Soubor mayovských kreslených příběhů rozvržený do dvou částí, každá o více než sto stranách velikosti A4. Části obsahují tři příběhy tak, aby na sebe volně navazovaly a tvořily ucelenou sérii, která začíná prvním setkáním Old Shatterhanda a Vinnetoua a uzavírá se Vinnetouovou smrtí. Každá část obsahuje též doplňující texty.

Obsahuje komiksy:
Klekí-Petra
Old Firehand
Blizzard

Publicistika:
Karel May a jeho indiánský svět - Jaroslav Hlaváček
Atmosféra doby filmových mayovek, ale nejen o ní... - Milan Krejčí

První vydání v kompletu, druhé pro jednotlivé příběhy, které jsou oproti původním sešitům nyní vydány ve větším formátu.

Scénář
Karel May, Ladislav Říha
Art
Ladislav Říha
Obálka
Ladislav Říha
Publicistika
Jaroslav Hlaváček, Milan Krejčí
Redakce
Ladislav Říha, David Šmíd
Žánry
dobrodružný, western
ISBN/ISSN
Ladislav Říha
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
211 x 298 x 7 mm
Tisk
beravný
Váha
400 g
Stran
110
Cena
150 Kč
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2022 09:32Dobrodružství z mayovek, část 1.
    Neni tomu davno, co jsem se panu Rihovi ozval, zda-li se daji jeho adaptace mayovek nekde sehnat a kdyz mi sdelil, ze nikoliv a ze si musim vystacit s jakztakz dostupnou sbirkou Pokracovani priste, tak me to vazne zamrzelo, ze si vzdycky vzpomenu pozde. O to prijemnejsi byl nedavny email od pana Rihy, ze jsou vsechny adaptace opet dostupne v Arkhamu, tak jsem s podekovanim obratem vubec nevahal ony obe knihy ihned zakoupit.
    A udelal jsem velmi dobre, protoze se mi to vazne libilo. Ano, misty jsem s kresbou zapasil, protoze mi prisla nekdy nedotazena, nebo nedodelana, popr. jaksi naznakova, ale v celkovem meritku mi to onen zazitek predalo a ja se vazne bavil od zacatku do konce. Vsadit na krumovsky styl se zda vazne vyplatil a mozna by to v klasictejsim komiksovem stylu poradne nevyznelo. Dale me zaujal vyber adaptaci, cekal bych znamejsi pribehy ci proflaklejsi, a presto si to sedlo. Vse bylo na svem miste. Oba doslovy me do toho vseho vylozene dorazily s jakou silou mi byl onen celkovy dojem z prvni knihy predan. Velmi povedene a Riha by si zaslouzil vic kopii, vydat to v jednom svazku a pokud mozno v pevne. Parada.
3