Koupit
Joker se vrací do Gothamu a jeho terčem je tentokrát celá batmanovská rodina. Padouch prohlašuje, že zná skutečnou totožnost Batmana i jeho nejbližších spojenců, a vyhrožuje, že zničí všechno, co Temný rytíř miluje. .. Ale jaké jsou jeho skutečné záměry? Nightwing (Dick Grayson) se musí popasovat s masakrem cirkusáků, kteří jsou pod jeho ochranou. Catwoman se dozvídá, že kočka má rozhodně méně životů než devět — a Alfréd je unesen a má sehrát hlavní roli při velmi znepokojující oslavě. Joker vytahuje z minulosti staré zločiny, dává jim nový, temný význam a někdo rozhodně zemře smíchy...

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 22. v pořadí.

Obsahuje sešity série Batman (NEW 52) #13-15 (říjen 2012 - únor 2013), Catwoman (NEW 52) #13-14 (říjen 2012 - prosinec 2012) a Nightwing (NEW 52) #15 (prosinec 2012)


Scénář
Kyle Higgins, Ann Nocentiová (Annie), Scott Snyder, James Tynion IV
Art
Eddy Barrows, Greg Capullo, Rafa Sandoval, Mark Simpson (Jock)
Ink
Eber Ferreira, Jonathan Glapion, Mark Simpson (Jock), Jordi Tarragona
Barvy
David Baron, Sonia Oback, Francesco Plascencia (FCO Plascencia), Rod Reis, Mark Simpson (Jock)
Obálka
Greg Capullo, Francesco Plascencia (FCO Plascencia)
Lettering
Josef Ládek, Pavel Mařata
Překlad
Richard Klíčník, Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský, Richard Podaný
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 x 11 mm
Tisk
barevný
Váha
500 g
Stran
168
Cena
299 Kč
Originál
Batman: Death of the Family (DC Comics, 2013)
  • faster86
    Hlavní linka od Snydera dobrá, ale tu už známe. Nightwing je nemastný neslaný a Catwoman je tak strašně špatná že to snad ani není možný. 3 hvězdy zachraňuje jem ten snyder
  • Palebras
    Smrt rodiny řadím mezi absolutní top. Zde v knize je příběh rozšířen o nějaký ten sešit s Catwoman a Nigthwingem a jedná se o příběhy, které nejsou ničím příliš zajímavé či nápadité ale rozhodně oceňuji jejich začlenění, protože přinášejí pro čtenáře kteří vlastní ,,starší´´ vydání jakousi přidanou hodnotu a lehce dotvářejí ucelenější dojem z celé téhle zvrácené hry.
  • hroubek
    Je moc fajn, že scénárista Scott Snyder zkouší nové věci, přistupuje k záporákům jinak a je celkově dost drsný na kladné hrdiny. Joker v jeho podání je ještě větší magor, než kdy dříve a to, co způsobuje je nepříjemné. Hlavní příběhová linka funguje a má jisté napětí a nechybí jí zajímavost. Bohužel pak přijde část s Catwoman, která podle mě vůbec nefunguje, zdržuje děj a vše se tam děje na sílu. Díky této odbočce příběh ztratí tempo. Z mého pohledu jde o dost slušný komiks, ale linka s Catwoman není dobrá.
  • trudoš
    Když jsem poprvé četl Smrt rodiny v roce 2014 od nakladatelství Crew, stěžoval jsem si, že chybí kontext se souvisejícími sériemi, protože mi maličko unikalo, proč jsou na Bruce Wayna všichni tak naštvaní. Teď, o sedm let později, jsem měl možnost přečíst si příběh znovu i se zmiňovanými řadami a výsledek je stejně rozpačitý. Pravdou je, že jde o polovinu rozehraného konfliktu; teprve se chystá finále, ve kterém se bude lámat chleba a svlékat kůže z obličeje (doslova). Přesto nemohu říci, že přidání několika čísel Catwoman a Nightwinga mi v orientaci nějak pomohlo. Samotná řada Batman je fascinující a frustrujícím způsobem podmanivá i dnes – Joker je permanentně o tři tahy napřed před všemi ostatními a prakticky jakákoliv reakce na jeho činy je marná. Naopak, vše co se děje jinde, je… divné. Po vizuální stránce je Catwoman nádherná, ale to je tak všechno a události kolem Nighwinga nejsou nijak překvapivé. Takže Scott Snyder má za pět, ale Ann Nocenti a Kyle Higgins maximálně za tři.
  • Sagikkun
    Snyderův run se pro mě řadí mezi Batmanovu absolutní topku a Smrt rodiny je toho dalším zářným příkladem. Joker je bezesporu Netopýrův nejvyždímanější záporák a občas je už tak těžké ho brát vážně i navzdory tomu, jaká dělá zvěrstva. Snyderovi se ale povedlo něco, co se u mě povedlo jen málokterému tvůrci – mít z Jokera respekt. Z této verze geniálního, avšak šíleného klauna jde nejenže strach a mnoho scén je jak z ukázkového hororu, čtenář však pociťuje, že tentokrát se hraje naprosto jiná, serióznější a více než jindy osobnější hra.

    Ze začátku jsem si říkal, proč se to musí dělit na dvě knihy, oproti staršímu a ucelenému vydání od Crwe však tato kompletová verze obsahuje další sešity z jiných sérií. V této první části je řeč o příbězích zaměřených na Nightwinga, který nebyl špatný, a Catwoman, která byla pro mě o něco horší, a navíc dosti nešťastně a z nepochopitelného důvodu umístěna do poloviny knihy, čímž akorát zbytečně narušuje hlavní příběh. Škoda, jinak by to bylo za plný počet.
5116