Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Zatímco první svazek komiksových Rychlých šípů v novém vydání v Albatrosu přinesl všechny příběhy ilustrované Janem Fischerem, v druhém svazku najde čtenář příběhy jeho následovníků v čele s Marko Čermákem. Vedle něj se ve svazku představí příběhy kreslené Bohumírem Čermákem a Václavem Junkem. Opravdovou novinkou jsou pak příběhy podle původních, dosud nezrealizovaných scénářů Jaroslava Foglara nakreslené Jiřím Grusem. Všechny komiky jsou opět nově restaurovány, některé nově kolorovány a pečlivě upraveny tak, aby čtenář jejich mistrovství zakusil v dosud nebývalé kvalitě a barevnosti.

Knihu doprovází dvě statě Martina Foreta. V první z nich se autor věnuje osobnosti Marko Čermáka, v druhé pak obecně fenoménu Rychlých šípů a stopě, kterou zanechaly v české kultuře. Oba doslovy jsou doplněny bohatou dokumentární přílohou.

Kniha nese podtitul 'Doplněno příběhy nakreslenými Bohumírem Čermákem, Václavem Junkem a Jiřím Grusem'.


Scénář
Džian Baban, Jaroslav Foglar
Art
Marko Čermák, Bohumír Čermák, Jan Fischer, Jiří Grus, Václav Junek
Publicistika
Martin Foret
Redakce
Alexandra Horová, Petra Jasovská, Ondřej Müller, Martin Pecina, Martina Tomková, Petr Vlasák
Žánry
klubácký
ISBN/ISSN
978-80-00-06863-3 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v tvrdých deskách (s papírovým potahem bez laminace)
Formát
230 x 330 x 21 mm
Tisk
barevný
Váha
1311 g
Stran
192
Cena
999 Kč
  • chrz
    Obálka se mi nelíbí, tradičnější pojetí bych uvítal víc.
    Chválím rozdělení do dvou knih, fischerovské Šípy zvlášť a "ty druhé" stranou :)
    Nezařazení Stínadelské trilogie je mi docela jedno, mají vlastní knihu - no opravdu je to ukecané, hlavně Záhada, možná by to šlo nějak citlivě pořešit.
    Doslovy jsou sice hezké, ale uvítal bych i variantu knihy jen s komiksem, bez "plýtvání" kvalitního tisku a papíru na písmenka :)

