Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
BANE SE VRÁTIL, ALE KDE JE BATMAN?

Bane proslul jako padouch, který kdysi zlomil Batmanovi páteř. Nedávno pak zlomil i jeho ducha, a teď, když začalo velké finále Baneovy hry o Gotham a městem se prohánějí jeho pomocníci, není po Batmanovi ani slechu.

Jelikož Temný rytíř zmizel, Baneovi nic nebrání v tom, aby všechny gothamské zločince donutil k poslušnosti. Pokud odmítnou, pocítí hněv Baneova nečekaného spojence: Thomase Waynea.

Protože Gotham má stále svého Temného rytíře – jen ne toho, jakého známe. Nemilosrdný Batman z univerza Flashpointu si podá každého zločince, který vzdoruje Baneovu panování – a není nic, co by s tím Bruce z tohoto univerza mohl udělat.

Pokud se ovšem nedá dohromady s nepravděpodobným spojencem: se Selinou Kyleovou alias Catwoman, ženou, která ho opustila přímo před oltářem…

Obsahuje sešity série Batman (Rebirth) #75-79 (červenec 2019 - září 2019)

Scénář
Tom King
Art
Tony S. Daniel, Mitch Gerads, Mikel Janin, Clay Mann
Ink
Tony S. Daniel, Sandu Florea, Mitch Gerads, Mikel Janin, Clay Mann, Seth Mann, Norm Rapmund
Barvy
Jordie Bellaire, Mitch Gerads, Tomeu Morey
Obálka
Tony S. Daniel, Tomeu Morey
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-282-1 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 11 mm
Tisk
barevný
Váha
400 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Batman #12: The City of Bane Part 1 (DC Comics, 2020)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš28.9.2023 09:01Batman #12: Baneovo město, díl první
    Obsahuje spoilery. „Bude to dobrá smrt.“ Tak sa nám pomaly blíži finále. Super je, že síce je prítomný Batman, ale vieme, že nie je Batman ako Batman. Bruce Wayne je vykázaný na „dôchodok“. Páčilo sa mi, že ho nepotrebovali zase raz „zabiť“ pre vyradenie z deja, ale vystačili si s umiernenejšou, ale možno o to uveriteľnejšou verziou. Postupne sa dáva dokopy, tráviac čas s milovanou ženou na exotickom mieste. Hoc vidí, čo sa deje v „jeho“ Gothame, nielenže sa do jeho ulíc neponáhľa vrátiť, ale dokonca pôsobí dojmom, že sa do nich už nevráti nikdy. To mi pripadalo sympatické a osviežujúce a vyzeralo to ako Kingov pokus o nadviazanie (kopírovanie?) na Nolanovu filmovú trilógiu. Tá totiž na konci tiež začala klásť otázku, či tu Batman bude naveky, alebo je schopný odísť a byť šťastný niekde veľmi ďaleko, kde ho nepoznajú, preč od všetkých starostí, problémov a konfliktov, len s hriechmi minulosti. Parádne na atmosfére je práve to, že najneohrozenejší bojovník za spravodlivosť opustil bojové pole a nahradilo ho zlo. King si tu ďalej berie z Nolanových filmov „izoláciu“ Gothamu, dokonca taktiež Baneom (ktorého si vo filme samozrejme vychutnal Tom Hardy). Ako vo filme, aj tu je to pútavé, ale ako v ňom, aj v komikse proste neverím, že by sa civilizovaný svet dlhodobo nečinne pozeral na to, ako sa z amerického veľkomesta stáva zločinecká diktatúra, v ktorej sú milióny ľudí držaní dá sa povedať väznení, to je proste blbosť. Komiks ponúkne šokujúcu scénu so stoličkou. Spoločné scény Batsa a Cat ma zasiahli, boli skvelé, dojemné, vtipné a vidíte, že sú jeden pre druhého stvorení.
  • faster86
    Jako romance Batmana a Catwoman Kingovi jde, to víme, ale zbytek na mě nějak nefungoval, asi je to tím, že mě king uspal asi 300 stránkama zbytečné výplně? Věděl jsem, že se tu stane něco velkého a "těšil" jsem se na to, ale až se to stalo tak mě to bylo vlastně jedno a to mám tu postavu celý run snad nejradši. Bojím se, že mi King zbytečným natahováním pokazil konec super rozjeté série, ale to už se opakuju.
