tam mělo být napsané limitovaný přebal je katastrofa žádný lak ani nic proste jen papír co by sem chtěl za ty prachy a a obsah proste sem se nemohl do toho dostat nudil jsem se a to sem se tak na Petra pana těšil ale bylo to utrpení
  • house192
    Nakreslené je to nádherně, ale takovou dávku beznaděje a cynismu jsem už dlouho nedostal. Přesto je to dílo uhrančivé, a nutilo mě číst až do konce. Určitě mistrovská práce, a české vydání na jedničku.
  • maco
    Milujem loiselovu kresbu, a fantastické vyrozpravanie príbehu. V tomto diele to neni inak. Dokonalost na každej strane. Uzasne dielo. Dúfam ze od loisela dostaneme postupne všetko v luxusnych vydaniach.
  • Good Games
    Good Games mecenáš22.11.2022 20:13Petr Pan (Integrál)
    Aleluja! Konečne tu toto kultové komiksové dielo vyšlo! Petr Pan od Régisa Loisela je majstrovské dielo európskeho komiksu úplne právom. Veľmi svieže spracovanie dobre známeho príbehu, ktorý si síce zachoval hlavné prvky príbehu, Petra Pana, Krajinu-Nekrajinu, vílu, kapitána Hooka, krokodíla…ale všetko je tak trochu inak ako by ste čakali. Vtipné, ale zároveň veľmi drsné dielo, ktoré je výhradne pre dospelých čitateľov. Neváhajte, je to komiks roka. =►Celá recenzia◄=
1514121
  • disclose
    disclose10.12.2022 14:48Petr Pan (Integrál)
    tohle je nejaka oklestena verze bez bonusu nebo se snad pletu at nevyjde za 4 roky upravena verze s bonusy jako asgard
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš22.11.2022 16:32Petr Pan (Integrál)
    Proč?
  • Azalin
    Azalin mecenáš22.11.2022 14:54Petr Pan (Integrál)
    No jsem zvědav na reakce. Celkem odvaha tohle vydat...