    Řazení komiksu v doslovech zmiňují, variant bylo mnoho a všechny asi špatné. Kniha trpí mnoha a mnoha přechody, několik stylů Čermáka tam a zpátky, fischerovsko-čermákovské přepracované díly, do toho vřazené díly od B. Čermáka, pak nakonec díly od Gruse, které jsou sice pěkné, ale jsou to takové nesouvislé vytržené doplňky, chvíli Bublina, chvíli Kuliferda, nedokončený několikastránkový příběh... Ale pochvala za "vyřazení" 315. dílu z kánonu, správně by snad v knize ani být neměl, nechat ho jen u trilogie. Moje řešení by bylo asi radikálnější a "necitlivější", něco nechat překreslit, něco vyhodit, někde víc hrábnout do Foglarova zatím nezpracovaného scénáře, ale v prospěch plynulejších přechodů.
    Je to velmi nekonzistentní, ale takový už je celý seriál no---
    Aspoň u Fischerovy knihy se to podařilo zahladit vyhozením dílu Rychlé šípy cvičí do druhé knihy.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2022 13:18Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka
    Me snad vadi jen to razeni, ktere mi proste nedava smysl, prekresleniny neprekresleniny. Pusobi to nekonzistentne a jako pest na oko. Obalka zamrzi, ze se nedrzela v duchu prvni knihy a doslov, ac mily, vychazel primarne z jinych zdroju, napr. Signaly z neznama. Ale jinak, porad slusny a porad nadseny. Grusovy pribehy jsou mile a ostudu nijak Foglarovy nedelaji.
    PS: porad si budu stat za tim, ze Stinadelska trilogie tam normalne mela byt. Hrajeme si na to, ze tohle je spis pro sberatele, sesity spis pro mladez, tak proc to tam nemuze byt. Vymluvy typu ukecanost mi neprijde dostacujici. Proste to tam neni a nemame tak komplet Rychle sipy. Taky nechapu proc to nemohlo vsechno vyjit v jedne knize, jako kdysi u Olympie.
  • james89
    S prvním dílem se jedná o nejlepší souborná vydání RŠ, která kdy vyšla. Knihy jsem si koupi obě a jen je prolistoval, protože to znám. Až si budu chtít někdy zase RŠ přečíst, tak vezmu tyto knihy. Je fajn, že příběhy jsou zde zveřejněny v různých verzích.
  • chrz
    Mně ten moderní styl obálky a celkově i vnitřku neladí s těmi starými komiksy (u Fischera ještě víc)... to už rovnou mohli přepsat bubliny na počítači. Ale stránky s komiksem výborné, zahlazení různých chybek z originálu (i když puristi by v tom zas mohli vidět nechtěnou změnu :))
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš17.10.2022 21:41Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka
    Me porad stve, ze tam proste nedali stinadelskou trilogii. Proste to jsou rš a tečka, bez diskuse. Obalku snesu, zvolene poradi urcitych pokracovani take, a ze je cast bonusu vynata ze Signalu z neznama, budiz. Ale proste, ze tam nejsou stinadla neberu i pres vsechny apologeticke komentare snjf apod vubec v potaz, za me je to neobhajitelne. Nota bene, ze to delal Cermak. Budiz kdyby to delal nekdo uplne jiny tenkrat, tak to nejak lze pobrat, spatne, ale jde. Na druhou stranu kus neceho pozitivniho na tom je, a to je Vavruv Cermakuv run a je nadhera koukat na 13 alb a jeste pribude dalsi v roce 2023, tipuju leden, jako tenkrat u posledni Modre petky.
  • james89
    Mně se obálka líbí. Je to určitá změna proti jiným obálkám. Hodí se k sešitům z 60.let. Akorát jak psal valon, tak škoda toho bílýho pruhu na hřbetu a posunutého nápisu
  • SlouzimStarymPsum
    Dinik: Že by byl Pecina génius tu nikdo nenapsal, aby byla potřeba to rozporovat. K tomu dost hloupě, kdy podle jedné dle tebe nepodařené práce (výkonu) se posoudí, zda někdo géniem není. Asi jako by Beethoven složil průměrnou odrhovačku a vše ostatní by se tím vymazalo.

    valon: Mně se to právě takhle líbí a to hodně. :-) Narušuje to takovou tu fádnost, stejnost, když by ty hřbety byly, až na barvu, stejné, jako se to dělá běžně u většiny sérií, které mají nějaký mustr a podle něj se jede. Šlo by pak o dvě knihy s naprosto totožným designem, zapadly by mezi většinou, když budou v knihovně. Takhle ne a je toho docíleno jen tím kouskem bubliny. A jak ten pruh není zarovnán, tak je hřbet "útulný, měkký", ne ostrý a chladný. Obě obálky jsou jednoduché, Pecina jen něco vybral z komiksu, dal vedle sebe, nic si tam neříká o pozornost, přesto tu pozornost obálky i hřbet(y) mají.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš11.10.2022 16:23Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka
    Treba bude z Peciny novy Masterchef ceska...
  • valon
    Obálka se mi líbí, jenom škoda toho bílého pruhu na boku, který pak nesedí s prvním vydáním. Jinak plná spokojenost :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.10.2022 11:12Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka
    Obálka je samozřejmě fajn, Pecina dobrej.
  • Dinik
    Obálka je ultrahumus. Pecina genius není ani omylem, sběratelské vydání knihy Zahada hlavolamu toho budiž jasným důkazem.
  • SlouzimStarymPsum
    Jsem se koukal na další obálky toho, kdo má tohle na svědomí, a až na pár výjimek mi všechny přijdou skvělé a originální. A tenhle 2. díl Šípů jako majstrštyk. Dohromady s 1. dílem je to ještě lepší. Mimořádně nadaní a talentovaní dělají lépe to, co už někdo udělal před nimi, géniové přicházejí s novým a jedinečným.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.10.2022 19:51Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Marko Čermáka
    Je hnusná... Vyloženě odpuzující. Tahle určitě neprodává...
  • Fry
    Ter: náhodou ta obálka je parádní, škoda že takový není i zbytek knihy :'(
  • Ter
    S dizajnom obálky si teda veľa práce nedali. Riadiť sa tým, že "obal predáva", tak si toto nikdy nekúpim. Toľko práce s reštaurovaním a obálku takto odfláknu. Detto u prvej knihy.