  • radimisko
    Skvěle promyšlená komiksová sága Toma Kinga (Batman/Flash: Odznak, Vision) graduje do vysokých obrátek. A to i přesto, že hlavní hrdina tráví celou knihu stranou a ve společnosti Catwoman hledá ztracené sebevědomí. A to ve výtvarném provedení Claye Manna vypadá zvlášť úchvatně. První díl Baneova města je strhující drama a zároveň superhrdinská love story.
  • Mleako
    Mleako mecenáš19.3.2023 17:36Batman #12: Baneovo město, díl první
    Moc Kingovi nežeru ty velké suprácké události s Banem a ostatními zločinci, ale ty menší konverzačky mu jdou skvěle. Takže ačkoliv je tohle asi úvod velkého finále, tak události v Gothamu mi byly ukradené, zatímco komorní linka s Brucem a Selinou mě bavila dost.
  • Palebras
    Samotný úvod čtení ve mně evokoval pocit, že se na to asi vykašlu a nechám to prostě na někdy jindy. Gotham ovládající záporáci, Bane oplývající rádoby honosně chytrými bláboly a já si prostě říkal, že tohle jsem už sakra četl a viděl tolikrát. Naštěstí se situace po prvním sešitu zlepší a celkový chaos nastolený hned v úvodu vezme za své a děj začne příjemně nabírat na obrátkách. Když se pak přesuneme společně s Brucem a Selinou do sluncem zalitého plážového resortu, kde Bruce zdárně operuje v přestrojení za Magnuma ze stejnojmenného seriálu a Selina působí zatraceně sexy, musel jsem uznat, že tohle Kingovi prostě žeru. Sice jsem tak trochu rád že se blížíme do finále, ale tahle první část mi fakt sedla. Plus ke všemu ta Selina. Fakt dobrá práce.
  • jh666
    Části s Brucem a Selinou fantastické, dění v Gothamu už tolik ne.
  • faster86
    jh666: ach jake prekvapeni u Robina
  • jh666
    faster: Pozor spoilery: V Detecticve Comics se mezitím vrátil a mrtvý vlastně ani nebyl.
  • faster86
    Může mi někdo vysvětlit jakto že je tam Timothy? Není od prvního booku rebirth detective comics mrtvý? Nebo si to Damien jen představuje?
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin28.11.2022 11:19Batman #12: Baneovo město, díl první
    Super, to zní tak strašně, že to asi už nemusím číst!:))) Ale jinak se mi první dvě třetiny Kingových Batmanů hodně líbily, za to dík.
  • baatcha
    Doppelganger: Díky za osvětu! :)
  • Fimi
    Fimi mecenáš10.11.2022 17:47Batman #12: Baneovo město, díl první
    Neuvěřitelný kolikrát ten Gotham už padl
  • Doppelganger
    Doppelganger10.11.2022 17:33Batman #12: Baneovo město, díl první
    baatcha: Batman v ukázce je Thomas Wayne, Batman ze světa Flashpointu, kde se místo Bruce stal Batmanem jeho otec (viz stejnojmenný event). Tady tenhle book je první polovina závěrečného story arcu z runu Toma Kinga, který se celou dobu soustředil na postupnou psychickou destrukci Bruce Waynea nenápadnými machinacemi Banea. Gotham padl, záporáci mají vše pod palcem, atd atd, není to dlouhodobý status quo :)
  • baatcha
    Panejo, co to je? Pomůžete mi se zorientovat? Batmana poslední roky ignoruju, a teď koukám, že z profesora Strange je policejní komisař, místo Alfréda je... kdosi, ale hlavně tu roli Batmana evidentně (a opět) převzal Dick Grayson. Respektive s tímhle Robinovsko-Batmaním kostýmem s netopýrem v červeném poli se často setkávám na FB stránkách o retrokomiksu, protože takhle se oblékal dospělý Dick Grayson, když v několika alternativních depresivních příbězích ze 60. - 70. let převzal roli po Batmanovi... U nás to ale vidím poprvé. Wtf? To takhle teď vypadá batmaní vesmír?